RenataS 24.05.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ratunkuuuuuuuuuuuuuu!!! właśnie oblewamy pozwolenie na budowę już jakieś 3 godziny i nagle telefon od naszej ekipy, "sorki, ale 10 czerwca wyjeżdżamy do Irlandii", co my teraz mamy zrobić? już chyba w tym roku nie ma szans nikogo znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaewa 24.05.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 kasiaewa napisał Mam pytanie, czy słyszeliście coś o firmie Bessy na Kutrzeby w Babicach? Robią okna na profilach Schuco, mieliście z nimi kontakt? Miałam z nimi - niestety - kontakt. Mam ich okna wstawione, ale nie polecam! Jak się okna będą sprawowały, to jeszcze nie wiem, ale wiem, że w firmie są mili dopóki nie zamówisz i nie zapłacisz. Później nie mają dla ciebie czasu. Nam wstawili okna w wykuszu o ok. 5 cm za duże Jak zmieścili większe okna niż otwór? Po prostu okna ,,wisiały" na piance, czyli wystawały poza ścianę! Po długiej dyskusji okna zostały wyjęte i zmniejszone i wstawione ponownie. Ale nie było to takie - dla nich - oczywiste. Usłyszałam np. że można to uratować dodając więcej styropianu w jednym miejscu, w drugim mniej i specjalnie nie będzie tego widać! Poza tym słupek łączący okna pod kątem prostym miał być inny, a został wstawiony inny. Do tego nie mam pretensji, podobno trochę tego pierwszego zabrakło, więc musieli go zmienić, ale....... dowiedziałam się o tym, czytając fakturę! Było doliczone 300 zł! No i później to ich ,,nie mamy czasu na takie drobiazgi" (bardzo nieprzyjemnym tonem), i nie będziemy teraz do pani jeździć, mamy innych klientów - pewnie tych, którzy jeszcze nie zapłacili! Jednym słowem - nie polecam! justa Bardzo Ci dziękuję za ostrzeżenie, będę musiała poszukac jakiejś innej firmy , ktra robi na Schuco Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dream 24.05.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam znowu. Moze ktos z Was ma namiar na kogos kto robi dobre i nie drogie szafy zabudowane. Jesli tak, prosze o kontakt. Dzieki. Polecam firmę Andoor http://andoor.prv.pl/. Plusy: - sprawdzona przeze mnie i przez znajomych z opinią pozytywną - dobra jakość (dla pewności trzeba jednak sprawdzić po robocie, jednak wszelkie zastrzeżenia poprawiali od ręki bez dyskusji) - kilka systemów różnych producentów do wyboru, m.in Raumplus, na którym mnie zależało - nie trzeba się nigdzie wybierać, firma przyjeżdża do klienta z próbkami materiałów (to plus dla pracujących do późna) - ceny niższe niż w tradycyjnych punktach z ekspozycją (o tym dalej w minusach) - właściciel bez oporów przystaje na spisanie formalnej umowy (dla mnie ważne, bo ja nie daję żadnych zaliczek bez umowy na papierze) Minusy: - brak ekspozycji- firma nie prowadzi własnego punktu z ekspozycją (dlatego może mieć niższe ceny), ale ma umowę z Raumplus (jak z innymi producentami to nie wiem) i może bez problemu przyprowadzać klientów na ich ekspozycje - właściciel firmy pan Andrzej (jeśli nie pomyliłam imienia), z którym ustala się wszelkie szczególy, strasznie gadatliwy, więc na omówienie wszystkich spraw "szafowych" z góry należy dodać 50% więcej czasu (i broń Boże nie poruszać tematu samochodów, bo będzie jeszcze dłużej - przećwiczone), ale za to można się umówić prawie o każdej dogodnej godznie, nawet późnym wieczorem To chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 24.05.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 MISHA ty to masz głowę - świetny biznes tylko chyba trzeba by było się wyprowadzić z naszej gminy - najlepiej na Bialoruś. Myślę że wsród tych sty napewno znalazł by się jeden z bronią i odrobiną wolnego czasu, a jak nie on to ZIOBRO napewno by cię dopadł. W końcu żyjemy w kraju Prawa i Sprawiedliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.05.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 madzia-m73Proszę zminiejsz trochę swojego avatara, bo trochę niszczy układ forum. Być może moja ekipa od tynków będzie mieć wolny termin w czercu (muszę się jeszcze upewnić), tynki cem-wap, jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać (najchętniej na maila w stopce)DziękiŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 25.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Wygląda na to, że zostanie mi po budowie trochę cegieł. Podaję orientacyjną ilość:Porotherm 24 p+w (czeski, klasa 15), około 14 palet (14 x 60 szt) - z dostawą;Porotherm 11,5, kilka palet (5-8?) po 100 szt; - do odbioru z Hornówka.Dokłada ilość będzie znana za jakieś 2 tyg.Zainteresowanych kupnem prosze o kontakt.Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baldek 25.05.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Sprzedam tanio kostkę brukowa typu behaton w kolorze szarym 4 letnią, ok 25-30 m2. tel 607-803-545 (Wojcieszyn) http://jadar.pl/behaton.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.05.2007 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 czy ktoś budował z ekipą pana Tomasza Wojtczaka z Zaborowa? proszę o jakieś opinie i komentzrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 26.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Kiedy decydowałem sie na nich rezygnując z dachluxu i dach zapolski oprócz ceny argumentem było ze są "miejscowi" Teraz mam poważne obawy co ich rzetelności. A ja w temacie dachow moge polecic Dachlux, ale nie ten nasz "miejscowy" z Warszawskiej, tylko Dachlux z Walu Miedzyszynskiego. A konkretnie polecam pana Michala Dabrowicza, ktory zreszta oglasza sie w dziale "Ogloszenia drobne". Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony ze wspolpracy z panem Michalem - po prostu w pelni profesjonalne podejscie do klienta i bardzo duza elastycznosc... naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.05.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 czy 2200zł za prąd - prowizorkę budowlaną to ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 26.05.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 czy 2200zł za prąd - prowizorkę budowlaną to ok? Za mało szczegółów. Jak daleko trzeba ciągnąć kabel ? Czy w tym jest materiał (np: kabel, skrzynka, gniazda itp). Czy kabel pójdzie ziemia ? Jeśli tak to można potem za małe pieniądze zrobić prąd mieszkaniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 26.05.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Hej!Szukam namiarów na ekipy wykonujące wylewki betonowe. Jaki jest koszt z/bez materiału.Gdzie kupić najtaniej drzwi antywłamainiowe zewnętrzne typu Gerda/Witex lub coś podobnego?PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 26.05.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Hej! Szukam namiarów na ekipy wykonujące wylewki betonowe. Jaki jest koszt z/bez materiału. Gdzie kupić najtaniej drzwi antywłamainiowe zewnętrzne typu Gerda/Witex lub coś podobnego? Pozdrawiam Łukasz W tej materii to mogę Ci zdecydowanie polecić firmę El-gips która wykonała wylewki u mnie. Naprawdę solidnie i szybko. tel 0691895929 lub 0509211076 Wykonawca uzyskany od kogoś z forum. Jeden z niewielu wykonawców do których sie nie czepiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 27.05.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 czy 2200zł za prąd - prowizorkę budowlaną to ok? Za mało szczegółów. Jak daleko trzeba ciągnąć kabel ? Czy w tym jest materiał (np: kabel, skrzynka, gniazda itp). Czy kabel pójdzie ziemia ? Jeśli tak to można potem za małe pieniądze zrobić prąd mieszkaniowy. ja tylko płacę i nic więcej mnie nie interesuje, wykonawstwo i materiał jest w cenie. na czas budowy kabel pójdzie "górą", a docelowo w ziemi. słup jest po przeciwnej stronie drogi na wprost działki, droga 8m. od elektryka dowiedziałam się, że słup musi być w takim przypadku wyższy niż "normalnie" , żeby jeżdżące samochody ciężarowe nie zabrały kabli z sobą do tego jeszcze coś tam w ZE nam pomoże, żeby nie odbierać osobiście licznika, czy coś koło tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 dream dziekuje serdecznie za kontakt i za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 27.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 czy 2200zł za prąd - prowizorkę budowlaną to ok? Za mało szczegółów. Jak daleko trzeba ciągnąć kabel ? Czy w tym jest materiał (np: kabel, skrzynka, gniazda itp). Czy kabel pójdzie ziemia ? Jeśli tak to można potem za małe pieniądze zrobić prąd mieszkaniowy. ja tylko płacę i nic więcej mnie nie interesuje, wykonawstwo i materiał jest w cenie. na czas budowy kabel pójdzie "górą", a docelowo w ziemi. słup jest po przeciwnej stronie drogi na wprost działki, droga 8m. od elektryka dowiedziałam się, że słup musi być w takim przypadku wyższy niż "normalnie" , żeby jeżdżące samochody ciężarowe nie zabrały kabli z sobą do tego jeszcze coś tam w ZE nam pomoże, żeby nie odbierać osobiście licznika, czy coś koło tego Moim zdaniem to dosyc drogo. Za RBT z wyposazeniem (osprzet Legrand), ze slupem, tzw. "warkoczem" (czyli wiszacym kablem) i podlaczeniem placilem circa 1000 zl. Co prawda mam slup po tej samej stronie drogi co dzialka, ale moim zdaniem te 8 m "warkocza" wiecej nie powinno kosztowac w Twoim wypadku az 1200 zl... W razie czego moge dac Ci namiar na elektryka z Izabelina, ktory wykonywal u mnie RBT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 27.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Pete jasne, że chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 27.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Poszlo na priv.Ostatecznie zdecydowalas sie na Benedykta? Czy wybralas jednak inny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 28.05.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 tak, tak, buduję Benedykta II pozwolenie już mam i miałam zaczynać 21 lipca, ale ekipa nas wykiwała i wybiera się do Irlandii i zaczynam znowu od początku poszukiwania ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocowa2 28.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Pilnie poszukuje jakiegoś uczciwego gościa który wykopie mi studnie. Ten którego mam ma termin na koniec czerwca a ja bym potrzebowała troche wcześniej, może coś wiecie na ten temat, pozdrawiam P.S A może toś ma do sprzedania stęple to też będe wdzięczna za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts