RenataS 03.06.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Gdzie w okolicy za rozsądną cenę pożyczaliście zagęszczarkę do piachu (chodzi o ubicie piachu po zasypaniu wnętrza fundamentu). w Babicach przy cmentarzu jest wypożyczalnia takich "maszyn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Brygada od poddaszy ma wolny okres , jezeli jesteście zainteresowani polecam. Inwestora obecnego spotkały problemy i wstrzymał budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 03.06.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 to ja przypomnę stały temat tych, co się właśnie wprowadzili bo być może coś się zmieniło, może jakieś poprawiła sią jakość usług jakiegoś providera. chodzi o to, jakiego providera internetu używacie i z którego jesteście zadowoleni trochę wymagający jestem pod tym wzgledem. okolice Borzęcina... kurcze, sąsiad za wysoki dom wybudował skynet u mnie nie ma szans inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitar 03.06.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 W przyszłym tygodniu ekipa Darka Zająca kończy u mnie stan surowy otwarty, z tego co wiem jego następny klient zrezygnował w ostatniej chwili ekipa jest wolna.Jeśli ktoś z forumowiczów ma takie potrzeby polecam!!! Ekipa Darka była wielokrotnie polecana na forum. zainteresowanym chętnie podam namiary ( byłu już na tym forum) RŁ Mam gorącą prośbę o kontakt do tej ekipy, mnie moja umówiona od pół roku ekipa wystawiła, i zostałem na lodzie :-[, Pozdrawiam Jarek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.06.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Czy ktos liczyl ile wydał na prad budowlany przez cala budowe? I ktore etapy sa najbardziej energochlonne? Pewnie tynki i wylewki, czy tak? Ja dostaje jakies kosmiczne rachunki (zwlaszcza za okres kiedy pracownicy ogrzewali przyczepy) i zastanawiam sie ile faktycznie kWh poszlo na prace budowlane, a ile zuzyli ludzie na swoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.06.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 nas prąd też sporo wyniósł.za stan surowy razem z hydraulika i elektryka zapłacilismy za prad 1000 zł. Ale wtedy była zima i hydraulicy sie dogrzewali. Teraz dostaliśmy rachunek na 2000 zł - czyli od wstawienia okien do stanu deweloperskiego. W trakcie robienia poddasza włączone były lampy halogenowe i grzejniki, a to jest energochlonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.06.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Klemeni, my za prad wydalizmy razem s Hubertem troche wecej niz 1/3 twojego..Licznik pokazywal 96 tys.. a wies ile pokazywal twoj. Tylko ze my na prad niz nie grzalismy..bylo tylko oswietlenie i robienie podasza.. Za pocieszenie, za 3,5 miesiaca grzanie( weksac na full, bo suszylismy tynki) na nie ocieplony dom, ze szparamy pod dzrwiamy zaplaczylam 2 600 za gas..;-(( Naj wencej pradu rzierali twoje grzewnicy.. prawie cale zurzycie bylo ot ciebie (stycien, luty) jak suszylas dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BMS 06.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ( ... ) Pewnie tynki i wylewki, czy tak? ( ... ) O przepraszam, wylewki, o ile są zacierane mechanicznie, pobierają tylko tyle prądu, ile normalne odkurzanie domu zwykłym odkurzaczem. Jak ręcznie to nic nie pobierają. Krecik "chodzi" na ropę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 06.06.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Wy o pradzie, to ja o... wodzie Ale nie o kosztach, a o jakosci wody dostarczanej przez Eko-Babice. O ile dobrze pamietam w maju br. Eko-Babice mialy uruchomic dodatkowa stacje uzdatniania wody zbudowana (z pomoca srodkow UE) w Borzecinie... Czy ktos wie czy ta stacja juz dziala? Poki co ze smutkiem stwierdzam, ze wieczorami cisnienie w wodociagu w Koczargach oscyluje w okolicach 1 bara... Ledwie, zeby wziac prysznic, a przeciez jeszcze nie ma szczytu sezonu podlewania ogrodow... Zreszta jak przyjda upaly to i tak pewnie zakaz podlewania wprowadza... Tydzien temu na wejsciu przylacza wody w kotlowni zalozylem zespol filtrow. Jednym z nich jest filtr wlokninowy, znajdujacy sie w przezroczystej obudowie. Wklad tego filtra w momencie zakladania byl biały jak kartka papieru. Z kazdym dniem wklad zmienial kolor... Po tygodniu (a dokladnie po 8 dniach) wklad ma juz barwe ciemnobrazowa... Zastanawiam sie co takiego plynie w tym wodociagu??? Moze ktos robil ostatnio badania wody dostarczanej przez Eko-Babice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 08.06.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 sprzedam przyczepę kempingową dla ekipy budowlanej. U mnie świetnie się sprawdziła. Odbiór z Izabelina, a więc po sąsiedzku. Zdjecia i więcej informacji wysyłam na prywatny adres mailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 09.06.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witajcie! Czyżby w okolicy nikt nie budował z silikatów? Moja oferta ciągle aktualna: 12 palet (540 sztuk) bloczków silikatowych Xella E24. Zafoliowane. Cena 2160PLN czyli 4PLN za sztukę. Odbiór własny. MCB już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 09.06.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Pete,Ja mieszkam w Latchorzewie, osiedle ma wlasna studnia glebinowa.. W tych okolic jest za duzo manganu i zielaza.Dla tego masz taki odczien na fitrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 09.06.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Mangan nie barwi wody - mam przekroczoną normę dwukrotnie a woda jest krystalicznie czysta. Zawartość żelaza w wodzie zależy częto od głębokości odwiertu - im głębiej tym go więcej. Dobry studniarz potrafi wybrać optymalną warstwę wodonośną. W wodociągach to mogą być też zanieczyszczenia z sieci (stare rury???). Najlepiej zadzwonić i się zapytać. W wodociągach mają obowiązek stałego badania wody więc teoretycznie powinni trzymać się norm.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 09.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ale żelazo barwi chyba na odcień rudy/czerwony... A ten osad jest brązowo-brunatny... Na wejściu instalacji mam filtr z automatycznym płukaniem wstecznym z siatką 80 um, który powinien wyłapywać wszelkie mechaniczne zanieczyszczenia z wodociągu jak kamień kotłowy, kawałki rdzy z rur, piasek, itp. Kolejny jest właśnie filtr z wymiennym wkładem włókninowym (10 um) i to na nim właśnie odkłada się ten osad... A odnośnie nowego ujęcia wody w Borzęcinie - dzwoniłem dzisiaj do Eko-Babic. Termin uruchomienia - z pierwotnie planowanego koncem maja - przesunął się w wyniku "nieprzewidzianych trudności" na sierpień... Zapomniałem tylko zapytać o który rok chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.06.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 potrzebuje kogoś, kto zrobi mi płytki na balkonie i wejściu (a może też i garaż), ale kto ma pojęcie o izolacji balkon-drzwi balkonowe.możecie kogoś mi polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitar 09.06.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam, zastanawiam się nad kominami, w projekcie mam system SCHIEDEL i mam pytanie czy jest jakaś tańsza alternatywa dla tego systemu? mam 3 kominy ok. 750 cm wys. 1- kominek + 2 went. 2- piec gazowy (planuje kondensacyjny) + 2 wet. 3- 3 piony wentylacyjne (od stropu) Podpowiedzcie jekie kominy robiliście i ile was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 09.06.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Podpowiedzcie jekie kominy robiliście z cegły wentylacyjne + wkład Bolesławca dla kominka i ile was to kosztowało? nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 10.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 My mamy kominy Schiedla - i kominkowy, i do pieca. Stawialiśmy w zeszłym roku na wiosnę jak był deficyt cegieł i ceny galopujace, więc wyszło porównywalnie do kominów ceglanych. i kominy systemowe sa mniej problematyczne - wkłady są dostosowane do obudowy i nie trzeba robic dodatkowych kanałów wentylacyjnych do pieców z zamknieta komorą spalania. 2w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 10.06.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Kochani Sąsiedzi, pilnie poszukuje dobrego ( i rozsądnego cenowo ) glazurnika do wykonczenia tarasu, będę ogromnie wdzięczna za kazdy namiar. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa92 10.06.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witajcie!Bede niezmiernie wdzieczna za podanie namiarow na firme wywozaca gruz i inne odpady z budowy (zapewne w gre wchodzi kontener). Kilka postow wczesniej ktos podal Klon-R. Czy macie moze jeszcze jakies inne namiary?Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts