jj 17.07.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy wiecie, że można wybrać sobie sprzedawcę energii elektrycznej? Opłata za energię składa się z opłaty za dystrybucję (w naszym wypadku ZEWT Pruszków) i opłaty za obrót (dowolny dostawca, który ma podpisaną z ZEWT umowę na sprzedaż - np RWE STOEN). Dystrubutora zmienić nie można ale można sprzedawcę.Niestety z ekonomicznego punktu widzenia niewiele z tego wynika - zmieniając ZEWT na RWE przy poborze 3000 KWh rocznie można zaoszczędzić tyle co nic - 30 zł. No może jak ktoś ogrzewa dom prądem i ma duży pobór.Tylko, że jak się człowiek chce dodzwonić do Pruszkowa to albo się nikt nie zgłasza albo jest już po ptakach czyli po 14:30, a taka 24h infolinia w RWE to jednak pewien komfort jak się chce coś załatwić. Do przemyślenia. http://www.rwestoen.pl/index.php?id=645jj PS Niestety w ten sposób nie da się ułatwić sobie przejścia na normalną taryfę z budowlanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLUGI_ 19.07.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam,po budowie mam do sprzedania stemple około 350 szt. długości około 2,80 mtel. 602328798 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 22.07.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Jak poradziliście sobie z brakiem przyłącza energetycznego i koniecznością podłączenia alrmu ze wzgledu na zamontowanie okien, robienie instalacje wew. itd.?Mam prowizorkę budowlaną i małe szanse na szybie podłączenie ostateczne i jestem w kropce jeżeli chodzi o pomysł jak to pogodzić z założeniem alarmu? Jakieś doświadczenia? Pozdr.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 22.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 My pozyczaliśmy prąd od sąsiadów przez wiekszość czasu trwania budowy. Jesli masz "legalne" przyłacze budowlane to nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.07.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 My pozyczaliśmy prąd od sąsiadów przez wiekszość czasu trwania budowy. Jesli masz "legalne" przyłacze budowlane to nie powinno być problemu. no jest problem bo jak ma na słupie, to będzie musiał podpiąc alarm przedłużaczem. co to za zabezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 22.07.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Zrobic alarm antysabotażowy i akumulator na 19 godzin. My tak mielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.07.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Zrobic alarm antysabotażowy i akumulator na 19 godzin. My tak mielismy. 19h? kurcze, mój podobno 2doby trzyma myślałem że to standard. no i wydawało mi się, że również standardem jest antysabotaż. można co najwyżej do monitoringu dodać również info o braku podstawowego zasilania a kabel zasilający zakopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 22.07.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Pocieszajace jest ze okna wstawiane sa teraz, bo zima nawet akumulator na 2 doby skonczyl by sie szybciej. Poza tym teraz chyba wiekszosc okien i tak robi sie na wymiar otworu a nie odwrotnie wiec grono potencjalnych zlodziejaszkow bardzo sie zaweza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Pocieszajace jest ze okna wstawiane sa teraz, bo zima nawet akumulator na 2 doby skonczyl by sie szybciej. fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLUGI_ 22.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam,poszukuję elektryków solidnych i tanich, czy możecie kogoś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 22.07.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dzięki za info. Musieliście mieć ogrodzoną działkę żeby firma ochroniarska zgodziła się na monitoring i "ochronę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.07.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dzięki za info. Musieliście mieć ogrodzoną działkę żeby firma ochroniarska zgodziła się na monitoring i "ochronę"? nie. w ogóle nie było takiego warunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 23.07.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Bardzo budowlane pytanie: Czy ktos wie gdzie w okolicy jest bezdotykowa myjnia samochodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 23.07.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 klemeni: tak. jest od niedawna na stacji LOTOS, tej zoltej na rogu Ekologicznej i Estrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 23.07.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czesc Spece Macie jakis kontakt do konsultanta projektanta instalacji grzewczo wentyl;acyjnej domów??? Gdzie znajde kogos godnego polecenia??? k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 23.07.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 czy ktos może mi podpowiedzieć namiar na firmę budująca ogrodzenia - chodzi o ogrodzenie z siatki i częściowo z przęseł metalowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 23.07.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja też poproszę o namiary na wykonawcę ogrodzenia (podmurówka + siatka).Jakoś nie mam szczęścia do ww. ekip - wszyscy zajęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 24.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Slawek,my tak mielismy, wstawione okna , dzrwi i alalrm podloczony do r-betki przez przedluzac. To dzialalo bez zarzutow.. tylko jest ociazliwe, bo w momencie jak jest zanik napiecia u ciebie, masz telefon od firmy ochroniarskej i musis sprawdzic cos sie dzieje.. lub im kazac wyslac patrol! My mamy Solida.. i muse przyznac ze bylo do tej pory bez zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 24.07.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 klemeni: tak. jest od niedawna na stacji LOTOS, tej zoltej na rogu Ekologicznej i Estrady. Dzieki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radik 24.07.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Oddam za symboliczne grosze prowizoryczne drzwi wejściowe szerokości ok 120 cm. Mam tez do sprzedania RB-tke. do odbioru w Kwirynowie. Pozdrawiam Wszystkich Budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts