Krzysztof III 15.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Rozmawiałem z gościem od fundamentów. Pokazałem projekt - 200m2 + 300 m2 - łącznie 215 metrów bieżących fundamentów 60 cm x 40 cm. Wysokość na 6 bloczków fundamentowych. Dostałem propozycję: "Za 40.000 PLN Panu to zrobimy w 3 tygodnie. Materiały Pana, my załatwimy materiały do hydrauliki...." Warszawa.... Ile was kosztowała robocizna za mb fundamentu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 15.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja równiez przestrzegam przed panem Ernestem Siekiem. podobnie jak niektórzy forumowicze nie mogłam się doprosić o projekt, wycenę. Zrezygnowałam po kilku telefonach. Podejrzewam, ze panowie wybieraja sobie do roboty inwestycje, które sa proste i nie wymagają wiekszego wysiłku. Do dachu - pan GrońPan Ernest jest chyba zawalony pracą. Nie chcę go bronić, ale kilka razy spotkałem go w terenie przy pracy w bardzo późnych godzinach. Pan Groń chyba zmienił telefon - komunikat, że zły numer. Chyba że ktoś na forum ma aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 15.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 nam alarm ( projekt i wykonanie) robiła firma solid bez narzekania podłaczyli i niema problemu że elektryk coś "schrzanił"- cena porównywalna. U mnie Solid tez kladl, ale nie polecam facet klad instlacje w jeden dzien 250m dom, ale na tym zaleta sie konczy. Wada, robil wszystko na skroty, i w dwoch miejscach zle wypusil kable ( np. wyjka zewnetrzna jest praktycznie na wyciagniecie reki - wiec zlodziej moze sobie latwa ja zdac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 O rety, ale sie dostalo panu Ernestowi... Szkoda, bo ja jestem zadowolony z jego uslug... ale fakt faktem, ze korzystalem z nich ponad rok temu... W kwestii instalacji alarmu przez Solid. U mnie technik przyslany przez Solid zakladal tylko ich nadajnik (taki wymog). To mi wystarczylo, aby moc ocenic jakos© montazu. Na szczescie dalo sie to pozniej poprawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 16.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Jeśli ktoś szuka ekipy do tynków wewnętrznych gipsowych (wiem że robią również wylewki), to z czystym sercem mogę polecić: p. Piotr 509 992 596. Świetna ekipa, bardzo sprawna, dokładna, odpowiedzialna. I do tego mają przyzwoite ceny. Jedna z nailepszych ekip z którymi budowałem do tej pory... Przy okazji - mogę prosić o namiar na sprawdzoną firmę od kominków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demon 17.02.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Pan Groń chyba zmienił telefon - komunikat, że zły numer. Chyba że ktoś na forum ma aktualny. Zadzwoń w takim razie do Dachluxu na Warszawską: tel. (0-22) 353-19-70, [email protected]. Na pewno mają kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 ja miałam super dekarzy, można sprawdzić na zdjęciach, szybkich, dokładnych i czystych tel. dla zainteresowanych 694762792 Kudłacik Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 17.02.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 pij, szukam wykonawcy szamba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 18.02.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 SylwiaB Wysłany: 12 Lut 2008 13:21 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Witam chciałam zapytać czy u kogoś wykonywał dach (pokrycie dachówką) Pan ROMAN KALUGA polecany przez firmę Dach-Lux ze Starych Babic ? U mnie ten pan kładł dachówkę. Karpiówkę Creatona. Zaczął w czerwcu, skończył we wrześniu. Kładł ją 4 razy. Wydawało się, że już jest OK, ale po zimie wyszło, że to nadal nie jest to (trochę dachówek się"czesze") - tyle że już machnęłam ręką. O szczegółach możesz sobie poczytać tutaj: http://forum.muratordom.pl/chyba-mi-tez-schrzanili-dach,t51341.htm?highlight=schrzanili Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 18.02.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy możecie polecić Ekipę do: - rozprowadzenia pionów - położenia hydrauliki (umywalki, kibelki zlew) - podłogówka - centralne ogrzewanie z góry dzięki za namiary Damian Witaj Hydraulik 607385951 jak na razie jest OK Acha poszukuje fachowca do gładzi gipsowych i galazury,terakoty.Jak macie kogos godnego polecenia to dajcie znać. PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 19.02.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy możecie polecić Ekipę do: - rozprowadzenia pionów - położenia hydrauliki (umywalki, kibelki zlew) - podłogówka - centralne ogrzewanie z góry dzięki za namiary Damian Witaj Hydraulik 607385951 jak na razie jest OK Acha poszukuje fachowca do gładzi gipsowych i galazury,terakoty.Jak macie kogos godnego polecenia to dajcie znać. PZD Mi robi ten sam Pan (Kowalewski) Terminowy. jak się umawia to jest i pracuje. Podłogówki/C.O. robi w Kisanie (PEX/AL/PE). Wodę także ale jak sobie zażyczysz do zrobi zgrzewane PVC. Ja jestem po pierwszym etapie czyli ciepła i zimna woda, skrzynki i kanalizacja. Jestem zadowolony. Za kilka tygodni walczymy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 19.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm. Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.02.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm. Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? A gdzie budujesz? Ja mieszkam w Babicach w stronę Lipkowa i u nas - przy ładnej pogodzie można by się pokusić o wykopy pewnie pod koniec kwietnia - tereny są piekielnie podmokłe. Ja to potrafię podtrzymać na duchu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaB 19.02.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Cytat: SylwiaB Wysłany: 12 Lut 2008 13:21 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Witam chciałam zapytać czy u kogoś wykonywał dach (pokrycie dachówką) Pan ROMAN KALUGA polecany przez firmę Dach-Lux ze Starych Babic ? U mnie ten pan kładł dachówkę. Karpiówkę Creatona. Zaczął w czerwcu, skończył we wrześniu. Kładł ją 4 razy. Wydawało się, że już jest OK, ale po zimie wyszło, że to nadal nie jest to (trochę dachówek się"czesze") - tyle że już machnęłam ręką. O szczegółach możesz sobie poczytać tutaj: http://forum.muratordom.pl/chyba-mi-tez-schrzanili-dach,t51341.htm?highlight=schrzanili Joasia. Dziękuję Joasiu za informację, nie omieszkaliśmy o twojej sprawie wspomnieć dziś Panu Kuludze - przyznał się do trzech poprawek, tak więc jesteśmy w wielkim strachu co będzie u nas, ale umowę podpisaliśmy po twoim sygnale. Dziś zapowiedzeliśmy temu Panu, że dach będzie odbierał rzeczoznawca budowlany biegły sądowy, jak zrobi coś wbrew sztuce nie dostanie pieniędzy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 19.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm. Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? Jeśli teraz jest na 30 cm to kopać możesz pod koniec kwietnia dopiero. Chyba ze będziesz wypompowywać tę wodę. Ale jak widac za oknem pogoda trochę zwariowała i być może ociepli się znacznie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 19.02.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm. Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? Jeśli teraz jest na 30 cm to kopać możesz pod koniec kwietnia dopiero. Chyba ze będziesz wypompowywać tę wodę. Ale jak widac za oknem pogoda trochę zwariowała i być może ociepli się znacznie szybciej. U mnie to samo - w zeszłym roku w połowie marca na działce stała woda a w kwietniu ( zacząłem 16 kwietnia) już suchutko. Buduje w Latchorzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 19.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm. Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? A gdzie budujesz? Ja mieszkam w Babicach w stronę Lipkowa i u nas - przy ładnej pogodzie można by się pokusić o wykopy pewnie pod koniec kwietnia - tereny są piekielnie podmokłe. Ja to potrafię podtrzymać na duchu ... Mam działkę na wysokości ul. Kutrzeby - po drugiej stronie ul. Sienkiewicza. Wysokość 101 mnpm. Sąsiad ma działkę o 1 m niżej i nie stoi woda - więc przypuszczam, że to raczej podciąfg kapilarny. Rozmawiałem z ekobabicami - mają mi zrobić wodę i kanalizację - powiedzieli, że spokojnie mogą zacząć 20 marca - wygląda na to, że może być w miarę sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 19.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy ktoś może mi polecić solidnych kafelkarzy? I to najlepiej jakąś większą ekipę? No i zdradźcie mi, jakie są "rynkowe" ceny, bo mam tego trochę do położenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 19.02.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Tydzień temu woda była na głębokości 30 cm - jak sądzicie do 15 marca zdąży zjechać do 70 - 80 cm? Jeśli teraz jest na 30 cm to kopać możesz pod koniec kwietnia dopiero. Chyba ze będziesz wypompowywać tę wodę. Ale jak widac za oknem pogoda trochę zwariowała i być może ociepli się znacznie szybciej. U mnie to samo - w zeszłym roku w połowie marca na działce stała woda a w kwietniu ( zacząłem 16 kwietnia) już suchutko. Buduje w Latchorzewie. Moim zdaniem wróżenie z fusów, u mnie kiedyś było suchutko, a 100 m dalej woda stała. Zależy pewnie od podłoża, nie znam się. Zamówiłem badania geotechniczne i mi fachowiec wszystko zdadał/wyjaśnił. Niewielki koszt w całej inwestycji, a miałem spokój. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 19.02.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A ja z innej beczki - jakie macie doświadczenia z wodą gruntową? Chcę zacząć 15 marca i będę kopał na głębokość 70 cm A tak z innej beczki ) rozumiem, że chodzi o fundament domu - nie za płytko trochę? Tak masz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts