ex67 17.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ponieważ ktoś tu już pytał o wykonawcę schodów, to podaje namiar Pan Dariusz Lasek – 608-404-823 Z tego co wiem Pan Darek robi także drzwi. Wczoraj u nas skończyli montowanie schodów.Schody są betonowe, obłożone drewnem. Drewno dąb, schody jednobiegowe, szerokość 1m, 18 schodów.., do tego barierka aby dziecko nie wchodziło na schody i barierka do kuchni.., wszystko razem met. i robocizna 6650.zl. Wykonawca terminowy i dokładny. Rok temu robił schody u kolegi i jak dotąd nic się z schodami nie dzieje, wiec mamy nadzieje, ze u nas tez tak będzie. Jeśli ktoś będzie się kontaktował proszę mówić, ze z Forum Muratora. Zeljka: Czy możesz zapodać jakąś fotkę tego dzieła ? Interesuje mnie takie obłożenie schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 18.05.2007 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Rany, miesiąc temu jak byłam na mojej działeczce w Koczargach (przy Akacjowej), jak zawsze, na przeciwko mnie byla pusta działka sąsiada. Dziś zastałam piętrowy dom z więźbą, częściowo przekryty folią i dachówkami gotowymi do układania Gratuluję sąsiadowi zdolności organizacyjnych!!! ...i poproszę o namiar na ekpię... Didi PS. Czy to przypadkiem nie Kasia i Marcin? nie to nie my, ale jesteśmy nie daleko i daj Boze nie mieszkać w tym domu, który w tak rewelacyjny sposób buduje developer, Przy okazji dane mi było poznać pana Developera i ... szczęśliwy jestem, że on nam domu nie stawia. Dośc powiedzieć, że po wylewce nastepnego dnia już murowali ściany. Generalnie coś takiego jak chociazby minimalne przerwy technologiczne u nich nie występują. Zaczynaliśmy budowe w tym samym mmncie i my będziemy wylewać stropy w przyszłym tygodniu, a oni kłada dachówkę. Tylko, że my mamy zamiar mieszkać we własnym domu, a developer sprzeda i zapomni, że to w ogóle budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Zeljka: Czy możesz zapodać jakąś fotkę tego dzieła ? Interesuje mnie takie obłożenie schodów. Pokaze, pokaze na pewno. Postaram sie, moze dzis sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 18.05.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 nie to nie my, ale jesteśmy nie daleko i daj Boze nie mieszkać w tym domu, który w tak rewelacyjny sposób buduje developer, Przy okazji dane mi było poznać pana Developera i ... szczęśliwy jestem, że on nam domu nie stawia. Dośc powiedzieć, że po wylewce nastepnego dnia już murowali ściany. Generalnie coś takiego jak chociazby minimalne przerwy technologiczne u nich nie występują. Zaczynaliśmy budowe w tym samym mmncie i my będziemy wylewać stropy w przyszłym tygodniu, a oni kłada dachówkę. Tylko, że my mamy zamiar mieszkać we własnym domu, a developer sprzeda i zapomni, że to w ogóle budował. Z calym szacunkiem ale nie masz racji. "Przerwy technologiczne" to relikt przeszłej epoki, poza tym jak wyleli strop ( po to są atesty z betaniarni i beton z gruchy B-20 a nie jak kiedyś kręcony w betoniarce na budowie ) to po dwóch dniach można murować ściany bo i tak zanim je w pełni wymurują, zrobią więźbę, i ułożą dachówkę, czyli w pełni obciążą to i tak już "przerwa technologiczna" zaistnieje. Takim tępem jakie proponujesz to rzaden biurowiec by nie powstał Wyobrażasz sobie 40 "przerw technologicznych" przy budowie takiego choćby "Ronda 1" a zapewniam Cię że beton biorą z tych samych betoniarni co zwykły śmiertelnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ex67 Podam fotke na priv. Bo to nie moja fotka, tylko kolegi schodow. Nie mam jego zgody ma publiczne pokazywanie, a jak uda nam sie z naszyego aparatu zdjac fotki (mamy maly problem) to pokaze fotki naszych schodow.z reszta jak skontaktujesz sie z facetem, to przesle Ci fotki schodow ktore robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 18.05.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 18.05.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Z calym szacunkiem ale nie masz racji. "Przerwy technologiczne" to relikt przeszłej epoki, poza tym jak wyleli strop ( po to są atesty z betaniarni i beton z gruchy B-20 a nie jak kiedyś kręcony w betoniarce na budowie ) to po dwóch dniach można murować ściany bo i tak zanim je w pełni wymurują, zrobią więźbę, i ułożą dachówkę, czyli w pełni obciążą to i tak już "przerwa technologiczna" zaistnieje. Takim tępem jakie proponujesz to rzaden biurowiec by nie powstał Wyobrażasz sobie 40 "przerw technologicznych" przy budowie takiego choćby "Ronda 1" a zapewniam Cię że beton biorą z tych samych betoniarni co zwykły śmiertelnik. mhmmm, nie no jasne i jak obłożą sobie steropianem dom, a potem go wytynkuja w środku to też dobrze, nieprawdaż? bo tak też robią szaleni developerzy obok nas, albo wymalują farbą izolacyjna dopiero co wymurowane bloczki fundamentowe ... może i nie mam racji, ale pozwolisz, że przykładu z takich budowniczych, to ja jednak brać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 18.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Zeljka Dziękuję za fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.05.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Zeljka Dziękuję za fotkę. Prosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 mhmmm, nie no jasne i jak obłożą sobie steropianem dom, a potem go wytynkuja w środku to też dobrze, nieprawdaż? ja rozumiem, że zanim zaczęliście cokolwiek robic dalej, jak mury postawiliście, to rok odczekania w tym stanie być musiał? ja nie widze nic złego w wykonaniu najpierw elewacji a potem tynków wewn. bo ja mam okna z PCV. odparuje, nic mu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 21.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Planuje wylac strop, poprzednia betoniarnia nie spodobala mi sie. Mialem zamowione 3 betoniarki i w odstepach godzinnych przyjezdzaly, nie mowiac o tym ze mam podejrzenia ze oszukali mnie o 2-3metry. Poradzcie mi wiec, jaka betoniarnie polecacie. Cena, jakosc materialu i organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 21.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 ja nie widze nic złego w wykonaniu najpierw elewacji a potem tynków wewn. bo ja mam okna z PCV. odparuje, nic mu nie będzie. Tu bym uważał, bo jednak tynk wewn. to sporo wody, właśnie robią u mnie i leją sobie wężem po ścianach w najlepsze ), a tak woda wchodzi w ścianę i paruje na zewn. Ale twoja wola, pewnie się chałupa nie rozpadnie, tylko po co, jest jakiś racjonalny argument? A jeszcze inni fachowcy mogą uszkodzić/zabrudzić elewację. Bartelus! Zawsze Cię oszukają ), bo trochę zostaje w pompie, troche wyleci pomiędzy szalunkiem, nigdy idealnie nie policzysz. Ja polecam Czosnów, brałem wszystko tam i jestem zadowolony. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 21.05.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 dubel przez te koszmarne problemy z forum ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 21.05.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Tu bym uważał, bo jednak tynk wewn. to sporo wody, właśnie robią u mnie i leją sobie wężem po ścianach w najlepsze ), a tak woda wchodzi w ścianę i paruje na zewn. Ale twoja wola, pewnie się chałupa nie rozpadnie, tylko po co, jest jakiś racjonalny argument? A jeszcze inni fachowcy mogą uszkodzić/zabrudzić elewację. Po pierwsze to zależy z czego ściana......... nie każda tak bardzo chłonie wilgoć....... a po drugie co za idiota leje wodę wężem po ścianach......... pewnie nie potrafią dorobić gęstości zaprawy żeby przyklejała się do ściany a to już świadczy o marnej znajomości tematu.......... Skonsultuj to z kierownikiem budowy.......... pozdro.........PJ05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 a jakiegos speca od wylewek i karon gipsów? Bo sie boje ,że nasz kolejny umówiony juz cos kręci:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela_ 22.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam, mam do sprzedania 1800 szt. bloczków betonowych.Transport w granicach Ozarowa Maz. i Starych Babic gratis.Kontakt 0600 213 396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 22.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam, czy możecie dac mi jakies namiary na transport z HDSem od kogoś z naszej okolicy. Jakie sa koszty takiej przyjemności i ile palet wchodzi na samochód ? Samochód raczej krótki bez przyczepy bo się na droge wewnętrzną chyba nie złamie. Palety mam do przewiezienia z Leszna do Babic (jakies 15-16 km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 jest jakiś racjonalny argument? niestety tak, znalazłem kogoś od elewacji wcześniej niż tynkarza... teraz biore kto jest, a nie tak jak ja bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 22.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam, czy możecie dac mi jakies namiary na transport z HDSem od kogoś z naszej okolicy. Jakie sa koszty takiej przyjemności i ile palet wchodzi na samochód ? Samochód raczej krótki bez przyczepy bo się na droge wewnętrzną chyba nie złamie. Palety mam do przewiezienia z Leszna do Babic (jakies 15-16 km). Chociażby skład budowlany w Izabelinie ( tel 722 63 34) świadczy usługi wynajmu HDS-ów. Zadzwoń i sie wypytaj o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 22.05.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 mhmmm, nie no jasne i jak obłożą sobie steropianem dom, a potem go wytynkuja w środku to też dobrze, nieprawdaż? ja rozumiem, że zanim zaczęliście cokolwiek robic dalej, jak mury postawiliście, to rok odczekania w tym stanie być musiał? ja nie widze nic złego w wykonaniu najpierw elewacji a potem tynków wewn. bo ja mam okna z PCV. odparuje, nic mu nie będzie. mury mamy jeszcze nie skończone, na czekanie czasu nie ma. ale odrobinę rozsądku nalezy zachować. w kazdym razie z elewacja zewnętrzną napewno się nie będziemy spieszyć. nie będe sie powtarzał, bo lukasz-s już napisał na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts