Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy wiecie, że można wybrać sobie sprzedawcę energii elektrycznej? Opłata za energię składa się z opłaty za dystrybucję (w naszym wypadku ZEWT Pruszków) i opłaty za obrót (dowolny dostawca, który ma podpisaną z ZEWT umowę na sprzedaż - np RWE STOEN). Dystrubutora zmienić nie można ale można sprzedawcę.

Niestety z ekonomicznego punktu widzenia niewiele z tego wynika - zmieniając ZEWT na RWE przy poborze 3000 KWh rocznie można zaoszczędzić tyle co nic - 30 zł. No może jak ktoś ogrzewa dom prądem i ma duży pobór.

Tylko, że jak się człowiek chce dodzwonić do Pruszkowa to albo się nikt nie zgłasza albo jest już po ptakach czyli po 14:30, a taka 24h infolinia w RWE to jednak pewien komfort jak się chce coś załatwić. Do przemyślenia. http://www.rwestoen.pl/index.php?id=645

jj

PS Niestety w ten sposób nie da się ułatwić sobie przejścia na normalną taryfę z budowlanki.

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak poradziliście sobie z brakiem przyłącza energetycznego i koniecznością podłączenia alrmu ze wzgledu na zamontowanie okien, robienie instalacje wew. itd.?

Mam prowizorkę budowlaną i małe szanse na szybie podłączenie ostateczne i jestem w kropce jeżeli chodzi o pomysł jak to pogodzić z założeniem alarmu?

Jakieś doświadczenia?

Pozdr.

Sławek

Zrobic alarm antysabotażowy i akumulator na 19 godzin. My tak mielismy.

19h? kurcze, mój podobno 2doby trzyma :) myślałem że to standard. no i wydawało mi się, że również standardem jest antysabotaż. można co najwyżej do monitoringu dodać również info o braku podstawowego zasilania a kabel zasilający zakopać :)

Slawek,

my tak mielismy, wstawione okna , dzrwi i alalrm podloczony do r-betki przez przedluzac. To dzialalo bez zarzutow.. tylko jest ociazliwe, bo w momencie jak jest zanik napiecia u ciebie, masz telefon od firmy ochroniarskej i musis sprawdzic cos sie dzieje.. lub im kazac wyslac patrol! My mamy Solida.. i muse przyznac ze bylo do tej pory bez zadnych problemow.