_ANIA 29.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Zbyszek52, nie wiem czemu napisałeś że też 12m wykopałeś, ja spooooro więcej. A o tym mętnieniu nie wiedziałam. Woda leci na raze przeźroczysta, muszę sobie nalać do butelki i zobaczyć pij, dzięki stach_past, z tym oglądaniem materiału z odwiertu to chodzi Ci o ten piach/glinę/ziemię co wychodzi? Nasi to oglądali bez przerwy i dłuuugo kręcili głowami. A jak przestali to i ja zobaczyłam różnicę Słuchajcie, dzięki za wszelkie uwagi o tym badaniu wody. Jak myślicie, kiedy dać tę wodę do badania? Jak już się zacznie budowa i woda się trochę przefiltruje? jania22 - no gratuluję!!!!!!! A kiedy złożyliście wniosek? Bo ja składałam pod koniec lipca i właśnie we wtorek odebrałam papiery z powrotem celem uzupełnienia dokumentacji o różne głupoty RenataS, współczuję, u nas mąż większy raptus, ale i mnie język świerzbi czasami... Zdecydowanie to jednak ja muszę jego hamować, a nie on mnie. Jak dostaliśmy pismo ze starostwa to piana mu normalnie wyszła i dobrze że do starostwa kawałek a nie za płot, to chłop nieco ochłonął KrzysztofIII - ceny ogrodzeń to dla mnie jakaś abstrakcja, niektórzy za podmurówkę, słupki + siatka liczą sobie nawet 100zł za metr ogrodzenia za samą robociznę!!!!!! Jak tak popatrzyliśmy, to na razie mąż wziął paru chętnych i w dwa dni wsadzili z 60 stempli, obciągnęli siatką i mamy tymczasowe ogrodzenie na czas budowy (chcieliśmy w ogóle ogrodzić, bo jesteśmy w szczerym polu). Ktoś miał namiary na 50zł/m, to już lepiej, ale i tak wydaje mi się drogo... To chyba więcej by wyszło niż za fundamenty????? No dobra... trochę się naprodukowaliście w czasie mojego biegania po Tatrach, ale jakoś nadrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 30.08.2007 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Zbyszek52, nie wiem czemu napisałeś że też 12m wykopałeś, ja spooooro więcej. A o tym mętnieniu nie wiedziałam. Woda leci na raze przeźroczysta, muszę sobie nalać do butelki i zobaczyć [: Ania, też wykopałem a nie też na 12 m . Tak czy inaczej, są to pokłady wody czwartorzędowej, chyba że spoooro głebiej to jest 200m , jesli tak to nie potwierdzaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 30.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Jesli chcesz najpierw tynkowac i zostawic nieotynkowane glify, potem wstawic okna i dopiero otynkowac glify, to nic sie nie powinno zlego stac. Ja tak mialam, chociaz tynki robilam cem.-wap. Chcę tylko powiedziec, ze podobnie jak u KozAnki, tak samo było u nas. Glif pozostał nieotynkowany i nic sie nie stało. Poza tym nasza ekipa montujaca okna była naprawdę delikatna. Hmm glif czyli te miejsca gdzie okno fizycznie styka się z ceramiką ? Póxniej wykańczała Ci to ekipa tymkarzy czy glify gipsowaliście już sami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 30.08.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My będziemy najpierw tynkowac wewnatrz (tynki gipsowe). Potem okna. Potem obróbki glifów wew. płytą g-k. Tak polecił nam budowlaniec - podobno taniej (obróbki glifów kosztują 3x tyle co tynk na powierzchni płaskiej) i efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 30.08.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My będziemy najpierw tynkowac wewnatrz (tynki gipsowe). Potem okna. Potem obróbki glifów wew. płytą g-k. Tak polecił nam budowlaniec - podobno taniej (obróbki glifów kosztują 3x tyle co tynk na powierzchni płaskiej) i efekt ten sam. A powiedz mi jak komu ciemnemu jak fizycznie wykańcza się te glify G-K. Czy do tego trzeba ekipy czy ktoś średnio kumaty zrobi to sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 30.08.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My będziemy najpierw tynkowac wewnatrz (tynki gipsowe). Potem okna. Potem obróbki glifów wew. płytą g-k. Tak polecił nam budowlaniec - podobno taniej (obróbki glifów kosztują 3x tyle co tynk na powierzchni płaskiej) i efekt ten sam. A powiedz mi jak komu ciemnemu jak fizycznie wykańcza się te glify G-K. Czy do tego trzeba ekipy czy ktoś średnio kumaty zrobi to sam ? Płytą zrobisz sobie samemu, całe poddasze ocieplaliśmy i płytowaliśmy sami - w sumie mało skomplikowana robota - przy glifach trzeba tylko pamiętać, żeby najlepiej zrobić to tą zieloną-łazienkową płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrAg 30.08.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam Będziemy budowali dom wprawdzie pod Piasecznem, ale rodzice mają działkę pod Puszczą i robią szambo. Czy ma ktoś namiar na firmę oferującą nieduże szamba 3-3,5 m sz. w miarę niedrogi do około 2000 złi niedaleko Leszna. dziękuję KrAg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 31.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Droga Renato, na noc przed snem po łyżce nerwosolu i będzie dobrze :D przeceież to dopiero początek i nikt nie obiecywał, że będzie łatwo i prosto. A i że bez nerwów będzie to chyba tez nikt nie obiecywał. po kilku dniach, jest już ok stan zero gotowy, i mury pną się do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 31.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Renato ale kicha - ale ale uszy do góry. Wszyscy pewnie tak mieli. Rento proponuje nie ustawiaj wszystkiego na styk. Pisałem już wześniej jakie mogą być konsekwencje przekładania terminów. Po Twojej stronie wszystko Ok ale takiemu się nagle coś przywidzi albo się pomyli nieumyślnie ablo umyślnie - a i tak będzie się upierał że to Twoja wina. Życzę cierpliwości i siły dzięki Krzysiu, stan zero gotowy jest teraz co powspominać... myślałam, że już miałam tyle zawirowań, że może już będzie lepiej, a tu pani z GirlsBudu dzwoni, że z fabryki wyjechał do mnie styropian i ktoś w fabryce pomylił i wysłał z frezem, a ja chciałam bez czyli budowy ciąg dalszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 31.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 RenataS, i tak dzielna jesteś My jeszcze pozwolenia na budowę nie mamy, a już kilka "nerwowych" sytuacji było... A za miesiąc się dopiero zacznie! Gdyby nie to forum, byłabym kilka razy głupsza i może już siwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 31.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 RenataS, i tak dzielna jesteś My jeszcze pozwolenia na budowę nie mamy, a już kilka "nerwowych" sytuacji było... A za miesiąc się dopiero zacznie! Gdyby nie to forum, byłabym kilka razy głupsza i może już siwa ja jeszcze rok temu nie miałam zielonego pojęcia o budowie i o wszystkim co z tym związane, wszystkiego nauczyłam się z forum muratora i tak sobie myślę, że jak już skończę i wprowadzę się do domku to wystosuję list pochwalny do Pani Naczelnej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 01.09.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 mam na zbyciu wychodek po budowie, odbiór Kwirynów, może ktoś zaczyna budowę a nie chce mu się zbijać, gratis - kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 02.09.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 chętnie odkupię deski szalunkowe, bez gwoździ i w miarę dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 02.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Mam jeszcze do sprzedania stemple, może nie najdłuższe bo 2,50m ale może ktoś będzie potrzebował do ogrodzenia. Cena 2,5zł. za sztukę. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 02.09.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Poszukuję sprawnej ekipy do tynków cementowo-wapiennych. Od miesiąca mieliśmy zaklepanych tynkarzy, mieli jutro wchodzić, ale okazali się niepoważni i zrezygnowali bez podania przyczyny.Możecie polecić kogoś sprawdzonego?Z góry dzięki.________________Kasia, Wojtek i Zosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 I jeszcze poproszę o pomoc w następującej kwestii: - gdzie można nabyć kręgi betonowe ? Potrzebuję zrobić odprowadzenie wody z dachu. - czy ktoś w okolicy sprzedaje i/lub montuje nasady kominowe? Woda mi się leje przez komin do domu i muszę sprawnie coś zorganizować żeby go zamknąć. Bardziej mi zależy na montażu nasady bo kupić to nie problem tylko nie bardzo jestem w stanie ustalić rozmiar nasady bo na dach nie wejdę. A propos - wkładaliście jakąś rurę w murowany komin od kominka? jj jj a mozesz napisac wiecej jak zamierzasz rozwiazac to odprowadzenie wody z dachu, bo ja tez sie nad tym zastanawiam, rozumiem ze to ma byc jakas studnia chlonna? ale napisz cos wiecej bo Ty zawsze dobrze opisujesz to moze bede wreszcie wiedziala jak sie do tego zabrac a kregi betonowe w okolicy to nie wiem ale na pewno sprzedaja na przedluzeniu alej nie wiem czy to jest pruszkow czy piastow, w kazdym razie jak sie skreci z Piastowa (przy Tesco) w strone w-wy, i potem jeszcze kawalek dalej tez jest duza firma a te nasady kominowe to jak wygladaja bo u nas tez troche leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 03.09.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Do forumowiczow urzadzajacych domy: Czy mozecie sie podzielic informacja, ile wydaliscie na sama robocizne na prace wykonczeniowe w przeliczeniu np na metr kwadratowy? Albo ile trzeba wydac na m2 ulozenia gresu, ile za ulozenie paneli, malowanie a ile za zrobienie lazienki (montaz sanitariatow + plytki). Licze wlasnie dostapne srodki i wiem, jakie sprzety chcialabym miec w domu natomiast kompletnie nie mam pojecia o kosztach robocizny. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mozecie mi polecic jakiegos dobrego szklarza? Mam 2 duze lustra do wklejenia miedzy plytkami w lazienkach. Moze ktos wie jak je wkleic, zeby zlicowaly sie z plytkami. I na brzegi fuga czy silikon? Pamietam, ze byl watek na ten temat, ale jakos nie moge go teraz znalezc. w zeszlym roku strasznie mi sie spieszylo wiec wzielam z ksiazki tel. najblizszego jaki mi sie wydawal -na rogu Warszawskiej i Lazurowej, wejscie bylo od lazurowej a teraz nie wiem czy nie od warszawskiej bo jak jechalam to wydawalo mi sie ze mignela mi tablica, miejsce niezbyt wygledne ale facet spisal sie bez zarzutu - trzy lustra w tym dwa wysokie na 2 m z czego jedno szerokie chyba na 1,3 m plytki byly juz polozone, wymierzyl, wkleil, potem glazurnicy zafugowali i jest ok, odpukac trzymaja sie juz rok do tego zaplacilam polowe tego co zazyczyli sobie w jednym punkcie na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamarcin 03.09.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 mamy do sprzedania bloczki gazobetonowe 9 palet (24), cena do ustalenia. jeżlei ktos byłby zaintersowany prosimy o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.09.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 witam mamy się zamiar budować w przyszłym roku w halinowie i poszukujemy solidnej ekipy będe wdzięczna za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts