gildor 15.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Poszukuję wykonawcy ogrodzenia ( słupki klinkierowe + przęsła metalowe) oraz kostki brukowej. Będe wdzięczny za namiary. Dziś spotkałem się z jednym Panem od ogrodzeń - zaproponował 2,80zł za jedną cegłę oraz 80zł za metr bieżący fundamentu pod ogrodzenie- jak wam się wydaje cz to dobra cena? średnia. biorą nawet do 5pln za cegłę. z tym ze ja się umówiłem na cene kompleksowo - sztachety, malowanie, furtki, brama, etc. więc o szczegóły nie pytaj ale liczył 3,5 za cegłę i 70pln za 1mb podmurówki. ale jeszcze u mnie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.07.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Gildor, Dziękuję za informację jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 15.07.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czesc Macie stemple na zbyciu po budowie???Potrzebuje calkiem dużo na 400 m4 bliźniaka k3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.07.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Potrzebuje calkiem dużo na 400 m4 bliźniaka o, bliźniak w czwartym wymiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 15.07.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Poszukuję wykonawcy ogrodzenia ( słupki klinkierowe + przęsła metalowe) oraz kostki brukowej. Będe wdzięczny za namiary. Dziś spotkałem się z jednym Panem od ogrodzeń - zaproponował 2,80zł za jedną cegłę oraz 80zł za metr bieżący fundamentu pod ogrodzenie- jak wam się wydaje cz to dobra cena? u nas za podmurówkę ale głęboką (do 70 cm) i w lesie między korzeniami biorą 85 pln, w tym naciągnięcie siatki (bo nie wszyscy tak liczą, czyli często naciągnięcie siatki jest osobno i cena =cena siatki...np 15pln) robią starannie, sa uprzejmi i nie narzekają jak się nie możemy zdecydowac jakiej grubości słupki lub jak podejmujemy decyzje w ostatniej chwili;-) niestety nie wiem czy murują z klinkieru, słupki z cegły licż abardziej "za słupek":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Podłączam się do tematu wywozu nieczystości. Czy ktoś interesował się wywozem szamba i mógłby podać namiary na firmę, która się tym zajmuje? ode mnie zabiera gea-nova bo maja wozy większe niż moje szambo. tylko ze niestety gea-nova ostatnio podniosla ceny z 14 na 17 zl/m3 co w naszym przypadku wychodzi ponad 300 zl rocznie wiecej dla wszystkich poszukujacych firm smieciowych i szambiarskich polecam liste firm na stronie naszej gminy nie wszystkie firmy sa aktualne np jesli chodzi o szambo nr 15, a do Bysia nie ma co dzwonic bo cena zaporowa chyba 25 zl/m3 , niektorzy odpadaja tez dlatego ze nie maja platnosci przelewem http://www.babice-stare.waw.pl/index2.php?op=8&go=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Karorka, Podobno Ruciński bierze/brał??? 15 zł. Oczywiście do sprawdzenia. Przejrzałam rachunki z ZEWT Pruszków (prąd). Okazuje się, że same opłaty stałe kosztują nas ponad 60 zł miesięcznie (bez poboru prądu). Chodzi oczywiście o prąd budowlany. Abonament wg normalnej taryfy (G11) jest 10 razy tańszy. Do zmiany taryfy trzeba mieć odbiór budynku. Nie zawsze tak było i nie wszędzie tak jest bo np w Łodzi wystarczy oświadczenie, że się zakończyło budowę. Czy ktoś korzysta z internetu operatorów komórkowych i może się podzielić doświadczeniami - jakość, szybkość, ceny. Zdaje się, że tylko to mi pozostaje. Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggysulek 16.07.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam sąsiadów, szukam jak w tytule, nie zostało komuś z budowy trochę desek szalunkowych? Pozdrawiam, J Witam, pozwalam się podłączyć do zapytania o deski, a także o stemle ok. 2,8-3m długości Pozdrawiam Mam stemple do sprzedania 3m dlugie tel: 603 973 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 16.07.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?Proszę o kontakt Liseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 16.07.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Karorka, Przejrzałam rachunki z ZEWT Pruszków (prąd). Okazuje się, że same opłaty stałe kosztują nas ponad 60 zł miesięcznie (bez poboru prądu). Chodzi oczywiście o prąd budowlany. Abonament wg normalnej taryfy (G11) jest 10 razy tańszy. Do zmiany taryfy trzeba mieć odbiór budynku. Nie zawsze tak było i nie wszędzie tak jest bo np w Łodzi wystarczy oświadczenie, że się zakończyło budowę. jj ja też dostałem wczoraj rachunki i mało zawału nie dostałem, widzę że trzeba jak najszybciej kończyć budowę. A jakie warunki muszą być spełnione aby uzyskać odbiór budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 16.07.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Do oddania budynku do użytkowania potrzebne są:inwentaryzacjaprotokoły odbioru wody, kanalizacji, kominiarski, szczelności instalacji gazowej, protokół elektryczny, protokół z pomiarów wentylacji mechanicznej, odgromowej.Druk zgłoszenia można pobrać ze strony powiatu. Jeżeli jakieś roboty nie zostały wykonane trzeba je wypisać i podać termin wykonania. Po 21 dniach od zgłoszenia idziemy do starostwa, przybijają pieczątkę i możemy użytkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.07.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 W sprawie odbioru Budynek musi być wykończony – może być bez malowania i podłóg. Trzeba złożyć: - druczek ze starostwa - oświadczenie kierownika budowy 2A lub 2B - dziennik budowy - protokół odbioru instalacji gazowej - oświadczenie elektryka z uprawnieniami - protokół kominiarski (ważny 1 rok) - protokół odbioru przyłącza wodnego - oświadczenie kierownika budowy o szczelności szamba - mapa inwentaryzacyjna budynku powykonawcza - kopia pozwolenia na budowę Na decyzję w starostwie czeka się 3 tygodnie alena mapę geodezyjną czeka się do 3 miesięcy. Samą mapę robi się krótko ale coraz dłużej czeka się w urzędach. jj Tak wygląda odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavel1719501302 16.07.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Sprzedam barak na budowę - okolice Błonia: http://allegro.pl/item401497963_barak_budowlany.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 16.07.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 W sprawie odbioru Budynek musi być wykończony – może być bez malowania i podłóg. Trzeba złożyć: - druczek ze starostwa - oświadczenie kierownika budowy 2A lub 2B - dziennik budowy - protokół odbioru instalacji gazowej - oświadczenie elektryka z uprawnieniami - protokół kominiarski (ważny 1 rok) - protokół odbioru przyłącza wodnego - oświadczenie kierownika budowy o szczelności szamba - mapa inwentaryzacyjna budynku powykonawcza - kopia pozwolenia na budowę Na decyzję w starostwie czeka się 3 tygodnie alena mapę geodezyjną czeka się do 3 miesięcy. Samą mapę robi się krótko ale coraz dłużej czeka się w urzędach. jj Tak wygląda odbiór Na pewno muszą być barierki ze względu na bezpieczeństwo. Inne niewykonane prace wypisujemy na druczku. Może, np. nie być elewacji, ogrodzenia, tarasu, itp. Piszemy kiedy wykonamy i nie ma problemu. A na inwentaryzacje czekałam 4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 16.07.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Druk zgłoszenia można pobrać ze strony powiatu. jak się nazywa ten druk? http://bip.pwz.pl/pl/bip/jak_zalatwic_sprawe/architektura_i_budownictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 16.07.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Prosze bardzo:http://bip.pwz.pl/pl/bip/Urzad_Powiatu/pinb_dokumenty_do_pobrania/px_zawiadomienie_o_zakonczeniu_budowy___budynek.doc http://bip.pwz.pl/pl/bip/Urzad_Powiatu/pinb_dokumenty_do_pobrania/px_oswiadczenie_kierownika_budowy_o_zakonczeniu_budowy_budynku_bez_odstepstw_w_stosunku_do_zatwierdzonego_projektu_budowlanego.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 16.07.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 16.07.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ile stempli potrzeba ok. do stropu terriva przy fundamencie blixniaka ok 350m2???? k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 16.07.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ile stempli potrzeba ok. do stropu terriva przy fundamencie blixniaka ok 350m2???? k Dużo. Zorientuj się za ile można pożyczyć automatyczne stemple - ich potrzeba dużo mniej niż drewnianych i ustawia się 10 razy szybciej. To jest informacja, do uzyskania od kier. bud., on musi i tak ocenić czy jest dobrze wszystko przygotowane przed laniem stropu. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 16.07.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Karorka, Podobno Ruciński bierze/brał??? 15 zł. Oczywiście do sprawdzenia. Przejrzałam rachunki z ZEWT Pruszków (prąd). Okazuje się, że same opłaty stałe kosztują nas ponad 60 zł miesięcznie (bez poboru prądu). Chodzi oczywiście o prąd budowlany. Abonament wg normalnej taryfy (G11) jest 10 razy tańszy. Do zmiany taryfy trzeba mieć odbiór budynku. Nie zawsze tak było i nie wszędzie tak jest bo np w Łodzi wystarczy oświadczenie, że się zakończyło budowę. Czy ktoś korzysta z internetu operatorów komórkowych i może się podzielić doświadczeniami - jakość, szybkość, ceny. Zdaje się, że tylko to mi pozostaje. Pozdrawiam serdecznie jj jj dzieki za info, rozmawialam jakis czas temu z Rucinskim i nastepnym razem zamowie u niego, tylko mam nadzieje ze nie podniesie ceny jak sie dowie ze inne firmy podnosza co do tego pradu to moze sie cos teraz zmienilo ale my na pewno zmienialismy taryfe przed odbiorem budynku internet - juz pisalam kiedys ze korzystam z Era blueconnect i dziala bez zarzutu (UMTS czasem do 50%), najnizszy abonament jest chyba za 48 zl (nie pamietam czy brutto czy netto) tylko ze po 500 MB bardzo ograniczaja predkosc, mi starczalo to na jakies 3 tygodnie, potem przez tydzien sie wsciekalam, a poniewaz teraz pracuje w domu i internet mi niezbedny to zmienilam na wiekszy (122 bruto, 5 GB) moj maz ma w Orange ale dziala gorzej ale to sluzbowy wiec nie mial wyjscia, kiedys mial sluzbowy w erze i wtedy poprosil zeby przedstawiciel przyjechal do nas i sprawdzil zasieg i dopiero wtedy sie zdecydowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts