Sopelek 01.12.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja wiosną tego roku szukałem ekipy do stanu surowego (dom Gemini, 330m2, pietrowy, 2 stropy lane, poddasze,więźba, deskowanie, papa) i miałem oferty od 17 ekip w przedziale cen od 30 do 123 tys zł! Wybrałem za 35 tys. i jestem zadowolony. Hej! Gdzie postawiłeś Gemini? Chętnie bym zobaczył. I ile czasu Ci budowali stan surowy. Pozdr Łukasz Mój domek stoi w Kwirynowie, Maczka 35 Stan surowy powstał VII-XI, ale odliczjac przerwy na fundament, 2 lane stropy to ok 3 miesiące roboty. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 01.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Sopelek,hydraulika full serwis - szybko,elegancko i cenowo tez ok pan Robert Podpora 606 622 815 pozdrawiam wszystkich budującychmam teraz przerwe od 28 listopada mamy nowego małego człowieczka-Matylda 3,45kg i 56 cm ,10pkt! dzielnie ze mna budowała siedzac w brzuchu jeszcze dzień przed porodem.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 01.12.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 mencel - GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!! Dziękuje za namiary. zaraz dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 01.12.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Słuchajcie, nie została komuś wełna do ocieplania dachu? Potrzebuję w sumie ok. 200 m2 (ok. 25 rolek) 150-ki i jakieś 100 m2 (10 rolek) 100-ki. Czasem ktoś kupi z nadmiarem i mu zostanie, więc jakby ktoś miał choćby po 2..3 rolki - chętnie odkupię (po preferencyjnych cenach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 01.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Sopelek dzięki za info. Trochę tych ekip przerzuciłeś zanim się zdecydowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 01.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 mam teraz przerwe od 28 listopada mamy nowego małego człowieczka- Matylda 3,45kg i 56 cm ,10pkt! dzielnie ze mna budowała siedzac w brzuchu jeszcze dzień przed porodem.! Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 01.12.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 byłam dziś w gminie i oglądałam studium/plan wieloletni zaopatrzenia gminy w media (energia elektryczna, gaz itp.) i się trochę wkurzyłam Gmina do spółki z gazownią zamierzają wcześniej robić gaz na ulicy której jeszcze nie ma -do 2008(jest dopiero w planach - chodzi o Koczarską miedzy Osiedlową a Sportową w Zielonkach). Za to modernizacja i rozbudowa gazociągu na Osiedlowej, która jest - i to od dawna, i na dodatek coraz gęściej zabudowana - planowana jest... UWAGA - na lata 2011-2025. Naprawdę się wkurzyłam. W poniedziałek złoże pismo w tej sprawie. Mam nadzieję, że sprawa stanie na Radzie Gminy i to coś da - bo zaczynam wierzyć w spiskową teorię dziejów. Od gazociągu dzieli mnie ok. 150 m i 50 tys. - jak wyliczyła gazownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 01.12.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mencel, wielkie gratulacje !!!!!!! (U nas młoda osóbka pojawiła się niemal równo rok temu - 29 listopada. Czeka Was fajna zima ). Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 03.12.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Dzień dobry, Czy ktoś korzystał z osuszacza i ewentualnie może powiedzieć gdzie można takie urządzenie wypożyczyć? Ewentualnie wskazać firmę zajmującą się osuszaniem? Pozdrawiam jj ja korzystałam, i nawet gdzieś o tym pisałam na forum. Firma Munters, bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 03.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 garść problemów osoby już mieszkającej: co zrobić z sąsiadem który: 1. nie ma podpisanej umowy na odbiór śmieci, zbiera je w workach, co jakiś czas wywozi do W-wy do śmietnika na osiedlu (sam się do tego przyznał), a czasami, psy i ptaki wywleką taki worek na pole i rozwłóczają śmieci po okolicy? 2. ma szambo, mimo dociągniętej kanalizacji, ALE szambo jest co najmniej nieszczelne, w tym roku ani razu nie było opróżniane, w zeszłym szambiarka była 1 raz? 3. wgrodził się na pół metra w drogę, w której mam współwłasność (sąsiad nie ma nawet służebności), na długości 50 metrów? 4. puszcza niebezpiecznego psa bez kagańca i bez nadzoru wieczorem i łapie go rano przed ósmą. Pies pogryzł w zeszłym roku jednego chłopaka z ekipy która mi wykańczała dom, teraz w piątek zaatakował opiekunkę która pilnuje moich dzieci. Pies jest w tym roku nieszczepiony (w zeszłym roku, po tym jak chłopak wylądował w szpitalu, psa zaszczepiono po raz pierwszy od 3 lat) proszę o rady, przepisy prawa na które mogę się powołać. Polubowne sposoby załatwienia ww problemów nie wchodzą w grę. Pkt 4 zajęła się policja, ale proponowane rozwiązania nie są akceptowalne. pls HELP!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 03.12.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 ankalenka punkt 1 i 2 - strzelam - wydział ochrony środowiska - chyba w gminiepunkt 3 - geodeta i postępowanie rozgraniczające pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 03.12.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zastrzel psa a później sąsiada. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 03.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Każda próba administracyjna doprowadzi do eskalacji nienawiści, a potem to zaczną się zdechłe koty za płoty itp. Robić coś żle a nierobić jeszcze gorzej.....Ciekawe czy sąsiad to tubylec czy z importu bo różnie może być [ Szmulki...itp.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 03.12.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zastrzel psa a później sąsiada. Powinno pomóc. Popieram, mogę dać Ci amunicje gratis (9mm luger) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi reaktywacja 03.12.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mario1976 Bierz tę ekipę za 33 tys. bo chyba nie znajdziesz innej tańszej. Oni zwariowali. Za dom 230 m chcę od 200zł/mb (ci tańsi) do 300 zł/mb. Ciesze się, że temat ekipy mam już zasobą. Mogę spokojnie przezimować. Witam, czy możecie mi wyjaśnić na jakich zasadach wycenia się stan surowy - tzn czy te ekipy podają ceny tylko swojej robocizny (uwzględniajac powierzchnię domu, ilość kondygnacji itp), czy są to wyceny włącznie z materiałami? Dlaczego ceny są w przeliczeniu na mb? Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi reaktywacja 03.12.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Zwierciadło swobodne wód gruntowych stwierdzono na głębokości 1.10 m. p.p.t. Stan wysoki związany z wodami roztopowymi może osiągnąć głębokość ca. 0.60 m. p.p.t.Symbol gruntu wg PN - 86/B - 02480 to PD. Dziękuję Page. Czy to bardzo źle, że jest wysoki stan związany z wodami roztopowymi? Czy od tego jest właśnie izolacja przeciwwilgociowa, czy 60 cm to już raczej hard core?? Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 04.12.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 ... czy 60 cm to już raczej hard core?? No .... 60cm to chyba faktycznie hard core ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 04.12.2006 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Hmm... a ja dla odmiany w kwestii finansowej. Czy w Babicach lub bliskich okolicach jest jakas alternatywa dla bankomatu znajdujacego sie w Spoldzielczym Banku Ogrodniczym? Swoja droga - piekna nazwa banku Czy tez w razie czego trzeba az do Tesco albo do Izabelina smigac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.12.2006 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Marsjanka - pomijając, czy uda Ci się coś załatwić w kwestii gazu, to w razie pomysłu realizacji inwestycji na własną rękę, nie patrz na ceny gazowni, prywatni wykonawcy są kilkakrotnie tańsi, poza tym zorientuj się w gazowni, oni już od końca ubiegłego roku zwracają koszty rozbudowy sieci gazowej (wiem co piszę, bo dostałem zwrot, zresztą nie tylko ja z Forum).P.e.t.e. - jakieś bankomaty znajdziesz jeszcze napewno na Broniszach, ale to pewnie dla Ciebie wcale nie bliżej, niż Izabelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 04.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 czy możecie mi wyjaśnić na jakich zasadach wycenia się stan surowy - tzn czy te ekipy podają ceny tylko swojej robocizny (uwzględniajac powierzchnię domu, ilość kondygnacji itp), czy są to wyceny włącznie z materiałami? Dlaczego ceny są w przeliczeniu na mb? Didi To sa ceny za robociznę (chyba, że ktoś umawia sie z ekipą na stan surowy za konkretną kasę i to oni załatwiają materiały) bez materiałów. Wycene robiło mi kilka ekip i dostawałem je w róznych formach. Począwszy od informacji telefonicznej, że za całość chcą tyle ityle, poprzez informację o cenie za każdy z etapów budowy (fundamenty xxx zł, parter xxx zł......), a skończywszy na kilku stronach kosztorysu z dokładnymi pomiarami ila za mb, metr kwadratowy, wylanie jednego schodka, płytę balkonową itd. Co do zasady to najwięcej chcieli ci, którzy robili piękne kosztorysy na papierach firmowych, komputzrez, ze szczegółową wyceną wszystkiego do czego się dotkną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts