gildor 24.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kampinówka - Izabelin, Tetmajera. Wystrój fajny i generalnie miłe miejsce przy polance z grillem. Kuchnia była taka sobie ale ostatnio coś się poprawia. Dobry schab w sosie własnym z buraczkami i szarlotka na ciepło z lodami. jj moze i dobre to tam jest, ale raz na obiad czekaliśmy godzinę i 45minut. gdyby nie rodzina, zmył bym się juz dawno z tamtad. fakt, ze pierwszy raz, na conajmniej moich 5 wizyt taksie stalo i dostalismy spory rabacikm przez to, a w zasadzie za 5 pelnych obiadow z napojami, zaplacilismy li tylko chyba za napoje a, i nie bylismy jedyni wowczas z takim czasem oczekiwania, tylko my, mimo braku krawatów, byliśmy mniej awanturujacym sie z tego powodu, towarzystwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 24.10.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 z uporem maniaka jeszcze raz baaaardzo poproszę o namiary na kierownika budowy, którego mogłabym wypożyczyć jakiegoś pięknego dnia na pół godzinki w celu oceny istniejących fundamentów/piwnic Kochani z Borzęcina, Topolina i okolic - czy możecie określić ile zajmuje Wam przejazd z Borzęcina do granic Warszawy (Lazurowej) w godzinach szczytu? A ile zajmuje to tym mieszkającym/zamierzającym mieszkać bliżej (Kwirynów, St.Babice, Koczargi itp)? Bo jeśli fundamenty będą be to chyba będziemy jednak się skłaniać ku działce w okolicach Borzęcina... Mogę tylko powiedzieć że usłyszałam ostatnio od jakiejś agentki nieruchomości że w Latchorzewie jak świeża bułeczka sprzedała jej się ostatnio działka po 500zł/m2 SZOK! Pozdrawiam z zachmurzonego Targówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.10.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Kochani z Borzęcina, Topolina i okolic - czy możecie określić ile zajmuje Wam przejazd z Borzęcina do granic Warszawy (Lazurowej) w godzinach szczytu? A ile zajmuje to tym mieszkającym/zamierzającym mieszkać bliżej (Kwirynów, St.Babice, Koczargi itp)? teraz to klamliwe dane wyjda, przez remont Warszawskiej. jedyny korek po drodze, to skrzyzowanie warszawska/lazurowa. w godzinach szczytu należy to omijać. najlepiej przez umiastów albo groty. tam nie ma swiatel i da sie przejechac spokojnie. zajmuje to do 20min max. zwykle 15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 24.10.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Przy okazji, ma ktoś namiary na "skład piachu" koło Oczyszczalni na Kutrzeby? Podobno można tam nieiwelkie ilości kupić (potrzebuję 3 tony żwiru). Łukasz lukasz-s:Wojciech Racki, ul.Kutrzeby 25, tel. 722 97 12, 601 80 39 11 Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.10.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Topolin:) nie wiem jak to jest w strone do wawy rano. ale w strone Topolina o tej 16.tej z kawałkiem jedzie sie 15 minut z Lazurowej i to teraz przy tych przebudowach drogi. tak wiec jak dla mnie super:) No i dodatkowo sa jeszcze te wszelkie alternatywne trasy dojazdu przez Umiastów itp.... Niestety dla kupujacych i Topolin/Borzecin juz w cenie po 200zł za metra nawet. Przynajmniej na naszej ulicy ostatnia działak narozna która sie ostała chwilowo w sprzedazy taka ma cene wyjsciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 jak u was bylo z kosztem robocizny wybudowania domku,ile moze kosztowac robocizna stanu surowego domku o pow 300m uzytkowejpow ?parter i uzytkowe poddasze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 24.10.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 jak u was bylo z kosztem robocizny wybudowania domku, ile moze kosztowac robocizna stanu surowego domku o pow 300m uzytkowej pow ?parter i uzytkowe poddasze ? Proponował bym Ci nie używać określenie "domku" do powierzchni 300m p.u. , bo jak nazwać domek 100m p.u. ? A jeśli chodzi o robociznę stanu surowego to licz na 30% materiałów i wyjdzie Ci coś koło tego. W/g mnie szacunkowo te 300m p.u. to jakieś 250 tyś zł za stan surowy. ale to raczej ostrożny szacunek. Jak masz 300m p.u. to dachu masz 350 ... a tu już cena leci w górę. Oczywiście zależy to też od rodzaju pokrycia. Naprawdę porządny dach to ok 30-35% kosztu stanu surowego. Radzę nie opieraj się na kosztach stanu surowego bo potem będziesz zawiedziony wykończeniem. Stan surowy to max 35-40% kosztów całkowitych. Napisz coś o technologi i rodzaju materiałów które planujesz to możemy Ci szacunkowo policzyć koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ten dom 300metrowy mam zamiar budowac w techn dwuwarstwowejprotherm 25 + styropian , no tak dach bedzie drogi bo 375m i to chyba z dachowki bo jest dosc pokrzywiony ,rzut fundamentu to 13m na 20mtylko zastanawiam sie nad ekipa i ciekawi mnie sam koszt robocizny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 24.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ten dom 300metrowy ...? Taniej niż 40-45tyś (netto) za stan surowy z więźbą nie znajdziesz. Na dach z dachówki ceramicznej i na deskowaniu przeznacz 60 tyś. Jak masz sporo okien dachowych to może i więcej. ) ... ojojoj ... ale skoro planujesz 300m to raczej wiesz co robisz i skąd wziąć ... miłego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 dach mam zamiar zrobic bez deskowania i papy , tylko krokwie i na nie folia i dachowka co oganiczy koszta bo drewno kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 no chyba przesadzilem z wielkoscia, ale myslalem ze zrobie z poddaszem i je pozniej wykoncze , byc moze zle sadzilem bo jednak same koszta stanu surowego moga mnie pokonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 czyli spoko na takie 300metrow trzeba wydac pewnie 300tys na sam stan surowy , no tak ale w porownaniu z kosztem mieszkania w warszawie to za 60 metrow mozna zaplacic ze 400tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 conrad ty cos masz starawe dane mieszkanie niecałe 50 m w poblizu Lazurowej na nowym osiedlu jest warte dokladnie 376 tysiecy:) Wiem bo za tyle własnie poszło. A dokładnie 8 tys za metra sobie tu liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 o kurcze no to juz nawet tak poszly te mieszkania !!! no to tylko sie budowac , przynajmniej jest sie na swoim i wieksza swoboda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 24.10.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 hejczy moglibyście polecić mi fachowców od odkurzaczy centralnych?z góry dziękujęaneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 24.10.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 czy ktos pochwali sie ile wydal na stan surowy domu ,robocizna + material ile poszczegolne rzeczy?zastanawiam sie nad ekipa i ciekawe ile biora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zerton 24.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam wszystkich forumowiczów;)pooowooooli przygotowuje sie do rozpoczecia budowy ale na razie musze ogrodzic dzialke, czy moze ktos z Was ma do odstapienia stare "pobudowlane" ogrodzenie, siatke, stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 24.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Ello ziomkowie!!! Pozdrawiam starych znajomych i witam nowych (nie)znajomych! ManieQ is back! Na razie na tym zakończę i przejdę do rzeczy: potrzebny mi na gwałt namiar na koparkę. Zależy mi bardzo na czasie, więc podajcie proszę jakieś namiary. I,m więcej tym lepiej, bo nie każdy może od razu podjechać z maszyną a więcej namiarów to większa szansa na szybszą robotę (i lepszą cenę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Wojciech Racki, ul.Kutrzeby 25, tel. 722 97 12, 601 80 39 11 Aneta Adaneta: Dzięki ManieQ: Koparki: p. Zatorski 609 513 820; p. Łuczak 602 196 021 Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.10.2006 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Koparko-ładowarka Ostrówek - Roman Dobies 0-604-254-950 Manieq - Ty żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts