przeszkadzajka 28.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Snoopy masz szanse pan mówił ,że ma brata blizniaka moze tez robi kominki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 28.06.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Bloczki kupowałem w betoniarni w Janowie po 3,3+vat z transportem czyli 4,02 brutto chyba. Obdzwoniłem trochę miejsc i byli najtańsi. Mój wykonawca mówi, że są dobre jakościowo, a w babickich składach większośc bloczków jest tez od nich. Beton brałem w betoniarni koło Tesco na Górczewskiej (Zbigniew Krzemiński 501 10 88 53). Ceny mieli konkurencyjne, zamawiałem z dnia na dzień, nie ma problemów fakturowych i certyfikatów zgodności. Elastyczni są. Materiały kupuje w Budomixie na Izabelińskiej. Moim zdaniem sa najtańsi w okolicy, szefowa daje mi czasami rabacik, jak czegoś brakuje na budowie sa w przeciągu godziny. Zamawiam na telefon, wykonawca kupuje jakies pierdoły na zeszyt, rozliczam się raz na jakiś czas. To dla mnie dośc istotne. Piach polecił mi mój wykonawca. Facet mieszka na Pohulance w Babicach. 602 19 60 21. Samochód 220 zł koparka 100/h. Co do bloczków to kierownik powiedział aby podnieśc bo droga jest wysoko, w przyszłości mają poszerzać ul. Południową i mogą ją znowu wynieść wyżej. Co do formalności to prawdę mówiąc nie wyniosłem zbyt wysoko (miałem 5 mam osiem), a kierownik twierdzi, że problemów nie będzie. Taka jest prawda, że jakby mieli się czepaiać to zawsze coś znajdą. Dzięki, z kontaktu na beton już skorzystałam, powołałam się na Ciebie od jutra dzwonię za piachem i pewnie tez wykorzystam namiar, a możesz mi jeszcze napisać gdzie kupowałeś stal? bo ja co prawda pręty już kupiłam, ale potrzebuję jeszcze dwuteownik IN220 a to nie wszędzie mają i chciałabym porównać ceny. i przy okazji pytanie do PETE o dwuteownik, bo Ty kupowałeś w zeszłym roku, możesz napisać gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witamszukam kontaktu do p. Antoniego Wójcika. Od 3 dni nie mogę się do niego dodzwonić, może ktoś z Was coś wie? Stało się coś, zepsuł mu się telefon, a może po prostu nie odbiera telefonów?pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 28.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 i przy okazji pytanie do PETE o dwuteownik, bo Ty kupowałeś w zeszłym roku, możesz napisać gdzie? Masz na mysli dwuteownik do ramy dachu? Kupowalem az za Piasecznem, w firmie, ktora zajmuje sie wykonywaniem tego typu konstrukcji (razem z dostawa i montazem). Generalnie nie polecam Co prawda zrobili ok, jednak wyszlo sporo drozej niz wyjsc mialo... Ale sprobuj - firma nazywa sie Stalmax, tel. (22) 757-45-97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 28.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 29.06.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Dzięki, z kontaktu na beton już skorzystałam, powołałam się na Ciebie od jutra dzwonię za piachem i pewnie tez wykorzystam namiar, a możesz mi jeszcze napisać gdzie kupowałeś stal? bo ja co prawda pręty już kupiłam, ale potrzebuję jeszcze dwuteownik IN220 a to nie wszędzie mają i chciałabym porównać ceny. Stal w Budomixie. Obdzwoniłem wszytsko w okolicy i byli najtańsi. Róznice sięgały 1000 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodzimierzk 29.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Wrócę do siatki - może ktoś spodziewa się w najbliższym czsie zdjęcia swojej tymczasowej siatki z płotu tymczsowego i nie ma co znią zrobić - chętnie odkupięPozdrawiam Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Stal w Budomixie. Obdzwoniłem wszytsko w okolicy i byli najtańsi. Róznice sięgały 1000 pln a mogę jakiś kontakt do nich? bo to nie są chyba ci z zawiercia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 29.06.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Dwuteownik powinien być do kupienia w Normie. W dodatku mój własny Niestety zabrakło mi małego kawałka i musiałem kupić całą sztange a resztę oddałem w komis. A teraz mały apel: RATUNKU!! EKIPA KARTON-GIPS POTRZEBNA NA JUŻ! Poratujcie proszę jakimś namiarem bo właśnie się dowiedziałem że moja ekipa owszem zrobi je ale w okolicach jesieni co może oznaczać listopad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 29.06.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 to ja wróce do wełny bo mi wszystkie składy odpowiadają jakbym prosił o dostarczenie UFO szukam wełny mineralnej 12cm w płytach na elewację. tylko ze 2 paczki, bo potrzebuje boki lukarn tym ocieplić. 10cm znalazłem w tak małej ilości, ale wolałbym 12cm. kto widział, kto słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.06.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 zadzwoń do minoxu na mehofera, pewnie to dla Ciebie koniec świata , ale my tam kupujemy i było bez problemu http://www.minox.com.pl/ zadzwoń na mehofera a nie na echa leśne, bo tam lepsza obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 29.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Stal w Budomixie. Obdzwoniłem wszytsko w okolicy i byli najtańsi. Róznice sięgały 1000 pln a mogę jakiś kontakt do nich? bo to nie są chyba ci z zawiercia? No nie...do Zawiercia po materiały nie jeżdzę 604 42 36 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 29.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 http://www.minox.com.pl/ zadzwoń na mehofera a nie na echa leśne, bo tam lepsza obsługa mają tylko 8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 to przykro mi ;( podpowiedzcie mi jeszcze taką rzecz, zabieram się do dzwonienia za piachem i nie za bardzo się orientuję o jaki powinnam pytać, potrzebuję piach do zaprawy i do zasypywania fundamentów. wiem, że chodzi o różna grubość ziarna, ale nie wiem o jaki powinnam pytać, czy wystarczy o piach do fundamentów? pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 29.06.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 to ja wróce do wełny bo mi wszystkie składy odpowiadają jakbym prosił o dostarczenie UFO szukam wełny mineralnej 12cm w płytach na elewację. tylko ze 2 paczki, bo potrzebuje boki lukarn tym ocieplić. 10cm znalazłem w tak małej ilości, ale wolałbym 12cm. kto widział, kto słyszał? A nie mozesz tych lukarn po prostu ocieplic styropianem i zaciagnac klejem? Ja mam dom w 3W ocieplany welna 18 cm, ale same lukarny ocieplilem styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 29.06.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A nie mozesz tych lukarn ocieplic styropianem i zaciagnac klejem? Ja mam dom w 3W ocieplany welna 18 cm, ale same lukarny ocieplilem styropianem. interesujące, ale boki lukarn mam z desek i wole je ocieplić jednak wełną, która ma lepsze wartości oddychania niż styropian. zgniją mi te dechy szybciej pod styropianem niż pod wełną dlatego wole wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 29.06.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Aaaa, to co innego. Jesli dechy - to faktycznie lepiej welna. To skoro do kupienia jest welna 8 cm to moze poloz 2x8 cm? W razie czego ze 3 plyty welny to mi chyba zostaly. Isover z czarnym welonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 29.06.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Aaaa, to co innego. Jesli dechy - to faktycznie lepiej welna. To skoro do kupienia jest welna 8 cm to moze poloz 2x8 cm? W razie czego ze 3 plyty welny to mi chyba zostaly. Isover z czarnym welonem... 18cm? huh ja mam 3 lukarny, więc 3 płyty to mało troche. już się zastanawiałem nad 5+10 (dom ocieplam styropianem 15cm), bo znalazłem 10 i chyba dziewczyny w girls-budzie mają 5cm. ale nie wiem czy można tak połączyć. na razie jeszcze szukam, jak nie znajdę to będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 29.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Nawet lepiej "laczyc", czyli klasc na zaklad, bo eliminuje sie ewentualne mostki cieplne. Co do welny, ktora mi zostala to - o ile dobrze pamietam - ma ona 8 cm.Bo rzeczone 18 cm kladlem wlasnie na zaklad 10cm + 8 cm (zewnetrzna welna powleczona welonem szklanym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 29.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 to przykro mi ;( podpowiedzcie mi jeszcze taką rzecz, zabieram się do dzwonienia za piachem i nie za bardzo się orientuję o jaki powinnam pytać, potrzebuję piach do zaprawy i do zasypywania fundamentów. wiem, że chodzi o różna grubość ziarna, ale nie wiem o jaki powinnam pytać, czy wystarczy o piach do fundamentów? pewnie tak Raczej nie musisz mierzyć ziarenek Powiedz, że chesz cięzarówkę do zaprawy i około ileś tam do zasypania. Gośc będzie wiedział co dowieźć. Acha...facet od którego brałem ma też sprzet do zasypywania i robi to bardzo sprawnie. Brałem od niego kompleksową usługę. 100 zł/h pracy koparki ale zaiwania aż miło patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts