MT121276 27.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam wszystkich Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego i dobrego do ułożenia dachówki na dachu. poz.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 27.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 a ja mam pytanie o kolejność ukłądania "warstw" do podłogówki, kiedy układa się taśmę dylatacyjną przy ogrzwaniu podłogowym? i czy jest jakaś inna kolejnść na parterze i na poddaszu? bo u mnie ułożyli podłogówkę na poddaszu, bez taśmy i twierdzą, że taśmy rozkłada wylewkarz, a mnie się wydaję że ona nie będzie przylegać szczelnie do folii i moim zdaniem powinna być połaczona ze styropianem, a na parterze to wogóle z folia hydroizolacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 27.05.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam wszystkich Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego i dobrego do ułożenia dachówki na dachu. poz. M. Witek Groń polecany ze 100 razy na tym forum. 607 242 688. Moim zdaniem facet rewelacja. Coś mi się ostatnio uroiło, że H2O po elewacji mi płynie. Pan Witek był po 10 minutach na budowie. Później nie mogłem zamontować połaciowych w dachu (zdjąłem je aby nie ukradli w zimie). Pan Witek był następnego dnia rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.05.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Proszę o sąsiedzką pomoc Potrzbuję ekipy do tynków cement-wap. Macie jakieś sprawdzone namiary? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 27.05.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 kiedy wylewka i uszczelnianie balkonów, razem z wylewkami w pomieszczeniach ?i jak dobrze uszczelnić balkon nad wykuszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 27.05.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 kiedy wylewka i uszczelnianie balkonów, razem z wylewkami w pomieszczeniach ? i jak dobrze uszczelnić balkon nad wykuszem Ja mam balkon (nie mam pod nim wykusza) i załatwiam go razem z wylewkami. W projekcia mam i tak chyba zrobie papę na płytę balkonową (położe ją na lepik) na to styropian jak do wylewek i warstwa wylewki. Później zrobie obróbkę blacharską z kapinosem, klej i na to płytki. Nie wiem czy dobrze wykombinowałem ale taki jest plan Wszystko zgodnie z projektem pomijając obróbkę z kapinosem, której w projekcie nie mam. Mam nadzieje, że nie będzie mi podciekała na otynkowany brzeg płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 27.05.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 kiedy wylewka i uszczelnianie balkonów, razem z wylewkami w pomieszczeniach ? i jak dobrze uszczelnić balkon nad wykuszem Ja mam balkon (nie mam pod nim wykusza) i załatwiam go razem z wylewkami. W projekcia mam i tak chyba zrobie papę na płytę balkonową (położe ją na lepik) na to styropian jak do wylewek i warstwa wylewki. Później zrobie obróbkę blacharską z kapinosem, klej i na to płytki. Nie wiem czy dobrze wykombinowałem ale taki jest plan Wszystko zgodnie z projektem pomijając obróbkę z kapinosem, której w projekcie nie mam. Mam nadzieje, że nie będzie mi podciekała na otynkowany brzeg płyty. też tak zrobić chcę , ale czy papę wywinąc tylko na scianę do góry czy też dać trochę poza balkon i w dół na wykusz (po ile cm ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomLaz 28.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 W przyszłym tygodniu ekipa Darka Zająca kończy u mnie stan surowy otwarty, z tego co wiem jego następny klient zrezygnował w ostatniej chwili ekipa jest wolna.Jeśli ktoś z forumowiczów ma takie potrzeby polecam!!!Ekipa Darka była wielokrotnie polecana na forum.zainteresowanym chętnie podam namiary ( byłu już na tym forum)RŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.05.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 kiedy wylewka i uszczelnianie balkonów, razem z wylewkami w pomieszczeniach ? i jak dobrze uszczelnić balkon nad wykuszem Ja mam balkon (nie mam pod nim wykusza) i załatwiam go razem z wylewkami. W projekcia mam i tak chyba zrobie papę na płytę balkonową (położe ją na lepik) na to styropian jak do wylewek i warstwa wylewki. Później zrobie obróbkę blacharską z kapinosem, klej i na to płytki. Nie wiem czy dobrze wykombinowałem ale taki jest plan Wszystko zgodnie z projektem pomijając obróbkę z kapinosem, której w projekcie nie mam. Mam nadzieje, że nie będzie mi podciekała na otynkowany brzeg płyty. też tak zrobić chcę , ale czy papę wywinąc tylko na scianę do góry czy też dać trochę poza balkon i w dół na wykusz (po ile cm ?) my też mamy taki balkon, mało tego musimy go jeszcze przedłużyć i zastanawiamy się jak dolać płytę do wykuszu, aby się "trzymała" a jaki styropian dawałeś pod wylewkę? czy to był może styrodur? kidy dajecie papę przed czy po wylewkach, przed płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 29.05.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Czesc Słyszeliscie coś o ŁUPKU SYNTETYCZNYM????? widziałem u sasiada - wyglada rewelacyjnie. Zamiast 50 kg dachowki - 18 kg na m2. Można lżejsza konstrukcje dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.05.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 kiedy wylewka i uszczelnianie balkonów, razem z wylewkami w pomieszczeniach ? i jak dobrze uszczelnić balkon nad wykuszem Na wylewkę pod płytki koniecznie hydroizolacja - może być SIKA Bond T8 (dobra ale droga). Dobry i tańszy jest system deitermanna (mam u siebie) - masa hydroizolacyjna, klej do płytek i taśma do łączenia ściany z powierzchnią balkonu. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 30.05.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Kogo polecacie ddo wykonanie projektu przyłącza gazowego i uzgodnienia go z gazownią??Może od razu projekt wewnętrznej instalacji - opędziło by sie jednym ZUDem. Rejon Koczargi Stare Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 30.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jesli ci zalezy na szybkie zalatwienie przelacza, u nas wszystko trwalao 6 tyg ot skontaktowanie do gas w skrzynce polecam p. Josef Pytel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 30.05.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 polecam p. Josef Pytel Józef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Demon 31.05.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Drodzy forumowicze, podzielcie się namiarami na ekipy do ocieplenia poddasza i zabudowy GK. Z góry piękne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 31.05.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam, Jeśli ktoś potrzebuje: 1. Drewna w postaci łat drewnianych impregnowanych to zostało mi kilkadzoesiąt mb. 2. Mam też trochę pozostałości z więźby - belki na krokwie i murłatę (około 7mb wymiary 20x24 cm) 3. Około 30 stępli Oto zdjęcia: http://www.ciekawastrona.com/dom/drewno1.JPG http://www.ciekawastrona.com/dom/drewno2.JPG Całość za jedyne 300 zł (transport we własnym zakresie). Mam też około 60 cegieł (odpowiednik porothermu ale bardziej równy): http://www.bdb.at/kataloge/105651/hplinks/pl06.htm Proponuję 3 zł za szt. jeśli zostanie zabrana całość (transport podobnie jak przy drewnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 01.06.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Wtam, Nadszedł czas posprzątania na działce - dajcie znać jakie firmy wykorzystywaliście (chodzi o podstawienie kontenera), jakie są koszty i ewentualne namiary na firmy? Pozdrawiam emil_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 02.06.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Gdzie w okolicy za rozsądną cenę pożyczaliście zagęszczarkę do piachu (chodzi o ubicie piachu po zasypaniu wnętrza fundamentu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 02.06.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Emil,Kiedys korzystaliśmy ze speca od kontenerów na śmieci polecanego na forum, ale ostatnio wynajeliśmy kontener w KLON-R. nie pamietam namiarów, ale łatwo ich znaleźć w internecie. cena troche niższa (nawet z fakturą), mają mozliwości utylizacji styropianu. Postanowiliśmy więc wynając firmę, która gwarantuje, że smieci nie wyladuja w niewłasciwym miejscu. Można zamówić kontener na3 dni i spokojnie posprzatac.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 02.06.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Przy okazji układania paneli na poddaszu wywaliłem do garażu stare łóżko - mało estetyczne, trochę zniszczone przez dzieci, ale spać się da.Może ktoś potrzebuje dla majstrów na czas budowy, chętnie oddam - trzebaby tylko przyjechać i zabrać ode mnie - 2 kursy osobówki combi załatwią sprawę.Zdjęć nie porobiłem, bo padła mi cyfrówka. łóżko ma wysuwaną szufladę - po wysunięciu szerokość powierzchni spania wynosi ok 140 cm, w wersji wsuniętej - ok 70 cmŁóżka można sie będzie pozbyć wiosną przyszłego roku w ramach darmowej wywózki odpadów wielkogabarytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts