kasiamarcin 12.08.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 z innej beczki - dla szukajacych dzialek obok nas w Koczargach na Akacjowej jest (a przynajmniej jeszcze niedawno byla bo ciagle ktos przyjezdza ogladac) dzialka pewnie ok. 1000 m2 za 420 tys. czekam az ktos ja wreszcie kupi i i szybko sie wybuduje to nas troche zasloni od Akacjowej O rany!!! ciekawe rzeczy opowiada Sąsiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 13.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja tez poszukuje namiaru na ekipę która zrobimi ogrodzenie, podmurowka+slupki Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.08.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ma ktoś może jeszcze jakiś dobry namiar na kontener na gruz? 602 673 049 zdążyłem ten namiar wyszukać, ale drogi jest. 350pln + VAT do tego wczoraj zapomniał mi przywieźć kontenera, dzisiaj też. dziękuję, wole współpracę z kimś kto robi jednak notatki. ja swój swój czas cenie tak samo jak cudzy i tego wymagam od ludzi, którym płacę. szczególnie, że nie mało. zdecydowanie bardziej polecam jednak 601314177 mimo braku "mocy przerobowy" znalazł się kontener i to na czas. a, i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 13.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 zdecydowanie bardziej polecam jednak 601314177 mimo braku "mocy przerobowy" znalazł się kontener i to na czas. a, i taniej. No widzisz, a tak sie poczatkowo zraziles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No widzisz, a tak sie poczatkowo zraziles nie, nie zraziłem, tylko chciałem zamówić, a pan nie miał. zwyczajnie. więc szukałem innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 13.08.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 _ANIA - eIMUND robił tylko wylewke ogrodzenie robiłem sam.Czeka mnie zakup 12 drzwi wewnetrznych , dlatego szukam kontaktu do producenta oferujacego dobre i co najważniejsze niedrogie drzwi - najchetniej w okolicach W-wy jak byście mieli jakś namiar a może ktoś również bedzie kupował drzwi wew to jak połączymy siły wyjdzie taniej. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.08.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czeka mnie zakup 12 drzwi wewnetrznych , dlatego szukam kontaktu do producenta oferujacego dobre i co najważniejsze niedrogie drzwi - najchetniej w okolicach W-wy jak byście mieli jakś namiar a może ktoś również bedzie kupował drzwi wew to jak połączymy siły wyjdzie taniej. no, ja będę, 11. z przyjamnością poczekam na rozwój wydarzeń, bo jeszcze sie nie rozglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 13.08.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ideb, a dasz namiar do EIMUNDA? Napiszę do niego PW, ale nie wiem, czy jest mniej czy bardziej aktywnym uczestnikiem Forum... KasiaMarcin, jeżeli dziwi Cię cena tej działki, to zupełnie niesłusznie niestety... Tak to teraz chodzi. I Koczargi to są jeszcze tanie. Obok w Lipkowie startuje się bliżej 500zł/m a o Izabelinie to w ogóle zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 13.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ideb, a dasz namiar do EIMUNDA? Napiszę do niego PW, ale nie wiem, czy jest mniej czy bardziej aktywnym uczestnikiem Forum... KasiaMarcin, jeżeli dziwi Cię cena tej działki, to zupełnie niesłusznie niestety... Tak to teraz chodzi. I Koczargi to są jeszcze tanie. Obok w Lipkowie startuje się bliżej 500zł/m a o Izabelinie to w ogóle zapomnij... Czy ja też moge prosić na namiar do Eidmunda (tel kom). Co do działki to jak słyszałem o obecnych cenach to proponowane 400 jest wręcz atrakcyjne obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 13.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 EIMUND 503065286 ale teraz jest na urlopie, do 19.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 13.08.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 z innej beczki - dla szukajacych dzialek obok nas w Koczargach na Akacjowej jest (a przynajmniej jeszcze niedawno byla bo ciagle ktos przyjezdza ogladac) dzialka pewnie ok. 1000 m2 za 420 tys. czekam az ktos ja wreszcie kupi i i szybko sie wybuduje to nas troche zasloni od Akacjowej O rany!!! ciekawe rzeczy opowiada Sąsiadka my w zasięgu waszego wzroku, w tej samej uliczce co "Szybki Bill" się wybudował ostatnio. Tylko my na razie babramy się jeszcze w humusie. pozdrawiamy sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TPETER 13.08.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witamy Wszystkich,Budujemy dom w Borzęcinie Dużym (Kosmowska).Czy macie może namiary na dobrą ekipę do budowy sieci (4 działki) gazociągu?Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 13.08.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam, czy możecie podzielić się własnymi doświadczeniami w kwestii wody ze studni w rejonie Babice-Kwirynów-Latchorzew. Chodzi mi o występowanie wody w ogóle ( na jakiej głebokości) oraz jej jakość. Pozdrawiam Zbyszek52 Ja mam wode z takiej studni. Glebokosc 18m. wszedzie wokol warszawy jest woda mocno zazelaziona wiec nie nadaje sie do bezposredniego spozycia. Uzdatnienie nie stanowi problemu. Po wykonaniu badan jakosci wody dobiera sie odpowiednie filtry i juz. U mnie teraz mozna pic kranowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 14.08.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja mam wode z takiej studni. Glebokosc 18m. wszedzie wokol warszawy jest woda mocno zazelaziona wiec nie nadaje sie do bezposredniego spozycia. Uzdatnienie nie stanowi problemu. Po wykonaniu badan jakosci wody dobiera sie odpowiednie filtry i juz. U mnie teraz mozna pic kranowke. Dzięki za odpowiedź "pjj" Jak kształtuja się koszt miesięczne/roczne eksploatacji filtrów, jak często musisz je wymieniać i w jaki sposób oceniasz koniecznosc ich wymiany (organoleptycznie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 14.08.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź "pjj" Jak kształtuja się koszt miesięczne/roczne eksploatacji filtrów, jak często musisz je wymieniać i w jaki sposób oceniasz koniecznosc ich wymiany (organoleptycznie)? nie liczylem tych kosztow jeszcze. jest to nieco skomplikowane ze wzgledu na koszt pracy pompy glebinowej wchodzacy w sklad tych calkowitych kosztow. caly proces sklada sie z przez przejscie wody przez dwie butle ze zlozami: - odzelaziacza - zmiekczacza na wyjsciu dostaje czysta, miekka wode, ktora, jak juz wspomnialem, moge pic bezposrednio z kranu. jednakze tez zloza musza byc co jakis czas zregenerowane. - odzelaziacz poprzez plukanie wsteczne - zmiekczacz poprzez plukanie roztworem solanki z pobranej z oddzielnego zasobnika na obu zlozach mam zalozone automaty, ktore steruja procesami regeneracji. - odzelaziacz, regeneracja co pewien okres czasu. w tej chwili co 2-gi dzien - zmiekczacz, regeneracja co pewna ilosc m3 pobranej wody. w tej chwili co 2 m3. praktycznie co 3-4 dni. koszty regeneracji zatem sa skladowa: - ilosci energii zuzytej na regeneracje zloz odzelaziacza i zmiekczacza. - kosztow zakupu soli do zasobnika. o ile koszty zakupu soli sa na poziomie 60 zl/5 m-cy, to z kolei nie mam zadnego pojecia ile pradu pobiera mi pompa glebinowa na te czynnosci regeneracyjne. natomiast po stronie zyskow sa: - mniejsze ilosci proszku do prania, - mniejsze ilosci srodkow czystosci (mydla, szampony, plyny do kapieli) - mniejsze ilosci srodkow czystosci niezbednych do czyszczenia kabin prysznicowych, wanny umywalek itp. - mniejsze ilosci srodkow uzywanych do zmywarki (np. zmiekczanie wody mam wylaczone) ponadto dodatkowa zaleta jest m. inn. to, ze samochod umyty taka woda nie wymagla wlasciwie wycierania, gdyz nie gromadza sie na nim zaschniete mineraly jak w przypadku wody z wodociagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 14.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ach ... jeszcze studnia chłonna ja mam u siebie dwie takie studnie. odbieraja wode z rynien po obu stronach budynku. na razie jestem z nich zadowlony. a zwlaszcza, ze sobie doskonale poradzily z przedwczorajsza ulewa. robila mi je ekipa hydrauliczna, ktora robila cala hydraulike u mnie. wykonali tez drenaze do tych studni. przypomina mi sie, ze kiedys ci podawalem na nich namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.08.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź "pjj" Jak kształtuja się koszt miesięczne/roczne eksploatacji filtrów, jak często musisz je wymieniać i w jaki sposób oceniasz koniecznosc ich wymiany (organoleptycznie)? nie liczylem tych kosztow jeszcze. jest to nieco skomplikowane ze wzgledu na koszt pracy pompy glebinowej wchodzacy w sklad tych calkowitych kosztow. caly proces sklada sie z przez przejscie wody przez dwie butle ze zlozami: - odzelaziacza - zmiekczacza na wyjsciu dostaje czysta, miekka wode, ktora, jak juz wspomnialem, moge pic bezposrednio z kranu. jednakze tez zloza musza byc co jakis czas zregenerowane. - odzelaziacz poprzez plukanie wsteczne - zmiekczacz poprzez plukanie roztworem solanki z pobranej z oddzielnego zasobnika na obu zlozach mam zalozone automaty, ktore steruja procesami regeneracji. - odzelaziacz, regeneracja co pewien okres czasu. w tej chwili co 2-gi dzien - zmiekczacz, regeneracja co pewna ilosc m3 pobranej wody. w tej chwili co 2 m3. praktycznie co 3-4 dni. koszty regeneracji zatem sa skladowa: - ilosci energii zuzytej na regeneracje zloz odzelaziacza i zmiekczacza. - kosztow zakupu soli do zasobnika. o ile koszty zakupu soli sa na poziomie 60 zl/5 m-cy, to z kolei nie mam zadnego pojecia ile pradu pobiera mi pompa glebinowa na te czynnosci regeneracyjne. natomiast po stronie zyskow sa: - mniejsze ilosci proszku do prania, - mniejsze ilosci srodkow czystosci (mydla, szampony, plyny do kapieli) - mniejsze ilosci srodkow czystosci niezbednych do czyszczenia kabin prysznicowych, wanny umywalek itp. - mniejsze ilosci srodkow uzywanych do zmywarki (np. zmiekczanie wody mam wylaczone) ponadto dodatkowa zaleta jest m. inn. to, ze samochod umyty taka woda nie wymagla wlasciwie wycierania, gdyz nie gromadza sie na nim zaschniete mineraly jak w przypadku wody z wodociagu. a czy nie taniej było by po prostu użyć wody z wodociągu + przetarcie szmatką samochodu.....? już nie wspomnę o koszcie wiercenia, filtrów, automatów, złoża..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 14.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a czy nie taniej było by po prostu użyć wody z wodociągu + przetarcie szmatką samochodu.....? już nie wspomnę o koszcie wiercenia, filtrów, automatów, złoża..... rzecz w tym, ze nie taniej. bo wodociag jest daleko a za podlaczenie gmina zazyczyla sobie kosmiczna oplate znacznie przewyzszajaca koszty wlasnego ujecia wody. tak nawiasem mowiac, wydaje mi sie, ze Zbyszek52 pytal sie o koszty filtrow i jak sie te urzadzenia uzytkuje. nie znalazlem w jego poscie pytan dotyczacych porownan ekonomicznych z wodociagiem. czyzbys takimi wypowiedziami nie na temat nabijal sobie ilosci postow? wybacz ale innego sensu tej wypowiedzi nie moge odnalezc. p.s. ponadto staraj sie ciac cytaty zostawiajac fragmenty, do ktorych sie odnosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.08.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a czy nie taniej było by po prostu użyć wody z wodociągu + przetarcie szmatką samochodu.....? już nie wspomnę o koszcie wiercenia, filtrów, automatów, złoża..... rzecz w tym, ze nie taniej. bo wodociag jest daleko a za podlaczenie gmina zazyczyla sobie kosmiczna oplate znacznie przewyzszajaca koszty wlasnego ujecia wody. tak nawiasem mowiac, wydaje mi sie, ze Zbyszek52 pytal sie o koszty filtrow i jak sie te urzadzenia uzytkuje. nie znalazlem w jego poscie pytan dotyczacych porownan ekonomicznych z wodociagiem. błyskotliwe...... ale nie zaskoczyłeś mnie - to JA rzuciłem pytanie o wodociąg.... tak nawiasem mówiąc, wydaje mi się, że Zbyszek52 nie sprecyzował, czy chodzi mu o studnię jako podstawowe źródło H2O, czy do podlewania kwiatków - stąd moje pytanie..... czyzbys takimi wypowiedziami nie na temat nabijal sobie ilosci postow? wybacz ale innego sensu tej wypowiedzi nie moge odnalezc. p.s. ponadto staraj sie ciac cytaty zostawiajac fragmenty, do ktorych sie odnosisz. widzę, że jak na stosunkowo świeżego forumowicza, masz już dosyć ciekawe przemyślenia na temat tego forum - gratulacje i powodzenia..... PS.polecam też mniej agresji w życiu codziennym i mniej pouczania innych.... to jednak robi nienajlepsze wrażenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 14.08.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam, czy wiecie drodzy forumowicze ja skontakotwać się z administratorem forum? Nie mam mozliwości wysyłania prywatnych wiadomości do innych uczestników forum, zalegają one w folderze "do wysłania" Przepraszam zatem wszystkich, którzy zwrócili sie do mnie w sprawie ziemi z wykopu oraz gruzu betonowego gratis za brak odpowiedzi i proszę ewentualnie o ponowny kontakt na [email protected] lub 605290084 Może nie zalegają...? U mnie też jest coś popier... To co się wysłało jest w foderze "do wysłania", a to co czeka na odebranie przez adresata jest w "wysłanych" Prądu od sąsiada legalnie kupić nie możesz, bo zgodnie z prawem sąsiad, żeby Ci odsprzedać, musiałby mieć legalnie pozwolenie na sprzedaż energii elektrycznej - ustalić wysokość taryfy itd... - tym zawiaduje Urząd Regulacji Energetyki - nie ma sensu dyskusja nad sensownością przepisów, ale one tak właśnie stanowią - pomysł z zakupem licznika, a później prądu od sąsiada jest O.K. Odnośnie trasy gdańskiej - bardzo lekkie korki (po kilka minut) w okolicach Nowego Dworu Gdańskiego i Elebląga, "czystej jazdy" po odliczeniu postojów na siusiu dla dzieci z Krynicy Morskiej do Babic (równiuteńkie 350 km) - to 4 godziny. Wróciłem dzisiaj po 20.00 - pogoda, wbrew zapowiedzom w Dzienniku była rewelacyjna (przez 10 dni 3 razy podał deszcz - raz przez godzinę po południu, raz w nocy do 10.00 rano i raz od 19.00). Tylko te ceny w Krynicy, to już przestaje być dla normalnych ludzi, z roku na rok coraz drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts