jania22 16.12.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam ponownie, No to dobrnęliśmy do dachu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie zamawiać dachówki ceramiczne w okolicy. Marzę o pomocnym sprzedawcy, zróżnicowanej ofercie producentów i jeszcze dobrych cenach. Przydałaby się też porządna ekspozycja, bo poza kolorem zupełnie nie wiem co chcę. Bardzo, bardzo proszę o pomoc Pozdrowienia,jania22 - Marzycielka z Lipkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 16.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 czy ktoś korzystał z gotowych elementów (przęseł) na ogrodzenie, ale takich na podmurówkę? potrzebuje namiaru na kogoś kto to sprzedaje, bo nie mogę znaleźć. Mój szwagier zrobił coś takiego - firma w Łomiankach - jak mi się go uda jutro złapać to podrzucę telefon na firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.12.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam ponownie, No to dobrnęliśmy do dachu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie zamawiać dachówki ceramiczne w okolicy. Ja załatwiałem wszystko w Dachluxie na Warszawskiej. Obsługiwał mnie Pan Jarek. Wszystko było ok. Zamawiałem w największym boomie. Był problem z "polskim" Euronitem (brałem cementową ale sąsiad brał u nich ceremikę i też jest zadowolony) i ściągali mi go z Niemiec. Po robocie "odkupili" ode mnie wszystko co zostało. Jak brakowało czegoś na budowie to dowozili z dnia na dzień. Sąsiad brał Creatona. Ceny mieli wtedy najlepsze w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.12.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 gildor a mieszkacie juz? My jeszcze nie. Pozdrowienia dla zony. dzieki, pewnie przeczyta nie, nie mieszkamy jeszcze. męczymy się z wykończeniówką i... z wykonawcami. trwa to za długo, więc wprowadzimy się pewnie dopiero wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.12.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No to dobrnęliśmy do dachu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie zamawiać dachówki ceramiczne w okolicy. Marzę o pomocnym sprzedawcy, zróżnicowanej ofercie producentów i jeszcze dobrych cenach. Przydałaby się też porządna ekspozycja, bo poza kolorem zupełnie nie wiem co chcę. ja kupowałem w dach-luxie i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.12.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Mój szwagier zrobił coś takiego - firma w Łomiankach - jak mi się go uda jutro złapać to podrzucę telefon na firmę. ok, to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 17.12.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jeśli ktoś chce nabyć materiały dachowe to polecam Dachlux ale w Łomiankach (w zasadzie to Młociny, przy wisłostradzie za żółtą stacją benzynową chyba Rachinerii Gdańskiej vel Lotos). Niby to ten sam Dachlux ale dali mi lepsze warunki cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 A ja polecam "Dachlux-a" na ul. Marsa i p. Michala Dombrowicza. Tez ta sama firma..) Mila obsluga, wszystko terminowo, bez zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 17.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No czesc forum Szukam jakiegoś speca od kosztorysowania - macie kogos godnego polecenia kot rozpisze szczegółowo etapy budowy? A może znajdzie sie również jakiś szef nadzoru który zaopiekuje sie całą budową z organizowaniem materiałów włacznie? KIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 17.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Odstapię ok. 400 sztuk stempli drewnianych po 3 zł za szt. w dobrym stanie ( po jednej budowie) o długości 2,80m,3,00m i 3,50m. Stemple do odebrania w Hornówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 17.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Szukam jakiegoś speca od kosztorysowania - macie kogos godnego polecenia kot rozpisze szczegółowo etapy budowy? A może znajdzie sie również jakiś szef nadzoru który zaopiekuje sie całą budową z organizowaniem materiałów włacznie? KIII Kosztorys a etapy budowy to chyba dwie różne sprawy. Zasadniczo nie jest to jakiś problem, jak poczytasz dzienniki budowy różnych użytkowiników forum to się zorientujesz co i kiedy się robi. Wiele etapów można zmieniać i zależy to od upodobań, ekip, kasy itd. Profesjonalny kosztorys to moim zdaniem żadna pomoc i zbędny wydatek. Ja miałem i nie skorzystałem, tyle że miałem to za darmo bo mam w rodzinie kosztorysanta. Inspektora/kier.bud'a mogę polecić mojego. Jeśli chodzi o materiały to możesz się umówić z jedną czy drugą hurtownią w okolicy i dowiozą wszystko na telefon (twój lub wykonawcy - zależy od ustalenia), rozliczasz się raz na 1/2 tygodnie - to akurat jest bardzo proste i pomoc tu nie jest moim zdaniem potrzebna a może być kosztowna. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.12.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No czesc forum Szukam jakiegoś speca od kosztorysowania - macie kogos godnego polecenia kot rozpisze szczegółowo etapy budowy? A może znajdzie sie również jakiś szef nadzoru który zaopiekuje sie całą budową z organizowaniem materiałów włacznie? KIII Daj sobie spokój. To takie wstępne zafascynowanie budową jak sobie człowiek etapami rozpisuje. Nie przyjdzie Ci dwóch fachowców, jeden się spóźni i szczegółowe etapy będzie można do pieca walnąć. Co do kosztorysowania to spokojnie zrobisz to sam siedząc przez tydzień na forum. Nie wierze kosztorysantom. Oni mają jakieś tabelki ze średnimi cenami z regionu, które czesto nijak się do rzeczywistości mają. Może jestem jakiś anty ale jak sam się nie zainteresujesz budową to...no nie che już zanudzać ale miałbym obawy czy taki "szef nadzoru" nie będzie przycinał po złotówce na cegle. Reasumując spokojnie się tym zajmiesz sam poświęcając pare pln na telefony i weekendy no objazdy składów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 19.12.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hej! Wracajcie z zakupow świątecznych na nasze forum - nasza grupa spadła na drugą stronę ( więc podciągam. A żeby nie było zupełnie bez sensu )) to zapytam o rekomendacje w sprawie wełny i folii na poddasze - co polecacie dobrego (wyjątkowo nie musi być bardzo tanie, bo ilości niewielkie) ? Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.12.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Toprock Rockwool-a,Unimata Isover-a i folia Isovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 20.12.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 A ja polecam "Dachlux-a" na ul. Marsa i p. Michala Dombrowicza. Tez ta sama firma..) Mila obsluga, wszystko terminowo, bez zadnych problemow. ja również go polecam, i pewnie jeszcze wiele osób z tego forum na innych forach, które czytam P. Michał też cieszy się bardzo dobrą opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 21.12.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Mam goraca prosbe do tych, ktory wstawiali juz u siebie szamba: gdzie zamawialiscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 21.12.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Mam goraca prosbe do tych, ktory wstawiali juz u siebie szamba: gdzie zamawialiscie? Firma Jesbet. Mieści się pod Radomiem. Już sporo osób z naszej grupy brało od nich i są zadowoleni. Poza tym są atrakcyjni cenowo. http://www.jesbet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 21.12.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Firma Jesbet. Mieści się pod Radomiem. Już sporo osób z naszej grupy brało od nich i są zadowoleni. Poza tym są atrakcyjni cenowo. http://www.jesbet.pl/ A jak wychodziło to cenowo ? Chodzi mi o szambo (10m3 chyba) + montaż + przygotowanie do podłączenia kanalizy aby w przyszłości nie kopać ogrodu + przyłącze spustowe z wejściem w ogrodzeniu i czujnik przepełnienia. Taki standardowy chyba zestaw. Kurcze gdzieś kiedyś na Grupie Izabelińskiej chyba czytałem, że ktoś sprowadzał coś mu ciekło był niezadowolony. Ściągał właśnie z Radomia. Ja mam namiar na sprawdzonego faceta. Robił sąsiadowi. Samochód miał na numerach z Legionowa-nie wiem gdzie jest firma. Za taki komplet wziął niecałe 6 tysiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.12.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 A jak wychodziło to cenowo ? Chodzi mi o szambo (10m3 chyba) + montaż + przygotowanie do podłączenia kanalizy aby w przyszłości nie kopać ogrodu + przyłącze spustowe z wejściem w ogrodzeniu i czujnik przepełnienia. Taki standardowy chyba zestaw. Kurcze gdzieś kiedyś na Grupie Izabelińskiej chyba czytałem, że ktoś sprowadzał coś mu ciekło był niezadowolony. Ściągał właśnie z Radomia. Ja mam namiar na sprawdzonego faceta. Robił sąsiadowi. Samochód miał na numerach z Legionowa-nie wiem gdzie jest firma. Za taki komplet wziął niecałe 6 tysiaków. poszukaj na forum namiary na Pana Kucharskiego. za taką cenę ja robiłem. tanio nie jest ale solidnie i kompleksowo. betoniarnie ma na Mościskach. kompletne szambo 10m3 z szybkozłączką i płytą wzmocnioną za 5,5kpln. nie jest to tanio, ale na prawde solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.12.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 a ja ponawiam pytanie dot. przęseł na podmurówkę ogrodzenia. no nie moge znaleźć sam, musi mi ktos podpowiedzieć namiar. EDIT: no, dostałem http://www.elstrop.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts