adaneta 24.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Słuchajcie, szukam sprawdzonej ekipy brukarzy, możecie kogoś polecić?Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 25.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 witamy, ciekawi jestesmy Waszych opinii na temat firm ochroniarskich dostepnych w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Solid ... parę razy przetestowałem specjalnie. Byli szybko, na "obszczymurki" wystarczą, ale jak pofesjonaliści się zasadzą to i oni nie pomogą, niestety. Dlatego nie mam Koosaków, Kowalskich ani Malczewskich na ścianach Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jania22 25.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam, Pragnę się podzielić radosną nowiną, że szczęśliwie staliśmy się z mężem posiadaczami pozwolenia na budowę. I na dodatek nasza ekipa zaklepana na wrzesień jeszcze nie wyjechała do Anglii. Teraz organizujemy się z materiałami. Planujemy zakupić wszystko w jednej z hurtowni w okolicach Babic. Póki co rozmawiamy z Normą, Skład z Izabelina, Budomixem i Girlsbudem i mam pytanie, czy macie jakieś sugestie co do wyboru jednego z tych dostawców. W tej chwili kierujemy się oczywiście kryterium ceny, ale ważne jest żeby potem jak już się na którąś zdecydujemy nie było zgrzytów, przerw w dostawach itd. Bardzo proszę o opinie na temat wyżej wymienionych i przy okazji bardzo dziękuje za podpowiedzi w sprawie prądu. Pozdrawiam,jania22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 26.08.2007 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Póki co rozmawiamy z Normą, Skład z Izabelina, Budomixem i Girlsbudem i mam pytanie, czy macie jakieś sugestie co do wyboru jednego z tych dostawców. Na poczatku korzystalismy z wszystkich oraz kilku innych nie wymienionych. Wiosną były problemy z materiałami więc musielismy szukac w róznych miejscach, ale dzis zdecydowanie polecamy Norme i pania Violę Dogodne terminy płatności, korzystne rabaty, no i zamówienia na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 26.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Noram ???Dla mnie to jeden wieki bałagan. Nawet nie wiedzą czy coś mają czy nie. Ja raz umówiłem się z nimi na dostawę. Oczywiście nie mialem wątpilwej przyjemności wspołpracy z nimi więc przed dostawą musiałem jechać zapłacić. SUPER bo już płaciłem gdy powiedzieli że nie mają jednak tego. Swoją drogą NIGDZIE NIE WIDZIAŁEM TYLE ZNISZCZONEGO I ZMARNOWNEGO MATERIAŁU. Całe szczęście że mają klientów którzy za to płacą. Ale jeszcze chwila i przez ogram bałaganu się nigdzie nie ruszą. To moje prywatne odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Renata spokojnie, nie ma co sie denerwowac To normalka na budowie. Im wczesniej czlowiek przyzwyczai sie do tego typu "przeciwnosci" tym wiecej zdrowia zostanie wiem, wiem, tyle się na ten temat naczytałam, ale dopiero teraz "sprawdzam" w praktyce dobrze, że mam spokojnego i cierpliwego męża ale jak tu nie kląć, jak są takie sytuacje, we wtorek powiedzieli, że piach ma być na piątek, pan podjechał zobaczyć ile tego piachu będzie trzeba, a oni na to, że nie na piątek będzie potrzebny tylko na wtorek, to hydraulik może być w środę, ok ustaliłam piach na wtorek, a hydraulika na środę, a oni mi w piątek mówią, że piach na poniedziałek a hydraulik na wtorek drugi przykład, w poniedziałek przyjechała druga partia bloczków, trzecia miała przyjechać w czwartek, a tu surprise trzecia przyjechała we wtorek, oni jak to zobaczyli mówią panie, po co tyle bloczków, za dużo będzie, kilka palet zostało zrzuconych reszta odjechała, w czwartek mówią do męża, że jednak tych bloczków będzie za mało mąż dzwoni do hurtowni, żeby przywieźli w piątek, a nasz handlowiec na to, że w piątek nie da rady, bo wszyscy kierowcy zajęci cały dzień i będą dopiero w poniedziałek no i majster zły bo nie ma z czego murować i od czwartku zrobili sobie długi weekend i całe dwa dni znowu wypadło dobrze, że mnie mąż trzyma daleko od placu budowy, bo ja bym tam urządzała niezłą pyskówkę ale w poniedziałek niech się mają na baczności, bo ja cały dzień nadzoruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 26.08.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 potrzebuje namiarów na kogoś, kto mi ociepli poddasze i zrobi karton-gipsy, bo moja umówiona ekipa zlewa mnie już od 3ech tygodni. pochwalcie się namiarami, może ktoś akurat ma lukę w planach... ech od razu glazurnika też bym poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 26.08.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Renata spokojnie, nie ma co sie denerwowac To normalka na budowie. Im wczesniej czlowiek przyzwyczai sie do tego typu "przeciwnosci" tym wiecej zdrowia zostanie wiem, wiem, tyle się na ten temat naczytałam, ale dopiero teraz "sprawdzam" w praktyce dobrze, że mam spokojnego i cierpliwego męża ale jak tu nie kląć, jak są takie sytuacje, we wtorek powiedzieli, że piach ma być na piątek, pan podjechał zobaczyć ile tego piachu będzie trzeba, a oni na to, że nie na piątek będzie potrzebny tylko na wtorek, to hydraulik może być w środę, ok ustaliłam piach na wtorek, a hydraulika na środę, a oni mi w piątek mówią, że piach na poniedziałek a hydraulik na wtorek drugi przykład, w poniedziałek przyjechała druga partia bloczków, trzecia miała przyjechać w czwartek, a tu surprise trzecia przyjechała we wtorek, oni jak to zobaczyli mówią panie, po co tyle bloczków, za dużo będzie, kilka palet zostało zrzuconych reszta odjechała, w czwartek mówią do męża, że jednak tych bloczków będzie za mało mąż dzwoni do hurtowni, żeby przywieźli w piątek, a nasz handlowiec na to, że w piątek nie da rady, bo wszyscy kierowcy zajęci cały dzień i będą dopiero w poniedziałek no i majster zły bo nie ma z czego murować i od czwartku zrobili sobie długi weekend i całe dwa dni znowu wypadło dobrze, że mnie mąż trzyma daleko od placu budowy, bo ja bym tam urządzała niezłą pyskówkę ale w poniedziałek niech się mają na baczności, bo ja cały dzień nadzoruję Renata za coś takiego to wiązka powinna byc że ho ho Dobra rada jeżeli powiedział majster że piach na wtorek i hydraulik np. w środę to niech tak będzie na amen. Też miałem parę takich sytuacji ale sorry w takim razie niech bardziej uważa co mówi a nie potem zmian pietnaście. Zobaczysz stres chociaż od takich sytuacji zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 26.08.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Renato oczywiście z tą wiązką to oczywiście i też bez przesady A propo czy zna ktoś ekipę, która robi ogrodzenia w naszej okolicy. Sama podmurówka z metalowymi słupkami. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 26.08.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam, Póki co rozmawiamy z Normą, Skład z Izabelina, Budomixem i Girlsbudem i mam pytanie, czy macie jakieś sugestie co do wyboru jednego z tych dostawców. Pozdrawiam, jania22 Cześć Nie kupowałem tylko w Izabelinie. Pozostałe mogę polecić. Nie korzystałem z kompleksowej obsługi, więc nie wiem jak z terminowością dostawy towaru, którego nie ma na składzie. Przeważnie kupowałem tam gdzie cena najniższa. Najwięcej u Grils, Budomixie (w 2006 był droższy od Grils) i nadproża Porotherm w Normie (bo nikt inny nie mógł dostarczyć). Pozdrawiam filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 26.08.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Moja sugestia co do zdania się na jednego dostawcę jest niezbyt szczęsliwa. Jak już wiedzą że jesteś ICH a w tedy w ferworze budowy Twoja czujność może zostać uśpiona i nagle rabat będzie super a cena bez rewelacji. Ponadto jak jedni zawalą idzisz gdzieś indziej. RACZEJ ODRADZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 26.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 RACZEJ ODRADZAM atam. prawie wszystko co mam, brałem w Girls-Budzie. jak cena była odrobine wyzsza, to to miałem zrekompensowane szybkim transportem. nie zawsze cena jest istotna, czasem trzeba coś na już. poza tym, miło się tam kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 26.08.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Jeżeli cynnik cenowy nie zawsze jest najważniejszy to oczywiście zminiam radę ponieważ pewność zaufanie jest lepiej wyćwiczone. Swoją drogą też przekonałem się o tym że czasami takie przywiązanie jest ważne dla obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 27.08.2007 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ze składów budowlanych: Budomix i Toombudex mam najbliżej, ale kupuję tam najrzadziej bo mnie na nich nie stać (szczególnie Toombudex - próbowałem z nimi rozmawiać od początku - chciałem od nich już beton komórkowy, później cement itd). Budomix miewa dobre ceny na niektóre towary - 2 lata temu mieli wełnę w najlepszej cenie w okolicy, mieli też dość tani cement.Najlepiej kupowało mi się w Normie - ale dopóki pracowały tam panie Ewa i Monika - teraz faktycznie jest tam trochę bałagan - kiedyś na zdjęcie z półki worka zaprawy czekałem prawie 3 kwadranse, chociaż ceny mają naprawdę dobre.W zasadzie też zaopatruję się gł. u "Girlsów" - choć ja już na szczęście praktycznie kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 27.08.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam, Pragnę się podzielić radosną nowiną, że szczęśliwie staliśmy się z mężem posiadaczami pozwolenia na budowę. I na dodatek nasza ekipa zaklepana na wrzesień jeszcze nie wyjechała do Anglii. Teraz organizujemy się z materiałami. Planujemy zakupić wszystko w jednej z hurtowni w okolicach Babic. Póki co rozmawiamy z Normą, Skład z Izabelina, Budomixem i Girlsbudem i mam pytanie, czy macie jakieś sugestie co do wyboru jednego z tych dostawców. W tej chwili kierujemy się oczywiście kryterium ceny, ale ważne jest żeby potem jak już się na którąś zdecydujemy nie było zgrzytów, przerw w dostawach itd. Bardzo proszę o opinie na temat wyżej wymienionych i przy okazji bardzo dziękuje za podpowiedzi w sprawie prądu. Pozdrawiam, jania22 Testowałem następujących Norma - jak dla mnie padaka straszna. W czasach boomu i teraz nigdy !!! (ani razu) nie mieli tego co chciałem.... (pustaków niet, klinkier tylko na stojakach...zapomniałemk, że stal mieli najdroższą w okolicy) a jak z ciekawości pytałem o cenę z cennika to była wyższa niż tam gdzie materiał był fizycznie. Tombudex - materiał zawsze dostepny, fajna obsługa ale ceny nawet ze zniżkami zawsze były wyższe niż w Budomixie. Budomix - mój numer jeden. Szefowa zniżek nie daje ale miała na wszystko (stal, cement, piach...) najniższe ceny w okolicy. Jej ceny bez zniżek były zawsze niższe niż z rabatami u konkurencji. Po kilku kontaktach, zamówienia na telefon (telefon wieczorkiem materiał rano na budowie) , płatnośc "w wolnej chwili" (brałem na zeszyt i rozliczałem się raz na jakiś czas). Pewnie w Tombudexie i Normie troche się za lokale płaci...Budomix to biuro w baraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 27.08.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 potrzebuje namiarów na kogoś, kto mi ociepli poddasze i zrobi karton-gipsy, bo moja umówiona ekipa zlewa mnie już od 3ech tygodni. pochwalcie się namiarami, może ktoś akurat ma lukę w planach... ech od razu glazurnika też bym poprosił Widzę że z tym K-G to jakaś epidemia. Ja po 3 tygodniach walki skończyłem montaż zostało jeszcze gipsowanie... Glazurnika wysłałem na priv. Poszukuję natomiast parkieciarza, kogoś od kostki brukowej i ogrodzenia. Na tym ogrodzeniu zależy mi szczególnie, pomóżcie pliz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 27.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Suzkam ekip do ocieplenia, tynkow, posadzek... oraz dekarza do polozenia dachowki. PILNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 27.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Widzę że z tym K-G to jakaś epidemia. Ja po 3 tygodniach walki skończyłem montaż zostało jeszcze gipsowanie... Glazurnika wysłałem na priv. dzieki za glazurnika. z ekipą to chodzi o to, że twierdzą, że popsuło sie autko i nie ma jak ludzi zwieźć. nie zrezygnowałem z nich, bo mieli mi już cały dom skończyć, ale skoro to trwa, to muszę się zabezpieczyć. zacząłem już przeglądać instrukcje wykonania K-G, bo mnie krew zalewa. ale mimo ze to trudno nie wygląda, to mam parę rzeczy do naprawienia przed wykonczeniem, i potrzebuje do tego fachowca, kogoś z pomysłem. i takto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 27.08.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Vitaj 4room Będę potrzebował speców z okolic Lipkowa, którzy potrafią sprawnie: - wpaść w pażdzierniku na działkę, wyrwać kilka korzeni po drzewach, wykopać 180 metrów wykopu pod fundament ogrodzenia i wylac fundament oraz wsadzic słupki z siatka. - znacie cennik takiego serwisu za mb ogrodzenia??? Czy macie kogoś godnego polecenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts