Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Drzwi wewnętrzne przepięęęęękne, drewniane, i w baaardzo przystępnej cenie (co tu duzo mówic, taniej nigdzie nie znaleźliśmy) zrobiła nam firma z Godowa (to koło Starachowic) - przyjechali, omierzyli, zrobili i zamontowali:

http://www.stolarkamikos.pl

Te drzwi to według nas najlepsza rzecz w naszym domu.

Zdradzisz, ktory model drzwi sobie wybralas? :)

A z jakich rodzajow drewna oni robia te drzwi?

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tego nie łapie, co to znaczy że drzwi otwierają się na ościeżnicę ?? Do tej pory myślałem, że drzwi są prawe lub lewe i otwieraja się do wewn lub zewn pomieszczenia.

widzisz drzwi sz futryną skrzynkową? umieszczone są gdzie na tej futrynie? na zewnątrz futryny po stronie gdzie się otwierają, tak? no, to teraz wyobraź sobie tak zamontowane drzwi otwierane w drugą stronę :) do wewnątrz futryny.

mnie raczej interesuje po co taka kombinacja?

Chętnych na obejrzenie drzwi proszę o kontakt na priva :p

Na pomysł z drzwiami odwrotnymi wpadłam w... Zamku Królewskim. Tam są takie drzwi prawie wszystkie: dwuskrzydłowe, otwierają się na ościeżnice i nie wystają w następnej komnacie. :D

Po prostu gdy ściana ma, tak ja u nas, 29 cm - to aż szkoda tego miejsca. To jest ściana pomiędzy jadalnią a biblioteką. Drzwi dwuskrzydłowe w linii jadalni - otwierają się na ościeżnicę i dalej na boki regałów z książkami - i nie wystają dalej. Nie zabierają miejsca ani w jadalni, ani w bibliotece, i jeszcze zakrywają boki regałów.

Podobnie w kuchni: drzwi otwierają się na ościeżnicę i zakrywają bok lodówki; gdyby były zwyczajne, to by wystawały przed lico lodówki prawie 30 cm - a teraz są na równo i jest do lodówki łatwy dostęp.

Pzdr. Joasia.

włączą? e nie, chyba raczej wykonają wcinkę. to nie naciśnięcie guziczka, tylko wykopanie dołka i połączenie rurek fizyczne. wykonawcy tak to zwykle zostawiają, a pracownicy gazowni wykonuja przyłaczenie i zalicznikowanie, co należy osobiście podpisać.

Ja na to czekam juz 2 tydzien. W srodku mam temp. minusowa bo zrobil mi sie szron na szybach oraz na niektorych sufitach ( mam obawy czy nic sie z tymi tynami nie stanie).

Ale mam pytanie do was, czy jak juz bede mial gaz, to czy od razu wlaczac ogrzewanie na pelna moc czy stopniowo ( co jest tansze, lub zdrowsze dla domu)?

Dodam ze na druga polowe stycznia jestem umowiony z facetem od ukladania plytek.

Ale mam pytanie do was, czy jak juz bede mial gaz, to czy od razu wlaczac ogrzewanie na pelna moc czy stopniowo ( co jest tansze, lub zdrowsze dla domu)?

Dodam ze na druga polowe stycznia jestem umowiony z facetem od ukladania plytek.

masz podłogówkę? jak masz to przynajmniej ją właczaj dość stopniowo, resztę jak uważasz. mokra wylewka może popękać jak dasz jej na full gwizdka.

Bartelus,

na tej wczynki i montaz licznika poczekasz teraz, nawet s powodow technicnych: ziemia zamarzla i ja nie zrobia. Jesli nie masz podlogowki, mozesh grzac jak chces..nie ma zadnych przeczywskazan..ale lepej grzacz tak ze by temperatura w srodku byla powyzej 15C, ze by wysuczyc sciany. My mamy troche wiekszy cziesnienie wody w obiegu CO, bo nasz hydraulik stwierdzil, ze jesli ma sie cos popsuc lepej teraz przed podlogami..;-))

Hej grupo,

kto poleci fachowca do zrobienia 12 par drzwi wew, solidnie i za rosądne pieniądze????

Z gory dzieki za pomoc

Jeżeli chcecie mieć super drewniane drzwi za bardzo rozsądne pieniądze to gorąco polecam Waldemara Marcinkiewicza z Pisza tel 604 415 389. Ostatnio wykonywał mi kiladziesiąt sztuk w kolorze Ecru, postarzanych i przecieranych patyną. Futryny dopasowane do różnych grubości ścian i do tego śliczne listwy. Nie boi się żadnej ściany ani techniki wykończenia drewna. Sporo wysyła i montuje za zachodnioą granicą więc pewnie pod Warszawę też dojedzie. Nie ma wąskiej specjalizacji więc może cały dom w drewnie zrobić: schody, zabudowy, meble itp.

Czesc forum

Temat ostatnio często spotykany na forum:

EKIPA do STANU SUROWEGO - miejsce - Lipków

Macie ekipę godną polecenia na budowe bliżniaka 150 + 210 - maj-listopad? Dostałem kilka wycen od generalnych wykonawców z Warszawy i okolic, ale ceny z m2 były tak kosmiczne, że powiedziałem, że dziękuje za takie robienie jelenia z człowieka i będę robił osobnymi ekipami.

k3

Czesc forum

Temat ostatnio często spotykany na forum:

EKIPA do STANU SUROWEGO - miejsce - Lipków

Macie ekipę godną polecenia na budowe bliżniaka 150 + 210 - maj-listopad? Dostałem kilka wycen od generalnych wykonawców z Warszawy i okolic, ale ceny z m2 były tak kosmiczne, że powiedziałem, że dziękuje za takie robienie jelenia z człowieka i będę robił osobnymi ekipami.

k3

Ja dogadałem się z panem Darkiem Zającem na marzec - czerwiec (robi mi 160m2 wraz z więźbą) - robi w naszych okolicach.

ale lepej grzacz tak ze by temperatura w srodku byla powyzej 15C, ze by wysuczyc sciany. My mamy troche wiekszy cziesnienie wody w obiegu CO, bo nasz hydraulik stwierdzil, ze jesli ma sie cos popsuc lepej teraz przed podlogami..;-))

Dzieki mam podlogowke wiec rozumiem ze stopniowo, idzie podobno ocieplenie, wiec ciekawe jak szybko ziemia odmarza:) Ale mimo wszystko zeby wyjsc na czlowieka dzwonie do faceta od plytek ze chyba bedziemy musieli impreze przelozyc. Dzieki za rade.

nadszedł ten czas że jestem przed wyborem okien, co lepsze drewniane czy pcv jakie są zalety i wady obydwu

jakie wy montowaliście i moge prosić o jakieś namiary

nikt nie pomoże ?? :(

Wady i zalety ? Nie wiem. Korzystaj z opcji "szukaj". W dziale wymiana dośwaidczeń znajdziesz pewnie morze informacji. Ja nawet nie przeglądałęm tego bo w mieszkaniu mam od kilku lat PCV i nie mam zastrzeżeń a na drewno nie miałem kasy.

Ja mam PCV z firmy Anpol. Profil Veka okucia Winkhausta. Biuro sprzedaży (firma nie jest z Wawy) mają w Ożarowie na przeciwko fabryki kabli. Firma bardzo solidna (dwa okna miałem z łukami w tym bardzo duże okno tarasowe...bałem się jak to będzie działać ale jest super). Wszystko załatwiałem z p. Marcinem Zwolińskim. Okna były co do dnia (a nawet wcześniej). Moje okna są białe. Sąsiad brał także od nich w okleinie brązowej. Też był zadowolony ze współpracy. Wyceny robiłem w czterech firmach. Ceny wszędzie niesamowicie zbliżone.

Jak chcesz to służe namiarami.

Firma bardzo solidna.

powiedz mi, montowali Ci zdejmując listwy te szare z dołu czy zostawili?

Trudne pytanie :wink: Jak montowali to pilnowaczem był ojciec. Pisząc o solodności miałem na myśli to, że nie zwodzili, termin zgodny z umową, dobry kontakt....no i bawiłem się kiedyś wielką przesówką u rodziny i działało to nędznie. Tego się obawiałem. Bałem się też łuków w przesówce a wyszło bardzo fajnie. Natomiast co do zasady to w temacie montażu okien jestem lajkonikiem :wink:

A o co biega z tymi listwami szarymi? Jakoś nie zwracałem uwagi abym miał coś szarego u dołu po montażu (teraz już jest pianka i okna stoją w otworach). Jedno z okien na moją prośbę później mi wymontowali i zamontowali w inny sposób. Nic szarego nie widziałem ale spacjalnie się nie wpatrywałem :-?

Trudne pytanie :wink: Jak montowali to pilnowaczem był ojciec. Pisząc o solodności miałem na myśli to, że nie zwodzili, termin zgodny z umową, dobry kontakt....no i bawiłem się kiedyś wielką przesówką u rodziny i działało to nędznie. Tego się obawiałem. Bałem się też łuków w przesówce a wyszło bardzo fajnie. Natomiast co do zasady to w temacie montażu okien jestem lajkonikiem :wink:

no ja też sie bałem przesuwanych :) szczególnie, że moja żona ma koleżankę pracująca w winkhausie i trochę się śmiali ze swoich rozwiązań oglądając pierwszą edycję big brothera i ich kłopotów z takimi drzwiami na ich okuciach ;)

ja mam i jedyny feler to to, że mam szyby P4 więc ta przesuwka ciężka jest.

A o co biega z tymi listwami szarymi? Jakoś nie zwracałem uwagi abym miał coś szarego u dołu po montażu (teraz już jest pianka i okna stoją w otworach). Jedno z okien na moją prośbę później mi wymontowali i zamontowali w inny sposób. Nic szarego nie widziałem ale spacjalnie się nie wpatrywałem :-?

a no bo widzisz... ja równiez byłem bardzo zadowolony z Innomedu i był tańszy niż Anpol przy opcjach, które miałem o jakieś 1500pln a to sporo. terminowo... no trochę fabryka zawaliła jak się w temacie regulacji przesuwki i wymiany jednej szyby na gwarancji - długo na nich czekałem, ale to producent a mi się z tym nie spieszyło.

no i jak zapytałem co to za listwy to się dowiedziałem, że to po to, żeby sobie tam parapet dosunąć łatwo do montażu. tylko że wszyscy inni fachowcy śmieją się teraz, a i w necie takie informacje znalazłem, że są to listwy wyłącznie transportowe i należy je zdjąć przed montażem z prostej przyczyny - nei uszczelni się okna między tą listwą a framugą i to jest fakt. niestety wszędzie mam te listwy.

ale są też szkoły, że się ich nei zdejmuje a przecież pianka dobrze uszczelni, bo przecież i zewnętrzny parapet na piankę i wewnętrzny.... dlatego pytam jak u Ciebie, bo skoro "są różne szkoły"...