MCB 14.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dzięki!MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 14.02.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witajcie Chyba w tym pięknym kraju nie ma dobrych kierowników budowy. Ponawiam moją prośbę, gdyby ktoś z forumowiczów posiadał takiego to proszę o kontakt. Namiary na hydraulika również mile widziane. może kiedyś bedę mógł się zrewanżować. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 14.02.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 maximus!Będąc w połowie budowy stwierdzam, że to ja mam większą wiedzę niż kierownik budowy. On ma tylko uprawnienia i to się liczy. A Ty licz na siebie i licz swoje pieniądze. Pewnie inni też doszli do tego wniosku, a że tu forumowicze rzetelni i uczciwi to nie mogą Ci polecić nikogo.A hydraulika masz w moim poprzedni poście (o tak post już wkrótce!).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 14.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Sopelek coś w tym jest. Jak byłem w NORMIE to był tam taki niby kierownik budowy z uprawnieniami. Po dziesięciominutowej rozmowie stwierdziłem, że nie chce mieć z nim raczej doczynienia ( tej jego porady, aż żal było słuchać).Licze te pieniądze i licze i się doliczyć niemogę, chyba muszę zmienić okulary ha,ha,ha.Byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 15.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Nikt nie poleci ocieplenowców ? ... tak źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 15.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ja polecę - JACK-BUD - robili mi ocieplenie i tynki zewnętrzne - cenowo i fachowo ok, nawet śmieci po sobie wywieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 15.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ja polecę - JACK-BUD - robili mi ocieplenie i tynki zewnętrzne - cenowo i fachowo ok, nawet śmieci po sobie wywieźli Witam, Ja rozmawiałem na formu muratora z człowiekiem z Babic którema firma Jack-BUD robiła ocieplenie i strasznie sobie narzekał, że nie posprzątali, coś żle zrobili itp.. ogólnie nie polecał. _________________________________________________________ Ocieplenie wykonywała mi firma JackBud (tel.607303028) ale pomimo rekomendacji i wielu pozytywnych opinii nie dokońca się wykazała. Zatrzymałem im trochę pieniędzy i na wiosnę muszą wykonać kilka poprawek. ____________________________________________________________ Marsjanka jak rozumiem ty miałaś pozytywne doświadczenia. Pozdrawiam LDEB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 15.02.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Już rozmawiałem z JACKBUD-em i muszę jedno przyznać ... kosztowo to Oni są straszni. Zaśpiewali sobie 80 zł /m2 ocieplenia styropianem 12cm (z materiałem). Jesienią za tyle to Oni robili ocieplenia wełną (z materiałem) a teraz (właściwie to pytałem w grudniu) za styropian tyle śpiewają. Inna sprawa że ta firma mam kilka ekip i wszystko zależy od trafu. Widziałem robiony przez nich dom w którym tynk mamplamy bo czegoś tam dodali za dużo. Mam wprawdzie fachowców co za ocieplenie chcą po 20 zł (robocizna) ale się trochę ich boję bo nie ma tu żadnej ich roboty w okolicy. Wcześniej robili tynki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 15.02.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jestem bardzo zadowolona z prac JACK-BUDuRobili u mnie ocieplenie, tynki zewnętrzne, montowali parapety zewnętrzne (płytki klinkierowe z fugowaniem), wymurowali luksfery w oknach w łazience.Wszystko szybko, sprawnie, zostawili porządek, śmieci wywieźli, tam gdzie poprosiłam coś jeszcze zrobili (co w sumie nie należało do nich tak w 100%).Kontaktowałam się z panem Gitalewiczem 605 41 33 86, miałam z nimi spisaną umowę, z datami i wszystkimi warunkami, wszystko zostało dotrzymane, miałam wcześniej kupiony styropian, którego trochę zabrakło - bez problemu dokupiłam resztę, w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demon 16.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam Wszystkich po raz pierwszy.Zamierzam zacząć budowę w czerwcu i jestem na etapie podpisywania umowy z wykonawcą stanu surowego.Może ktoś z budujących budował lub buduje z ekipą:BartosińskiegoOponowiczaJóźwiakaMarczykalubZwolińskiego? Panowie Ci twierdzą, że budowali w okolicach Piaseczna więc interesują mnie opinie na ich temat... Z góry dziękuję za odpowiedziPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 16.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Panowie Ci twierdzą, że budowali w okolicach Piaseczna więc interesują mnie opinie na ich temat... Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Zauważ że to grupa Babicka i do Piaseczna jest kawałeczek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demon 16.02.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Panowie Ci twierdzą, że budowali w okolicach Piaseczna więc interesują mnie opinie na ich temat... Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Zauważ że to grupa Babicka i do Piaseczna jest kawałeczek .... Prawda zapomniałem dodać, że w okolicach Babic też budowali. Więc jeśli ktoś ma na ich temat wyrobioną opinię proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregorR-35 16.02.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich!Niestety musze podnieść teren. Chętnie przyjmę ziemie - proszę o kontakt zinteresowane osobyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 16.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam Mario jak tam twoje pozwolenie za budowę. Ja dzwoniłem dziś i pani powiedziała, że już zaczęła rozpatrywać luty ale do mojego jeszcze nie doszła ( składałem 07.02.07r ), kazała odezwać się w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 17.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 e-e, WK2 to nie rodzaj okucia, a klasa bezpieczeństwa. nie ma okuc WK2 tylko takie, ktore spelniaja pewne kryteria Oj Gildor, lapiesz mnie za slowka Dokladnie nazywa sie to "Okucie klasy Wk2", ale przeciez nie w tym rzecz. Generalnie okucia WK2 roznia sie od WK1 przede wszystkim iloscia kotwien i konstrukcja tychze kotwien, ktore maja postac "grzybkow". Jest jeszcze klasa WK3, ale niewielu producentow okien je stosuje - i to nie ze wzgledu na cene, a raczej na "utrudnione" otwieranie okien, zwłaszcza po kilku latach uzytkowania. jeszcze jedno, do P4 nie da sie wstawić cieplej ramki, to tak w kwestii informacji ramki są zwykle 12mm, a P4 to 16mm Oczywiscie, ze dla okien z szybami P4 mozna zastosowac ciepla ramke! Tak samo jak to, ze mozna wybrac jaki rodzaj szyb zyczymy sobie miec w zespoleniu. W szybie zespolonej dwu- czy trzyszybowej tylko jedna szyba jest klasy P4, pozostale sa "zwykle". I to wlasnie wsrod nich mozna przebierac - szyby przeciwsloneczne, samoczyszczace, lustrzane... Ograniczeniem najczesciej bywaja finanse inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 18.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam wszystkich Planuję rozpocząć budowę pod koniec marca, dokumenty juz złożone czakam na decyzję. Co prawda budujemy sie w Wieruchowie ale to prawie Stare Babice .Możecie mi podac namiary na :1. kogos kto ściągnie humus za rozsądną cenę2. fachowca od studni (plalnujemy zrobić narazie swoją wode do celów budowlanych i podlewania ogrodu a jak sie nada to i do celów domowych też)3. chyba najważniejsze namiary na hurtownie godne polecenia z materiałami budowlanymi do stanu surowego pozdrawiam wszystkichJacek i Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 18.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Od jakich materiałow do wykończenia domu mogę ubiegac sie o zwrot VAt? Glazury, armatura,farby??? Gdzie mam szukać takich informacji? Na stronach urzedu skarbowego nic nie ma. W piatkowej rzepie podawali adres stronki z inf ale sie nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.02.2007 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Od jakich materiałow do wykończenia domu mogę ubiegac sie o zwrot VAt? Glazury, armatura,farby??? Gdzie mam szukać takich informacji? Na stronach urzedu skarbowego nic nie ma. W piatkowej rzepie podawali adres stronki z inf ale sie nie otwiera. Podaj mi adres e-mail, to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 19.02.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja po sasiadsku s Hornowku,Krzysiek bede tez bardzo wzdiecna, jesli mi wysles informacja na temat materialow na ktorych sie mozna obiegac o zwroru podatku VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 19.02.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Krzysiek,i ja poproszę: [email protected]dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts