gildor 08.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 U nas do podlogi w garazu jeszcze daleko, ale bedzie to albo zywica epoksydowa albo specjalna farba. Maluje sie nia podloge i 15cm cokol. Super sprawa, nie peka, nie za drogo to wychodzi, moja siostra ma takie rozwiazanie zamiast plytek juz kilka lat i swietnie sie sprawdza. tak tak, tylko wszedzie piszą, że farba jest mniej trwała jednak niż żywica. nie mogę dostać się na strone betonduru, bo ciągle się przewijają w wątkach o posadzkach malowanych. żywica jest trwała, farba się jednak wyciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 i tu ciekawa jestem ile osob zamyka w dzien drzwi na klucz (w mieszkaniach to przeciez normalka) trzeba zamontować zamek samozatrzaskowy. tylko klucze najlepiej w postaci czipów, od razu pod skórę powszywać inaczej można się zdziwić po wyjściu do ogrodu i pies, duży pies. kartka z napisem: jak on cie nie zagryzie to ja cię zastrzele nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 przy okazji. z czego robiliście podłoge w garażu? ...albo specjalna farba... co to za farba, bo u mnie parking podziemny wyglądało to jak zwykły impregnat do betonu bezbarwny i przeż 5 lat beton nie naruszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po urlopie Niesamowicie zrelaksowany po dwóch tygodniach odpoczynku w deszczu w temparaturze 17 stopni, spacerach pod parasolem z 11 miesiącznym maluchem wracam do budowy Nie bardzo mam możliwośc przeglądania forum więc wielka prośba...podzielcie się swoimi namiarami na: -wylewkarzy -tynkarzy wewnetrznych (maszyna) -elektryków -kogoś od gazu (instalacja wewnętzrna) -ociepleniowców zewnetrznych (styropian+tynki) -hydraulików Najbardziej zalezy mi na kimś od wylewek i tynkarzy z maszyną. W przyszłym tygodniu kończą mi stan surowy z więźbą, później włazi dekarz więc muszę zabrać się za szukanie wykończeniowców. Za wszystkie namiary będe niezmiernie wdzięczny. Prosze ślijcie privy z telefonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Najbardziej zalezy mi na kimś od wylewek i tynkarzy z maszyną. a te tynki z maszyną to gipsy? wylewki właśnie mi skończyli, w zasadzie mogę polecić. 33pln/m2 z materiałem (mój styropian i folia, ewentualnie papa na balkon). miksokretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 08.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Wylewki z materiałem jak ja szukałem to nikt nie miał takiej opcji. Znalazłem po 12 PLn/m robicizna i dziś konczą. Moja kalkulacja materiału to piach ok. 30 ton 800 PLN cement 3 palety - 2100 folia, siatka, włókna, dylatacja, płyn do podłogówki 400 Razem 3300 na ok 270m to 12,2/m Powinienem spoko zmieścic się w 25 pln/m plus styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 siatka, włókna, dylatacja, płyn do podłogówki siatka włókna i płyn? nie starczą same włókna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 08.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Siatkę i włókna daję do garazu, kotłowni i na trochę bardziej narazone miejsca typu koło schodów, włókna daję na cały dom bo kosztują groszę (na mój pójdzie z 5 paczek po 0,6 kg = koszt poniżej 100) Płyn tam gdzie podłogówka (u mnie jest sporo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 aha, bo już myślałem, że to wszystko pod podłogówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Siatkę i włókna daję do garazu, kotłowni i na trochę bardziej narazone miejsca typu koło schodów, włókna daję na cały dom bo kosztują groszę (na mój pójdzie z 5 paczek po 0,6 kg = koszt poniżej 100) Płyn tam gdzie podłogówka (u mnie jest sporo) napisz proszę, jakie warstwy standardowo u ciebie (standardowo bez podłogówki) bo u mnie np. radzą dać zbrojenie w szlichtę, a tu widzę i siatka (jaka?), i włókna i płyn jakiś. O ludzie, przedwczoraj jeszcze myślałem, że już wszystko wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.08.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 napisz proszę, jakie warstwy standardowo u ciebie (standardowo bez podłogówki) bo u mnie np. radzą dać zbrojenie w szlichtę, a tu widzę i siatka (jaka?), i włókna i płyn jakiś. zbrojenie to właśnie ta siatka. taka z drutu o okach (na oko ) 10x10cm. mikrowłókna dodają mocy a płyn to chyba np betonplast, plastyfikator - "dodany do mieszanki betonowej w trakcie wytworzenie, wysoce uelastycznia a szczególnie wzmacnia i uodparnia na pęknięcia wylewki, zwłaszcza przy ogrzewaniu podłogowym i tarasowym" mikrowłókna - "zastosowanie w betonie włókna rozproszonego jest niekiedy najlepszym sposobem na uniknięcie rys i pęknięć skurczowych oraz na poprawianie właściwości mechanicznych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 08.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No właśnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.08.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No właśnie tak więc proszę bardzo opiszcie tak jak chłopu ciemnemu, warstwa po warstwie piasek ubity folia czy papa zbrojenie 10cm betonu (beton z czym?) styropian folia 4cm szlichty (beton z czym?) unigrunt folia z gąbką panele dywan pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 08.08.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Dziś odebrałem kosztorys od dekarza ... i chyba świat sie kończy. Czy macie namiar na solidnego dekarza z normalnymi cenami ? Do przykrycia dach z ceramiki, Creaton Joanna i Jacek Bedziesz mial zakladkowa czy karpiowke? Mozna wiedziec ile zaspiewali? Odp. masz na skrzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 08.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Wylewki z materiałem jak ja szukałem to nikt nie miał takiej opcji. Znalazłem po 12 PLn/m robicizna i dziś konczą. Moja kalkulacja materiału to piach ok. 30 ton 800 PLN cement 3 palety - 2100 folia, siatka, włókna, dylatacja, płyn do podłogówki 400 Razem 3300 na ok 270m to 12,2/m Powinienem spoko zmieścic się w 25 pln/m plus styropian. Misha, proszę o namiar na prive na ekipę. dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 08.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam, czy wiecie drodzy forumowicze ja skontakotwać się z administratorem forum? [email protected] jest na dole strony jako "Kontakt z redakcją". ktoś tam Ci podpowie. Próbowałem wysłać pocztę na ten adres, ale serwer poczty zwraca wiadomość z adnotacją :adresat nieznany , ale i tak dziekuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 09.08.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mam do sprzedania 2 palety porotherm Wienerberger 44P+W . Zostalo mi po budowie. Obiór Koczargi Stare cena 7zł./szt. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 ma ktoś może jeszcze jakiś dobry namiar na kontener na gruz? 602 673 049 zdążyłem ten namiar wyszukać, ale drogi jest. 350pln + VAT do tego wczoraj zapomniał mi przywieźć kontenera, dzisiaj też. dziękuję, wole współpracę z kimś kto robi jednak notatki. ja swój swój czas cenie tak samo jak cudzy i tego wymagam od ludzi, którym płacę. szczególnie, że nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jania22 09.08.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam ponownie nieocenionych doradców osobistych. Dzisiaj pytanko o prąd sąsiedzki. Otrzymałam warunki przyłączenia do sieci i informacje że prąd będzie w CZERWCU 2008! A ja planuje zacząć koło września budowę. Mam sąsiada jakieś 150 metrów dalej, który powiedział że użyczy, ale żeby było jakoś legalnie. No i moje pytanie: czy ktoś wie jak to "legalnie" się załatwia, bo zakład energetyczny póki co nie wie. Dziękuję i czekam z niecierpliwością,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.08.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam ponownie nieocenionych doradców osobistych. Dzisiaj pytanko o prąd sąsiedzki. Otrzymałam warunki przyłączenia do sieci i informacje że prąd będzie w CZERWCU 2008! A ja planuje zacząć koło września budowę. Mam sąsiada jakieś 150 metrów dalej, który powiedział że użyczy, ale żeby było jakoś legalnie. No i moje pytanie: czy ktoś wie jak to "legalnie" się załatwia, bo zakład energetyczny póki co nie wie. legalnie to niech zamontuje gdzieś drugi licznik i już. będzie Cie rozliczał z Twojego. ale żeby popytać to zadzwon do elektryka, nie do zakładu elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts