Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kasiaewa napisał

Mam pytanie, czy słyszeliście coś o firmie Bessy na Kutrzeby w Babicach? Robią okna na profilach Schuco, mieliście z nimi kontakt?

Miałam z nimi - niestety - kontakt. Mam ich okna wstawione, ale nie polecam! Jak się okna będą sprawowały, to jeszcze nie wiem, ale wiem, że w firmie są mili dopóki nie zamówisz i nie zapłacisz. Później nie mają dla ciebie czasu. Nam wstawili okna w wykuszu o ok. 5 cm za duże :o Jak zmieścili większe okna niż otwór? Po prostu okna ,,wisiały" na piance, czyli wystawały poza ścianę!

Po długiej dyskusji okna zostały wyjęte i zmniejszone i wstawione ponownie. Ale nie było to takie - dla nich - oczywiste. Usłyszałam np. że można to uratować dodając więcej styropianu w jednym miejscu, w drugim mniej i specjalnie nie będzie tego widać!

Poza tym słupek łączący okna pod kątem prostym miał być inny, a został wstawiony inny. Do tego nie mam pretensji, podobno trochę tego pierwszego zabrakło, więc musieli go zmienić, ale....... dowiedziałam się o tym, czytając fakturę! Było doliczone 300 zł! :o

No i później to ich ,,nie mamy czasu na takie drobiazgi" (bardzo nieprzyjemnym tonem), i nie będziemy teraz do pani jeździć, mamy innych klientów - pewnie tych, którzy jeszcze nie zapłacili!

Jednym słowem - nie polecam!

justa

Bardzo Ci dziękuję za ostrzeżenie, będę musiała poszukac jakiejś innej firmy , kt􏻳ra robi na Schuco

Kasia

Witam znowu.

Moze ktos z Was ma namiar na kogos kto robi dobre i nie drogie szafy zabudowane. Jesli tak, prosze o kontakt. Dzieki. :p

Polecam firmę Andoor http://andoor.prv.pl/.

Plusy:

- sprawdzona przeze mnie i przez znajomych z opinią pozytywną

- dobra jakość (dla pewności trzeba jednak sprawdzić po robocie, jednak wszelkie zastrzeżenia poprawiali od ręki bez dyskusji)

- kilka systemów różnych producentów do wyboru, m.in Raumplus, na którym mnie zależało

- nie trzeba się nigdzie wybierać, firma przyjeżdża do klienta z próbkami materiałów (to plus dla pracujących do późna)

- ceny niższe niż w tradycyjnych punktach z ekspozycją (o tym dalej w minusach)

- właściciel bez oporów przystaje na spisanie formalnej umowy (dla mnie ważne, bo ja nie daję żadnych zaliczek bez umowy na papierze)

Minusy:

- brak ekspozycji- firma nie prowadzi własnego punktu z ekspozycją (dlatego może mieć niższe ceny), ale ma umowę z Raumplus (jak z innymi producentami to nie wiem) i może bez problemu przyprowadzać klientów na ich ekspozycje

- właściciel firmy pan Andrzej (jeśli nie pomyliłam imienia), z którym ustala się wszelkie szczególy, strasznie gadatliwy, więc na omówienie wszystkich spraw "szafowych" z góry należy dodać 50% więcej czasu (i broń Boże nie poruszać tematu samochodów, bo będzie jeszcze dłużej - przećwiczone), ale za to można się umówić prawie o każdej dogodnej godznie, nawet późnym wieczorem

To chyba tyle.

MISHA ty to masz głowę - świetny biznes tylko chyba trzeba by było się wyprowadzić z naszej gminy - najlepiej na Bialoruś. Myślę że wsród tych sty napewno znalazł by się jeden z bronią i odrobiną wolnego czasu, a jak nie on to ZIOBRO napewno by cię dopadł. W końcu żyjemy w kraju Prawa i Sprawiedliwości. :evil: :D

Wygląda na to, że zostanie mi po budowie trochę cegieł. Podaję orientacyjną ilość:

Porotherm 24 p+w (czeski, klasa 15), około 14 palet (14 x 60 szt) - z dostawą;

Porotherm 11,5, kilka palet (5-8?) po 100 szt; - do odbioru z Hornówka.

Dokłada ilość będzie znana za jakieś 2 tyg.

Zainteresowanych kupnem prosze o kontakt.

Gosia

Kiedy decydowałem sie na nich rezygnując z dachluxu i dach zapolski oprócz ceny argumentem było ze są "miejscowi"

Teraz mam poważne obawy co ich rzetelności.

A ja w temacie dachow moge polecic Dachlux, ale nie ten nasz "miejscowy" z Warszawskiej, tylko Dachlux z Walu Miedzyszynskiego. A konkretnie polecam pana Michala Dabrowicza, ktory zreszta oglasza sie w dziale "Ogloszenia drobne".

Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony ze wspolpracy z panem Michalem - po prostu w pelni profesjonalne podejscie do klienta i bardzo duza elastycznosc... naprawde polecam.

czy 2200zł za prąd - prowizorkę budowlaną to ok?

Za mało szczegółów. Jak daleko trzeba ciągnąć kabel ? Czy w tym jest materiał (np: kabel, skrzynka, gniazda itp). Czy kabel pójdzie ziemia ? Jeśli tak to można potem za małe pieniądze zrobić prąd mieszkaniowy.

Hej!

Szukam namiarów na ekipy wykonujące wylewki betonowe. Jaki jest koszt z/bez materiału.

Gdzie kupić najtaniej drzwi antywłamainiowe zewnętrzne typu Gerda/Witex lub coś podobnego?

Pozdrawiam

Łukasz

W tej materii to mogę Ci zdecydowanie polecić firmę El-gips która wykonała wylewki u mnie. Naprawdę solidnie i szybko. tel 0691895929 lub 0509211076

Wykonawca uzyskany od kogoś z forum.

Jeden z niewielu wykonawców do których sie nie czepiałem :lol:

Za mało szczegółów. Jak daleko trzeba ciągnąć kabel ? Czy w tym jest materiał (np: kabel, skrzynka, gniazda itp). Czy kabel pójdzie ziemia ? Jeśli tak to można potem za małe pieniądze zrobić prąd mieszkaniowy.

ja tylko płacę i nic więcej mnie nie interesuje, wykonawstwo i materiał jest w cenie. na czas budowy kabel pójdzie "górą", a docelowo w ziemi. słup jest po przeciwnej stronie drogi na wprost działki, droga 8m. od elektryka dowiedziałam się, że słup musi być w takim przypadku wyższy niż "normalnie" , żeby jeżdżące samochody ciężarowe nie zabrały kabli z sobą ;) do tego jeszcze coś tam w ZE nam pomoże, żeby nie odbierać osobiście licznika, czy coś koło tego

ja tylko płacę i nic więcej mnie nie interesuje, wykonawstwo i materiał jest w cenie. na czas budowy kabel pójdzie "górą", a docelowo w ziemi. słup jest po przeciwnej stronie drogi na wprost działki, droga 8m. od elektryka dowiedziałam się, że słup musi być w takim przypadku wyższy niż "normalnie" , żeby jeżdżące samochody ciężarowe nie zabrały kabli z sobą ;) do tego jeszcze coś tam w ZE nam pomoże, żeby nie odbierać osobiście licznika, czy coś koło tego

Moim zdaniem to dosyc drogo.

Za RBT z wyposazeniem (osprzet Legrand), ze slupem, tzw. "warkoczem" (czyli wiszacym kablem) i podlaczeniem placilem circa 1000 zl. Co prawda mam slup po tej samej stronie drogi co dzialka, ale moim zdaniem te 8 m "warkocza" wiecej nie powinno kosztowac w Twoim wypadku az 1200 zl...

W razie czego moge dac Ci namiar na elektryka z Izabelina, ktory wykonywal u mnie RBT.

Witam wszystkich forumowiczów. Pilnie poszukuje jakiegoś uczciwego gościa który wykopie mi studnie. Ten którego mam ma termin na koniec czerwca :( a ja bym potrzebowała troche wcześniej, może coś wiecie na ten temat, pozdrawiam

P.S

A może toś ma do sprzedania stęple to też będe wdzięczna za informacje :wink: