bodal 10.06.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witajcie! Bede niezmiernie wdzieczna za podanie namiarow na firme wywozaca gruz i inne odpady z budowy (zapewne w gre wchodzi kontener). Kilka postow wczesniej ktos podal Klon-R. Czy macie moze jeszcze jakies inne namiary? Z gory dziekuje! u mnie zabierali ci 602673049 i pytanie jak połączyć rurę spiro do kanału wentylacyjnego z ceramiki ( mam takie kwadratowe z okrągłą dziurą w środku), czy za pomocą jakiejś przejściówki czy włożyć rurę bezpośrednio to tego otworu w cegle ? czy jakoś to uszczelniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 10.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja rekomendowałam Klon-R, własnie wywieźli u mnie 7m3 za 480 zł (brutto). Co do podłaczenia rury spiro- sa przejsciówki do tych rur (metalowe pierscienie o odpowiedniej średnicy). jesli ma być podłaczony kanał wentylacyjny to chyba nie ma wiekszych obostrzeń co do sposobu montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 10.06.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Podpowiedzcie jekie kominy robiliście z cegły wentylacyjne + wkład Bolesławca dla kominka albo alternatywnie dla Bolesławca można zastosować wkłady Marywil http://www.marywil.wirtuale.pl/ Jedna uwaga - do kominka powinny to byc wklady okragle (gruboscienne), nie kwadratowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 10.06.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja rekomendowałam Klon-R, własnie wywieźli u mnie 7m3 za 480 zł (brutto). ale podrożało. 160pln w ciągu pół kilku miesięcy?! nieźle. ja płaciłem 320. huh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 10.06.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 glidor, ale chyba nie za 7m3 - to jest ten większy kontener. Zostawiają go na kilka dni i mozna posprzatac. Zresztą polecany na formum inny spec bierze za taka objetość 480 zł bez faktury (co prawda z załadunkiem ale to juz mała kwota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 10.06.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 glidor, ale chyba nie za 7m3 - to jest ten większy kontener. za 7 za 7. 3 dni u mnie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 10.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja rekomendowałam Klon-R, własnie wywieźli u mnie 7m3 za 480 zł (brutto). ale podrożało. 160pln w ciągu pół kilku miesięcy?! nieźle. ja płaciłem 320. huh Podrożało o kilkadziesiąt procent od 1 stycznia - jak weszły przepisy dotyczące segregacji śmieci. Teraz za duży kontener taniej niż 420 zł też nigdzie nie udało mi się znaleźć. W zeszłym roku duży kontener nawet za 270 zł można było zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 10.06.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Podrożało o kilkadziesiąt procent od 1 stycznia - jak weszły przepisy dotyczące segregacji śmieci. Teraz za duży kontener taniej niż 420 zł też nigdzie nie udało mi się znaleźć. W zeszłym roku duży kontener nawet za 270 zł można było zamówić... no właśnie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 10.06.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Pytanie do mieszkających: Jak podawać adres do korespondencji dla poczty po przeprowadzce?Czy tak jest prawidłowo? np. Jan Kowalskiul. Warszawska 4405-082 Lipków czy trzeba tam gdzieś dopisywać że k/ Starych Babic czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 11.06.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Pytanie do mieszkających: Jak podawać adres do korespondencji dla poczty po przeprowadzce? Czy tak jest prawidłowo? np. Jan Kowalski ul. Warszawska 44 05-082 Lipków czy trzeba tam gdzieś dopisywać że k/ Starych Babic czy coś takiego? Jeżeli już to 05-080 Lipków (bo to poczta Izabelin) Można pisać tak jak napisałeś, można też tak: Jan Kowalski ul. Warszawska 44 Lipków 05-080 Izabelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 11.06.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Jan Kowalski ul. Warszawska 44 Lipków 05-080 Izabelin a do faktur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 11.06.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Jan Kowalski ul. Warszawska 44 Lipków 05-080 Izabelin a do faktur? A może byś tak czytał dokładnie wcześniejsze posty? Obie formy zapisu są, wedle mojej wiedzy prawidłowe. Można zapisać: Jan Kowalski ul. Warszawska 44 05-080 Lipków To się zmieści na fakturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 11.06.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 A może byś tak czytał dokładnie wcześniejsze posty? Obie formy zapisu są, wedle mojej wiedzy prawidłowe. Można zapisać: Jan Kowalski ul. Warszawska 44 05-080 Lipków To się zmieści na fakturze w sumie fakt. zamierzam się uaktualnić w US i chciałem zapisać z pocztą, ale nie ma tam na to miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 11.06.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ale jazda, tak banalna rzecz okazuje się niespotykanie trudna - zadzwoniłem na pocztę i powiedzieli żeby pisać tak: Jan Kowalskiul. Warszawska 4405-080 Izabelin bo to łatwiej im gdzieś w sortowni itp. ulica z przykładowo Lipkowa a nazwa miejscowości gdzie poczta, nie zdążyłem niestety dodzwonić się do meldunków do gminy. ludzie czy ma ktoś z Was dowód osobisty w naszej okolicy? - co tam macie wpisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 11.06.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Mam na razie 2 oferty na drewno na więźbę z totalnie różną wyceną: 11000 i 15000. Rozumiem że może być różnica klika stówek (choć nie akceptuję ) ale kilka tysięcy? Podeślijcie namiary na miejsca gdzie kupowaliście dobrej jakości drewno i w rozsądnej - jak na dzisiejsze czasy - cenie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 11.06.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 ludzie czy ma ktoś z Was dowód osobisty w naszej okolicy? - co tam macie wpisane? jan kowalski ul. króla jakiegoś 05-083 Topolin tyle podawałem do dowodu, więc więcej nie będzie btw. jak podaje namiary dla kuriera to on nie chce znac poczty (ze Zaborów), tylko chce ze to Topolin jest. ale ze zmiana danych gdzies mialem problem, bo formularz zawieral ulice i kod, na podstawie kodu automagicznie wpisywal miejscowość bez mozliwosci edycji. no i mialem ze zaborów rewela. to chyba w cyfrze tak było. albo nie pamiętam juz gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 11.06.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hej, wpadłam się pochwalić Wczoraj po południu przyjechała ekipa od kładzenia parkietu. Wieczorem coś zaczęli, a dziś o 16 skończyli Jupi!!! Wprawdzie to było tylko piętro, ale i tak tempo za...biste! Kilka tematów rzuciło mi się w oczy. I tak: ADRES: Ja, mieszkając w Hornówku piszę: Anna Kampinoska Hornówek ul. n-ta poprzeczna 111 05-080 Izabelin Lub Anna Kampinoska ul. n-ta poprzeczna 111 05-080 Izabelin-Hornówek. A w dowodzie osobistym mam: Anna Kampinoska ul.n-ta poprzeczna 111 05-080 Hornówek PRZEPOMPOWNIA W BORZĘCINIE Ano, każdemu, kto chciałby pofatygować się w stronę mojej budowy nieudałoby się przegapić napisu: Stacja uzdatniania wody - w budowie. Budowa wiąż trwa, postępy widać ode mnie z działki (zapraszam ) Nie obijają się. Niedawno ocieplali i tynkowali z zewnątrz. Budynek jest spory, nie sposób go przegapić. Współczuję 1 bara, moja własna pompa daje 15 Musiałam przed wejściem do domu redukcję zakładać KONTENER Ja zamawiam od początku u jednego faceta, było 330zł 5m na 3 dni, ostatnio podwyższył do 380zł. Wszystko wywalam, styropian też. WODA Mam lekko przekroczony poziom żelaza w mojej własnej wodzie i kolor jest krystaliczny. Nic się nie osadza. A może po prostu tak niewieduże przekroczenie nie jest widoczne gołym okiem? Sławek, drewno brałam w składzie w Izabelinie. Impregnowane ciśnieniowo. Cieśle je chwalili. Czy było tanie czy drogie to licho wie. Pewnie najtańsze nie było, ale uważam, że było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 12.06.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Czy ktoś potrzebuje ziemię z wykopu na podniesienie poziomu działki? Ziemia jest piaszczysta (opinia koparkowego, ja na tym się nie znam) i znajduje sie do odbioru w Latchorzewie. Zapewniam załadunek dopóki mam koparkę na placu. Transport w zakresie odbiorcy. Chętnych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
backdraft 12.06.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 W gminie w meldunkach powiedzieli tak: Jan Kowalskiul. Warszawska 44 05-080 Lipków i tyle, tak wpisuje się do dowodów osobistych, żadnych Izabelinów, poczt, itd. Poczta ma dojść i już. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 potrzebuje kogoś, kto zrobi mi płytki na balkonie i wejściu (a może też i garaż), ale kto ma pojęcie o izolacji balkon-drzwi balkonowe. możecie kogoś mi polecić? Miałam umówionego glazurnika na lipiec do wykończenia 2 balkonów i małego tarasu ale mnie wystawił - za mała robota dla niego (tydzień pracy). Chyba zacznę podpisywać umowy to się 2 razy zastanowią zanim wykręcą jakiś numer. W związku z powyższym gdyby ktoś dysponował namiarem na przyjaznego inwestorowi i światu glazurnika to bardzo poproszę. Nic innego nie wymagam tylko płytki położyć . jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts