miol 04.04.2007 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 WitamMoże na małe odległości to i ktoś się by zgodził w taki sposób, ale tutaj potrzebuje przetransportować na jakieś 200km to nie wiem czy tak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 04.04.2007 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Jeśli ktoś potrzebuje kupić RB-tkę, to mam do sprzedania używaną.W przypadku ew. zainteresowania - mogę przesłać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFL 04.04.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czy ktos orientuje sie moze gdzie mozna dostac Silke? W okolicznych skladach jej nie ma i nie wiedza kiedy sie pojawi. Wiem, ze sa braki na rynku ale w koncu nie zaprzestali jej produkcji wiec ktos ja powinien miec Dzieki, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 04.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witajcie Potrzebuje namiary na architekta wnetrz. Macie moze kogos godnego polecenia? Rozmawialem dotychczas z dwoma. Jeden zaspiewal 100 zl/m2 a drugi 150 zl za godzine "konsultacji"... BTW: zostalo mi ok. pol palety U220 z Markowicz. Oddam po cenie z 2006 roku Aaaa... I zostalo mi kilkanascie, moze dwadziescia-pare pustakow stropowych Porotherm. Moze ktos potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodzimierzk 04.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam , może ktoś może wesprzeć mnie namiarami na ekipy wykonujące drenaż opaskowy - lub inny ( w naszych okolicach).A może ktoś wykonywał takie prace u siębie ? chętnie się skonsultuję.Pozdrawiam w tym pięknym dziejszym dniu wszystkich starobabiczan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 04.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam wszystkich Ruch na forum niesamowity; może ktoś się orientuje gdzie można tanio kupić deski calówki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_sob 04.04.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam,Serdecznie pozdrawiam byłych budowniczych, aktualnych budowniczych i przyszłych budowniczych – sąsiadów z okolic Starych Babic.Od miesiąca jestem sympatykiem tego forum. Liczę na wymianę świeżo zdobywanej wiedzy i doświadczeń budowlanych. Mam nadzieję, że będziemy tworzyć dla siebie ‘grupę wsparcia’ w zmaganiu się z wyjeżdżającymi ekipami fachowców oraz galopującymi cenami materiałów budowlanych.Mamy zamiar zamieszkać w Wojcieszynie. Aktualnie mieszkamy w Warszawie na Nowodworach w składzie 2 + 1. Chcemy wystartować z budową na początku czerwca.Stan zaawansowania: działka (jeszcze bez ogrodzenia), projekt ‘bliźniak’ (Murator C63), ‘pozwolenia, mapki, przyłącza etc ’ (zbliżają się do szczęśliwego końca), część materiałów budowlanych kupiona (te galopujące ceny), ekipa budowlana ‘zaklepana’. Bieżące plany: karczowanie krzaczków, ogrodzenie tymczasowe, barak – komórka dla ekipy.Koniec budowy – to pytanie otwarte… Serdecznie pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 04.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Paweł_Sob witam na forum. Powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 04.04.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam pytanie do osób robiących dach w tym roku? Jaki materiał wybraliście i jak jest z jego dostępnością? My wybraliśmy Braasa, zamówiliśmy na poczatku lutego (czyli ok 3-4 miesięczne wyprzedzenie) i okazuje się, że NIE MA i nie wiadomo czy będzie!! I co teraz? Na ceramiczną dachówkę chcyba zbankrutujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 04.04.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam pytanie do osób robiących dach w tym roku? Jaki materiał wybraliście i jak jest z jego dostępnością? My wybraliśmy Braasa, zamówiliśmy na poczatku lutego (czyli ok 3-4 miesięczne wyprzedzenie) i okazuje się, że NIE MA i nie wiadomo czy będzie!! I co teraz? Na ceramiczną dachówkę chcyba zbankrutujemy! My robimy z Euronita (beton). Robena "dużego" który jest dostępny nie poleca mi dekarz, "mały" jest niedostepny (w Dachluxie też go odradzali)...Oglądaliśmy jeszcze Rupp i Creaton...ale są poza naszym zasięgiem...tzn może by nam starczyło ale jak będziemy wykańczać za rok przy szaleństwach cenowych to liczyć się będzie każdy tysiąc. Tak więc to jest nasza pierwsza oszczędność. Co do dostępności to ceglasta jest w przeciągu około 1 mc na brąz trzeba czekać 2-3 mc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 04.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 słuchajcie, kto w naszej okolicy zrobiłby orurowanie do GWC w domu? może to być ktoś kto robi rekuperację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 04.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam wszystkich Ruch na forum niesamowity; może ktoś się orientuje gdzie można tanio kupić deski calówki???? Składy drewna w pobliżu stacji Shell przy Warszawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 04.04.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Poszukuje hydraulika do wyprowadzenia kanalizacji w fundamentach, sprawa pilna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 04.04.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mam pytanie do osób robiących dach w tym roku? Jaki materiał wybraliście i jak jest z jego dostępnością? Mam dach z grafitowego Euronitu podwójne S, tyle że kupowałem go w lutym a wtedy był dostępny od ręki... Ekipa była zadowolona z jakości tych dachówek ja z wyglądu też. Myśle że kwestia wyższości jednej firmy nad drugą to temat na rozmowy przy piwku a kupować należy to co jest w dobrej cenie i dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocowa2 04.04.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Szukam kierownika budowy!! Jeśli będzie tak niedostępny jak wszystkie materiały budowlane to nie wiem czy rusze z budową w sierpniu:( Jesli macie jakis namiar na sensownego kierownika, który podjołby się roboty to dajcie znać.!!!(działaka w Kwirynowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansik 05.04.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Podaję namiary na "mojego" kierownika Pan Adam 0-605985857. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 05.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Podaję namiary na "mojego" kierownika Pan Adam 0-605985857. Pozdrawiam, Andrzej Widzę że mamy tego samego kierownika budowy Całkiem Ok facet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.04.2007 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Czy ktoś się orientuje, jak to jest aktualnie z lokalnymi dostarczycielami internetu - kto, jaka jakość? Na neostradę raczej narazie nie mam szans.Korzysta ktoś może z usług Radionetu lub Sferii, może Upc?Jak macie jakieś dożwiadczenia, to proszę podzielcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiaran 06.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witajcie Potrzebuje namiary na architekta wnetrz. Macie moze kogos godnego polecenia? Rozmawialem dotychczas z dwoma. Jeden zaspiewal 100 zl/m2 a drugi 150 zl za godzine "konsultacji"... BTW: zostalo mi ok. pol palety U220 z Markowicz. Oddam po cenie z 2006 roku Aaaa... I zostalo mi kilkanascie, moze dwadziescia-pare pustakow stropowych Porotherm. Moze ktos potrzebuje Witam Jeżeli chodzi o architekta wnętrz to 100 PLN za metr w Warszawie to teraz TANIO ! Z moich obserwacji wynika, że średnia to 150 i rośnie. Czasami niektórzy liczą mniej jak projektują pow. np. 120 m 2. I jest zasadnicza różnica powiędzy architektem wnętrz a aranżatorem wnętrz. Aranżator bieże 50 - 70 PLN z metra. Akurat miałem do czynienia z jedny i drugim i mimo, że drożej to jednak wziąłem architekta. Mojej Pani architekt nie mogę narazie polecać, bo nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Poza tym jest tak zawalona robotą, że czasem trzeba wywierać presję ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 06.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Czy ktoś się orientuje, jak to jest aktualnie z lokalnymi dostarczycielami internetu - kto, jaka jakość? Na neostradę raczej narazie nie mam szans. Korzysta ktoś może z usług Radionetu lub Sferii, może Upc? Jak macie jakieś dożwiadczenia, to proszę podzielcie się. Czy UPC działa na terenie gminy Babice ? . Wątpię, a szkoda ponieważ obecnie mam (na Boernerowie) UPC i jestem bardzo zadowolony TV + Internet(5Mb/512kb) + Telefon. Wiem jedno... w "moim" Klaudynie jest prawie pustynia informatyczna. Tylko radiówka i to nędza straszna. Sąsiad ma telefon radiowy w TP i internet ale twierdzi że w wietrzne dnia (jak wczoraj) komunikacji ze światem nie ma Jak tak dalej pójdzie to sie nie przeprowadzam . Chyba poczekam na rozwój cywilizacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts