DLA 04.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 [Poszukuję ekipy wykonującej tynki cementowo - wapienne agregatem. Jeżeli macie jakieś sprawdzone namiary to podeślijcie na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 04.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 PILNIE potrzebuje tel na skład drewna w babicach tego za stacją i szrotem po lewej stronie? nie wiem czy aktualny ale na jesieni dzOwnilem pod numer 692782934 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFL 04.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Cześć, Wiecie może gdzie można tanio kupic gres lub żwir do obsypania dookola domu? Dzieki,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 04.04.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 PILNIE potrzebuje tel na skład drewna w babicach tego za stacją i szrotem po lewej stronie? nie wiem czy aktualny ale na jesieni dzOwnilem pod numer 692782934 to ten numer wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.04.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Cześć, Wiecie może gdzie można tanio kupic gres lub żwir do obsypania dookola domu? Dzieki, Piotr Spróbuj popytać w Starych Babicach- 722 97 12. Może będą mieli w miarę konkurencyjną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 04.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Po wybudowaniu nowego ogrodzenia. Mam do oddania zardzewiale slupki ogrodzeniowe (8 szt.) oraz siatke (okolo 20m). Moze sie komus sie przyda, moge przeslac zdjecia. Trzeba je zdemontowac we wlasnym zakresie (bez podmorowki. Zdjecie ponizej http://images32.fotosik.pl/204/c4ae1294740c38aem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 06.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 _ANIA i wd73 i oczywiście wszyscy inni możecie polecić kogoś do wylewek? termin gdzieś na koniec maja - początek czerwca jakiś czas temu polecany na forum Eidmund - właśnie mi skończył lać (a raczej sypać ). Jak nie znajdziesz telefonu w historycznych postach - daj znać. Uwaga, robię porządki i mam do sprzedania: RB-tkę jednosezonową (drugie wezwanie ) - na prawdę nie warto wywalać pieniędzy na nową ! ocieplenie wieńca (dla budujących Ytongiem) - kilkanaście sztuk ale zawsze stemple - czas do namysłu - do piątku, w sobotę potnę na kawałki Wszytko po atrakcyjnych cenach, w razie zainteresowania proszę o kontakt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 07.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Potrzebuję namiar na ekipę do przeprowadzki, solidną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 RB-tkę jednosezonową (drugie wezwanie ) - na prawdę nie warto wywalać pieniędzy na nową ! a podeślij na priv jakieś zdjęcia i cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 RB-tkę jednosezonową (drugie wezwanie ) - na prawdę nie warto wywalać pieniędzy na nową ! a podeślij na priv jakieś zdjęcia i cene a słupa do tego nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 07.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 moja Rb-etka tez nadal aktualna http://forum.muratordom.pl/sprzedam-rb-etke-gmina-stare-babice,t126778.htm a moze ktos potrzebuje umywalke nablatowa http://forum.muratordom.pl/sprzedam-umywalke-gmina-stare-babice-ok-w-wy,t128387.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 figga, z tym styropianem to wyluzuj Mario dobrze pisze A jak Wam idzie budowa? Muszę się kiedyś przespacerować do Was... Czerwiec nadal realny? Monis, dzięki za uwolnienie od stempli, inaczej też (tak jak Mr_Negative) poszłyby z dymem RenataS, dopiero pod okniec maja wylewki? Kurczę, nieźle Was przegoniliśmy Z tymi wylewkami to jak się orientowałam jest tak, że oni wszyscy generalnie mają czas (no bo to robota na 1 dzień w końcu) i tak dokładniej to się człowiek umawia tydzień-dwa przed robotą... Ale oczywiście wcześniej warto zadzwonić U nas "wysypywali" polecani na innym forum przez Margaret: p.Mariusz (?-z tego co pamiętam...)0606 858 492. DLA, u nas robiła rewelacyjna ekipa, ale ręcznie. Chłopaki z okolic Lublina. Są naprawdę świetni. Jak byś był zainteresowany, podeślę namiary. Myślałam, że agregatem robi się tylko gipsowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jeszcze mam pytanie?Ile sobie liczą malarze? Nasi glazurnicy nam się zaoferowali, że za gruntowanie + podwójne malowanie wezmą 9-10zł/m2... Warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.04.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jeszcze mam pytanie? Ile sobie liczą malarze? Nasi glazurnicy nam się zaoferowali, że za gruntowanie + podwójne malowanie wezmą 9-10zł/m2... Warto??? ja tyle płaciłem. nie wiem czy warto, ale tyle kosztowało. w tej cenie robili mi jeszcze poprawi gipsowe tu i ówdzie (gładzią) i łatanie dziur w ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.04.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 RenataS, dopiero pod okniec maja wylewki? Kurczę, nieźle Was przegoniliśmy Z tymi wylewkami to jak się orientowałam jest tak, że oni wszyscy generalnie mają czas (no bo to robota na 1 dzień w końcu) i tak dokładniej to się człowiek umawia tydzień-dwa przed robotą... Ale oczywiście wcześniej warto zadzwonić U nas "wysypywali" polecani na innym forum przez Margaret: p.Mariusz (?-z tego co pamiętam...)0606 858 492. ja już wcześniej to zauważyłam, u nas był przestój 2 miesiące nic się nie działo na budowie, nie mieliśmy czasu zająć się organizacją wszystkiego ze względu na obowiązki zawodowe, a teraz mąż się sam bawi z elektryką i tynkarze go niemiłosiernie poganiają, już prawie dwa tygodnie robi samo poddasze wszystko to dlatego, że chcemy drewniane okna i możemy je wstawić dopiero po wszystkich mokrych robotach, bo gdyby w styczniu były okna to juz pewnie bylibyśmy sporo dalej, ale całe szczęście, że nie mamy "ciśnienia" na szybką przeprowadzkę, bo ja już jestem trochę zestresowana tempem i ilościa podejmowania decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 08.04.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ania_ - co mam robić styropian odpuscilam ale teraz robilabym wełnę. Tym bardziej ze gdy zamawialam znalazlam w dobrej cenie i niewiele drożej by wyszlo. Ja należe do grona tych budujących, którzy większość zamawiają nie odchodząc od komputera: allegro, sklepy internetowe itp. Czyli nigdzie nie jeźdże nie porownuję cen (tylko w porownywarkach internetowych), dlatego nie znam okolicznych sklepow. Taniej wychodzi jak mi facet z Zielonej Gory przywiezie. Za styropianem przemawiala tylko pogoda (wata mogla zmoknąc i ... nici z ocieplenia) - ale zle odczytaliście moje uczucia - to nie byla panika -a raczej placz ze smiechem. Mam nadzieję ze sie wprowadzimy w czerwcu (stolarz robi wszystkie meble, inny schody, Ceramika cala zamowiona w sklepie internetowym, nad agd wlaśnie siedzę i nie mogę wybrać.) Aha ty może nie widzisz bo od polnocy zaczęli elewację. Ogrodnik w pogotowiu (ale nie mam kasy). Glazurnik wchodzi w środę. A u Ciebie tak jakby stanęlo z ociepleniem I strasznie się cieszę, że poznaję nowych sąsiadów - pozdrowienia dla Marcina - widzialam domek - fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.04.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 jaką folię kupowaliście na podłogę pod styropian? i jeszcze bardzo istotne pytanie, jak będę miała wylewki z miksokreta i nie mam otworów okiennych, to mogę po tynkach, a przed wylewkami robic ocieplenie poddasza? tzn. wełnę miedzy krokwie i gipskartony? wszędzie piszą, że to się robi dopiero po robotach mokrych, ale ja mam takie przeciągi w domu, że tynki to wtschna chyba w połowe krótszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Renata, mozes spokojnie. ja w sierpniu, przed wylewkach i tynkach ocieplalam nie urzytkowe podasze i robylam stropodach, tylko ze urzylismy zielony k-g i plyty osb.. a nie deski. Bez problemu mozesz,, jak nie mash okna. U mnie okna nie bylo. Dopiero jak, tynki powyschly troche, ociepallismy skosy, te mejsce gdzie welny i k-g dotykali tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 08.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 SPRZEDAM pozostałe po budowie: Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce. Zdjęcia mogę przesłać na PW. WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 08.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 w sumie to nikt nikomu nie zabroni nawet układać gresu/parkietu przed wylewkami. płyty zielone są droższe, a robota na 2 razy: strop, skosy. tylko czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts