mario1976 20.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 WItam...na poczatku września mam miec stan surowy więc powoli zaczynam myślec o oknach (plastiki). Czy ktoś z Was korzystał z fabryki/montowni (???) okien, która miesci się podobno na tyłach gminy (obok agencji Ranczo). Mój szef ekipy wspominał mi o tych oknach...twierdzi, że sa podobno w dobrej cenie, podobnoe jakościowo ok....Strasznie dużo tego "podobno".... Oglądałem te okna na jednej budowie ale moje macanie na niewiele się zdało (nie znam sie na tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 20.04.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Poszukuję elektryka, który położyłby instalację elektryczną pod tynki i wylewki (ogrzewanie podłogowe). Jeśli ktos mógłby polecić dobrego fachowca to prosze o info Pozdrawiam. polecam mojego: p. Adam 664 546 732. zrobił cały dom. Jak chcesz zobaczyć to szybko bo już tynkuję. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.04.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 WItam...na poczatku września mam miec stan surowy więc powoli zaczynam myślec o oknach (plastiki). Czy ktoś z Was korzystał z fabryki/montowni (???) okien, która miesci się podobno na tyłach gminy (obok agencji Ranczo). O tej firmie nic nie wiem. Ja mogę polecić fimę Wacławek, choć też miałem drobną "przygodę" z nimi (z kim nie ma - nudno by było ). Znam szefa, wiem, że to dobry spec i mocno pilnuje swoich pracowników. http://www.waclawek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.04.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mam pytanie: poszukuję zagęszczarki do piachu ... nie wiecie może gdzie coś takiego można wypożyczyć? Zerknij nieco wyżej na tej stronie, masz namiary na wypożyczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Spokojnie, zrobuiłem badania geotechniczne przed budową, a robiąc wykop przekonałem sie że sucho jak pieprz. Ale i tak położyłem izolacje tak, jakby poziom wód gruntowych miał być wysoki (niegdy nie wiadomo). Kwirynów ma bardzo różne warunki jeśli chodzi o wodę. Ja opędziłem pół stanu surowego bez studni i wodociągu. Ekipa wykopała dołek w ziemi, do tego beczka z dziurą i była woda. Koło lipca dopiero wyschło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 20.04.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 O tej firmie nic nie wiem. Ja mogę polecić fimę Wacławek, choć też miałem drobną "przygodę" z nimi (z kim nie ma - nudno by było ). Znam szefa, wiem, że to dobry spec i mocno pilnuje swoich pracowników. http://www.waclawek.pl/ Dzięki wielkie. Dzwoniłem i zaczynaja robić już kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 20.04.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki wielkie. Dzwoniłem i zaczynaja robić już kosztorys. to porównaj go później z tym http://www.innomed.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 20.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dzięki wielkie. Dzwoniłem i zaczynaja robić już kosztorys. to porównaj go później z tym http://www.innomed.com.pl Danke....też już czekam na ich ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 20.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 SPRZEDAM PUSTAKI STROPOWE - TERIVA Zostało mi jakieś 60 sztuk (w tym ok 20 podeklowanych na placu) pustaków stropowych. Są takie jak tu: http://www.solbet.pl/teriva_i.php Sprzedam po zeszłorocznych cenach, chcę ich się po prostu pozbyć. Mam też 2 belki stropowe ok. 3-metrowe (muszę je dziś dokładnie zmierzyć).Pustaki: 3,40zł/szt (teraz kosztują ok. 4,20netto) Belki: 10zł/mb (teraz 18zł/mb) Do odbioru k/Nowego Dworu Mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 20.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 SPRZEDAM PUSTAKI STROPOWE - TERIVA a czemu od razu nie oddałeś do składu z powrotem? tak tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 20.04.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Długa historia. Generalnie ze składem przestałam się lubić w międzyczasie. Odechciało im się wystawiać faktur, itp. Więc muszę bujać się sama. Albo zbuduję psu budę ze stropem teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 20.04.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Spokojnie, zrobuiłem badania geotechniczne przed budową, a robiąc wykop przekonałem sie że sucho jak pieprz. Ale i tak położyłem izolacje tak, jakby poziom wód gruntowych miał być wysoki (niegdy nie wiadomo). Kwirynów ma bardzo różne warunki jeśli chodzi o wodę. Ja opędziłem pół stanu surowego bez studni i wodociągu. Ekipa wykopała dołek w ziemi, do tego beczka z dziurą i była woda. Koło lipca dopiero wyschło. Tak jak pisałem warunki sa b.różne. Ja mam studnie na 22 metry, sąsiad też a 100 m dalej mimo 7 prób wiecenia, kolejny znajomy, nie ma wody do 30 metrów. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 20.04.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Hej! Zalega mi troche piachu na działce więc chętnie odstapię. Zainteresowni muszą sobie zorganizowac transport i załadunek. Jest tego około 5 kamazów. a gdzie ten piach jest konkretnie? przy jakiej ulicy? jeśli można wiedzieć... Konkretnie jakieś 7-11,5 metra za moim domem ), przy ul. Agawy. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 20.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam do Was drodzy pytanie. Czy ktoś z Was współpracował z kierownikiem budowy Panem Szpadziekiem Januszem z Grodziska Maz? Jeśli tak to jakie są Wasze doświadczenia. Z góry dziękuję za odpowiedz. Witaj Pan nazywa się Janusz Szpadzik i właśnie u mnie kierownikuje. Właśnie zalałem fudamenty więc nasza współpraca jest raczej krótka. Ogólnie jestem zadowolony, jest terminowy udzielił mi już kilka cennych wskazówek - zobaczymy jak będzie dalej ale narazie jest ok. Pozdrawiam I jak już jesteśy przy temacie okien - szukam namiarów na producentów okien drewnianych, gdyby ktoś dysponował to grzecznie poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 21.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Do przyszłych planujących budowę. Ze względu iż wykonałem już docelowe ogrodzenie mam do odstąpienia bramę dwuskrzydłową (solidną) , 12 słupków i kilkanaście metrów siatki.http://images21.fotosik.pl/202/0a5bfa9f88f7537fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 21.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Przypomnijcie mi, który z forumowiczów ma sklep czy hutrownie sprzętu elektronicznegopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.st. 21.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam!Jestem nowy więc wybaczcie że trochę nie na temat.Mam stary dom z zabudowaniami gospodarczymi przy ul. Warszawskiej (3200m2).Chcę wybudować nowy dalej od ulicy, ale polowa działki jest rolna.Jakie mam szanse na odrolnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MADOX 21.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Sopelek napisał: Page napisał: Czy ktoś może polecić sensowną ekipę do stanu surowego Trzeba długo szukać, bo przepłacić łatwo! Ja wiosną tego roku szukałem ekipy do stanu surowego (dom Gemini, 330m2, pietrowy, 2 stropy lane, poddasze,więźba, deskowanie, papa) i miałem oferty od 17 ekip w przedziale cen od 30 do 123 tys zł! Wybrałem za 35 tys. i jestem zadowolony, bo wszystko było OK. Wiele osób chwali p. Wójcika, moze jest dobry i szybki, ale dla mnie był za drogi (58tys). Jak chcesz namiary na "moja" ekipę to daj znać. Sopelek, bardzo proszę o namiary na Twoją ekipę. Cały czas szukam wykonawców. Dzięki, Aga WITAM JA TEŻ SZUKAM EKIPY DO STANU SUROWEGO NA LATO / JESIEŃ 2007 TEŻ W KOCZARGACH. JAK BYM MOGŁA PROSIĆ JAKIEŚ NAMIARY ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 21.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 WITAM JA TEŻ SZUKAM EKIPY DO STANU SUROWEGO NA LATO / JESIEŃ 2007 TEŻ W KOCZARGACH. JAK BYM MOGŁA PROSIĆ JAKIEŚ NAMIARY ???? Madox zacznij od poprawy pisowni na forum. jedna z podstawowych zasad to pisanie z poszanowaniem zasad poprawnej pisowni. Nie wiem dlaczego niektórzy uważają że w internecie one nie obowiązują. Czy wypracowania w szkole podstawowej tez pisałaś drukowanymi literami ? Pisanie samymi dużymi literami w/g zasadach wypowiadania sie na forum po prostu oznacza KRZYK. Wydaje mi sie że nie chcesz na nas krzyczeć ... a może jednak ? W temacie o którym piszesz to przeczytaj proszę choć z 10 ostatnich stron naszej grupy a znajdziesz tam co najmniej kilka informacji na interesujący Cię temat. Była już tu mowa o ekipach do stanu surowego choćby kilka dni temu. Jeszcze raz przepraszam że się czepiam ale zanim się coś wklepie w komputer warto trochę poczytać choćby poprzez opcję "Szukaj". Oszczędza to Twój czas i nie powoduje ciągłego zaśmiecania forum. I na koniec nie chcę Cię martwić ale raczej tego lata-jesieni domu nie pobudujesz. Troszkę za późno na szukanie ekipy w obecnych warunkach rynkowych. Jednak życzę Ci szczęścia i POWODZENIA !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Przypomnijcie mi, który z forumowiczów ma sklep czy hutrownie sprzętu elektronicznego pozdrawiam Chyba raczej pracuje, choc nie jestem pewna do konca - w razie czego Krzysiu przepraszam - KrzysiekSw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts