P.e.t.e. 07.09.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Bo ta nasza to jest pięknie przeźroczysta, nie mętnieje jak postoi, ale jak przywiozłam ją z działki do domu i otworzyłam butelkę, to wydobył się z niej po prostu smród Śmierdzi szambem Czy to ma szansę przejść? I skąd takie szambo w studni głębinowej??? Najprawdopodobniej to wina zwiekszonej zawartosci zwiazkow siarki. U mnie jest to samo - lustro wody na 12 metrach, ale zapach "srednio przyjemny" Sasiad ma identycznie. Ja nie badalem tej wody, ale jemu wyszla wlasnie zwiekszona zawartosc jakis zwiazkow siarki. Mysle, ze roslinkom do podlewania to nie bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Wszystko dobrze, P.e.t.e., tylko że ja to mam pić w domu I się w tym kąpać Bo wodociąg to wierzę, że do nas dociągną, ale za kilka lat dopiero... No i co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 07.09.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Czy jest na forum ktoś kto może podać namiary na firmę/ogrodnika który założy trawnik w cenie niższej niż cena położenia glazury ? Dzisiaj dostałem ofertę na robociznę po 12zł/1m2 ... Myślałem że sięgnę po krople nasercowe. 9 tyś za rozgrabienie ziemi (jest wyrównana) i posianie trawy !!!??? ... Znowu szukają frajerów ... a nuż się klient kupi. Może znacie kogoś kto takie rzeczy wykonuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 07.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Wszystko dobrze, P.e.t.e., tylko że ja to mam pić w domu I się w tym kąpać Bo wodociąg to wierzę, że do nas dociągną, ale za kilka lat dopiero... No i co z tym fantem zrobić? Musisz zainwestowac w system uzdatniania wody - odpowiednio dobrane filtry sa w stanie usunac wspomniane wczesniej zwiazki. Jednak nalezy zaczac od zbadania skladu chemicznego wody - i dopiero na tej podstawie dobrac filtry. Najlepiej skontaktuj sie z firma, ktora sprzedaje systemy uzdatniania wody - oni zrobia Ci badania wody i dobiora odpowiednie filtry. Przykladowo moga to byc: Klarwod z Konstancina http://www.klarwod.pl albo PAWO z Brwinowa http://www.pawo.waw.pl W Warszawie i okolicach jest sporo takich firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 07.09.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ex 67 u mnie rozłożenie 485m2 trawnika z rolki kosztowało 2425zł .Cały ogród od projektu(750m2) -oczyszczenie terenu,12 wywrotek ziemi ,budowa murków i opasek,nasedzenia 260szt roslin-duzych ,korowanie),system nawadniający gardeny kosztował 49.000zł. działka była w fatalnym pobudowlanym stanie- teraz jest bajecznie. Kozanka- pół roku -nieźle,albo jest super dokładny albo ślamazara. U mnie ekipa kończyła(kafelki 3x łazienka,kuchnia,holl,podłogi na górze panele, malowanie całosci 1600m2 scian,karton gipsy-b.duzo -dom 320m zrobili w 3 miesiace. W przyszłym tyg.robia ostatnie szlify i gotowe. Trzecia podłoga na dole nadal leży i nawet stoja juz na niej meble ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 07.09.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Przeczytałam o wodzie z Waszych studni. U mnie woda jest nieprzezroczysta. lekko brudnawa. Ponieważ studnie mam od bardzo niedawna i rzadko pompuję, bo bywam na działce tylko w wekendy- mam nadzieję, że z czasem będzie leciała lepsza jakościowo. Natomiast do badania dam dopiero na wiosnę. Ciekawe, jakie będą wyniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 08.09.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 ex 67 u mnie rozłożenie 485m2 trawnika z rolki kosztowało 2425zł . Roślinami sami sie zajmujemy ale trawnik chętnie komuś zlecimy. Jeśli ta cena nie jest pomyłką to wyszło Ci 5 zł /1m2 trawy z rolki ? . Nie do wiary... Chyba że piszesz tylko o samym rozłożeniu ? Możesz podzielić się namiarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 08.09.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Pomocy - czym wyrównać dowiezioną na działkę ziemię, czy są w naszej okolicy jakieś maszyny, może wyrównywarki? Macie jakiś namiar? Po kilku godzinach grabienia poddałem się.Jeździ nieraz po okolicy jakieś ustrojstwo do wyrównywania ulic piaskowych jak wysypują tłuczeń na drogi, może takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 08.09.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 ... No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 08.09.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 A ja dzisiaj bedac na budowie widzialem po raz pierwszy... czerwony autobus, ktory przemykal przez Klonowa w Koczargach Tak, tak... wreszcie po ponad rocznych zapowiedziach ZTM uruchomilo nowa linie - 729. Na szczescie wbrew niegdysiejszym planom uruchomienia linii 730 (ktorej trasa miala byc baaardzo pokrecona) nowa linia jedzie prosciutko ulica Warszawska, zahaczajac tylko o rynek w Babicach. Dzieki temu czas dojazdu (przynajmniej wedlug planu) z petli na Gorczewskiej na Klonowa to tylko 18 minut. Linia jezdzi do Mariewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 witam was ja po prośbie czy macie jakąś dobrą ekipę od ocieplenia poddasza? poratujcie mnie kimś takim...pliiiisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 09.09.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ex67-oczywiście,że darń kosztowała osobno ! Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie ,gdzie jest właz na nieuzytkowy strych i okazało się,że sa tam odpowietrzniki kanalizy ! Nie wypuscili ich na dach !! I co ja mam teraz zrobić? Przekuwać gotowy ocieplony od wewnątrz dach? Ratunku ! Muszę coś z tym zrobić !aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.09.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ex67-oczywiście,że darń kosztowała osobno ! Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie ,gdzie jest właz na nieuzytkowy strych i okazało się,że sa tam odpowietrzniki kanalizy ! Nie wypuscili ich na dach !! I co ja mam teraz zrobić? Przekuwać gotowy ocieplony od wewnątrz dach? Ratunku ! Muszę coś z tym zrobić ! aga upsss w sobote mieliśmy spotkanie z potencjalnym wykonawcą wykończeniówki i on właśnie nam tak poradził, żeby wypuścić odpowietrzniki na strych dzięki , że to napisałeś..nie popełnimy tego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 09.09.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 czy ktos ma moze kontakt od kogo mozna wziasc ziemie z wykopu lub humus ? pozdrawiam Witam, ja mam jeszcze ziemię z wykopu w Latchorzewie, więc niedaleko od Ciebie. Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o kontakt na priv. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 09.09.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Może macie jakiś namiar na kogoś kto ma traktor z bronami w okolicach Babic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 09.09.2007 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ....... Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie ,gdzie jest właz na nieuzytkowy strych i okazało się,że sa tam odpowietrzniki kanalizy ! Nie wypuscili ich na dach !! I co ja mam teraz zrobić? Przekuwać gotowy ocieplony od wewnątrz dach? Ratunku ! Muszę coś z tym zrobić ! aga W tej sytuacji najlepiej chyba będzie wpuścić odpowietrzenie w jakiś komin wentylacyjny, np. z jakiegoś zakamarka, czy garażu (jeśli tam masz) - broń Boże w szyb od wentylatora kuchennego. Ja też mam wyprowadzone na strych, a później w szybie wentylacyjnym od zakamarka pod schodami - nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 09.09.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie ,gdzie jest właz na nieuzytkowy strych i okazało się,że sa tam odpowietrzniki kanalizy ! Nie wypuscili ich na dach !! I co ja mam teraz zrobić? Przekuwać gotowy ocieplony od wewnątrz dach? Ratunku ! Muszę coś z tym zrobić ! aga Moze najpierw sprawdz czy masz tam zalozone zawory odpowietrzajace. Tzn. takie, ktore pozwalaja na zasysanie powietrza do rury, ale nie pozwalaja na przeplyw powietrza w druga strone (z rury do pomieszczenia). Moze po prostu hydraulicy zostawili same rury i nie zakonczyli ich zaworami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 09.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie ,gdzie jest właz na nieuzytkowy strych i okazało się,że sa tam odpowietrzniki kanalizy ! Nie wypuscili ich na dach !! I co ja mam teraz zrobić? Przekuwać gotowy ocieplony od wewnątrz dach? Ratunku ! Muszę coś z tym zrobić ! aga Proponuję sprawdzić czy te rury sa podprowadzone do samej kalenicy. W kalenicy powinna być przerwa w papie (lub w tym czym jest pokryty dach) i podprowadzając tam rury powinno wywiewać zapachy (a raczej smrody) na zewnątrz. Puszczanie odpowietrzenia w wentylację odradzałbym chyba że po prostu same rury odpowietrzające w tym przewodzie poprowadzisz ponad dach. Znam przypadek że ktoś podłączył rurę do wentylacji i teraz w momencie odwrócenia ciągu ma kibel w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 09.09.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ex67-oczywiście,że darń kosztowała osobno ! Mam pytanie , odkryłam coś strasznego- śmierdzi w mojej garderobie wynika z dyskusji, że w projekcie trzeba sprawdzić co tam miało być w tej garderobie, a potem zobaczyć co oni założyli. Bo są zawory napowietrzające kanalizy i kominy wentylacyjne odpowietrzające ponad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 09.09.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A ja dzisiaj bedac na budowie widzialem po raz pierwszy... czerwony autobus, ktory przemykal przez Klonowa w Koczargach ... I pomyśleć że niedawno w Koczargach był tylko Pekaes 4 razy dziennie, czasem nie przyjeżdżał bo miał awarię. Pierwszy szok to była sygnalizacja świetlna w Babicach, a kiedy zobaczyłem Centrum Spa w Zielonkach to normalnie mi ręce opadły z majtkami. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts