dream 14.11.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Chciałabym kupić tani chiński granit. Czy ktoś wie, gdzie w okolicach Wawy można go znaleźć? Gdzieś chyba w Żyrardowie moja koleżanka zaopartywała się w takie "cóś" u jakiegoś kamieniarza, chyba od nagrobków (nota bene na blat w kuchni), spróbuję sie dowiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.11.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dzięki, będę bardzo wdzięczna. Wszyscy naokoło mi opowiadają, jaki ten chiński granit tani (koło stówki za metr), a jak jadę do punktów kamieniarskich, to kosztuje po 200 i więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 15.11.2006 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 P.e.t.e. Dzieki, o wlasnie. dobrze, ze mi przypomniales. mieli sie u mnie pojawic na poczatku listopada. a nadal ani slychu ani widu. kiedys z nimi o podbitce rozmawialem. ale nie chca sie tym zajmowac z prostej przyczyny. na dachach wiecej zarabiaja w tym samym czasie. o ile maja robote. ale, ze sa dobrzy to niestety dla mnie wciaz robotee z dachami maja. Harnasie siedzią teraz u mojego sąsiada ... więc możesz ich pognębić z tą podbitką. Cos mi się zadaje że mogą Ci zrobić bo jak sobie z nimi gawędziłem to mówili że mi mogą ale nie nie od reki. Tyle tylko że u mnie nie ma co robić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.11.2006 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzięki, będę bardzo wdzięczna. Wszyscy naokoło mi opowiadają, jaki ten chiński granit tani (koło stówki za metr), a jak jadę do punktów kamieniarskich, to kosztuje po 200 i więcej . Spróbuj na Kochanowskiego ("mała Bartycka"), tam na samym końcu bazarku w rogu widziałem, że miał konglomeraty, ale marmury i granity ponoć też, chociaż głowy nie dam. Gdzie by można jeszcze spróbować... może w Jachonie w Bliznym, albo w Marexie - jadąc z Wawy poznańską, to po lewej stronie, tuż przed giełdą na Broniszach. Nawiasem - tanie to chyba nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzięki Krzysiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.11.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Chciałabym kupić tani chiński granit. Czy ktoś wie, gdzie w okolicach Wawy można go znaleźć? A sprobuj zasiegnac wyceny tutaj http://www.allegro.pl/item141595027_plytki_granit_trawertyn_marmur_piaskowiec.html Maja tez swoja "normalna" strone http://www.artstone.com.pl/ P.S. Nie kupujecie na Allegro? Odnosze wrazenie, ze sporo osob nie ma zaufania do tej formy zakupow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Byłam w tym Artstone - są w naszej gmninie . Owszem, mają jeden granit z Chin (czym się zresztą wcale nie chwalą - o tym, że jest chiński, dowiedziałam się przypadkiem), nazywa się Yellow Rock, i kosztuje 120,- zł brutto za płytki. Ale w slabach jest sporo drożej. No i szukam, czy gdzieś nie ma czegoś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 15.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFL 15.11.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam wszystkich, Jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej do stanu surowego zamknietego na wiosne/lato 2007 w Koczargach. Czy ktos moglby mi poradzic jakas sprawdzona ekipe? Widze, ze Pan Antoni Wojcik ma pozytywne recenzje. Czy ktos dysponuje jakims kontaktem do niego? Mam tez pytanie odnosnie firmy Dombud-3 Pana Skulimowskiego: czy ktos mial jakies pozytywne doswiadczenia ze wspolpracy? Udalo mi sie znalesc dosc duzo negatywnych postow ale zastanawiam sie czy osoby ktore byly zadowolone poprostu nic nie pisza. Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 15.11.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Chciałabym kupić tani chiński granit. Czy ktoś wie, gdzie w okolicach Wawy można go znaleźć? Gdzieś chyba w Żyrardowie moja koleżanka zaopartywała się w takie "cóś" u jakiegoś kamieniarza, chyba od nagrobków (nota bene na blat w kuchni), spróbuję sie dowiedzieć coś więcej. Oczywiście że wszystko pokręciłam, bo to nie Żyradów tylko Majdan, ale namiar mam: http://www.bogulak.pl> Podobno dobre ceny mają, a w ofercie na stronie jest kilka rodzajów chińskiego granitu. Cennik jeszcze nie działa, ale można zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.11.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich, Jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej do stanu surowego zamknietego na wiosne/lato 2007 w Koczargach. Czy ktos moglby mi poradzic jakas sprawdzona ekipe? Widze, ze Pan Antoni Wojcik ma pozytywne recenzje. Czy ktos dysponuje jakims kontaktem do niego? Mam tez pytanie odnosnie firmy Dombud-3 Pana Skulimowskiego: czy ktos mial jakies pozytywne doswiadczenia ze wspolpracy? Udalo mi sie znalesc dosc duzo negatywnych postow ale zastanawiam sie czy osoby ktore byly zadowolone poprostu nic nie pisza. Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Piotr Szukałem jakiś czas ekip na forum i zbyt wiele namiarów nie znalazłem. Dostałem namiar na Pana Wójcika z naszego forum (wysłałem Ci na priva)i ruszyłem z żoną w teren. W okolicach Babic pytaliśmy ludzi wykańczających domy czy sa zadowoleni z ekip do stanu surowego i czy mogą kogoś polecić. W niecałe 2h znaleźliśmy kilka namiarów. Chyba to ostatni dzwonek na szukanie bo wszyscy strasznie kręcili nosem i mówil, że może dadzą radę, może ewntualnie nas wcisną, może.... (chcemy zaczać na wiosne 2007). Tak więc najlepiej ruszyć chyba w teren. My zdecydowaliśmy się na Pana Wójcika. Zszedł nam trochę z ceny, w rozmowie wydawał się konkretny (jako jedyny fachowiec nie spóźnił się na żadne ze spotkań ...recenzje zbiera dobre. A jak będzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 16.11.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ex: dzieki. zaraz do nich zadzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 16.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Czy ktos juz moze przechodzil przez etap zamawiania szaf i moglby sie podzielic kontaktem? Oczywiscie, jesli jest zadowolony z poziomu uslug i cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 16.11.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 hej, podobno chodzi plota w miescie, ze strefe miejska ZTM maja rozszerzyc az do rynku W Babicach - wiecie cos o tym ... czy to tylko jakies wyborcze przechwalki byly? Dzisiaj pojawily sie kolejne informacje o utworzeniu tzw. "zwiazku komunalnego" miasta Warszawy i kilku gmin wokolwarszawskich - a konkretnie 7 gmin, w tym Starych Babic. Jedna z korzysci utworzenia takiego zwiazku byloby wlasnie ujednolicenie oplat za transport miejski - czyli zlikwidowanie w tychze gminach stref podmiejskich dla komunikacji zbiorowej ZTM. Na razie gminy podpisaly listy intencyjne w tej sprawie - a co z tego wyjdzie - pewnie niebawem zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi reaktywacja 16.11.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam Grupę Babicką. Powracam na łono grupy jako Didi reaktywacja (zapomniałam hasła do nicka Di_Di Na wiosnę (wczesną lub tronke pozniej) zamierzam rozpocząć budowę w Starych Koczargach, przy Akacjowej. W tej chwili jestem na etapie finalizacji doboru projektu (a nie jest łatwo, oj nie jest Mam prośbę: czy moglibyście podzielic sie namiarami na projektantów, ktorzy zaadaptują gotowy projekt i pomogą zdobyć pozwolenie na budowę? Jakie mniej więcej są stawki? Najfajniejsze projekty mają we Wrocławiu, na odległość to mi chyba wiele nie pomogą. Z góry dziękuję za wielkową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 16.11.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam Grupę Babicką. Powracam na łono grupy jako Didi reaktywacja (zapomniałam hasła do nicka Di_Di Na wiosnę (wczesną lub tronke pozniej) zamierzam rozpocząć budowę w Starych Koczargach, przy Akacjowej. W tej chwili jestem na etapie finalizacji doboru projektu (a nie jest łatwo, oj nie jest Mam prośbę: czy moglibyście podzielic sie namiarami na projektantów, ktorzy zaadaptują gotowy projekt i pomogą zdobyć pozwolenie na budowę? Jakie mniej więcej są stawki? Najfajniejsze projekty mają we Wrocławiu, na odległość to mi chyba wiele nie pomogą. Z góry dziękuję za wielkową pomoc. Po pierwsze serdecznie witam sąsiada. My również przy Akacjowej i w Koczargach. Po drugie jeżeli chodzi o osobę architekta, to sugerujemy panią Mazur, która pracuje w gminie i z racji tego w wielu sprawach jest całkiem pomocna. Po trzecie ceny przystępne, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 16.11.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam Grupę Babicką. Powracam na łono grupy jako Didi reaktywacja (zapomniałam hasła do nicka Di_Di Na wiosnę (wczesną lub tronke pozniej) zamierzam rozpocząć budowę w Starych Koczargach, przy Akacjowej. W tej chwili jestem na etapie finalizacji doboru projektu (a nie jest łatwo, oj nie jest Mam prośbę: czy moglibyście podzielic sie namiarami na projektantów, ktorzy zaadaptują gotowy projekt i pomogą zdobyć pozwolenie na budowę? Jakie mniej więcej są stawki? Najfajniejsze projekty mają we Wrocławiu, na odległość to mi chyba wiele nie pomogą. Z góry dziękuję za wielkową pomoc. Witam Może pani Bożena Mazur 22 722 96 26 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 16.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich, Jestem na etapie poszukiwania ekipy budowlanej do stanu surowego zamknietego na wiosne/lato 2007 w Koczargach. Czy ktos moglby mi poradzic jakas sprawdzona ekipe? Piotr Info poszło na priv. W razie dalszych pytań, jestem do dyspozycji ). ...., a i pamiętaj dodaj min. 20% do budżetu, bo ceny nie spadają . Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.11.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Najfajniejsze projekty mają we Wrocławiu, na odległość to mi chyba wiele nie pomogą. quote] Ja tez zamawiałem projekt z Wrocława i wszystko było robione via internet. W jednym projekcie po otrzymaniu pewne rzeczy nam się nie spodobały ale w przeciągu 2 tygodni mogłem go bez problemu odesłać, zwrócili nam kase i szukaliśmy dalej. I zamówiliśmy znowu we Wrocławiu. Adaptacje robiliśmy już w Wawie. Tak więc lokalizacja biura chyba nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi reaktywacja 17.11.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 My również przy Akacjowej i w Koczargach. dzieki za info, juz sie umówiłam z Panią Mazur. W którym miejscu będziecie się budować (jeśli można spytać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts