ozzie 19.07.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Joasiu, u nas sciany sa takie: U220 + 10 cm styropian+ cegla K3. Dzisiaj rano przy tak upalnej temperaturze w domu na parterze czulo sie przyjemny chlod . Kazdy ma swoja opinie na temat scian, czy dwu lub trzy warstwowe sa lepsze. Sciana 3W to byl nasz swiadomy wybor i jak narazie jestesmy z tego bardzo zadowoleni. Pytanie z innej beczki... Czy wiekszosc osob wybierala foliowanie dachu, czy pelne deskowanie + papa? Musimy podjac decyzje, ale sklaniamy sie ku foli, zwlaszcza, ze zaraz potem mamy zamiar klasc dachowke, tak wiec nie bedzie przestojow. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 joasiu, a czym budowlancy motywuja te kratowke ?? ze lepsza ? tansza ? lzejsza ? modna ? dostepna ? wydaje mi sie ze tansza bedzie lepsza ... ozzie, jezeli masz dach 2 spadowy - deskowanie poprawi sztywnosc konstrukcji konsyderowalbym wtedy dechy sklaniam sie ku folii - mam stromy 4 spadowy dach pozdroofki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.07.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Przepraszam, a czy ktoś z Was zbroił chudziak siatką? W projekcie nic o tym nie mam, a w "Szkole murowania" napisali, że zbroili. Joasia. ja nie zbroiłem ,ale załuje ze nie zrobiłem tego po dodłogami na gruncie dlatego ze duze powierzchnie niestety maja to do siebie ze pekaja a siatka pozwala na lepsze przenoszenie obciazeń i podobno nie pęka wtedy.Teraz dal bym nawet pod wylewke w podłogach na pietrze wydatek nikły a efekty spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 jak to jest z pozwoleniem na budowę? daję 4 egzemplarze i co? oddają potem chociaż jeden wraz z pozwoleniem czy nie? to pytanie gnębi mojego męża, który nie wie czy i ile czego kserować.. oczywiscie oddaja 2 egzemparze projektu - uspokoj meza - niech sie nie stesuje za bardzo xerujcie wszystko !! i to w kilku egzemplarzach!! projekt musisz dawac roznym bobom budowniczym, zeby Ci wycenili prace .... u mnie - juz po zlozeniu projektu okazalo sie, ze jeszcze dreny, jeszcze odrolnienie ...i do tego wszystkiego potrzebne sa dokumenty mapki i inne zaswiadczenia ... WAZNE! oryginaly trzymaj w domu - do pozwolenia zalaczaj kopie! moze to oczywiste - ale jak dolaczalem jakies zaswiadczenia w starostwie - baba chciala oryginaly - mowila, ze pozniej oddadza ... i xeruj xeruj xeruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 20.07.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 ja mam u siebie folie i na tym blachodachówke jak na razie nie mam zastrzezeń. Co do sztywnosci dachu to faktycznie deski pewnie poprawia ale tak naprawde sztywnosc dachu powinna zapewniać jego konstrukcja , od tego sa wiatrownice itd wiec jak konstrukcja jest prawidłowo wykonana to nie powinno być problemu. Ozzie to wiem już który, taki w głebi wsród zieleni . Faktycznie tempo prac imponujace bo dopiero ostatnio jadac ( a dość czesto jezdze ) tamtedy zauwazylem ze nagle z morza zieleni wyłoniła sie budowla której wcześniej tam nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Co do odrolnienia to dotyczy ono gruntow organicznych, jezeli budujecie sie w okolicach kwirynowa to grunty sa nieorganiczne i takiego dokumentu nie trzeba dolaczac No niestety nie masz racji. Bez decyzji o odrolnieniu nie dostaniesz pozwolenia na budowę. To taka formalność i myślę, że nie ma się co dalej rozpisywać na ten temat. A w Kwirynowie dalej niektórzy uprawiają swoje poletka. Kateb Niestety mam, bo przez to przebrnalem. Przy wszelkich formalnosciach sa wyjatki - tak jak napisalem ziemia organiczna wymaga odrolnienia, nieorganiczna nie - wystarczy ustosunkowanie sie. niestety ..a moze na szczescie justme mial racje - mineralnych ziem nie trzeba zwalniac z produkcji rolniczej .... ja nie musialem sie ustosunkowywac do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.07.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 my mamy dach deskowany jakos pewniej sie czuje pod takim dachem z obserwacji okolicznych budow wydaje mi sie, ze jest mniej wiecej pol na pol jesli chodzi o dechy i folie - znowu ten cholerny wybor - cale szczescie, ze mamy to juz za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 20.07.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Witam sasiadow i dziekuje za odpowiedzi na temat dachu.Czy ktos moze polecic solidnego dekarza? (dom + budynek gospodarczy oba dachy czterospadowe). Dachowke mamy zamiar klasc na poczatku wrzesnia. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 zaczynam szukac dzialki w weekend. Interesuje mnie rejon Babic i okolic, od Lazurowej przez Babice, itd. Jesli ktos wie o jakiejs dzialce na sprzedaz w tej okolicy to PROSZE dajcie znac! Z gory ogromniaste dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 20.07.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Witam sąsiadów po powrocie (moim ) z wakacji. Na mojej działce o dziwo się całkiem dużo działo przez czas niebytnosci inwestora . Mam już znacznie zaawansowany dach (już widać całe połacie gotowe - całkiem ładny widok) i właśnie się kończy ocieplenie. W środku szaleją instalatorzy (razem prąd, wod-kan i ogrzewanie). Pod koniec przyszłego tygodnia mają mi zacząć robić tynki wewnętrzne. Plan jest taki że po tynkach zrobię trochę przerwy na wyschnięcie środka a na przełomie sierpnia i września założę okna. Jakoś to w ogóle szybko idzie.... Szkoda tylko że działka wygląda jak pobojowisko z chwastami do pasa. pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.07.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 ckwadrat Jadąc od Babic w stronę Lipkowa, 100 m za skrętem na oczyszczalnie, po lewej stronie, na wysokości tego małego sklepiku jest ogłoszenie do wynajęcia 100m2, może tam? ozzie Polecam Olszewskiego, kładł dach mnie i moim znajomym, "obsłużył' osiedle w Lipkowie, firma mieści się za Jankami. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.07.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 zaczynam szukac dzialki w weekend. Interesuje mnie rejon Babic i okolic, od Lazurowej przez Babice, itd. Jesli ktos wie o jakiejs dzialce na sprzedaz w tej okolicy to PROSZE dajcie znac! Z gory ogromniaste dzieki!! na pewno jest dzialka w Lipkowie, jak bede nastepnym razem to spisze numer a dzwoniles do agencji? pare postow wczesniej dawalam namiary chyba ze chcesz kupowac bezposrednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 super dzieki, znalazlam Twoj post i zaraz tam zadzwonie. Wolalabym bezposrednio, ale co mi szkodzi. Jak sie ksztaltuja ceny dzialek w tym rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.07.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Za drogo, za drogo!!!40-45PozdroJPSWybierz się w sobotę na wycieczkę, jest sporo tablic o sprzedaży, niestety z reguły wąskie, albo po linią, ale szukać trzeba, jak tak znalazłemdla mnie i przyjaciół 4 działki obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 wow!! 4 obok siebie super - ja tez bym tak chcialo ino 2 obok siebie. A gdzie konkretnie znalazles? W GW ogloszeniach znalazlam kilka dzialek w Borzecinie, w samych Babicah nie ma wyboru, przynajmniej w gazecie. W sobote jedziemy zrobic rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 20.07.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja moją działkę kupiłam przez agencję Olimp. Tel jest na reklamie przy Warszawskiej ale ja mam numer na komórkę do właściciela - p.Kamiński 602 39 73 78 (mam nadzieję że jeszcze aktualna). Ta agencja się specjalizuje w Babicach i okolicy.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 20.07.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 zdziebdziu, wydaje ??? mi sie, ze paradoksalnie w agencjach ceny moga byc nizsze niz bezposrednio - bo do agencji zglaszaja sie ludzie, ktorym zalezy na sprzedazy .... a chlopi siedza se na gruncie i jak ktos do nich zastuka to nie wiedza ile brac ale moze nalezy szukac ...i znalezc tego "przychylnego" przyszlym inwestorom ciekawy ten Twoj nick onomatopeja jakas czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 zawsze sie balam agencji, ale moze masz racje. Moj nick to bylo przezwisko mojego taty a potem imie mojego psa, ktorego musielismy niedawno uspic Ździebdzio - to takie slodkie, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.07.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Na rogu skręcając w lewo do oczyszczalni, jadąc od Babic do Lipkowajest agencja GeoBaks czy jakoś tak ( również usługi geodezyjne, etc. )i tam maja dobre rozeznanie w terenie. Wiem że coś mają w Koczargach.Ja działki w Lipkowie złapałem przez architekta Stecia w UG.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.07.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 zaczynam szukac dzialki w weekend. Interesuje mnie rejon Babic i okolic, od Lazurowej przez Babice, itd. Jesli ktos wie o jakiejs dzialce na sprzedaz w tej okolicy to PROSZE dajcie znac! Z gory ogromniaste dzieki!! na pewno jest dzialka w Lipkowie, jak bede nastepnym razem to spisze numer a dzwoniles do agencji? pare postow wczesniej dawalam namiary chyba ze chcesz kupowac bezposrednio? dzialka w Lipkowie - 2500 m2 - tel 607 063 680 - nie wiadomo czy to agencja czy bezposrednio, nie pamietam nazwy ulicy chyba paschalisa, ale to kawalek za Kasią Zając wiec jak odszukasz link do naszej mapki w poprzednich postach (posty Manieqa) to bedzie wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts