mencel 16.10.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A ja już mieszkam!!!!!!! NARESZCIE.Trzecia noc i jeszcze nic sie nie zepsuło. Co prawda w dzien przeprowadzki marzylam o wannie pełnej ciepłej piany,ale niestety mój mąż zaprogramował piec na temp wody 23st.Cóż preferuje cieplejsze kapiele- mialam ochote go zabić,ale rozczulił mnie jak siedział przed piecem z instrukcją i nic... o 23 dzwonił do instalatora bo skapitulował.juz jest ciepło-podłogi grzeja-najbardziej podoba sie to mojej raczkujacej Matysi-jest zachwycona-duża za to uwielbia swoja garderobę zamyka sie tam z lalkami i tworzy swoje królestwo. Ale fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 mencel napisał Trzecia noc i jeszcze nic sie nie zepsuło. Eeeeeeeee tam, niemozliwe Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 16.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 jj, DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!! Przynajmniej raz drogowcy od robót dotrzymali słowa - miało być 6 tygodni no i było Ta droga jest dla mnie często najszybszym połączeniem z Warszawą. Mencel, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę My niestety jeszcze trochę poczekamy na rozpalanie w kominku i takie sprawy... RenataS, jak Wasz strop? Kończą w tym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 17.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam Poszukuję garażu blaszanego, może ktoś z was ma taki do odsprzedania w jakiejś rozsądnej cenie. 607 777 763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.10.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 gildor i mario1976 dzięki za namiary, a powiedzcie mi czy macie kominki z zamkniętą komorą spalania? chyba tak to się nazywa i rozprowadzenie macie po całym domu czy tylko do salonu gdzie jest kominek, bo z Twojego zdjęcia gildor tak wnioskuję, a swoją drogą to super kominek, bardzo mi się podoba i będę miała podobny tylko centralnie w rogu salonu Ja nic jeszcze nie mam Wybrałem wkład i projekt. Ja mam zaprojektowane rozprowadzenie po całym poddaszu. Na parterze niestety mam mały pokoik gdzie z powodu jego usytuowania doprowadzenie DGP byłoby karkołomne. Tak więc ogrzewany będzie salon i poddasze (wymuszony obieg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.10.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Page bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 17.10.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 i rozprowadzenie macie po całym domu czy tylko do salonu gdzie jest kominek, bo z Twojego zdjęcia gildor tak wnioskuję, a swoją drogą to super kominek, bardzo mi się podoba i będę miała podobny tylko centralnie w rogu salonu no źle wnioskujesz mam rozprowadzenie na 4 pokoje: 3 na górze i 1 na półpiętrze. nie wiem co to jest z tą otwartą komorą spalania, ale taki to ja mam piec gazowy wkład kominkowy mam blazanka półokrągły - panorama. Renacie chyba chodzi o to, czy wklad jest przystosowany do doprowadzenia powietrza do spalania rura z zewnatrz, czy pobiera powietrze do spalania z pomieszczenia. Renata - kupuj tylko taki przystosowany do doprowadzania powietrza rura, bo kominek pobierajacy powietrze z pomieszczenia potrafi je niezle wychladzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.10.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 i rozprowadzenie macie po całym domu czy tylko do salonu gdzie jest kominek, bo z Twojego zdjęcia gildor tak wnioskuję, a swoją drogą to super kominek, bardzo mi się podoba i będę miała podobny tylko centralnie w rogu salonu no źle wnioskujesz mam rozprowadzenie na 4 pokoje: 3 na górze i 1 na półpiętrze. nie wiem co to jest z tą otwartą komorą spalania, ale taki to ja mam piec gazowy wkład kominkowy mam blazanka półokrągły - panorama. Renacie chyba chodzi o to, czy wklad jest przystosowany do doprowadzenia powietrza do spalania rura z zewnatrz, czy pobiera powietrze do spalania z pomieszczenia. Renata - kupuj tylko taki przystosowany do doprowadzania powietrza rura, bo kominek pobierajacy powietrze z pomieszczenia potrafi je niezle wychladzac... Z tego co widziałem (rozmawiałem) większośc wkładów czerpie powietrze spod dolnej czesci wkładu gdzie doprowadzona jest rura. Jeśli rura jest - to powietrze pochodzi głównie z niej. Jeśli nie ma - zasysa je z pomieszczenia. Nie widziałem zbyt wielu wkładów, gdzie rura z doprowadzeniem wchodzi (jest na sztywno połączona) do wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.10.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Czy mogę Was ponownie poprosić o namiary na ekipę do tynków gipsowych z automatu ? Ostatnio jak hurtowo prosiłem o kilka namiarów na różnych fachowców to dostałem jeden na tynki ale facet trafił do szpitala i jakoś utrudniony mam z nim kontakt. Ekipa potrzebna mi na pierwsze wiosenne dni 2008 ale chce ją już zaklepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.10.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Renacie chyba chodzi o to, czy wklad jest przystosowany do doprowadzenia powietrza do spalania rura z zewnatrz, czy pobiera powietrze do spalania z pomieszczenia. no, to ja mam taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.10.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 RenataS, jak Wasz strop? Kończą w tym tygodniu? właśnie dzisiaj zalany , dobrze, że była ładna pogoda mówią że jeszcze przyszły tydzień i idą do Was, a ścianki działowe będą kończyć jak rozszalują strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.10.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Renacie chyba chodzi o to, czy wklad jest przystosowany do doprowadzenia powietrza do spalania rura z zewnatrz, czy pobiera powietrze do spalania z pomieszczenia. Renata - kupuj tylko taki przystosowany do doprowadzania powietrza rura, bo kominek pobierajacy powietrze z pomieszczenia potrafi je niezle wychladzac... dzięki Piotrek właśnie o to mi chodziło, rurę już mamy wyprowadzoną na zewnątrz i myślimy tylko o takim wkładzie a swoją drogą dzwoniłam w zeszłym tygodniu do Ciebie, ale miałes wyłączony telefon, moja ekipa nie mogła sobie dać rady z tym łukowatym podciągiem w salonie i dzwoniłam po radę, ale jak się potem okazało brakowało chęci, a nie pomysłu i juz strop zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 17.10.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witam wszystkich Mam gorącą PROŚBĘ o kontakt do ekipy kryjącej dachy, mój dekarz jest chyba niezrównoważony psychicznie. Czekam na niego prawie miesiąc a on dziś stwierdził, że nie będzie u mnie krył dachu i koniec. Dach mam już obfoliowany i obłacony także roboty nie jest już tak dużo. Może znacie jakąś ekipe która znajdzie wolny termin w listopadzie. BEDZIE CIEZKo, ale pociesze ciebie ja mialem miec dachowke polozona w sierpniu, przyszedl dekarz i powiedzial ze dla niego jest za wysoko i nie zrobi. Ogolnie sytuacja jest taka, wczesniej nie bylo dachowek a teraz sa wiec dekarze maja duzo roboty wiec moga przebierac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Do dachu polecam pana Witka Gronia, 607242688. Ma duzo roboty ale warto zadzwonić. U nas 300m2 dachu (dachówka standardowa) pokrył w 5 dni (licząc w to ołatowanie i położenie folii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 18.10.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Do dachu polecam pana Witka Gronia, 607242688. Ma duzo roboty ale warto zadzwonić. U nas 300m2 dachu (dachówka standardowa) pokrył w 5 dni (licząc w to ołatowanie i położenie folii). 5 dni 300m ? .. razem z obróbkami blacharskimi ? Ilu robotników ? To jakiś mistrz świata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 18.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Do dachu polecam pana Witka Gronia, 607242688. Ma duzo roboty ale warto zadzwonić. U nas 300m2 dachu (dachówka standardowa) pokrył w 5 dni (licząc w to ołatowanie i położenie folii). U mnie 240 m2 robił 3 dni z obróbkami i rynnami Tynki gipsowe 660 403 981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 18.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dzięki Piotrek właśnie o to mi chodziło, rurę już mamy wyprowadzoną na zewnątrz i myślimy tylko o takim wkładzie a swoją drogą dzwoniłam w zeszłym tygodniu do Ciebie, ale miałes wyłączony telefon Bezposrednie podlaczenie do rury (czyli "prawdziwa zamknieta komore spalania") maja glownie drozsze wklady: Spartherm, Austroflamm, Brunner... Z reguly mozna wtedy dokupic przepustnice z elektronicznym ukladem sterowania iloscia doplywajacego powietrza (np. Brunner ma taki uklad, ktory pozwala na wydluzenie spalania jednego wkladu az do 12-14 godzin). Nie moglas sie do mnie dodzwonic, bo aktualnie przez 3 tygodnie siedze w... Chinach Na szczescie w hotelu jest bezprzewodowy Internet, wiec chociaz wieczorami moge na muratora zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 18.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 5 dni 300m ? .. razem z obróbkami blacharskimi ? Ilu robotników ? To jakiś mistrz świata ... Ex67, ja Cie najzupelniej rozumiem Moja ekipa (czyli ta sama co Twoja) robila moj dach 375 m2 przez ponad 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 18.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Czolem, mam pytanie do mieszkających już w okolicy ) czy korzystacie może z ofert internetu bezprzewodowego? ktoś może coś polecić? nie chce mi się z TP SA użerać ... pozdrawiam qki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.10.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Do dachu polecam pana Witka Gronia, 607242688. Ma duzo roboty ale warto zadzwonić. U nas 300m2 dachu (dachówka standardowa) pokrył w 5 dni (licząc w to ołatowanie i położenie folii). 5 dni 300m ? .. razem z obróbkami blacharskimi ? Ilu robotników ? To jakiś mistrz świata ... Mi też robił Witek Groń 225m2, łaty, folia, 4 okna połaciowe, dwie lukarny, obróbki blacharskie i rynny 4 dni. 8 osób na dachu od rana do zmroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts