Karorka 17.06.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 1. moja działeczka ma jakieś 1000 m2 z czego kilkanaście procent jest poza strefą budowlaną - czyli chyba trzebaby to odrolnić? Dobrze rozumuję - nieprawdaż? witaj to bedziemy sasiadami, a w ktorym miejscu na Akacjowej jestescie? my tez mamy dzialke 1000, z tego ok 200 m rolnej, ale nic nie musielismy odralniac, jedynie nie mozemy budowac na tym kawalku pozdrawiam karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 17.06.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 kurcze wlasnie zauwazylam, ze rozpoczelam 13 strone naszej grupki, mam nadzieje ze ta 13 nie bedzie pechowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 18.06.2004 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Dzień dobry Państwu! 1. moja działeczka ma jakieś 1000 m2 z czego kilkanaście procent jest poza strefą budowlaną - czyli chyba trzebaby to odrolnić? Dobrze rozumuję - nieprawdaż? Cześć! Tak, jak u mnie, trochę o to walczyłem - jeszcze z Gminą, ale się udało, generalnie trzeba będzie się budować w tej części budowlanej. Jednak wiele Ci nie podpowiem, bo teraz w powiecie może być inaczej - proponowałbym Ci przejechać się do Powiatu i porozmawiać - nie taki diabeł straszny jak go malują. W którym miejscu ta Twoja działeczka? zrobilismy sobie wczoraj objazd okolicy i zajrzelismy na niektore budowy naszej grupki, ..............u KrzyskaSw to inspekcje robimy regularnie wiec wczoraj opuscilismy A żałuj - postępy imponujące, wczoraj nawet powiesili wiechę (choć jeszcze nie skończyli ), dzisiaj muszę chyba zakupić napoje - niekoniecznie chłodzące Witam, tak znam p.Małgosię jest w naszej "7". Jerzysio - a co to jest ta "7" ? Nawiasem - ja też znam p. Małgosię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di_Di 18.06.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Dzień dobry wszystkim. Dziękuję za podpowiedzi i miłe wsparcie, pocieszyliście mnie trochę, bo bałam się, że będzie więcej trudności - jakieś procedury odralniania albo coś... Jeśli chodzi o lokalizację, to najbliżej chyba będę miała do Karorki - jeśli twoja budowa, to ta z wojskowym tunelowym namiotem. Moja działeczka jest mniej więcej na drugim zakręcie ulicy Akacjowej, patrząc z południa na północ. Vis a vis jest tablica - 1000 m-sprzedam. Trzymam kciuki za Wasze budowy, troszkę po cichutku Wam zazdroszczę... ale na mnie też przyjdzie pora. Pozdrawiam,Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di_Di 18.06.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 hej, 2 posty nad Twoim opisalem dosc szczegolowo WLASNIE TE DWIE nurtujace Cie Kwestie, powodzenia ..i mam nadzieje, ze moje rady skroca czas oczekiwania do 1799 dni. A na pewno powinnas zaczac od mapy do celow projektowych - okolo 700 zl Yoric, dziękuję za odpowiedź, wydrukowałam sobie Twoje cytaty i włączyłam do kolekcji (jako pierwszą stronę Troszkę się zastanawiam: czy jeśli planuję rozpocząć budowę w raczej dość odległej przyszłości - czy jest sens zbierać już teraz wszystkie uzgodnienia itp, czy poczekać i zrobić to hurtowo np. rok przed rozpoczęciem budowy? W końcu wszystko się może pozmieniać... Ale z drugiej strony może lepiej załatwiać wszystkie papierki na spokojnie? Co radzicie? Pozdrowionka od Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.06.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 zrobilismy sobie wczoraj objazd okolicy i zajrzelismy na niektore budowy naszej grupki, ..............u KrzyskaSw to inspekcje robimy regularnie wiec wczoraj opuscilismy A żałuj - postępy imponujące, wczoraj nawet powiesili wiechę (choć jeszcze nie skończyli ), dzisiaj muszę chyba zakupić napoje - niekoniecznie chłodzące to chyba dzisiaj sie wybierzemy, tylko uwazaj z tymi napojami, zeby nie zrobili tygodniowej przerwy, nasi powiedzieli, ze oni te napoje to wypija dopiero po skonczeniu wszystkiego, bo zamierzaja pic caly tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.06.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o lokalizację, to najbliżej chyba będę miała do Karorki - jeśli twoja budowa, to ta z wojskowym tunelowym namiotem. Moja działeczka jest mniej więcej na drugim zakręcie ulicy Akacjowej, patrząc z południa na północ. Vis a vis jest tablica - 1000 m-sprzedam. Trzymam kciuki za Wasze budowy, troszkę po cichutku Wam zazdroszczę... ale na mnie też przyjdzie pora. Pozdrawiam, Didi tak ta z namiotem to moja, sprobuje zlokalizowac dzis Twoja dzialke potem my bedziemy Ci zazdroscic jak juz nie bedziemy mieli o czym pisac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 18.06.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Witam, tak znam p.Małgosię jest w naszej "7". Jerzysio - a co to jest ta "7" ? Nawiasem - ja też znam p. Małgosię. Powiedzmy tak: Małgosia jest wspaniałą osobą i mało kto jej nie zna. A jak jeszcze nie to zapewne pozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.06.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Kasia "7" = Komitet Budowy Infrastruktury Komunalnej "7" ( od nazwy ulicy Projektowana VII - obecnie Kontuszowa ).A i owszem p.Małgosia uroczą osobą jest.Życzę wszystkim baaaaardzo miłego dniaJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 18.06.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Troszkę się zastanawiam: czy jeśli planuję rozpocząć budowę w raczej dość odległej przyszłości - czy jest sens zbierać już teraz wszystkie uzgodnienia itp, czy poczekać i zrobić to hurtowo np. rok przed rozpoczęciem budowy? W końcu wszystko się może pozmieniać... Ale z drugiej strony może lepiej załatwiać wszystkie papierki na spokojnie? Co radzicie? Pozdrowionka od Didi zalezy co oznacza dla Ciebie - raczej dosc odlegla przyszlosc ? jezeli jest to wiosna 2005 - zacznij zalatwiac juz teraz jezeli bylaby to wiosna 2006 - tez juz zaczalbym szukac projektow - to zajmuje strasznie duzo czasu jesli pozniej - z papierami jednak poczekalbym - z kilku powodow: 1) prawie kazdy papier ma swoj okres waznosci 2) nawet jezeli papier (np mapa do celow proj.) jest "bezterminowa" z definicji ..to przez lata moga zmienic sie wymogi, plan zagosp. przestrzennego, przepisy i okaze sie, ze bedziesz musiala placic jeszcze raz 3) albo z drugiej strony - moze sie okazac, ze to co dzisiaj niezbedne do pozwolenia na bud. za kilka lat zbednym sie stanie 4) wyjedziesz do Kanady i zapomnisz o kawalku ziemi pod puszcza Na poczatek polecam Archipelag - pracownie projektowa z Wroclawia - uwazam, ze maja najciekawsze pomysly. http://www.archipelag.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di_Di 18.06.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Yoric, dzięki za porady. Z tą budową to się tak nie wyrywam - tzn. już bym chciała, ale nie mam za co. Postawiliśmy sobie z mężem target: 5 lat, od teraz licząc. Ale raczej 4 lata oszczędzania + 1 rok budowania (to jest wersja optymistyczna!) Przez etap wybierania projektów już przeszłam. W zasadzie - to od tego się zaczęło. Na razie faworytką jest Paprotka z Horyzontu, wcześniej była Sosenka i Poziomka, ale już odpadły. Kołuje mi się w głowie projekt indywidualny, ale - mam chyba jeszcze chwilkę na wybór. Karorka, na mojej działeczce rośnie kilka drzewek nad rowem w odległości jakieś 50 m od ulicy. I ja mam po drugiej stronie, od zachodu. Po lewej zboże, po prawej mały domek w jarzębinach. Na pewno znajdziesz. A jeśli chodzi o to, że ja będe opisywać swoje przjścia na forum, a Wy nie będziecie już mieli o czym pisać - chyba wspomożecie sąsiadkę dobrą radą od czasu do czasu. Z moich obserwacji wynika, że Dolores nie odcięła pępowiny. Mam nadzieję, że Wy też się nie odłączycie. Miłego dzionka i niech wiatry sprzyjają tym, co więźbę...Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 18.06.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 hej, Dla mnie ta "7" tez zabrzmiala dziwnie i tajemniczo. Janek, Malgosia, jakas tajemnicza siodemka - niczym Stowarzyszenie Ordynacka. Z kolei Ulica projektowana VII chyba zywcem zostala sciagnieta z filmow Barei - 4 alternatywy sie klaniaja. Mam nadzieje, ze nie bedziecie mieli tam swojego "aniola" . Dodajac do wszystkiego bzdurne przepisy o odralanianiu odrolnionej ziemii ....oj bedzie ciekawie. milego weekendu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.06.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jaś i Małgosia jak to w każdym porządnym przedszkolu musi być!Niestety mamy już takiego "aniołka" co to zagrodził i opasał szarfąw kolorach Samoobrony część drogi.Co do ważności map do celów projektowych to niestety, ale ich ważnośćnie przekracza pół roku, dlatego jeśli Di_Di planujesz start na wiosnę 200_to wszystkie prace projektowe zacznij jesienią rok wcześniej. Jeśli chodzi o media to musisz mieć na podkładach wrysowany dom jako projektowany tj. przerywaną linią.PozdrawiamJ PSYoric, a Ty nie znasz p. Małgosi !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 18.06.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Zgadzam się z Jerzysiem - u mnie mapa jest ważna 3 miesiące. Potem geodeta wydaje kwit, że nic się nie zmieniło ale zapewne też o określonej dacie ważności. Taki kwit uwzględniają w starostwie przy składaniu papierów na pozwolenie o budowę. No i warunki techniczne przyłączenia do sieci są z reguły ważne 2 lata. Pozdrawiam sobotnio-niedzielnie , jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 18.06.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Di Di, Tak mnie jeszcze olśniło, że zawsze warto przyłączyć prąd, na który można i 2 lata sobie poczekać. A jak już prąd jest to w każdym momencie budowę można zacząć. Do energetyki wystarczy w miarę aktualna mapa archiwalna wydobyta za parę złotych z Bronisz jeśli taka jest, a pewnie jest skoro działeczkę żeście w określonych granicach nabyli. Pozdrawiam tym razem już z pewnością sobotnio-niedzielnie, jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.06.2004 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Di_Di, chyba Cię namierzyłem. Czy to czasami nie Ty w niedzielę około południa chodziłaś po działce ze swoim ( mam nadzieję, że nie cudzym) facetem? Drzewka są, tabliczka "sprzedam 1000" też - wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 21.06.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 ja chyba tez namierzylam dzialke Di Di, rzeczywiscie blisko od nas Krzysiek jak tam poszlo z napojami?, wieche widzielismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.06.2004 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Napoje?.......... zostały wypite - nic się nie zmarnowało. Musimy któregoś weekendu uczcić wspólnie te nasze wiechy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 21.06.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 KrzysiekSW, gratuluje wiechy! My dopiero na etapie murowania fundamentow z bloczkow, daleko jeszcze do wiechy Ale i tak dobrze, ze cos sie w koncu ruszylo. Pozdrawiam ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.06.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Witam i pozdrawiam wszystkich Zrobilismy sobie maly objazd w sobote i tak: Ozzie - u ciebie to jeszcze niewiele widac, glownie przez drzewka i krzaki, ale pewnie jak juz wyjdziesz "z ziemi: to bedzie widac wiecej Za to u sasiada-geodety tempo wprost imponujace! DiDi - zlokalizowalam twoja dzialke, tak jak pisal KrzysiekSw, tabliczka, drzewka, row - wszystko sie zgadza Bardzo tam ladnie Karorka - u ciebie tez tempo niewiarygodne, troche sie zdziwilam, bo jak widzialam wczesniej to dopiero dom wychodzil z fundamentow, a teraz juz wiezba jest i calosc wyglada jakos tak okazale Reszty Koczargowsko-lipkowsko-starobabickich niestety jeszcze nie zlokalizowalam, choc intensywnie sie rozgladam :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts