Mr_Negative 15.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 mam łazienkę ze skosami. Co powinienem zrobić najpierw - ocieplanie (wełna + płyta k-g) czy glazura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 15.03.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Czesc 4 room Wlasnie dostalem nowa wycene stanu surowego otwartego - troche sie usmialem no ale takie czasy. Fundamenty Blizniaka A - 150 m2 B - 220 m2 + poddasze użytkowe razem użytkowej powierzchni wychodz: A - 230 m2 B - 300 m2 Ekipa ma zrobić stan zero + ściany zewnetrzne Ytong 36,5, wewnetrzne Silka 24 i dzialowe 11 Ytong, Strop Terriva i ścianka kolankowa plus działowe na poddaszu. Kwotka????? A - 54 000 B - 94 000 Razem - 148 000 ... sama robocizna Co wy na to????? Tempo maja expresowe - a Ytong im w tym mocno pomaga. 2,5 miesiaca i wszystko mialoby byc gotowe. Widziałem ich poprzednia robote, byłem pełen podziwu. Ale ceną mnie zabili ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.03.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 razem użytkowej powierzchni wychodz: A - 230 m2 B - 300 m2 Razem - 148 000 ... sama robocizna Wychodzi 300 zł za m2 - nieźle. A dach chociaż zrobią w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.03.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 czy ktos z Was montowal rolety zewnetrzne? firm jest mnostwo, moze ktos ma sprawdzona Polkowski tel. 501580826, firma Akka http://www.akka.com.pl Szczegóły podaję na priva. Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 mam łazienkę ze skosami. Co powinienem zrobić najpierw - ocieplanie (wełna + płyta k-g) czy glazura ? A dlaczego chcesz kłaść glazurę przed ociepleniem i czy to jest wogóle możliwe? Przecież jak zabudujesz skosy to pomieszczenie zmieni proporcje - obniży się sufit i skosy cofną się do środka. Zmieni się też wysokość pionowej ścianki, na której pewnie będziesz kładł glazurę. Nie mówię już o nieszacunku w stosunku do samych płytek - jak je zabezpieczyć przed zniszczeniem? jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Słuchajcie,Jak podchodzicie do tematu kominka. Sami wymyślacie, ktoś wykonuje wg waszych wskazówek? Ktoś wam projektuje - architekt, wykonawca? Nie mam pomysłu jak podejść do tematu. Może jakieś namiary?jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 16.03.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 _ANIA jeżeli nie znajdziesz chętnych na te stemple i będziesz chciała już je pociąć to daj znać może wtedy będę w stanie je gdzieś przechować bo na razie nie mam nawet blaszanej budki na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Skąd braliście deski na podbitkę dachu? proszę o namiary.I jakie deski zamawialiście? Sosna czy jakieś drewno liściaste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 16.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 poszukuję sprawdzonej ekipy do układania kostki, jakie jest Wasze zdanie czy lepsza jest kostka betonowa czy granitowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 16.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Sluchajcie potrzebuje pomocy Zostalem wystawiony przez tynkarza, ktory jak dotad mial dosc dobra opinie, podeslal mi kumpla ktory mi pomoze (ale by ich diabli z tą pomocą w cerwcu) Mm juz umowionego na dniach hydraulika i elektryka a ten śpec tynkarz nawet nie raczyl mi powiedziec ze "nie moze" dopoki sam nie zadzwonilem. Dlatego jezeli ktos tylko dysponuje jakims tynkowym namiarem (cem-wap)to baardzo prosze o podeslanie. Bede pytal moze ktos ma jakąś luke na przestrzeni najblizeszych tyg. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 17.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jeśli nikogo nie znajdziesz z polecenia do tych tynkow (ja mam gipsowe) to polecam sobotnią WYBORCZA zajrzalam tam a tam tyle namiarów. Pełno ekip też do takich tynków. Bo rozumiem że się spieszy. I w końcu znalazlam kogoś od ogrodów. Na razie jestem pod wrażeniem. Czasami pierwsza rozmowa wiele wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jeśli nikogo nie znajdziesz z polecenia do tych tynkow (ja mam gipsowe) to polecam sobotnią WYBORCZA zajrzalam tam a tam tyle namiarów. Osobiście nie wziąłbym fachowca, który w obecnych czasach musi się w wyborczej ogłaszać. Większośc dobrych speców działa wyłącznie na zasadzie polecenia i kalendarze mają wypełnione terminami...do tego stopna, ze na klienta kładą laskę bardzo czesto i albo wejdą z opóźnieniem albo nie wejdą. Inny temat czyli śmieci Mam pytanie do Was. Robiłem ostatnio wielkie porzadki na budowie po dociepleniowcach i stanie surowym. Mam ślicznie zapakowanych około 60 worków po 160l każdy z "lekkimi" śmieciami. Głównie resztki styropianu, folie, papiery po cemencie i klejach, zero gruzu lub innego cieżkiego badziewia. Nie potrzebuje więc kontenera na 3 dni tylko jakiejś śmieciarki, która załatwi sprawę w 15 minut przy mojej pomocy w załadunku. Macie jakies namiary do kogoś konkurencyjnego cenowo w stosunku do kontenerka za 350 pln ? Ogrodzenia - polecałem ostatnio ekipę http://www.marasek.pl i ktoś dopytywał o telefon i namiary...a podawałem stronkę Ślusarstwo siatki i ogrodzenia Andrzej Marasek ul.Piotra Skargi 19 05-820 Piastów tel. (022) 723 14 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.03.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Aniu! W takim razie ja chętnie odkupię od Ciebie te stemple. Do kiedy mam po nie przyjechać? Nie wiem tylko ile ich będę potrzebowała- czy całość czy połowę. Dam jeszcze znać jaką chcę ilość. Budowę zaczynam na początku kwietnia, wcześniej nie mam za bardzo gdzie ich zrzucić, żeby nie dostały nóżek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Gosia, namiar poszedl na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 17.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 czy ktos z Was montowal rolety zewnetrzne? firm jest mnostwo, moze ktos ma sprawdzona Polkowski tel. 501580826, firma Akka http://www.akka.com.pl Szczegóły podaję na priva. Pozdrawiam serdecznie jj dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.03.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Aniu. Jeszcze jedno pytanie- jakiej są długości stemple? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 17.03.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Skąd braliście deski na podbitkę dachu? proszę o namiary. I jakie deski zamawialiście? Sosna czy jakieś drewno liściaste? Nie brałam ale zachowałam namiar, który podawał Picasso -drewno podbitkowe swierkowe (603240192). jj PS Podciągam temat kominków - ma ktoś jakiś sympatyczny kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.03.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Rolety zewnetrzne - u nas montuje firma Hitplus. Moj wykonawca wspolpracuje z nimi "od zawsze" i jeszcze nie narzekali. Maja duzy wybor profili, wszystkie kolory RAL. Odnosnie ekip z Wyborczej, niekoniecznie musza to byc pateraki. Mialam do cyklinowania parkiet w starym domu, polecony przez znajomych cyklinairz wystawil mnie do wiatru kilka dni przed robota. Chwycilam Wyborcza, przyjechal facet, polowe tanszy od poleconego, zrobil co mial IDEALNIE i to w 1 dzien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 17.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 jj PS Podciągam temat kominków - ma ktoś jakiś sympatyczny kontakt? W składzie HMB na Warszawskiej jest firma manuArt Tomasz Kopyra 516 167 344. Robił sasiadowi i chyba gildorowi. Ja jestem umówiony z nim po przedstawieniu wizji przez architekta. Facet kumaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 17.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mario,To znaczy, że masz architekta, który Ci robi projekt kominka a człowiek jest tylko wykonawcą?jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts