Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze jedna prosba - drzwi zewnetrzne. Tutaj to wogole jest katastrofa. jezeli juz ktos robi to mozna zobaczyc ulotki ale zeby gotowe drzwi "dotknać" to juz prawie marzenia.

Mozecie polecic jakies firmy i miejsca gdzie kupic?

czy ja wiem... ja wybrane drzwi mogłem dotknąć. jedynie nie w tym kolorze :)

kupiłem w Eurodorze na Bartyckiej.

tylko, że ja je wybrałem właśnie dla tego, że tam stały i mi się spodobały :) znaczy żona wybrała, nie ja ;)

A jakie ceny za położenie kostki (sama robocizna czy z materiałem)? Jaką kostkę kładliście?

Pozdr

Łukasz

Kładziemy kostke granitowa 4/6, obrzeza z 8/10, koszt robocizny 100zl/m2. Kostka niecale 400zl za tone, wychodzi 7m2 z tony. Do tego koszty odwodnienia i cementu (musisz liczyc dziesiatki workow).

Poczatek wyprzedazy pobudowlanej - sprzedam:

RBTke i podlicznik

narozniki czarne do plytek Fap Ceramiche kolekcja Suite

uchwyty relingowe chrom dl 85cm (musialam kupic cala paczke 20sz a wykorzystalam tylko 3 sztuki)

Pozdr,

e.

Macie jakieś dobre miejsca, gdzie można kupić styropian EPS20/100 na posadzkę i wełnę w płytach i rolce na strop? Za chwilę będę musiał zamówić :)

Druga sprawa - czy ktoś zna w okolicy stolarza, któremu mogę ze spokojem przekazać moje dębowe deski do wyrobienia z nich desek podłogowych? Musi mieć dobre narzędzia i być dokładny w tym co robi.

Z góry dziękuję za namiary.

Witam i pozdrawiam,

Poszukuję pilnie śatki ogrodzeniowej z drutu pokrytego PCV w kolorze szarym/grafitowym - a wszędzie tylko zielony lub brązowy. Potrzebuję również słupki ogrodzeniowe w rozsądnych cenach. Będę wdzięczny za jakieś namiary.

Będę również wdzięczny za poradę w sprawie słupków. Są takie "zwykłę" po prostu rura z daszkiem, ale słyszałem też o takich co to mają przyspawane jakieś nakrętki, wąsy i inne bajery do montażu siatki. Na jakie rozwiązanie się zdecydować?

Pozdrawiam

Łukasz

Będę również wdzięczny za poradę w sprawie słupków. Są takie "zwykłę" po prostu rura z daszkiem, ale słyszałem też o takich co to mają przyspawane jakieś nakrętki, wąsy i inne bajery do montażu siatki. Na jakie rozwiązanie się zdecydować?

u mnie ogrodzenie robi ekipa ślusarza, więc sami dospawują te nakretki.

Podciągam:

Czy ktoś zna w okolicy stolarza, któremu mogę ze spokojem przekazać moje dębowe deski do wyrobienia z nich desek podłogowych? Musi mieć dobre narzędzia i być dokładny w tym co robi.

Przydałby się też kontakt do stolarza, który potnie mi kantowiznę na paski o grubosci 4 cm.

nie chce ktoś trochę drutu zbrojeniowego? mam kilka prętów żebrówki fi12 i fi10 chyba oraz trochę pozwijanej gładkiej fi5 (tą oddam za darmo). za darmo nie oddam żebrówki, ale za co łaska na pewno :) zwykle są pełnej długości, więc jak ktoś chce sam zabrać, to albo trzeba pociąć albo z długa przyczepką się przyturlać :)

jeszcze jedno. kogo polecacie do wywozu śmieci?

Zadzwon i sprawdz ceny - zalezy jak czesto wywoz (co tydzien lub raz na 2 tyg) i jak duzy pojemnik

2x120l i pewnie raz w tyg....

Tobłysk tel. 722 78 35

MPO tel. 632 17 48

Błysk tel. 779 40 23

Sita tel. 877 24 10

Tobłysk nie obsługuje naszej gminy. znaczy Babic :)

Błysk też nie

Witam wszystkich

Poszukuję wykonawcy ogrodzenia ( słupki klinkierowe + przęsła metalowe) oraz kostki brukowej. Będe wdzięczny za namiary.

Dziś spotkałem się z jednym Panem od ogrodzeń - zaproponował 2,80zł za jedną cegłę oraz 80zł za metr bieżący fundamentu pod ogrodzenie- jak wam się wydaje cz to dobra cena?

Mam do sprzedania stemple 2,6 - 2,8m. Odam tanio.