wlodzimierzk 07.08.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 poszukuję desek szalunkowych oraz ewentalnie bloczków...jeżeli ktoś ma do odstapienia t prosze na pivlub 510 867 866 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodzimierzk 07.08.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ach ... jeszcze studnia chłonna ( okoloce Borzęcina ) czy ktoś z forumowiczów wykonał na swojej posesji podobne "dzieło " do odbioru wody z odwodnień?Jeżeli tak to bardzo chętnie skonsultuję ten temat , zarówno wykonawczo , jak i funkcjionalnie.Po tegorocznej zinie widze taką potrzebę - na pozionie fundamentów to najlepszy czs na zaplanowanie takij inwestyczji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 07.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dziś na dzialce wsród traw natknałem sie na pajeczne, w środku której znajdował sie piękny okaz pajaka .Jego odwłok przypominał ose. Był jaskrawo zółty w czarne pasy. Tez macie takie u siebie ? Ciekawe czy nie jest to jakiś "mutant ptasznik" czy coś i czy moze być niebezpieczny ? A u mnie pod podbitką, której przejściowo brak uwił sobie gniazdo jakiś ptaszek nijak do wróbla nie podobny. To już drugie gniazdo w naszym domu. Pierwsze było w więźbie jak o oknach można było tylko pomarzyć. A! i mam przyjaciela kosa. Strasznie ciekawska i towarzyska bestia. Włóczy się za człowiekiem po ogródku. Faaajnie. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 07.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 przy okazji. z czego robiliście podłoge w garażu? Z betonu jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.08.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Maroko, gratki! Ile czekałeś? I gdzie i kiedy zaczynasz? link1, nic nie słyszałam, ale jakby co to i tak już będzie za późno dla nas wlodzimierzk, a co to takiego ta studnia chłonna? jj, gildorowi pewnie chodzi o to, co na ten beton... Przynajmniej ja np. zastanawiam się nad tym... Bo beton fajnie wchłania wodę/śnieg, ale jest straszny kurz... Z kolei na kafelkach boję się, że ta woda będzie stała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 07.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dziś odebrałem kosztorys od dekarza ... i chyba świat sie kończy.Czy macie namiar na solidnego dekarza z normalnymi cenami ? Do przykrycia dach z ceramiki, Creaton Joanna i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko 07.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Maroko, gratki! Ile czekałeś? I gdzie i kiedy zaczynasz? link1, nic nie słyszałam, ale jakby co to i tak już będzie za późno dla nas wlodzimierzk, a co to takiego ta studnia chłonna? jj, gildorowi pewnie chodzi o to, co na ten beton... Przynajmniej ja np. zastanawiam się nad tym... Bo beton fajnie wchłania wodę/śnieg, ale jest straszny kurz... Z kolei na kafelkach boję się, że ta woda będzie stała... Dzięki. Wniosek składałem 04 czerwca, na pozwoleniu jest data 13 lipiec a fizycznie odebrałem papierek 30 lipca. Nawet się nie czepiali, chociaż w okienku przyjęto projekt warunkowo (brakowało jej chyba czterech dokumentów). Ostatecznie, po "wnikliwej" analizie, 12 lipca zostałem poproszony o .... określenie jakim paliwem stałym będe palił w domu. Kiedy powiedziałem czym, musiałem dostarczyć im certyfikat ekologiczny. Ot i cały kontakt ze Starostwem. Zaczynam (przynajmniej chcę zacząć ) 15 września w Borzęcinie Dużym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 07.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Czy rozmawiałeś może z Ekipą Witolda Gronia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 07.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 [quote name="Zaczynam (przynajmniej chcę zacząć ) 15 września w Borzęcinie Dużym.[/quote] Witamy kolejny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko 07.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 a propo pozwolenia na budowę, słyszeliście o planowanych zmianach w prawie budowlanym? już bez ubiegania się o pozwolenie na budowę itp. Moze ktoś wie więcej. pozdro K Jest to propozycja Ministerstwa Budownictwa, które chce, by domy były budowane na zgłoszenie. Uproszczona procedura ma być dostepna tylko dla terenów objętych planem zagospodarowania przestrzennego. Szczegóły znajdziesz tu: http://biznes.onet.pl/5,1383004,prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko 07.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Czy rozmawiałeś może z Ekipą Witolda Gronia? Nie, ekipa jest z Milanówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 07.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dziś odebrałem kosztorys od dekarza ... i chyba świat sie kończy. Czy macie namiar na solidnego dekarza z normalnymi cenami ? Do przykrycia dach z ceramiki, Creaton Joanna i Jacek Bedziesz mial zakladkowa czy karpiowke? Mozna wiedziec ile zaspiewali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.08.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 jj, gildorowi pewnie chodzi o to, co na ten beton... no wuaśnie hmm... jakoś powoli przemawia do mnie żywica epoksydowa... 50m2 to sporo jak na ceramikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 08.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam, czy wiecie drodzy forumowicze ja skontakotwać się z administratorem forum?Nie mam mozliwości wysyłania prywatnych wiadomości do innych uczestników forum, zalegają one w folderze "do wysłania"Przepraszam zatem wszystkich, którzy zwrócili sie do mnie w sprawie ziemi z wykopu oraz gruzu betonowego gratis za brak odpowiedzi i proszę ewentualnie o ponowny kontakt na [email protected] lub 605290084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam, czy wiecie drodzy forumowicze ja skontakotwać się z administratorem forum? [email protected] jest na dole strony jako "Kontakt z redakcją". ktoś tam Ci podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ach ... jeszcze studnia chłonna .... znalazłem wątek, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1941619&sid=2e38c2019ba465892cf065d91895a62c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 jj, gildorowi pewnie chodzi o to, co na ten beton... no wuaśnie hmm... jakoś powoli przemawia do mnie żywica epoksydowa... 50m2 to sporo jak na ceramikę... w bloku miałem parking podziemny, samochody na betonie pomalowanym czymś jakby grunt. są jakieś farby impregnujące do betonu i ja tak u siebie zamierzam. a za jakiś czas pomału jakieś kafelki z promocji. natomiast interesowałem się na forum i żywica też pierońsko droga i trzeba umiejętnie ją położyć. poniżej jeden z wątków http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99883&highlight=pod%B3oga+gara%BFu+%BFywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.08.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 przy okazji. z czego robiliście podłoge w garażu? U nas do podlogi w garazu jeszcze daleko, ale bedzie to albo zywica epoksydowa albo specjalna farba. Maluje sie nia podloge i 15cm cokol. Super sprawa, nie peka, nie za drogo to wychodzi, moja siostra ma takie rozwiazanie zamiast plytek juz kilka lat i swietnie sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 08.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Pomimo, ze jakis tam alarm mam (cicho sza ..zlodziej nie spi ) uwazam, ze najlepsze alarmy to: Sasiad Securitate Pogon Sasiad Autochton Skorpion Y zgadzam sie u nas bylo pare falszywych uruchomien alarmu i sasiad zawsze byl szybszy niz ekipa mimo ze oni tez sie nie ociagali a tak jeszcze a propos kradziezy to zlodzieje przychodza nie tylko wtedy kiedy nas nie ma lub w nocy (patrz: alarm wlaczony), mojej kolezance ukradli samochod ok. 18 wchodzac do domu przez otwarte drzwi - zabrali z wieszaka kurtke, w ktorej byly kluczyki i spokojnie odjechali, w domu bylo kilka osob i tu ciekawa jestem ile osob zamyka w dzien drzwi na klucz (w mieszkaniach to przeciez normalka) z innej beczki - dla szukajacych dzialek obok nas w Koczargach na Akacjowej jest (a przynajmniej jeszcze niedawno byla bo ciagle ktos przyjezdza ogladac) dzialka pewnie ok. 1000 m2 za 420 tys. czekam az ktos ja wreszcie kupi i i szybko sie wybuduje to nas troche zasloni od Akacjowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 w bloku miałem parking podziemny, samochody na betonie pomalowanym czymś jakby grunt. są jakieś farby impregnujące do betonu i ja tak u siebie zamierzam. a za jakiś czas pomału jakieś kafelki z promocji. natomiast interesowałem się na forum i żywica też pierońsko droga i trzeba umiejętnie ją położyć. poniżej jeden z wątków http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99883&highlight=pod%B3oga+gara%BFu+%BFywica czytałem już to. nawet popatrzyłem na cennik jakichś firm. generalnie uważam, że da się to zrobić w cenie ceramiki. a zaleta niewątpliwie jest taka, że - bedę miał 1cm wyższe drzwi w garażu - zdecydowanie wole sprzątać jednolitą posadzkę, niż patrzeć na fatalnie zabrudzone fugi - szybciej się wykona niż ceramikę i mniej pracochłonnie a na dodatek samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts