Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy robił ktoś niedawno wylewki mixokretem ?

jak teraz kształtują się ceny ?

i czy ekipa która robi wylewki układa też styropian i inne folie ?

ponawiam pytanie - nikt nie robił ostatnio wylewek ???

Ja jestem umówiony za dwa tygodnie.

jedna ekipa chciała 13/m2 za robociznę i ja układam folie, styro, dylatacje. Ogólnie ułozyć mogę ale nie przekonali mnie do siebie kilkoma stwierdzeniami.

Ekipa jaką wybrałem. 15zł/m2. Układają wszystko tam gdzzie nie ma podłogowego. Tam gdzie podłogowe układam sam albo hydraulik

U nas ekipa od wylewek układala styropian i folie tam gdzie nie ma podlogowki, reszte z podlogowka ukladal hydraulik. Ceny niestety nie pamietam.

jedna ekipa chciała 13/m2 za robociznę i ja układam folie, styro, dylatacje. Ogólnie ułozyć mogę ale nie przekonali mnie do siebie kilkoma stwierdzeniami.

Ekipa jaką wybrałem. 15zł/m2. Układają wszystko tam gdzzie nie ma podłogowego. Tam gdzie podłogowe układam sam albo hydraulik

możesz dać namiary na tę ekipę potrzebuję ich na sierpień

Ja też poproszę :)

Polecał mi ich jeden z forumowiczów :wink: ale u mnie jeszcze nie robili więc ręczyć nie mogę. Wybrałem ich bo jest bardzo dobry kontakt z szefem. Jakiś taki pomocny gośc co nie kładzie laski na klienta.

691 89 59 29

Mam jeszcze namiar na ekipę z Radomia. Robili u kumpla, który jest bardzo zadowolony....ale jakoś gadka mi sie z nimi nie kleiła. To ci po 13/m2. Zadzwonić i pogadać jednak można.

606 153 238 - Rafał Lis

Acha..jak z sierpniem startujesz to bez nerwicy. Jedni i drudzy bez problemu mieli terminy jaki mi odpowiadały a dzwoniłem 3 tygodnie przed planowaną robotą.

Polecał mi ich jeden z forumowiczów :wink: ale u mnie jeszcze nie robili więc ręczyć nie mogę. Wybrałem ich bo jest bardzo dobry kontakt z szefem. Jakiś taki pomocny gośc co nie kładzie laski na klienta.

691 89 59 29

Mam jeszcze namiar na ekipę z Radomia. Robili u kumpla, który jest bardzo zadowolony....ale jakoś gadka mi sie z nimi nie kleiła. To ci po 13/m2. Zadzwonić i pogadać jednak można.

606 153 238 - Rafał Lis

Acha..jak z sierpniem startujesz to bez nerwicy. Jedni i drudzy bez problemu mieli terminy jaki mi odpowiadały a dzwoniłem 3 tygodnie przed planowaną robotą.

jak u ciebie skończą to daj znać jak się sprawdzili

Jeśli ktoś potrzebuje przewodów elektrycznych, mam aktualnie do sprzedania po kilka kilometrów YDYp 3x1,5 i 3x2,5 w bardzo fajnej cenie:

YDYp 3x1,5 - 164 PLN brutto/kłębek

YDYp 3x2,5 - 249 PLN brutto/kłębek

Izolacja 750V, producent NKT, do odbioru od poniedziałku - z fakturą rzecz jasna. :D

Ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt na priva.

Co do wylewek, to też potwierdzam - zwylke na ostateczną robotę wystarcza umawiać się ze 2 tygodnie wcześniej... U mnie to było 13zł za wylanie + układanie styropianu i czego tam było trzeba.

Szambo też brałam od Kucharskiego: 2x10m3, zapłaciłam 10tys. łącznie z wywiezieniem ziemi, która pozostała po wykopach. No i z szybkozłączką i czujnikiem przepełnienia szamba. Co tam jeszcze to nie pamiętam. Serdecznie polecam. Szybko i sprawnie. A ciężarówa (dźwig) robi wrażenie :lol:

Możecie polecić kogoś do drewnianych schodów? (Betonowe do obłożenia drewnem + balustrada) Lub stolarza, który zrobi trepy, balustradę, tralki (bo właściwie mam kogoś, kto jak dostanie materiały, to resztą się zajmie).

Co do wylewek, to też potwierdzam - zwylke na ostateczną robotę wystarcza umawiać się ze 2 tygodnie wcześniej... U mnie to było 13zł za wylanie + układanie styropianu i czego tam było trzeba.

Szambo też brałam od Kucharskiego: 2x10m3, zapłaciłam 10tys. łącznie z wywiezieniem ziemi, która pozostała po wykopach. No i z szybkozłączką i czujnikiem przepełnienia szamba. Co tam jeszcze to nie pamiętam. Serdecznie polecam. Szybko i sprawnie. A ciężarówa (dźwig) robi wrażenie :lol:

Możecie polecić kogoś do drewnianych schodów? (Betonowe do obłożenia drewnem + balustrada) Lub stolarza, który zrobi trepy, balustradę, tralki (bo właściwie mam kogoś, kto jak dostanie materiały, to resztą się zajmie).

możesz dać namiary na wylewkarzy, jak się sprawdzili nie było kłopotów z nimi ?

i jeszcze jedno pytanie

Mam dylemat gdzie umieścić aparaturę do DGP, czy można umieścić ją na poddaszu przy piętrowym domu, czy da radę pociągnąć powietrze i rozprowadzić po parterze i piętrze, czy może lepiej umieścić ją gdzieś nad kominkiem w zabudowie i stamtąd rozprowadzić kanałami do pomieszczeń na piętrze ?

Mam pytanie, czy ktoś zna może jakąś godną polecenia ekipę murarzy która stawia budynki w naszej okolicy? Moja dotychczasowa ekipa się zmyła a mnie zostały dwa miesiące na postawienie ścian... (z początkiem lipca mają wejść dekarze).

Poprosiłbym o jakieś namiary na PW...

Z góry dzięki!

Ja mam fajnych fachowców. U mnie sa po pomiarach ale macałem to co zrobili kumplowi i jeszcze dwie ich inne prace. Kumplowi okładali beton i robili samonośne z sypialni do łazienki. U mnie robią samonośne. Górale są w Wawie od poniedziałku do piątku.

Wiem natomiast, że umawiając się dzisiaj terminy mają grudniowe. Jak jestes zainteresowana to daj znać.

Mario,

Mogę prosić o namiar na tych górali?

Z ostatniej chwili - kuchnia IKEA, montaż re-we-la-cyj-ny! Dawno nie miałam na budowie tak dokładnej ekipy. Wszystkie prośby uwzględnione bez szemrania (po 12 godzinach pracy)!!!

Marasek - zamki we wszystkich furtkach zacinają się. Zamknęłam na klucz śmietnikową i koniec - nie mogłam otworzyć. Dopiero mi elektryk pomógł..........zdejmując z zawiasów. Minus, minus, minus!

jj

Mario,

Mogę prosić o namiar na tych górali?

jj

Schody - facet nazywa się Dochnal 602 341 420. Pomijając fachowość to niesamowicie wesoła i przyjazna ekipa (dwie osoby). Aż przyjemnie na budowę jechać jak się z nimi umawiałem.

A czy w zamian mogę poprosić o namiar na składaczy mebli z IKEA? Pewnie mi sie przydadą. Acha...jesli to nie tajemnica to ile sobie liczą? U znajomego składali ostatnio kuchnię IKEA. Kuchnia taka standardowa (10m2) + bardzo duży IKEowski kredens. Złożyli idalnie (a widziałem już tragicznie złozoną IKEA) ale za 3 dni roboty skasowali 2300 pln :o .