Rbit 14.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 To dlatego wlasnie pisałem ze gruba folia bo tę trudno przerwać i jak jest dobrze naciagnieta to wiatr jej tak latwo nie porwie. Nailepsza była taka jak z worków po nawozie przezroczysta i gruba.Ale zaślepiajac otwory warto jednak pomyslec o szczelinach zeby powietrze mogło cyrkulowac. To nawet w zimie dobrze robi bo jednak troche wyciaga tego co paruje na zewnatrz. zwlaszcza otwory na górnej kondygnacji. Ja załowalem ze mialem szczelnie zaslepione, bo musialem zerwać i wyrzucić deskowanie strychu gdyż było wilgotne przez cala zime i balem sie grzyba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 14.07.2004 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Marsjanka-Reaktywacja Witam Szanownych Grupowiczan po dłuższej przerwie, spowodowanej oczywiście przyczynami niezależnymi ode mnie moja budowa posuwa się na szczęście bez większych przeszkód ekipa wylewa właśnie podciągi i wieniec, w przyszłym tygodniu murują kominy i zaczynają strop chyba, że znowu jakieś kłopoty się przyplączą obiektywne oczywiście i nieprzewidziane najgorsza jest tzw. "logistyka budowlana" ale ogólnie wszystko działa coraz sprawniej pzdr Marsjanka P.S. może wiecie, gdzie szukać, a właściwie, gdzie znaleźć sensowne oferty wynajmu domu lub mieszkania w gminie Babice lub gminach ościennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.07.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 moze wiecie gdzie mozna kupic jak najtansza siatke na tymczasowe ogrodzenie? bede wdzieczna za wszelkie info karorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 15.07.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 hej, siatka ja tez jestem zainteresowany - jezeli ktos kupowal to na kanal nie priva bo widze temat palacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.07.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 siatkatzw. siatka lesnadostalam odpowiedz z grupy nadarzynsko-grodziskiejAsmet, w al. Jerozolimskich, gdzies w Michalowicach tel.: 723-63-26, ktos kupowal tam po 5,64 za mbjak zadzownilam to sie okazalo ze sprowadzali tylko na zamowienie i trzeba czekac z tydzien, a nam sie spieszy za to znalazlam producenta w Jozefowie kolo Otwocka zowpol.com.pl - siatka lesna jest w odnosniku akcesoria - 6 zl/mb, rolki 50 m, czynne 7 - 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 A dla wszystkich rozpoczynających letnie wakacje, duuuuuuuuuuużo słonka Pozdro J Dla pozostałych teeeeeeeeeeeeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.07.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Marsjanka-Reaktywacja [...] P.S. może wiecie, gdzie szukać, a właściwie, gdzie znaleźć sensowne oferty wynajmu domu lub mieszkania w gminie Babice lub gminach ościennych? Hej sąsiedzi zza miedzy! Przyłączam się do pytania Marsjanki. Też musimy coś na parę miesięcy wynająć zanim wykończymy dom. Najchętniej właśnie w Babicach lub okolicach. A może znacie też solidną i niedrogą ekipę wykończeniową do wewnętrznych robót tynkarsko-ociepleniowych (poddasze). Z góry dzięki za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 17.07.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Witam po dłuższej przerwie - nawał pracy a potem urlop bez internetu. Budowa przez ten czas sobie czeka - ale niedługo (we wtorek) chce ruszyć. Czytam sobie forum i nadrabiam zaległosci głównie z Grupy Babickiej.A tymczasem mam pytanie do bardziej zaawansowanych: Czy moglibyście polecić dobrago hydraulika? - musimy rozłożyć kanalizację pod chudziakiem. I jeszcze jedno: występujący gęsto na tym forum pan Darek z Żabiej Woli stanowczo odradza doprowadzenie powietrza do kominka rurą żeliwną czy stalową - koniecznie ma być PCV. A co Wy dawaliście? I na którą stronę ma wychodzić ta rura (zawietrzną czy nawietrzną)? Pozdrawiam raz jeszcze i liczę na Waszą pomoc. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 19.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 hej witam po weekendzie wszystkich pracujacych i urlopujacych (pewnie i tak nie przeczytaja) u nas juz koncowka prac na ten rok - we wtorek ekipa wyjezdza do domu co my bedziemy teraz robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 19.07.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 to ja Ci moge powiedziec co bo to już kiedys przerabialem. tak przypadkowo przyjeżdzać co tydzień zeby sprawdzić czy wszystko w porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 19.07.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Karorka,a moze by tak zajac sie ogrodem, zaplanowac gdzie posadzic rosliny? My po zakonczeniu stanu surowego (ma byc na koniec sierpnia) bedziemy planowac ogrod. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 19.07.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Ozzi byle nie w koło domu bo wykończeniówka tzn tynki itd wykańcza równiez roślinki . Czy Twój domek w ceramice jest robiony czy w betonie komórkowym bo własnie zauwazyłem partery które wyrosły obok siebie i nie wiem który podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 19.07.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 dzieki za rady ja tylko zartowalam z tym, ze nie wiemy co mamy dalej robic - w koncu przeciez jeszcze tyle do roboty - no i wlasnie pewnie bedziemy glownie planowac Ozzie u Ciebie niezle postepy chyba doganiacie sasiada geodete pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 19.07.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Czesc Rbit i Karorka, u nas panowie murarze tempo maja rzeczywiscie imponujace (jest ich w sumie 8 osob). Nasz dom jest budowany z cegly ceramicznej (3 warstwowo), natomiast garaz/budynek gospodarczy bedzie budowany z betonu komorkowego. U sasiada geodety dom jest z betonu komorkowego, wiec jak sie jedzie ul. Poludniowa w kierunku Ozarowa, to sasiada jest pierwszy po prawej stronie, a nasz zaraz obok (w glebi dzialki). Mamy juz sciany dzialowe parteru i musze przyznac, ze juz teraz kiedy chodzimy po parterze (wszedzie pelno stempli), to cieszymy sie wyobrazajac sobie gdzie jakie mebelki ustawimy Jak narazie jestesmy bardzo zadowoleni z ekipy pana Michala i ze wspolpracy z inspektorem nadzoru. Pozdrawiam ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 19.07.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 no pewnie ze TYLKO ceramika budowlana ale BRON BOZE sciana 3 WU )))) widze, ze dyskusje troche przygasly ....a temat scian 1w/2w/3w/4w oraz co lepsze BK/porotherm/inne zawsze rozgrzewal ) jest 21:00 jeszcze tyram ..konca nie widac .....wariuje powoli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.07.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 ozzie, a co konkretnie masz w ścianach? Szczególnie interesuje mnie, z czego masz warstwę zewnętzną ścian - my mamy w projekcie max-wełna-cegła pełna, i ekipa strasznie nas namawia, żeby zamiast cegły pełnej dać K3.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.07.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Przepraszam, a czy ktoś z Was zbroił chudziak siatką? W projekcie nic o tym nie mam, a w "Szkole murowania" napisali, że zbroili.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 19.07.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 jak to jest z pozwoleniem na budowę? daję 4 egzemplarze i co? oddają potem chociaż jeden wraz z pozwoleniem czy nie? to pytanie gnębi mojego męża, który nie wie czy i ile czego kserować.. byłam dzisiaj w starostwie złożyć projekt przebudowy drenów - przybliżony termin oczekiwania 1 miesiąc. w wydziale architektury na pozwolenie na budowę czeka się teraz 65 dni. kupa czasu. wizja budowy stanu zero w tym roku oddala się coraz bardziej. a miało byc tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 19.07.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Marsjanka i ckwadrat a propos wynajmu to nic specjalnie madrego nie przychodzi mi do glowy, ale moze sprobujcie w agencjach nieruchomosci w babicach to jest ranczo 0602 553 059, 752 08 05a dzis w koczargach spisalam numer 629 54 07 - oglaszaja sie kupno - sprzedaz dzialek, domow, mieszkan, ale moze maja tez cos na wynajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.07.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Dzięki Karorka. Sprawdzę w tej koczargowskiej agencji, bo w sobotę byłem właśnie w Ranczo i Karencie (obydwie agencje są przy babickim UG) i mają tylko.. jedną ofertę wynajmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts