_ANIA 03.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 RenataS, a jak tam więźba? Nasi murarze chyba w przyszłym tygodniu się do Was wybierają. Słusznie? Tak coś mi się ostatnio obiło o uszy... Co do sklepów to nie pomogę. Dziś pojechaliśmy sobie "na poezję" do Castoramy... A, jakoś tak nas naszło Oj, będzie tego wybierania w przyszłym roku, oj, będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.12.2007 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 gildor i emil_d dzięki za namiary, sprawdziłam, że oba sklepy mają strony internetowe to lubię _ANIA u nas z więźbą dalej kicha, cieśle przyjeżdżają dopiero jutro po miesięcznej zwłoce ale mam nadzieję, że chociaż pogoda dopisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.12.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Poszukuję ekipy do ocieplenia elewacji. Prosze o info na priv. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 05.12.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Zapytam u sąsiadówPoszukuje płyt OSB 22mm. Znacie dobre miejsca z tym "towarem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 05.12.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Zapytam u sąsiadów Poszukuje płyt OSB 22mm. Znacie dobre miejsca z tym "towarem" ? girls-bud? poza tym, ja mam 3 szt. na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 06.12.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 poszukuję dobrego, sprawdzonego hydraulika do zrobienia instalacji c.o. c.w. i ogrzewania podłogowego a także poszukuję godną polecenia ekipę do tynków cementowo-wapiennych na wiosnę z góry dzięki za namiary Witam wszystkich Hydraulik Zbigniew Kowalewski - 607385951 -trochę maruda ale robi nieżle. Poszukuję ekipy do zrobienie wylewek , jakie są aktualne ceny? Robiliście tradycyjnie (betoniara cement itp.) czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 06.12.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 poszukuję dobrego, sprawdzonego hydraulika do zrobienia instalacji c.o. c.w. i ogrzewania podłogowego a także poszukuję godną polecenia ekipę do tynków cementowo-wapiennych na wiosnę z góry dzięki za namiary Witam wszystkich Hydraulik Zbigniew Kowalewski - 607385951 -trochę maruda ale robi nieżle. Poszukuję ekipy do zrobienie wylewek , jakie są aktualne ceny? Robiliście tradycyjnie (betoniara cement itp.) czy jakoś inaczej? Maximus, trudno kogos Ci polecic bo nie wiadomo czy zaplacisz tej osobie... Najpierw powiesz ze ok, potem stwierdzisz ze robota sie nie podoba i pogonisz. Bluznisz na wykonawcow, a jak sam sie zachowujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 06.12.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Maximus, trudno kogos Ci polecic bo nie wiadomo czy zaplacisz tej osobie... Najpierw powiesz ze ok, potem stwierdzisz ze robota sie nie podoba i pogonisz. Bluznisz na wykonawcow, a jak sam sie zachowujesz??? hmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 06.12.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Hydraulik Zbigniew Kowalewski - 607385951 -trochę maruda ale robi nieżle. U mnie też ma/miał ? robić. Chciałem aby zrobił mi jeszcze teraz piony ale jakoś facet ma chyba alergie na telefony. Umawia się, nie dzwoni...kurcze na robocie mu chyba nie zależy-tak jak większości fachowców. Jak już się pojawił na budowie lub zadzownił to kontakt jest ok....ja mu daje czas do poniedziałku. Jak nie zadzowni to szukam innego Teraz nie mam ciśnienia ale boje się, że na wiosne mnie wydyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 07.12.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Zapytam u sąsiadów Poszukuje płyt OSB 22mm. Znacie dobre miejsca z tym "towarem" ? girls-bud? poza tym, ja mam 3 szt. na zbyciu. Ja kupowałem w Bricomanie, mieli najlepsze ceny. Dodatkowo maja super płyty ala meblowe w cenie ok 5/m2 które nadają się na wyłożenie strychu. ps. też mi kilka OSB zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Przypominam sąsiadom, ze warto w Eko-Babice już teraz złożyć wniosek o przyłączenie do kanalizacji, a przynajmniej zapytać jak to jest w Waszym przypadku.., aby potem nie było, ze już plany maja zatwierdzone i jest za późno... Podobno początkiem 2009 ma ruszyć budowa. My wlasnie skladalismy w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 08.12.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 czy mozecie podać orientacyjne koszty materiałów do zrobienia elektryki w domu, ile u was wychodziły materiały ??mam dom 165m2 , punktów będzie około 80-100 elektryk mi dzisiaj krzyknął około 8 tys za same materiały i nie wiem bo to chyba trochę za dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 08.12.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 poszukuję dobrego, sprawdzonego hydraulika do zrobienia instalacji c.o. c.w. i ogrzewania podłogowego a także poszukuję godną polecenia ekipę do tynków cementowo-wapiennych na wiosnę z góry dzięki za namiary Witam wszystkich Hydraulik Zbigniew Kowalewski - 607385951 -trochę maruda ale robi nieżle. Poszukuję ekipy do zrobienie wylewek , jakie są aktualne ceny? Robiliście tradycyjnie (betoniara cement itp.) czy jakoś inaczej? Maximus, trudno kogos Ci polecic bo nie wiadomo czy zaplacisz tej osobie... Najpierw powiesz ze ok, potem stwierdzisz ze robota sie nie podoba i pogonisz. Bluznisz na wykonawcow, a jak sam sie zachowujesz??? kLEMEMI Podejmujesz się prac, których nie jesteś w stanie ukończyć a później masz prestensję. Proponuję kup sobie odpowiedni program a dopiero później bierz się za projektowanie a nie odwrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 08.12.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 czy mozecie podać orientacyjne koszty materiałów do zrobienia elektryki w domu, ile u was wychodziły materiały ?? mam dom 165m2 , punktów będzie około 80-100 elektryk mi dzisiaj krzyknął około 8 tys za same materiały i nie wiem bo to chyba trochę za dużo?? Rok temu 153 pkt elektryczne (odbiorniki). Koszt materiałów (sam kupiłem w hurtowni) 5063 zł razem z dwoma skrzynkami elektrycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
01lot 08.12.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam,Jeżeli ktoś mógłby polecić mi jakiegoś dobrego malarza, to proszę o przesłanie informacji na maila : [email protected]Dziękuję i pozdrawiam Grupę Babicką.MarekMogę polecić super tynkarza od tynków cementowo-wapiennych t,j,p.Kazimierz tel. 505 632-620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 08.12.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Bodal,U nas (dom 170 m2 pow.u) było ok 120 punktów elektrycznych. Za robociznę + materiały (w to wliczony jest tez kabel energetyczny, uziemienie baterii łazienkowych, instalacja TV, rozbudowana audio) zapłaciliśmy 14 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Bodal,Pomyłka, u nas było 220 punktów elektrycznych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 09.12.2007 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 czy mozecie podać orientacyjne koszty materiałów do zrobienia elektryki w domu, ile u was wychodziły materiały ?? mam dom 165m2 , punktów będzie około 80-100 elektryk mi dzisiaj krzyknął około 8 tys za same materiały i nie wiem bo to chyba trochę za dużo?? Wierz mi, to naprawdę ciężko powiedzieć. Nie pierwszy raz rzucę za przykład zabezpieczenie przepięciowe - 1-stopniowe tańszych producentów (to wystarczy Zakładowi Energetycznemu) kosztuje ok. 200 PLN brutto, przepięciówka B+C OBO Betermann (używam prawie tylko takich) - teraz w dobrej promocji kosztuje 599 netto. Jeżeli elektryk proponuje materiały najlepszej jakości, to może niekoniecznie Cię naciąga. Z takiego lakonicznego posta to ciężko wywnioskować, z drugiej strony co masz napisać, skoro się na tym nie znasz... Weź jeszcze ze dwóch fachowców do wyceny, będziesz mieć skalę porównawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 09.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Nie pierwszy raz rzucę za przykład zabezpieczenie przepięciowe - 1-stopniowe tańszych producentów (to wystarczy Zakładowi Energetycznemu) kosztuje ok. 200 PLN brutto, przepięciówka B+C OBO Betermann (używam prawie tylko takich) - teraz w dobrej promocji kosztuje 599 netto. A jezeli budynek ma instalacje odgromowa (piorunochron), albo podlaczony jest linia napowietrzna - to nalezaloby zamiast combi B+C zastosowac oddzielne stopnie B (iskiernikowy) oraz C (warystorowy). A taki zestaw markowych klockow, co Krzysiek moze zapewne potwierdzic, np. firmy Dehn czy wspomnianej wczesniej OBO, moze kosztowac nawet 2000 zl... Tak samo jest z kablami (mozna kupic tanie przewody - niby spelniajace normy - w "pomocji" w markecie, albo zastosowac markowe przewody Telefoniki, NKT, itp. z lepsza izolacja na napiecie 450/750 V). Podobnie z wyposazeniem rozdzielni - czyli z wylacznikami nadpradowymi oraz roznicowopradowymi... Markowe produkty Moellera, Hagera, Legranda, itp. sa odpowiednio drozsze - a przy ilosci oczek rzedu 150 czy 200 - daje to odpowiednio wieksza kwote za materialy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 09.12.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Hydraulik Zbigniew Kowalewski - 607385951 -trochę maruda ale robi nieżle. U mnie też ma/miał ? robić. Chciałem aby zrobił mi jeszcze teraz piony ale jakoś facet ma chyba alergie na telefony. Umawia się, nie dzwoni...kurcze na robocie mu chyba nie zależy-tak jak większości fachowców. Jak już się pojawił na budowie lub zadzownił to kontakt jest ok....ja mu daje czas do poniedziałku. Jak nie zadzowni to szukam innego Teraz nie mam ciśnienia ale boje się, że na wiosne mnie wydyma No widzisz a u mnie współpraca przebiega bez problemów, co prawda doliczył sobie po I etapie za rzeczy, które miał zrobić w cenie ale to tylko 200zł więc sobie odpuściłem. Telefon też odbiera, wczoraj dzwoniłem i umówiliśmy się na drugi etap. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts