Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ktoś pytał o chemię Sopro - spora gama produktów jest w Platformie na Jerozolimskich - te specyfiki do czyszczenia np gresu były wszystkie jakie oferuje Sopro - kupowałem tam w wakacje.

ja pytałem.

a słuchaj, jak tam coś kupić? ostatnio jak byłem, to wjazd był na kartę, jak do makro. da się ludziowi z ulicy coś tam nabyć?

Jak się dowiadywałem to można było (jakieś pół roku temu) wyrobić kartę posiadając ważny dowód osobisty wydany przez odpowiedni urząd RP :-)) oraz deklarując chęć dokonywania dużych zakupów w sklepie Platforma :-))))). Ja w sumie nie wyrobiłęm bo sklep ogólnie moim zdaniem kiepski.

Pozdr

Łukasz

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak to wygląda:

Kartę (a właściwie kartotekę) budynku zakłada geodeta przy inwentaryzacji

powykonawczej budynku i przekazuje do ośrodka dokumentacji geodezyjno-

kartograficznej. Dotyczy to terenów, gdzie już została założona ewidencja

budynków.

Zgodnie z rozporządzeniem o ewidencji gruntów i budynków :

.../ciach/...

No tak to wiele wyjaśnia, ale tak dla pewności, to który punkt mówi o tym, że trzeba powierzchnię pokoi inwentaryzować?

Podaję namiary na geodetę:

pan Zalewski - tel. 695-536-929.

Do Platformy kiedyś, żeby wyrobić kartę, trzeba było mieć pozwolenie na budowę, albo zaświadczenie o prowadzeniu własnej działalności. Kartę można wyrobić chyba na 2 osoby (2 szt. jak w Makro). Mi zaraz po otwarciu Platformy wyrobiła siostra, jak ona się budowała. Ja też wolę Castoramę i Leroy, ale w Platformie czasem można kupić coś czego nie ma tam (przykładem jest chemia Sopro), w ub.r. mieli bardzo dobrą promocję na elektronarzędzia Bosch (ja akurat cholercia byłem kompletnie bez kasy).

Teraz potrzebuję kupić drzwi stalowe zewnętrzne i też mają trochę taniej niż w Castoramie i Leroy Merlin.

Podaję namiary na geodetę:

pan Zalewski - tel. 695-536-929.

Teraz potrzebuję kupić drzwi stalowe zewnętrzne i też mają trochę taniej niż w Castoramie i Leroy Merlin.

Krzysiu jeśli Ci sie nie spieszy to mogę Ci podać kogoś kto za ludzkie pieniądze wykonuje drzwi stalowe w bardzo dobrej jakości. Razem z montażem zapłaciłem 1,3K za parę. Robią dzrwi na wymiar i w/g życzenia klienta. Tylko trzeba poczekać jakiś miesiąc na realizację bo facet robi to... prywatnie :lol:

Tu można obejrzeć ofertę:

http://www.zbigmet.com.pl/default.php?lang=pl

Ktoś pytał o chemię Sopro - spora gama produktów jest w Platformie na Jerozolimskich - te specyfiki do czyszczenia np gresu były wszystkie jakie oferuje Sopro - kupowałem tam w wakacje.

ja pytałem.

a słuchaj, jak tam coś kupić? ostatnio jak byłem, to wjazd był na kartę, jak do makro. da się ludziowi z ulicy coś tam nabyć?

ps. kurcze, nie mam kiedy podjechać do Ciebie w sprawie tych gniazd...

Da się. Można wejść bez rejestracji żeby się rozejrzeć i porozmawiać ze sprzedawcą. Byłam jesienią. Ostatecznie nic nie kupiłam bo zdecydowałam się na inny system hydroizolacji, którego nie mieli.

jj

PS Chciałam kupić raptem 2 wiaderka SIKA. Nikt mi nie robił żadnych wstrętów.

Da się. Można wejść bez rejestracji żeby się rozejrzeć i porozmawiać ze sprzedawcą. Byłam jesienią. Ostatecznie nic nie kupiłam bo zdecydowałam się na inny system hydroizolacji, którego nie mieli.

jj

PS Chciałam kupić raptem 2 wiaderka SIKA. Nikt mi nie robił żadnych wstrętów.

to że wejść można to wiem, bo byłem. ale czy kupić można. ja nie mam potrzeby rejestrowania się w kolejnym markecie i czyszczenie później skrzynki pocztowej z ichnich reklamówek.

ok, weszłaś ale czy kupiłaś te wiaderka?

Krzysiu jeśli Ci sie nie spieszy to mogę Ci podać kogoś kto za ludzkie pieniądze wykonuje drzwi stalowe w bardzo dobrej jakości. Razem z montażem zapłaciłem 1,3K za parę. Robią dzrwi na wymiar i w/g życzenia klienta. Tylko trzeba poczekać jakiś miesiąc na realizację bo facet robi to... prywatnie :lol:

Moglbys mi takze podeslac namiary na priva? Musze jeszcze zamowic drzwi garaz-wiatrolap. Zamawialam w Zbigmet droga "oficjalna" drzwi zewnetrzne i zaplacilam prawie 7 tys, a drzwi proste jak drut, zadnych rzezb czy tym podobnych.

Ex67 dzięki, ale ja potrzebuję do ojca do piwniczki i tam są takie za 350 brutto.Nic lepszego tam nie potrzeba.

Do Platformy - z tego co wiem, można wejść bez karty i zrobić zakupy - mój kolega tak zrobił. Aha - chociaż mam kartę, to nikt nie podsyła mi żadnych ulotek reklamowych na skrzynkę pocztową.

Szukam wykonawcy szamba, chodzi mi o usługę kompleksową tak żeby przyjechał, wkopał, podłączył wszystko. Mam namiary na firmę z Mościsk (Budmar p. Kucharski) ale szukam jakiejś konkurencyjnej oferty.

Pozdr

Łukasz

Nie szukaj bierz ich bo lepiej nikt Ci nie zrobi. W 2-3 godziny będziesz miał po sprawie.

Szukam wykonawcy szamba, chodzi mi o usługę kompleksową tak żeby przyjechał, wkopał, podłączył wszystko. Mam namiary na firmę z Mościsk (Budmar p. Kucharski) ale szukam jakiejś konkurencyjnej oferty.

Pozdr

Łukasz

Sam już nie wiem co robić - ostatnie wiadomości jaki miałem z Eko-Babic, to że "zapewne" do końca roku zrobią kanalizację (firma która wygra przetarg będzie miała co prawda 8 m-cy na jej wykonanie, ale będzie chciała zdążyć przed zimą, żemy na nowo nie rozstawiać sprzętu...) Tymczasem z tego co wiem, przetarg nie został jeszcze rozstrzygnięty - mam nadzieję że chociaż został rozpisany ... No i tu zagadka - robić szambo czy czekać na kanalizę ... z tempa moich prac liczę, że będe gotowy do wprowadzenia się ok września, ale nic mnie nie goni z przeprowadzką. Na co Wy się decydujecie ? Jaki jest szacunkowy koszt takiego "tymczasowego" szamba ?

No i tu zagadka - robić szambo czy czekać na kanalizę ... z tempa moich prac liczę, że będe gotowy do wprowadzenia się ok września, ale nic mnie nie goni z przeprowadzką. Na co Wy się decydujecie ? Jaki jest szacunkowy koszt takiego "tymczasowego" szamba ?

zrób szambo wtedy, kiedy będzie Ci potrzebne.

a co to jest "tymczasowe szambo"? jak jest to już jest.