Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich,

Czy moglibyście polecić kogoś od tynków cementowo-wapiennych i ocieplenia poddasza? Właśnie kompletuję wykonawców do wykończeniówki.Tynki chciałabym robić w lipcu a ocieplenie około września. Niestety tynkarze, do kórych mam namiary są już pozajmowani, o "ociepleniowcach" nie wspomnę

chciałam z Wami skonsultować ceny wykończenia ogrodu ok 500m2, dostałam ofertę na nawadnianie w cenie 6tyś zł materiał+robocizna i to mi się wydaje OK ale... już cena wyrównania terenu, podsypania ziemią, i posiania trawy wynosi ok 12tyś zł materiał + robocizna czyli 1m2=24zł, do tego dojdzie cena roślin, krzaków i np kory. Czy współpracowaliście z firmami, osobami trochę tańszymi? możecie podesłać namiary? pzdr!

jakiej firmy farby polecacie do malowania wewnątrz domu? jestem przed gruntowaniem i moja ekipa powiedziała mi, że powinnam wybrać grunt tej samej firmy co później farby, czy się z tym zgadzacie? ogólnie chciałabym mieć pięknie gładkie i matowe ściany:)

;-))) ciekawe co jeszcze wymyslą?

:D :D

w takim razie jaki grunt jest najlepszy?

stawiam w I kolejności na czyste ściany wolne od kurzu, ich problem jak je zmyją.

Kolejnie jaki wałek zostanie użyty, proponuję wizyte w Castoramie np.

Osobiście stosowałem do zmycia ścian europalety.

a co mają europalety do mycia ścian? chyba nie rozumiem ale to możliwe jestem blondynką:)

stawiam w I kolejności na czyste ściany wolne od kurzu, ich problem jak je zmyją.

Kolejnie jaki wałek zostanie użyty, proponuję wizyte w Castoramie np.

Osobiście stosowałem do zmycia ścian europalety.

a co mają europalety do mycia ścian? chyba nie rozumiem ale to możliwe jestem blondynką:)

aj...moja wina, zle napisałem euro-malem, to takie narzedzie do malowania, przy takim domu, widzę dwa dni sprżatania, odkurzania i tylko odkurzania..i tak pył będie latał i latał..

Poszukuję baraku na budowę - idealnie takiego żeby 3-5 osoba ekipa mogła w razie czego nocować. Jeżeli macie jakiś niepotrzebny lub sugestie gdzie w rozsądnej cenie można nabyć takowy to proszę info na priv.

Nikt nigdy nie potrzebował baraku na budowę? Jeżeli nikt nie posiada to może wiecie gdzie w okolicy można pożyczyć/nabyć?

Podr.

Sławek