Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1 szt słupa drewnianego ok 6m do tymczasowego przyłącza elektrycznego.

Może być drzewo które zawadza lub jest do wycięcia, mogę sam przyjechać i wyciąć

o kurde, a tyle czasu lezal u mnie slup i nikt nie chcial. to stal sie gruzem :)

Szkoda :( ale może komuś jeszcze gdzieś zalega jakaś sztuka

Druga sprawa - czy ktoś zna w okolicy stolarza, któremu mogę ze spokojem przekazać moje dębowe deski do wyrobienia z nich desek podłogowych? Musi mieć dobre narzędzia i być dokładny w tym co robi.

Z góry dziękuję za namiary.

Nikt nie korzystał z dobrego fachowca z dobrymi narzędziami?

Potrzebuję też pociąć belki na grubość 4 cm i 3 cm - do tego nie muszą być super narzędzia :)

Spec najelpeij w okolicach Babic :)

Podciągam - nikt nie zna???

Anetqa,

Ja tez miałam ten problem w jednym pomieszczeniu -

poziom podłogi podnosilismy plytą OSB, co zreszta polecił i wykonał parkieciarz.

Płyty OSB sa dostepne juz od grubosci zdaje sie 0,5 cm.

Kupujesz płyte i zwykły klej do parkietów. Parkieciarz powinien sobie poradzic z przyklejeniem płyty a na to parkietu.

Płyta OSB tak nie pracuje jak np sklejka bo jest zrobiona z wiórów. A podłoga potem jest równiutka.

Pozdr.

anetqa,

Cóż, płyta OSB tania nie jest. ja kupowałam tylko na 11m2 i to 0,5cm grubosci.

Inne wyjscie to wylewka samopoziomująca, ale nie wiem czy wyschnie to przez 2 tygodnie. Może jak bedzie ciepło na dworzu to ten czas wystarczy.

Ale wylewka tez tania nie jest. Worek 23 kg Planolitu Mapei kosztuje 45-50 zł. Wydajność możesz znaleźć na stronie producenta. Choc pewnie wyjdzie taniej niz 8 tys.

Margaret, niestety płyta osb jest droga, dostałam wycenę na osb z vip parkiet na 5tyś za około 80m, szkoda mi pod parkiet wkładać tyle kasy:) za ile Ty kupowałać osb? pzdr!

pogoglać można :-)

http://www.osb.pl/plyty/plyta-osb-3/page1.html

wychodzi za m2 12 zł, czyli 12*80=960zł, czy ja coś źle liczę ???, jak dobrze to poproszę 10 % znaleźnego :-)))

Ta cena może nie być bardzo aktualna, ale mimo wszystko nie wzrosła pewnie 2-3 razy. Dojdzie klej, robota, ale ile to może kosztować, dodatkowo 1 tyś?

Pozdrawiam

Łukasz