mario1976 17.03.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mario, To znaczy, że masz architekta, który Ci robi projekt kominka a człowiek jest tylko wykonawcą? jj Architek projektuje salon. Do wizji mojej żony ma zrobić rysunek (projekt) salonu a co za tym idzie musi tam wkomponować kominek aby nie wyszło później, że do ciepłego babcino-włoskiego salonu wyjdzie zbyt nowoczesny kominek. Z wizją i rysunkiem projektanta idziemy do Pana z manuArt i on jako fachowiec wykonuje i projektuje już pod wzgledem technicznym kominek, dobiera materiały itd. Jesli mam mniej więcej jakąs swoją wizje w glowie to możesz iśc od razu do tego gościa. Niestety jak byłem u niego z pół roku temu to jeszcze nie opanował projektów z wizualizacją w komputerze. Szkicował na kartce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 17.03.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzwoniłam do niego. Twierdzi, że zrobi mi projekt. Problem w tym, że przydałaby mi się pomoc jakiejś kumatej osoby z wizją. Kominek jest w centralnej części salonu, między oknami, na osi wejścia. Jest widoczny z każdego miejsca i musi być przemyślany. A ta twoja architekt dobra jest? Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jak podchodzicie do tematu kominka. Sami wymyślacie, ktoś wykonuje wg waszych wskazówek? Ktoś wam projektuje - architekt, wykonawca? Nie mam pomysłu jak podejść do tematu. Może jakieś namiary? znaleźliśmy fotke takiego, który nam się podobał i pokazaliśmy wykonawcy. dostosowali do miejsca i mamy http://www.manuart.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 17.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 I w końcu znalazlam kogoś od ogrodów. Na razie jestem pod wrażeniem. Ja poproszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.03.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A ta twoja architekt dobra jest? Pozdrawiam jj Podobał nam się projekt i wykonanie tego co zrobili (para architektów) u naszych znajomych. No i jak na architektów mają chyba normalne ceny. Co z tego wyjdzie zobaczymy za jakies 2 tygodnie jak dostaniemy do łapki wizualizacje. Skorzystalismyz ich pomocy bo tak jak u Ciebie nasz kominek jest główną czescią pokoju. Stoi na środku salonu i oddziela pokój od otwartej kuchni. Nie moze być zbyt minimalistyczny a także przytłoczyć całego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 18.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 I w końcu znalazlam kogoś od ogrodów. Na razie jestem pod wrażeniem. Ja poproszę o namiar. Ale na razie rozmawialam tylko telefonicznie. Mam dwa namiary. Może zrobmy tak. Umowię się, pogadam, zobaczę co to za ludzie. I wtedy dam znać na forum. Jeden z nich jest z Wyborczej i to on mi się troszkę bardziej podoba. Ale odradza nawadnianie automatyczne ktore niektorzy polecali chyba na tym forum. Mowi ze to klopotliwe, drogie i ciągle trzeba przedmuchiwac i dbać. To mi pasuje bo usluga może być tansza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 18.03.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 To ja podrzucę jeszcze jeden namiar.http://www.ogrody-parki.pl/ogrody,oczka_wodne.htmlZostawili mi pod domem dyskietkę z realizacjami w Izabelinie i okolicach - bardzo ładne ogrody, podoba mi się szczegónie mała architektura. Gildor - wykonywał Ci kominek człowiek polecany przez Mario? Dobrze się z nim pracowało? jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 18.03.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 jakie tynki cementowo wapienne są lepsze - tradycyjne ręczne czy maszynowe ?jakie są różnice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT121276 18.03.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Czy ktos w okolicach naszej gminy mial problemy z woda na działce ( wysoki poziom wód gruntowych itp.) i w zwiazku z tym odwadnial teren badz budował opaske drenarska...badz cokolwiek co pozwolilo sie pozbyc wody z terenu.... dziękipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 18.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Czy ktos w okolicach naszej gminy mial problemy z woda na działce ( wysoki poziom wód gruntowych itp.) i w zwiazku z tym odwadnial teren badz budował opaske drenarska...badz cokolwiek co pozwolilo sie pozbyc wody z terenu.... dzięki pozdrawiam Ad. 1 - Ekobabice - polecam - byli najtańsi, najszybsi i bezproblemowi. Ad. 2 - jeśli potrzebujesz pozbyć się wody na czas budowy - wykop dół o 1/2 m głębszy niż fundament - dogadaj się z sąsiadem, kup pompę kanalizacyjną i wypompuj wodę na działkę obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 do zaczynajacych moze ktos bedzie zainteresowany mam do sprzedania http://www.empikfoto.pl/albumy31/269472/594669/previews/16804967_p8100008.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy31/269472/594669/previews/16804971_p8100009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Zadzwoń do Eko-Babic. Facet nazywa się Kalinowski. Robi wodociągi i przyłącza. Jeśli będziesz już po ZUDzie wysyłasz mu faxem ZUD z mapą i zrobi Ci wycenę. Jak rozmawiałem jakieś 2tyg temu to terminy mieli na połowe kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT121276 18.03.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Zadzwoń do Eko-Babic. Facet nazywa się Kalinowski. Robi wodociągi i przyłącza. Jeśli będziesz już po ZUDzie wysyłasz mu faxem ZUD z mapą i zrobi Ci wycenę. Jak rozmawiałem jakieś 2tyg temu to terminy mieli na połowe kwietnia. Jestesmy juz po ZUDzie i mamy tez wstepna wycene z EkoBabic ale wychodzi nam dośc drogo. A Pan Kalinowski wykonuje robote z ramienia EkBabic czy jako prywatna firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT121276 18.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Czy ktos w okolicach naszej gminy mial problemy z woda na działce ( wysoki poziom wód gruntowych itp.) i w zwiazku z tym odwadnial teren badz budował opaske drenarska...badz cokolwiek co pozwolilo sie pozbyc wody z terenu.... dzięki pozdrawiam Ad. 1 - Ekobabice - polecam - byli najtańsi, najszybsi i bezproblemowi. Ad. 2 - jeśli potrzebujesz pozbyć się wody na czas budowy - wykop dół o 1/2 m głębszy niż fundament - dogadaj się z sąsiadem, kup pompę kanalizacyjną i wypompuj wodę na działkę obok. Raczej chcielibysmy sie wody pozbyc na zawsze boimy sie o fundamenty i chcielibysmy je jakos zabezpieczyc.....teren dosc podmokły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 18.03.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam, Obecnie dośc pilnie poszukuje namiaru na firme/osobę która wybuduje siec wodociagowa oraz przyłacza....bardzo prosze o namiary... Zadzwoń do Eko-Babic. Facet nazywa się Kalinowski. Robi wodociągi i przyłącza. Jeśli będziesz już po ZUDzie wysyłasz mu faxem ZUD z mapą i zrobi Ci wycenę. Jak rozmawiałem jakieś 2tyg temu to terminy mieli na połowe kwietnia. Jestesmy juz po ZUDzie i mamy tez wstepna wycene z EkoBabic ale wychodzi nam dośc drogo. A Pan Kalinowski wykonuje robote z ramienia EkBabic czy jako prywatna firma? Pan Kalinowski wykonuje prace z ramienia Ekobabic - też myślałem, że Ekobabice są drogie. W porównaniu z innymi hydraulikami są tańsi o około 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 18.03.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Gildor - wykonywał Ci kominek człowiek polecany przez Mario? Dobrze się z nim pracowało? tak, zresztą ja mu go chyba poleciłem. zrobili kominek gdy nie było jeszcze K/G na górze (kominek był z rozprowadzeniem). pare dni temu, bez najmniejszego marudzenia, na moj prośbe wpadli pomontować anemostaty. http://gildor.riders.pl/displayimage.php?album=36&pos=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mam pytanie do osób, które już zasiedliły swoje domki:) Ile czasu czekaliście na powykonawczą inwentaryzację u geodety? jest to dokument, który należy złożyć przy zgłaszaniu budynku do odbioru. Doszły mnie słuchy, że to trwa nawet 4-5 miesięcy! Czy to prawda? Jak u Was wyglądała przeprowadzka z formalnego punktu widzenia? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 18.03.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Margaret Ponawiam prośbę: Margaret, dasz namiary na firmę ? Generalnie muszę się skonsultować jeszcze co do warstw jakie powinienem położyć na płycie balkonu żeby dobrze go zaizolować i tego, kiedy daje się "kołnierze" wokół balkonu. Gdzie i z czego je robiłaś do półokrągłego balkonu - profilowałaś z blachy czy plastik ? Co do p. Kalinowskego z Eko-Babic - robi jako E-B, są tańsi niż inne firmy ale słyszałem ostatnio że mają b. dużo prac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.03.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mam pytanie do osób, które już zasiedliły swoje domki:) Ile czasu czekaliście na powykonawczą inwentaryzację u geodety? jest to dokument, który należy złożyć przy zgłaszaniu budynku do odbioru. Doszły mnie słuchy, że to trwa nawet 4-5 miesięcy! Czy to prawda? Jak u Was wyglądała przeprowadzka z formalnego punktu widzenia? Pozdr. juz dokladnie nie pamietam ale chyba nie trwalo to dluzej niz 2, no moze 3 miesiace ale my oddawalismy dom juz po zamieszkaniu wiec nie robilo to nam wielkiej roznicy nie wiem co masz na mysli z tym formalnym punktem widzenia? oddanie do uzytku? wiem ze najpierw powinno sie oddac do uzytku i dopiero zamieszkac ale chyba niewiele osob tak robi, ryzyko jest niewielkie chyba, ze masz wscibskich sasiadow ktorzy zaczna weszyc i podkabluja zameldowac mozesz sie bez oddawania do uzytku, chociaz ja czekalam z przemeldowaniem zeby skladac papiery do starostwa ze starym adresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.03.2008 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mam pytanie do osób, które już zasiedliły swoje domki:) Ile czasu czekaliście na powykonawczą inwentaryzację u geodety? jest to dokument, który należy złożyć przy zgłaszaniu budynku do odbioru. Doszły mnie słuchy, że to trwa nawet 4-5 miesięcy! Czy to prawda? Jak u Was wyglądała przeprowadzka z formalnego punktu widzenia? Pozdr. Nie pamiętam dokładnie ale nie trwało to chyba dłużej niż 6 tygodni. Geodeta bardzo uczciwy (wypróbowany u znajomych) i terminowy, mogę jutro Ci wrzucić namiary na priv, jeśli jesteś zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts