Didi reaktywacja 13.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Jutro jadę do Grodziska złożyć podanie o mapę. (Teraz są w Grodzisku). Ciekawa jestem ile mnie ta cała zabawa z sączkami będzie kosztować czasu. A jeszcze ze dwa tygodnie temu nie wiedziałam, że istnieje taki temat. Czuję wielką przygodę przed sobą. Pozdrawiam, jania22 Janiu, przygoda przygodą, trzeba przygotować kolejną kupkę pieniązków; ja za projekt przebudowy drenów (oraz zasypania kawałka rowu melioracyjnego, który się kończy na mojej działce) zapłaciłam 800 zł. Do tego mapka - około 100, podanie w starostwie - ponad 100, wychodzi już ponad 1000 za same papierki. Znam lepsze przygody... No, ale nie piszę tego, żeby Cię zniechęcić, ja też jestem na etapie papierologii, pozdrawiam, Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi reaktywacja 13.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Rany, miesiąc temu jak byłam na mojej działeczce w Koczargach (przy Akacjowej), jak zawsze, na przeciwko mnie byla pusta działka sąsiada. Dziś zastałam piętrowy dom z więźbą, częściowo przekryty folią i dachówkami gotowymi do układania Gratuluję sąsiadowi zdolności organizacyjnych!!! ...i poproszę o namiar na ekpię... Didi PS. Czy to przypadkiem nie Kasia i Marcin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 13.05.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 może ktoś chce podnieść teren ewentualnie zasypać spory dołek moge przywieżć gliny do zasypania jeśli potrzeba by było tego naprawde dużo rozgarne i wyrównam nieodpłatnie. 781 930 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 14.05.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Jutro jadę do Grodziska złożyć podanie o mapę. (Teraz są w Grodzisku). Ciekawa jestem ile mnie ta cała zabawa z sączkami będzie kosztować czasu. A jeszcze ze dwa tygodnie temu nie wiedziałam, że istnieje taki temat. Czuję wielką przygodę przed sobą. Pozdrawiam, jania22 Janiu, przygoda przygodą, trzeba przygotować kolejną kupkę pieniązków; ja za projekt przebudowy drenów (oraz zasypania kawałka rowu melioracyjnego, który się kończy na mojej działce) zapłaciłam 800 zł. Do tego mapka - około 100, podanie w starostwie - ponad 100, wychodzi już ponad 1000 za same papierki. Znam lepsze przygody... No, ale nie piszę tego, żeby Cię zniechęcić, ja też jestem na etapie papierologii, pozdrawiam, Didi My nie placilismy za projekt przebudowy drenow ( nie wymagali ), calosc papierkow kosztowala nas okolo 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 14.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 dzięki, blaszak zaklepany Witam, szukam baraku dla ekipy, jakby ktoś coś wiedział/widział to byłbym wdzięczny za informację pzdr Tatua Moja sąsiadka w dalszym ciągu chyba sprzedaje blaszak rozkładany. Może Ci sie przyda jako barak. Proszę dzwonić na tel. 694602700 p. Teresa Wąsowska a ja niestety nadal poszukuję baraku dla ekipy. pzdr Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 14.05.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witaj Janina. Te sączki w naszej gminie to standard. Ja miałem podobny zgryz na poczatku, ale na szczęście okazało się że sączków na mojej działce brak - czego i tobie zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 14.05.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tatua Nie wypaliło z blaszakiem mojej sąsiadki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 14.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A my wciaz i wciaz ziemi do podniesienia terenu szukamy help. Glina odpada nie chce zeby mi woda stała. No i kogos do podmurowania okien i tynkarza itd....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 14.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Tatua Nie wypaliło z blaszakiem mojej sąsiadki ? w blaszaku wszystkie śruby pordzewiałe tak, że przez godzinę udało nam się zwalczyć kilka a tylko sam dach jest mocowany w kilkudziesięciu miejscach... Generalnie blaszak zbyt solidny żeby go co kilka miesięcy składać i rozkładać. A ja szukam czegoś co da się przewieźć w jednym kawałku albo rozłożyć w jeden dzień. pzdr, Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 14.05.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A my wciaz i wciaz ziemi do podniesienia terenu szukamy help. Glina odpada nie chce zeby mi woda stała. No i kogos do podmurowania okien i tynkarza itd....:) jeśli odpowiada ciemna ziemia średniej klasy to czasem coś jest tylko najlepiej jak bym znał numer tel. jak by coś było to dzwonie i przyjeżdżam tylko cena około 200pln trawa na tym urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 14.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 jj, dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.05.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A my wciaz i wciaz ziemi do podniesienia terenu szukamy help. Glina odpada nie chce zeby mi woda stała. No i kogos do podmurowania okien i tynkarza itd....:) jeśli odpowiada ciemna ziemia średniej klasy to czasem coś jest tylko najlepiej jak bym znał numer tel. jak by coś było to dzwonie i przyjeżdżam tylko cena około 200pln trawa na tym urośnie. czyli masz do upchnięcia wszystko - piasek, glinę, ziemię.... nieźle wszystko po 200 zł ? ile tej ziemi za tę kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 14.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A my wciaz i wciaz ziemi do podniesienia terenu szukamy help. Glina odpada nie chce zeby mi woda stała. No i kogos do podmurowania okien i tynkarza itd....:) jeśli odpowiada ciemna ziemia średniej klasy to czasem coś jest tylko najlepiej jak bym znał numer tel. jak by coś było to dzwonie i przyjeżdżam tylko cena około 200pln trawa na tym urośnie. czyli masz do upchnięcia wszystko - piasek, glinę, ziemię.... nieźle wszystko po 200 zł ? ile tej ziemi za tę kwotę? no nie wszystko po 200 a ziemi 18 m. 30 ton (w przybliżeniu są to dwa kamazy, tatry) kwestia dogadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.05.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Nie no 200zł za ziemie to jak dlamnie za duzo. No chyba ,że okazemy sie w totalnej kropce to bedziemy brac co bedzie:). szukamy czegos za max połowe tej ceny bo tez potrzebujemy nie mało tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 15.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam Poszukuje baraku budowlanego (dla kolegi - swoj niestety sprzedalem (() Pozdrawiam i zycze sukcesow:)) Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jania22 15.05.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No to o sączkach wiem prawie wszystko, teraz będę wdzięczna jak mnie oświecicie gdzie mogę znależć namiary na firmy budowlane, które budują domki. Ponieważ nie znamy się na budowlance, ustaliliśmy z mężem, że chcemy aby stan surowy zamnięty wybudowała rozsądna firma, a my dostarczymy inspektora. Chodzi mi o kompleksową usługę z dostarczeniem materiałów itd. Muszę w końcu się dowiedzieć ile ten luksus kosztuje, bo jakoś żle sypiam ostatnio. Może jakiś link na stronach muratora do takich wątków. Znowu dziękuje ślicznie za pomoc.jania22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.05.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 U mnie budowa juz zaawansowana. W zwiazku z tym mam coraz wiecej roznych smieci gruzu. Mysle ze juz prawie jeden kontener pawie sie nagromadzil. Moje pytanie wiec czy ktos zna jakas solidna firme, oraz jakie to moga byc koszty. Czy wypozyczamy kontener i jak sie napelni firma go zabiera... jak to w praktyce wygalda. Jednorazowa usługa to wypożyczenie na 3 dni. Kontener 5 m3 ca 310 zł, większy (zdaje się 8 m3) ok.360 zł. Ceny z pruszkowskiego MZO i BYŚa, o stałą umowę się nie dowiadywałam. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.05.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 U mnie budowa juz zaawansowana. W zwiazku z tym mam coraz wiecej roznych smieci gruzu. Mysle ze juz prawie jeden kontener pawie sie nagromadzil. Moje pytanie wiec czy ktos zna jakas solidna firme, oraz jakie to moga byc koszty. Czy wypozyczamy kontener i jak sie napelni firma go zabiera... jak to w praktyce wygalda. Można zamówić, ale musisz sam załadować . Ostatnio wziąłem namiar od gościa, który niedaleko mnie łądował smieci. Ma samochód z taką koparką (tak jak samochody z HDS-em) i pojemnikiem, odpada kwestia ładowania. Podjeżdża, ładuje, ty płacisz i on odjeżdża ze śmieciami. Dla mnie rewelacja,ale jeszcze nie korzystałem więc ceny nie znam. Tel. 602232541 Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 15.05.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Bartelus, Łukasz podany nr tel jest przeze mnie sprawdzony! tez złapalam tego Pana na jakiejs budowie w kwirynowie. Przyjechał do mnie obejrzeć co jest do zabrania a nastepnego dnia wszystko zabrał, szybko, czysciutko 760zł za 2,5 kontenera. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 16.05.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A może możecie mnie wspomóc jakimś dobrym namiarem na parkiet - z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts