klememi 07.05.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 jj Poprosilam o wycene schodow drewnianych samonosnych z drewna egzotycznego, schody zabiegowe wiec troche ich jest, wysokosc 3,10 metra. Ceny od 20 do 35 tys. (najdrozej wypadla firma Domanski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 07.05.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pytanie do wszystkich - ile trzeba przeciętnie wydać na drewniane schody. Pojęcia nie mam a muszę uwzględnić w budżecie. jj . Robimy drewniane schody samonośne dębowe ze spocznikiem (schody "pełne" tzn nie azurowe), do tego dwie barierki (dół i góra) "antydzieciakowe", poręcz bez wodotrysków i nakładka ozdobna na murek na górze. W tym tygodniu podpisuję umowę z dokładną wyceną ale w zalezności od tego co wymyslimy cena to około 10 tysięcy (u nas ze względu na specyfike naszego pomysłu dobije może max do 12 tysi). Robi to polecona ekipa górali. Widziałem ich kilka prac. Teraz robią u kumpla - rewelacja. Ja jestem już umówiony ale jak ktoś podpisuje umowe z nimi dzisiaj to terminy mają juz grudniowe. Cena schodów jest zalezna od tego co sobie wymyślisz. W pierwszej wersji żona wymyśliła poręcz wijąca się jak sinusoida (drewno + stal). Cena poręczy dobijała do ceny schodów . Co do VAT-u to tutaj masz atek http://forum.muratordom.pl/zwrot-vat,t60493-1560.htm. Przeleciałem pobieznie i nikt nie pisze o czerwcu. Mi się cały czas wydawało, że przedłużyli bezterminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 07.05.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza - wełna - folia - GK na profilach stalowych i jeszcze ile za m2 szplachli? i za m2 lub mb sufitów podwieszanych? a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 07.05.2008 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 jj, My dostaliśmy oferte na obłożenie schodów betonowych (drewno jesion select) 9500 zł materiał+robocizna - schody szer 1 m, wys 1 pietro. My zamówiliśmy obłożenie dębem w 1 klasie, szerokość prawie 1 m, z tym, że kilka schodów zabiegowych - cena za całość (mat + rob) 10 000 PLN - zamawialiśmy w lutym, termin sierpień/wrzesień. Wykonawca również sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.05.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 JJ,wniosek do zwrot VAt na materialy budowlane mozna zlorzyc tylko raz do roku. Juz termin 30.06 odpad. Jesli chodzi o schodach ceny sa bardzo z roznicowane, w zaleznosci ot materialu, wykonczenia boczne i t.d.Informacje, ktory mam sa do schody betonowe, oblorzony drewnem U nas jedna wycen byla nawet 94 tys zl!!(schody w secupira, barierka kuta). We wszystkich firm, okres ocekiwania jest od 3 do 6 miesecy. tanej jest jak sie snajdzie stolarza, ktory ci to zroby (cena ok. 300zl, za trep) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pytanie do wszystkich - ile trzeba przeciętnie wydać na drewniane schody. Pojęcia nie mam a muszę uwzględnić w budżecie. moje schody 2óch wykonawców wyceniło na ~15kpln. betonowe schody do obłożenia, jeden spoczynek, dwa zabiegi, schody wąskie, max 90cm, podstopnie z MDF w kolorze ściany. balustrada z tralkami łączonymi z metalem. dębowe bejcowane na bardzo ciemno. załamałem się nieco ceną, ale zaprosiłem jeszcze jednego stolarza.... 7400. podpisałem umowę tylko terminy to ma półroczne, a tamci poprzedni przed wielkanocną mówili, że w ciągu miesiąca. więc polecić nie mogę, bo jeszcze nie mam tych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 07.05.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witajcie, czy nie moglibyście poratować mnie namiarami na jakiegoś murarza, który ma właśnie wolną chwilkę. Potrzebuję wstawić 1 nadproże i zrobić 1 nadproże łukowe - w sumie robótka na kilka godzin. Może ktoś z Was ma właśnie przerwę technologiczną? Najlepiej byłoby na jutro, ale pewnie się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 07.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czesc forum pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni: Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca) teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy macie kogoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 07.05.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czesc forum pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni: Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca) teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy macie kogoś??? a moze przy okazji podacie wlasciciele pomp ile kosztowała was instalacja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 07.05.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czesc forum pusto tutaj coś, ale moze jeszcze raz spróbuje Szukam dobrego wykonawcy pompy ciepła. Zestaw do ogrzewania domu juz wybrałem - pompa + rekuperacja - ewentualnie dogrzanie kominkiem ale juz bez płaszcza wodnego. Rekuperacje zrobi mi polecaly przez Klemeni: Antares z Rzeszowa (Tomasz Prus - Projektant-doradca tech - czlowiek anioł, poki co tylko znany z kontaktu telefonicznego, ale sprawia wrażenie mocnego merytorycznie speca) teraz szukam drugiego kawałka układanki - wykonawce pompy macie kogoś??? firma Arma-San z Łomianek - będą robili u mnie w tym roku - namiar 505 171 404. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 07.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 czy robił ktoś niedawno wylewki mixokretem ?jak teraz kształtują się ceny ?i czy ekipa która robi wylewki układa też styropian i inne folie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 07.05.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam, Czy moglibyście polecic firme od szamb. Pan Kucharski z Mościsk - zrobil u nas szambo z szybkazlaczka i wyprowadzeniami do przyszlej kanalizacji w kilka godzin. tel. 22 7522154 lub 602325904. Szambo betonowe czy z tworzywa? Ile kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 07.05.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Szambo betonowe czy z tworzywa? Ile kosztowało? Pan Kucharski ma betoniarnie w Mościskach, więc betonowe z pewnością. też od niego brałem. kompleksowo za 10m3 z wyłazem, wzmocnioną płytą, szybko złączką i montażem zapłaciłem coś koło 4500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 07.05.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Szambo betonowe czy z tworzywa? Ile kosztowało? Pan Kucharski ma betoniarnie w Mościskach, więc betonowe z pewnością. też od niego brałem. kompleksowo za 10m3 z wyłazem, wzmocnioną płytą, szybko złączką i montażem zapłaciłem coś koło 4500 wielkie dzięki to niedługo będę musiała się do niego odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest1 07.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Szambo betonowe czy z tworzywa? Ile kosztowało? Pan Kucharski ma betoniarnie w Mościskach, więc betonowe z pewnością. też od niego brałem. kompleksowo za 10m3 z wyłazem, wzmocnioną płytą, szybko złączką i montażem zapłaciłem coś koło 4500 Bedzie u mnie robil za tydzien wycenil robote na 5500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Negative 07.05.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ja chciałem wrócić do tematu tynków zewnętrznych - gdzie je kupowaliście ? Mocno reklamuje się Jack-bud - cz ktoś ma sprawdzone ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.05.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza - wełna - folia - GK na profilach stalowych i jeszcze ile za m2 szplachli? i za m2 lub mb sufitów podwieszanych? a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info nikt już nie robi poddasza? i GK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 08.05.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Kochani, Bardzo wam dziękuję za informacje o schodach. Czy mogłabym poprosić o namiary na wykonawców na priva. Dzięki serdeczne jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Szambo betonowe czy z tworzywa? Ile kosztowało? Pan Kucharski ma betoniarnie w Mościskach, więc betonowe z pewnością. też od niego brałem. kompleksowo za 10m3 z wyłazem, wzmocnioną płytą, szybko złączką i montażem zapłaciłem coś koło 4500 Bedzie u mnie robil za tydzien wycenil robote na 5500 Szambo betonowe 10m3, tez 5.500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.05.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Renata,ja robylam ocieplenie podasze. Roboczyzna 50zl/m^2(welna , folia, gladz, zagruntowane)+dodtkowo za obrobka okien.Mielsimy tez duzo skosow, ktore tez podnoszylo ceny. Materialy samy kupowalismy. To zalerzy jaka grubosci welna dajes i jakiego rodazju(parametry) i jaka folie, jest fola i po 1.zl 5m^2 i po 5z za m^2, tak samo sa 2 rozny systemy podwiszania plyt(tez sie troche roznia cenowo). U nas wyslo materialy ok. 45zl/m^2 -/+3zl..nie liczylam dokladnie.Metr szpalchli jest oceniena za ok 10zl/m2 na tynkow cementowo-wapienny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts