Aga75 06.11.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 dzięki za info. Dostałam własnie maila do mojej skrzynki i tez juz widze jak to działa. Mam taką jedną refleksję o tym forum - ludzie się strasznie cieszą jak budują. A mówi się że budowa to pasmo udręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 06.11.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dziecka też się bezboleśnie nie rodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 07.11.2003 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Witaj Aga75 w naszej skromnej grupce! Dlaczego ludzie się tak cieszą jak budują? - Nie wiem, sam to mam, ale kto o zdrowych zmysłach buduje w takich trudnych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 07.11.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Wlasnie zaczyna mi opadać zapał jak po raz kolejny się dowiaduję że czegoś brakuje do pozwolenia na budowę Tzn jeszcze nie zlożyłam wniosku ale pilnie czytam forum i dzwonie do gminy z pytaniami - no i właśnie sie dowiedziałam że muszę mieć zwolnienie z produkcji rolnej (III klasa ziemi). Oj trzymajcie kciuki za to moje pozwolenie bo się boję ze nie dam rady tego załatwić w tym roku a w przyszlym przenoszą te kompetencje do powiatu i może być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.11.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Grupka skromna i jeszcze się obsuwa w dół. Kopnę trochę do góry, może nas jeszcze ktoś zauważy. Czat już zdechł. Nawet chyba założyciel - ManieQ dał sobie spokój. Czasem tam zaglądam, ale "ino wichry wieją". Wyraźnie zima idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.11.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Glowa do gory, zima tez jest u nas pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 13.11.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Cześć,skontaktowałam się z panem od przyłącza wodnego polecanym kilkanaście postów wyżej, i jeszcze z kilkoma innymi z listy otrzymanej w Ekobabicach. I okazalo się, że wszyscy oni oprócz ceny za metr doliczają też 1000 zł za wcinkę. A kto - jedyny - za wcinkę nic dodatkowo nie bierze? Ekobabice. Za to za metr liczą sobie 80 zl plus Vat (a inni - po 60, a nawet 40 zł). Ale ponieważ u mnie jest przyłącze 11-metrowe, to i tak Ekobabice kozaują się bezkonkiurencyjne. No i to właśnie oni w przyszłym tygodniu robią nam wodę. Przy okazji - p. Kalinowski (guru z Ekobabic) poleca nam ichniego geodetę za ok. 400-500 zł za wytyczenie przyłącza. Czy to Waszym zdaniem dobra cena? Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 14.11.2003 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Cena za geodetę - chyba niedrogo, prześlij mi na priva namiary na niego, będę jeszcze miał potrzebę skorzystać (czy to nie aby p. Dominik? - ma ciągle wyłączoną komórkę). Sorki, nie napisałem o wcince ( myślałem, że to standard również w EKO - a zawsze tak skrupulatnie starałem się sprawdzać - wszystko przez ten pośpiech), mimo wszystko przy troszkę dłuższych przyłączach - ponad 20 metrów ten co mi robił, idzie w takie upusty, że EKO odpada. Nie mam interesu w tym żeby go polecać, ale jeśli od razu ciągniesz kanalizację, tak jak ja, to pogadaj z nim i innymi o upustach, naprawdę można b. dużo stargować Jprzedworski - co tam zima, śnieg nie pada, roboty idą - no tylko forumowiczom może troszkę komputery pozamarzały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 14.11.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Komu idą, temu idą. Ja jestem jeszcze w szczerym polu i rozglądam się, kto też przy mnie zacznie, bo to kwestia ciągnięcia mediów. Dopiero wtedy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 14.11.2003 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Nie wiem czy Cię to pocieszy........ ja czekałem 5 lat, projekt już wtedy upatrzony i kupiony leżał sobie w szufladzie a ja kląłem, że mi przepadają odpisy. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 14.11.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Jak mnie q... z roboty nie wywalą. Bo wtedy to w ogóle klops. Coś marne czasy nastały.Na moim polu na szczęście trochę ruch już jakiś jest, ale mógłby być lepszy. Ostatnio woda i prąd przysunęły sie do mie o kilkadziesiąt metrów. Zostało jeszcze ze 100-150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 16.11.2003 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Hi all! Jestem jestem, ale na chorobowym, więc nie mam tyle czasu na czatowanie i dyskusje na forum co w pracy , ale na pewno się poprawię. Obiecuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.11.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Życzę zdrowia. Ale i tak czat góra dwuosobowy, to za mało. Wecej osób by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 16.11.2003 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Hi! Chciałem wstępnie oznajmić, że jeśli nie zdarzy się nic nieprzewidzianego, to za mniej niż tydzień będę świętował zakończenie tegorocznego sezonu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.11.2003 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 ManieQ, ty żyjesz......! Czyżby się już robił daszek? No,no, jak będę przejeżdżał, to chyba przejadę obok Twojej budowy, żeby popodziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.11.2003 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Hej,No to mam wodę na działce. Za 1200 (okazało się, że jest 11 m plus jeszcze 3 m w samym przyszłym domu) + 500 geodeta. I wodomierz w kieszeni - do zamontowania wiosną, gdy budowa ruszy (coby nie zamarzł). Szzybko, sprawnie (od 9.00 do 10.30). Można ich (czyli Ekobabice) polecać. Manieq, daj znać gdzie i kiedy to świętowanie.A jak tam Twój kierownik budowy? Kontaktowałam się z nim, ale chce rozmawiać dopiero w lutym. Dobry jest? Jeśli można, ile bierze? I czyt za całość czy za wizytę czy za miesiąc? Negocjujemy teraz ekpię budowlaną. No i jest taka jedna, bardzo ciepło o niej mówi wszystkich sześciu poprzednich inwestorów. Ale chcą płatności tygodniowo po 2 tys. Godzić się na to?Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 20.11.2003 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 To co Joasia, prześlesz mi namiary na tego geodetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.11.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ba, ale ja go nie znam. Bo on był ichni - i nawet go nie widziałam, a na rachunku jest ujęty razem z wodociagiem. Ale zadzwonię do p. Kalickiego i się dowiem.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.11.2003 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Dzięki. Moja żona dzwoniła do jednego, to nam krzyknął 900 zł za inwentaryzację jednego przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.11.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 O rety, cofam pochwały dla geodety. Pojechałam dziś z Mężem na działkę. I zobaczyłam pierwszy raz ten przyłącz. Bo wcześniej byli tam: mój Tato - przy zasypywaniu (akurat tak mu się udało wyskoczyć z pracy) i mój Mąż (wczoraj, wieczorkiem, ale tylko z daleka - jak jechał zapłacić i podpisać protokół). A ja z zakatarzonym bobasem w domu. No więc dojeżdżamy do działki - i WIDZĘ. Rura jest. Sterczy. Ale na pewno nie 6 m od granicy! Mówię Mężowi: za blisko. Wymierzyliśmy na buty. Wyszło jakieś 4 m. Wracamy do domu po miarkę (będę ją odtąd nosić w torebce obok szminki). Mierzymy: 4,86 (jakoś nam nogi zmalały czy jak?). Telefon do p. Kalickiego: zaraz będzie. No i przyjechał.Rzeczywiście - źle. Powiedział, że geodeta PRZYŁOŻYŁ SKALÓWKĘ DO PLANU i wyszło mu, że ma być od siatki 5,90.Ludzieee, nie chciało mu się pododawać centymetrów z mapy - że to ma być 6,14 m. No i w przyszłym tygodniu będą odkopywać i przesuwać. Pożyjemy, zobaczymy. Na szczęście budowa rusza na wiosnę - więc może zdążą. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts