Snoopy 17.12.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Cisza weekendowa na grupie Czy ktoś współpracował z ekipą Stanisława Sapały? Podobno kilka domów w naszej okolicy zbudował i wykończył. W szczególności interesuje mnie jak się sprawdza w wykończeniówce. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 18.12.2006 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 ................. I dalej polecam się pamięci z pytaniem o sposób wyceny instalacji, czy zawsze "za punkt" tak jak sugeruje ex67? Robiliście projekty instalacji? Pozdr Łukasz Zdecydowanie za punkt - jest to najsprawiedliwsza forma wynagrodzenia dla obydwu stron. Zanim wezwiesz instalatorów, musisz dość dokładnie wiedzieć co chcesz zrobić w przynajmniej dwóch pomieszczeniach - kuchni i łazience. Nie byłoby źle, gdybyś zrobił sobie już jakiś projekt kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.12.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam, Czy możecie podac mi namiary na "dobrych" kierowników budowy. Dostałem już jeden namiar od naszej Forumowiczki (jeszcze raz dzięki wielkie) ale chciałbym porównac jeszcze ceny i pogadać sobie z kilkoma kierownikami. Pod pojęciem "dobry" mysle o kimś kto może i weźmie więcej kasy niż konkurencja ale nie będzie sie ograniczał do stemplowania dziennika, tylko zerknie czy budowlańcy nie odwalają maniany i raz na jakiś czas pojawi się na placu. Nie znam się na budowlance (mam pobieżną wiedzę gazetowo-forumową), a nie stac mnie na kosztowne poprawki. Budowac będę w Zielonkach. Namiary możecie słac na priva....z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuut 18.12.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam,,mam dzialke w lipkowie.Szukam osoby ktora sie zajmie zrobieniem pelnego kosztorysu.Moze ktos z Was wie jaki to bylby koszt ?DOm ok 200 m2Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 18.12.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Szukam osoby ktora sie zajmie zrobieniem pelnego kosztorysu. Cześć! A po co Ci pełen kosztorys. Ja mam zrobiony wg. KNR, bo mam w rodzinie kosztorysanta i w ramach zabawy weekendowo-wakacyjnej mi kiedyś zrobił (robi zwykle wielkie budowy, więc sam był ciekawy jak wyjdzie dla domku jednorodzinnego). Jest to zupełnie bezsensu. Nie użyłem tego ani razu. Szukasz kilku ekip, które budują domy, prosisz o ofertę i dostajesz kilka wycen. Jedne mniej, drugie bardziej kompleksowe. Bierzesz sobie "średnią" i masz kosztorys. A i tak musisz zapłacić tyle, za ile ktoś Ci to postawi, a nie ile teoretyk wyliczy. Osobna sprawa to operat szacunkowy, np. dla potrzeb kredytu. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.12.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 dowiedziałam się dzisiaj narazie tylko telefonicznie, że jest już dla nas gotowy wniosek o przyłącze sieci gazowej i jest w nim informacja, że my mamy pokryć 96% całego kosztu gazociągu biorąc pod uwagę, że jest to odległość 135m i w pobliżu na razie nie ma żywej duszy to koszta są ogromne. czy to nie jest jakaś dyskryminacja? czy to jest zgodne z prawem, że gazownia pokrywa 4% kosztów, a gazociąg i tak jest jej własnością? już wiem z przed kilku ston wcześniej, że mogę wynająć sobie prywatnie kogoś kto mi ten gaz zrobi taniej (i pewnie tak zrobimy), ale wkurza mnie sam fakt, że jeden z ostatnich monopolistów w naszym kraju chyba trochę przegina. niestety nie dostałam jeszcze odpowiedzi do domu i nie wiem co tam jest dokładnie napisane, ale już się zastanawiam czy mozna coś z tym zrobić. zgłosić do jakiegoś urzędu, poprosić o dokładną kalkulację kosztów lub coś podobnego... proszę poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 19.12.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 dowiedziałam się dzisiaj narazie tylko telefonicznie, że jest już dla nas gotowy wniosek o przyłącze sieci gazowej i jest w nim informacja, że my mamy pokryć 96% całego kosztu gazociągu biorąc pod uwagę, że jest to odległość 135m i w pobliżu na razie nie ma żywej duszy to koszta są ogromne. czy to nie jest jakaś dyskryminacja? czy to jest zgodne z prawem, że gazownia pokrywa 4% kosztów, a gazociąg i tak jest jej własnością? w najnowszym muratorze jest artykuł na temat kosztów przyłączania (tam chyba o wodociągu) i spraw sądowych z tym związanych. nie czytałem jeszcze. nie wiem jak gazociąg ma się do wodociągu, który jest gminną spółką ale może cośtam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 19.12.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 dowiedziałam się dzisiaj narazie tylko telefonicznie, że jest już dla nas gotowy wniosek o przyłącze sieci gazowej i jest w nim informacja, że my mamy pokryć 96% całego kosztu gazociągu biorąc pod uwagę, że jest to odległość 135m i w pobliżu na razie nie ma żywej duszy to koszta są ogromne. czy to nie jest jakaś dyskryminacja? czy to jest zgodne z prawem, że gazownia pokrywa 4% kosztów, a gazociąg i tak jest jej własnością? Gazownia to jest państwo w państwie. Po dwóch miesiącach oczekiwania dostaliśmy warunki. Kazali nam złożyć wniosek o podpisanie umowy. Przy składaniu wniosku pani powiedziała, że teraz pisze umowy na wnioski złożone w czerwcu i na naszą umowę będziemy musieli czekać 3 - 4 miesiące. A na sieć 12 m-cy od podpisania umowy. To jest koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 19.12.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 a ja chcialam sie pochwalic ze spedzilismy pierwsza noc w nowym domu , jeszcze troche gratow do przewiezienia z mieszkania zostalo ale mozna powiedziec ze sie przeprowadzilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 19.12.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 a ja chcialam sie pochwalic ze spedzilismy pierwsza noc w nowym domu , jeszcze troche gratow do przewiezienia z mieszkania zostalo ale mozna powiedziec ze sie przeprowadzilismy Gratulacje. Bardzo Ci zazdroszczę....u mnie na działce pobojowisko po przekładaniu drenów a Ty sobie już mieszkasz. Swoją drogą bardzo ładny (moim zdaniem) niestandardowy domek macie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 19.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 To i ja sie dolacze z chwaleniem. Od lyk-endu juz spimy w nowym domu. Tez mam problem z wozeniem gratow. No i oczekiwaniem na nowe meble. Pierwszej nocy srednio mi sie spalo. Za cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.12.2006 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 a ja chcialam sie pochwalic ze spedzilismy pierwsza noc w nowym domu , jeszcze troche gratow do przewiezienia z mieszkania zostalo ale mozna powiedziec ze sie przeprowadzilismy Ja myślałem, że już mieszkacie, co nie przejeżdżam, to porozświetlane. To rozumiem, że widzimy się dzisiaj na rekolekcjach w Lipkowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 19.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Karorka, pjj gratulacje! Dla mnie to też jest wyjątkowy dzień bo właśnie wysłałem w diabły swoją ekipę. W związku z tym prośba na namiary na wolne ekipy (do wykończeniówki) i kogoś kto wymuruje mi ściankę kolankową. Wystarczy mi "wypożyczenie" na tydzień, mam tylko 2 warstwy pustaka. Może u kogoś z was wypada przerwa technologiczna i może się podzielić fachowcami? Plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 19.12.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Snoopy: dzieki. co do wykonczeniowki to mam bardzo dobra ekipe. u mnie juz wlasnie skonczyli. co do wymurowania, to ewentualnie moge ci tez polecic fachowca, ktory robi m.inn. tez i murowanie. obie ekipy znaja klaudyn doskonale. namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 19.12.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Pij,wyślij mi proszę namiary na fachowców od wykończeniówki, szukam od lutego. i gratuluje zamieszkania-Karorce tez.U nas pobojowisko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.12.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Karorka .. toś Ty wreszcie NASZA Gratulki J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 20.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Karorka .. toś Ty wreszcie NASZA Gratulki J No tak, w takim razie proces wymiany Starobabiczanki na Ozarowianke zakonczony Gratulacje !!! Oby bylo Ci tak dobrze w mojej "starej" gminie, jak mnie w Twojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.12.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Czy ktoś wie co z 580 ? Będą coś robić, czy zostawili do wiosny cały ten bajzel ? Podobno mieli dociągnąć do świateł w Babicach... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 20.12.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 mencel: poszlo na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 20.12.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 pij, dzięki odebrałam.aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts