Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gdzie kupowaliście podpitkę i parapety zewnętrzne? pzdr!

parapety zewnętrze np firmy ALURON, http://www.google..., znajac wcześniej ich szerokość, podbitka PVC?

chyba tak, PCV

wyjątkowo drewnianej nie chcę:)

Ja mam Gamrata. Najtańszy skład znalazłem na Allegro. Dach Zapolscy na Trakcie Brzeskim. Mają też skład w Babicach ale tutaj nie mają podbitki. Po zamówieniu materiał odbiera się w składzie Gamrata na Wale Miedzyszyńskim. Co ciekawe jak zabrakło mi listew i chciałem sprytnie ominąć pośrednika :wink: i pojechałem na Wał to zapłaciłem 20% więcej.

Witam Wszystkich,

Czy moglibyście polecić kogoś od tynków cementowo-wapiennych i ocieplenia poddasza? Właśnie kompletuję wykonawców do wykończeniówki.Tynki chciałabym robić w lipcu a ocieplenie około września. Niestety tynkarze, do kórych mam namiary są już pozajmowani, o "ociepleniowcach" nie wspomnę

U mnie własnie tynkują - tel do szefa 609569383.

filipek

POSZUKIWANY, POSZUKIWANA

Macie namiar na ekipę do stanu surowego. Chcę rozpocząć z budową około sierpnia. Może u kogoś do tego czasu skończą ten etap? Chętenie ich przechwycę :D .

Z góry dziękuję!

609569383. Mnie postawoli całą chatkę. Teraz tynkują. Rózni ludzie do róznych etapów, kompleksowo, bez instalacji.

filipek

... już cena wyrównania terenu, podsypania ziemią, i posiania trawy wynosi ok 12tyś zł materiał + robocizna czyli 1m2=24zł, do tego dojdzie cena roślin, krzaków i np kory. pzdr!

Nie daj się bo to bandycka cena. Za podobna robotę (ale bez ziemi) 6-cy temu płaciłem 7 zł

Lokalni to naciągacze rozpasanie przez bogatych inwestorów dla których 50 tyś na krzaki to nic nadzwyczajnego.

Ogrodnik z Sochocina (koło Płońska) 507076577

... już cena wyrównania terenu, podsypania ziemią, i posiania trawy wynosi ok 12tyś zł materiał + robocizna czyli 1m2=24zł, do tego dojdzie cena roślin, krzaków i np kory. pzdr!

Nie daj się bo to bandycka cena. Za podobna robotę 6-cy temu płaciłem 7 zł

Lokalni to naciągacze rozpasanie przez bogatych inwestorów dla których 50 tyś na krzaki to nic nadzwyczajnego.

bardzo Ci dziękuję! już do niego dzwonię : )

Nie daj się bo to bandycka cena. Za podobna robotę 6-cy temu płaciłem 7 zł

bardzo Ci dziękuję! już do niego dzwonię : )

Przepraszam ale dopiero teraz zauważyłem że Twoi w cenie maja ziemię... to trochę podniesie cenę... ale napewno nie do 24 zł/m2

POSZUKIWANY, POSZUKIWANA

Macie namiar na ekipę do stanu surowego. Chcę rozpocząć z budową około sierpnia. Może u kogoś do tego czasu skończą ten etap? Chętenie ich przechwycę :D .

Z góry dziękuję!

609569383. Mnie postawoli całą chatkę. Teraz tynkują. Rózni ludzie do róznych etapów, kompleksowo, bez instalacji.

filipek

Wielkie Dzięki

jakiej firmy farby polecacie do malowania wewnątrz domu? jestem przed gruntowaniem i moja ekipa powiedziała mi, że powinnam wybrać grunt tej samej firmy co później farby, czy się z tym zgadzacie? ogólnie chciałabym mieć pięknie gładkie i matowe ściany:)

;-))) ciekawe co jeszcze wymyslą?

:D :D

w takim razie jaki grunt jest najlepszy?

Polecam farby firmy Dulux do tego grunt tej samej firmy. Rewelka, zwłaszcza gdy masz przed sobą kolejne wizyty "fachowców".

Margaret, Legalett nie rozgrzewa się do takich temperatur jak typowa podłogówka - to jest chyba 30-40stopni. My i tak go włączyliśmy na razie na pół gwizdka. Ale cieplej w domu się zrobiło zdecydowanie.

Gildor, szkoda... Z tym malowaniem to widzę, że sporo osób samemu to robi... No i my w końcu też nie wiemy, może my też?

Aluland, może 7-9 to Lublin? Może Warszawa to już 9-10? :( :-?

Matthet, my w końcu zamówiliśmy u Laskowskiego (skład w Izabelinie). Pewnie nie najtaniej, ale było naprawdę dobre. I cieśle i murarze je chwalili. Wzięliśmy impregnowanie ciśnieniowe. Uważamy, że warto zainwestować ciutek więcej w solidną konstrukcję budynku. Wannę najwyżej wymienię, jak pęknie. Gorzej z więźbą, etc.

Karorka, podłączam się pod Twoją prośbę - potrzebuję jedną wielką szafę wnękową, najlepiej drewnianą z sosny, ala garderobianą, pod wymiar... Coś ciekawego, cenowo i terminowo :wink: atrakcyjną... Jakieś jeszcze namiary na stolarzy?

Będzie segregacja śmieci? U nas się segreguje, potem wywozi (niestety...) do Warszawy... Będą stały kontenery, czy jak będzie przyjeżdżała śmieciarka to Ty jej dostarczysz 3 worki???

Będzie segregacja śmieci? U nas się segreguje, potem wywozi (niestety...) do Warszawy... Będą stały kontenery, czy jak będzie przyjeżdżała śmieciarka to Ty jej dostarczysz 3 worki???

odbior bedzie raz w miesiacu, dni odbioru mamy juz podane do konca roku

zabiora worki i zostawia nastepne

ja teraz wywoze do Babic, w Koczargach tez mamy kontenery obok gimnazjum ale poniewaz to na ich terenie to nie zawsze jest otwarte

teraz bedzie lux :D - podjada pod dom i juz

Gildor, szkoda... Z tym malowaniem to widzę, że sporo osób samemu to robi... No i my w końcu też nie wiemy, może my też?

śmiało. ja tego nei robiłem sam jedynie z braku czasu i zbyt wielu poprawek do wykonania (tu i ówdzie trzeba było ściany prostować, gładzie położyć, dziury łatać...), które były w cenie malowania.

Niestety worki będą 2 a nie 3 :( , ale zawsze to coś.

Szczegóły można posłuchać w wypowiedziach wójta na stronie www.tvblizne.pl. Materiał pod tytułem "Odpady - selekcja"

Witam Wszystkich,

Czy moglibyście polecić kogoś od tynków cementowo-wapiennych i ocieplenia poddasza? Właśnie kompletuję wykonawców do wykończeniówki.Tynki chciałabym robić w lipcu a ocieplenie około września. Niestety tynkarze, do kórych mam namiary są już pozajmowani, o "ociepleniowcach" nie wspomnę

U mnie własnie tynkują - tel do szefa 609569383.

filipek

dzięki bardzo za tel. niestety są już zajęci do końca roku, także jeśli jeszcze ktoś mógłby się podzielić namiarami to będę wdzięczna

jakiej firmy farby polecacie do malowania wewnątrz domu? jestem przed gruntowaniem i moja ekipa powiedziała mi, że powinnam wybrać grunt tej samej firmy co później farby, czy się z tym zgadzacie? ogólnie chciałabym mieć pięknie gładkie i matowe ściany:)

Bardzo dobre sa Beckers. Co wazne, sprzedaja farbe w malych puszkach i mozesz wyprobowac kolor na scianie przed zakupem odpowiedniej ilosci.

Przed gruntem trzeba wszystkie ściany odkurzyc najlepiej miekka szczotka odkurzaczem. potem dobrze jest jeszcze przetrzec ze 2 razy flanelowa szmatka lub recznikiem papierowym.

A jak chcesz miec piekne gladkie sciany to nie maluj euromalem tylko wałkiem ale niezbyt "włochatym". Grunt nie musi byc tej samej firmy co farba.