maximus. 12.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 nadszedł ten czas że jestem przed wyborem okien, co lepsze drewniane czy pcv jakie są zalety i wady obydwu jakie wy montowaliście i moge prosić o jakieś namiary nikt nie pomoże ?? PCV na profilach Veka (+ wiele dodatków opcjonalnych) http://www.innomed.com.pl na Włochach. Witam Ja wybrałem okna drewniane ze Stolbudu Włoszczowa.Moi rodzice maja takie od 5 lat i nic sie z nimi nie dzieje a i cena jewst przystępna. Kupowałem od tej firmy : http://www.oknobud.com/52301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Bodal, polecam okna drewniane, z firmy Bildau, Plock. Dla mnie na-jladnejszy okna. Super wykonanie. Montaz bez zadnych zarzutow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 13.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witajcie sąsiedzi, ja z tych poczatkujących, podpowiedzcie proszę, gdzie skłdać wniosek o warunki przyłączeniowe wodociągu dla gminy Babice (dokładnie Koczargi Stare)? Czy dużo podciagnięcie wody wg waszych doświadczeń kosztuje (odległośc to ok. 100-150 m) i czy ldugo się czeka na takie wstępne warunki? Pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witajcie sąsiedzi, ja z tych poczatkujących, podpowiedzcie proszę, gdzie skłdać wniosek o warunki przyłączeniowe wodociągu dla gminy Babice (dokładnie Koczargi Stare)? Czy dużo podciagnięcie wody wg waszych doświadczeń kosztuje (odległośc to ok. 100-150 m) i czy ldugo się czeka na takie wstępne warunki? Pozdrawiam, Beata Jeśli będziesz korzystać z Ekobabic to: 1. Dowiedz się kto jest najbliższym sąsiadem na drodze wody i kanalizacji 2. Jedź do Ekobabic z 1 000 zł w kieszeni 3. Weź wszystkie mapy jakie masz. 4. Warunki wstępne dostaniesz od ręki. Nie wiem ile kosztuje podciągnięcie 100 - 150 m wodociągu - warto złożyć od razu pozwolenie na budowę domu i wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 14.01.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witajcie sąsiedzi, ja z tych poczatkujących, podpowiedzcie proszę, gdzie skłdać wniosek o warunki przyłączeniowe wodociągu dla gminy Babice (dokładnie Koczargi Stare)? Czy dużo podciagnięcie wody wg waszych doświadczeń kosztuje (odległośc to ok. 100-150 m) i czy ldugo się czeka na takie wstępne warunki? Pozdrawiam, Beata Jeśli będziesz korzystać z Ekobabic to: 1. Dowiedz się kto jest najbliższym sąsiadem na drodze wody i kanalizacji 2. Jedź do Ekobabic z 1 000 zł w kieszeni 3. Weź wszystkie mapy jakie masz. 4. Warunki wstępne dostaniesz od ręki. Nie wiem ile kosztuje podciągnięcie 100 - 150 m wodociągu - warto złożyć od razu pozwolenie na budowę domu i wodociągu. Do tego dowiedz się w Ekobabicach czy przypadkiem nie ma w planach budowy w pobliżu wodociągu i kanalizacji. Jeśli nie to dowiedz się czy jest możliwość (jeśli oczywiście sąsiedzi byliby zainteresowani) refundacji w tym przypadku przez Gminę budowy takowego. Myśmy tak zrobili i wychodzi na to że Gmina zwróci prawie w 100% za budowę wodociągu i kanalizacji. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 14.01.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witajcie sąsiedzi, ja z tych poczatkujących, podpowiedzcie proszę, gdzie skłdać wniosek o warunki przyłączeniowe wodociągu dla gminy Babice (dokładnie Koczargi Stare)? Czy dużo podciagnięcie wody wg waszych doświadczeń kosztuje (odległośc to ok. 100-150 m) i czy ldugo się czeka na takie wstępne warunki? Pozdrawiam, Beata Co do kosztów - to wg stawek z 2006 roku gmina zwracała 90 pln za m wodociągu i 210 pln za m kanalizacji grawitacyjnej i w sumie w takiej kwocie (jak robi to kilka lub więcej działek) można się zamknąć. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 14.01.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Czy zagląda tu jeszcze jprzedworski?Kiedys rozmawialiśmy na forum a chciałbym wrócić do tamtej rozmowy bo mam jedno pytanko dot. internetu radiowego w Kwirynowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 15.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 No chyba stara wiara i założyciele grupy Stare Babice już tu nie zagladają. Pozdrawiam przy okazji wszystkich zaczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.01.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 No chyba stara wiara i założyciele grupy Stare Babice już tu nie zagladają. Pozdrawiam przy okazji wszystkich zaczynających. Zaglądają czasem, ale się już mało wymądrzają, aktualnych cen usług nie znają, ekip też za bardzo nie polecą, bo te ekipy tak często zmieniają się osobowo, że nie wiadomo kogo polecać (no chyba, że ktoś szuka stołu i krzeseł, to chętnie polecę producenta - ostatnio jestem po zakupie w/w). Napisz e-maila do jprzedworskiego, to pewnie Ci odpowie. Wiem, że internet ma w Radionecie (maja swoją stronę, poszukaj w googlach) i był z niego bardzo zadowolony - łącze radiowe symetryczne (ta sama prędkość w obie strony!) i w połowie ub. roku twierdził, że miewa prędkości większe od zakontraktowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 16.01.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 (no chyba, że ktoś szuka stołu i krzeseł, to chętnie polecę producenta - ostatnio jestem po zakupie w/w). no pewnie, dawaj jestem też na etapie zamawiania kabiny prysznicowej i AGD, więc również chętnie posłucham peanów na temat danego sprzetu do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaB 16.01.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam nowo budujących Mam do odsprzedania: 1) stemple budowlane sosnowe dł.3m, w cenie 3zł/szt ilość ok. 200 szt.,2) stemple budowlane sosnowe dł. 4m, w cenie 6 zł./szt., ok.100 szt. Zainteresowanych proszę o telefon 608 648 728. Odbiór - Klaudyn. Pozdrawiam SylwiaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.01.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 sprzedam 3,5 palety pustaków stropowych Teriva keramzytowych, transport we własnym zakresie, cena do uzgodnienia, tel: 606 354 304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.01.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 (no chyba, że ktoś szuka stołu i krzeseł, to chętnie polecę producenta - ostatnio jestem po zakupie w/w). no pewnie, dawaj jestem też na etapie zamawiania kabiny prysznicowej i AGD, więc również chętnie posłucham peanów na temat danego sprzetu do zabudowy http://www.meble-golebiowski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki 11 17.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam Będziemy się z żoną budować w Koczargach Starych :Dl. Jesteśmy na etapie załatwiania niezbędnych dokumentów do pozwolenia na budowę. W chwili obecnej poszukujemy jakiegoś projektanta do adaptacji projektu gotowego z rejonu Babic. Prosilibyśmy o jakieś namiary na sprawdzonych i w miarę tanich projektantów. Z góry dziękiPozdrawiamJarecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 17.01.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zapytaj w Urzędzie Gminy - p. Bożena Mazur 722 90 04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK LK 17.01.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Poszukujemy ekipy do położenia tynków cementowo-wapiennych /z maszyną/ w marcu. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie namiary. Czy może macie pojęcie ile to teraz kosztuje za 1m2 /z materiałem lub bez/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.01.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zapytaj w Urzędzie Gminy - p. Bożena Mazur 722 90 04 Ja również korzystałem z usług p. Bożeny Mazur, bardzo rzetelna osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Zapytaj w Urzędzie Gminy - p. Bożena Mazur 722 90 04 Ja również korzystałem z usług p. Bożeny Mazur, bardzo rzetelna osoba. Też polecam. Ostatnio Ją odwiedziłem. Mogła mnie podliczyć na parę złociszy i zabrać się za robotę ale poleciła inne rozwiązanie (taka darmowa porada), bez gwarancji, że wrócę do Niej jak będę je realizował pod koniec roku. No i sam pomysł fajny (chce zmienić wymiary tarasu względem projektu i planu zagospodarowania działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 18.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 czy ktoś wiercił studnię głębinową powyżej 80m? czy mogę prosić o namiary na sprawdzone ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 18.01.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 co prawda to nie pora ale powoli zaczynam się zastanawiać nad wyrównaniem terenu (wokół domu w stanie surowym). Chciałbym zerwać trochę ziemi i nawieść w to miejsce dobrej gleby pod trawnik, z przodu budynku ziemię (piach ?) pod kostkę. Czy znacie kogoś, kto pomoże i powie ile m 3 (część terenu trzeba podnieść), jakiej gleby a następnie przywiezie i to rozsypie ? Czy w ogóle są tego typu usługi ? dzięki ! To ja skorzystam i podepne sie pod pytanie Co prawda ziemi nie potrzebuje, ale moze doswiadczeni sie wypowiedza - jak i czym wyrowanac ziemie wokol domu? Z grubsza mam juz teren wyrownany spycharka - ale trzeba jeszcze tu i owdzie poprawic, no i ladnie wyplantowac... Jakim sprzetem - oprocz rak i lopaty mozna takowe plantowanie uczynic? Zrobisz co uważasz, ale z nawożeniem ziemi poczekałabym aż zakończą sie prace budowlane (a przynajmniej ocieplanie budynku). Z własnego doświadczenia wiem, że ziemia jest straszliwie zanieczyszczona wszystkim (cegła, styropian itp). Potem odgarniesz cały ten bałągan, a nawieziesz ziemi a nie takiego "salcesonu" . Uwaga z nawożeniem. Ja dostałam ziemię z ... ziarnami chwastnicy i potem walczyłam o wygląd trawnika . Nie pamiętam już kontaktu do człowieka od ziemi, ale to jakiś człowiek z Babic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts