Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Ja może nie na temat, ale .... :lol:

Mam do sprzedania projekt domu LIBRA II ze strony http://www.dobredomy.pl. Kupiłam go pod koniec sierpnia 2007 i od tamtego czasu koncepcja nam się zmieniła

Mozna go obejrzeć pod adresrem:

dobredomy.pl/?id_project=110&infopage=1

Za kompletny architektoniczno-budowlany projekt w 4 egzemplarzach

(+1 egz materiały pomocnicze) z kosztorysem zapłaciłam 2257,00 zł.

Sprzedam go za połowę ceny.

Zainteresowanych proszę o konakt tel 602 211 266 lub [email protected]

Pozdrawiam

Arletta

Witam

Macie moze kogos znajomego albo slyszeliscie o kims kto podjalby sie opieki nad 5 miesiecznym maluchem (miejsce Kwirynow). Szukamy kogos kogo interesuje praca dodatkowa (godziny pracy: poniedzialek wolny, wtorki i czwartki od 13.00 do 19.00 oraz srody i piatki 7.30 - 14). Ze wzgledu na charakter naszej pracy nie przewidujemy zadnych dodatkowych godzin niespodziewanych. Ze swojej strony mozemy zadeklarowac pewna elastycznosc (np dni wolne po uprzednim 2-3 tygodniowym uprzedzeniu, a takze pojedyncze godziny wolne - np na zaliczenia i egzaminy lub zalatwienie innych spraw - po uprzednim jednodniowym uprzedzeniu). W przypadku studentek mozemy rowniez zapewnic wolne na okres sesji.

Prosze o informacje na priv

Pozdrawiam

Pawel N

Witajcie,

Gdzie kupowaliście materiały budowlane? Zamierzam w przyszłym tygodniu przejechać się po okolicy i popytać o ceny.

Ja dzwoniłam do 2 składów w Babicach i okazało się (poza marudzeniem, że nie ma), że np. u nich cena netto PTH była wyższa niż cena brutto po 2 stronie Wisły. Oczywiście zaczyna się cyrk z zeszłego roku - podwyżki. W tej chwili można kupić PTH WIENERBERGERA z 7% zniżką (taką daje producent). A od 1.02. zniżki nie ma, za to cena idzie 10% w górę - czyli mamy różnicę 17% :(

Tamtu

czy możecie polecić kogoś kto usunie kilka drzew z działki - razem z korzeniami i od razu wywiezie? Samosiejki brzoza ale już sporawe (pewnie koło 8-10 m).

Przede wszystkim dowiedz się czy nie musisz tego zgłosić i dostać pozwolenia z urzędu. Google zwraca m.in. coś takiego:

http://huby.seo.pl/12_zielen/124_procedura_kary.htm

Nie nasza okolica, ale zasady pewnie te same. Ew. weź kogoś do wycięcia a drzewo sprzedaj jako kominkowe, sam bym wziął trochę :-), kwestia przesuszenia, nie wiem ile powinno się suszyć drzewo ścinane zimą.

Przy okazji - gdzie kupujecie drewno kominkowe w naszej okolicy?

Pozdrawiam

Łukasz

Jeżeli ktoś zamierza budować się z silikatów to u mnie na Janowie jest do sprzedania 12 palet Xelli E24 (12*45=540sztuk). Stan idealny.

Postawiłem z tego domek i jestem bardzo zadowolony. Ściany równiutkie.

Resztę można dokupić np. w Normie.

Pozdrawiam,

MCB

*Poprawiłem, zostało już tylko 12.

Pawel_kwitynow cofnij się kilka stron, chyba w listopadzie ktoś pytał o tę sprawę "z drugiej strony" :lol: Żona chciała zająć się jakimś maluchem. To był Krzysiek? Nie pamiętam...

Tamtu, emil, też słyszałam już, że w tym roku z materiałami znów nie będzie różowo :cry:

Tak, moja żonka chciała dorobić, ale to już nieaktualne, niestety (a właściwie stety :D )

lukasz-s,

U nas bedzie farba poliuretanowa wodnorozcieńczalna. Kolega od tworzyw mi doradził. Trwałość ma wystarczająca na domek jednorodzinny - starczy na kilka lat. Przy tym jest w miare ekonomiczna (duzo bardziej niz posadzki tzw przemysłowe), no i mozna samemu pomalowac.

Sa też rozpuszczalnikowe ale wtedy jak będziesz chciał zmienic posadzke to nie obejdzie się bez kucia.