barzbo 19.08.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wszystkich gminnych budujących.My właśnie kończymy wykończenie wnętrz i powoli zabieramy się za ogród, w związku z czym poszukujemy kogoś do wywiercenia wody jeśli taka jest dostępna dość płytko lub fachowca do położenia kręgów. Może możecie kogoś rekomendować? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 20.08.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, Mam do zbycia na preferencyjnych warunkach 6 rolek wełny do ocieplenia poddasza: 3 rolki Isover-a i trzy Ursy. Grubości chyba 15 i 10 cm. Dokładnie nie pamiętam, ale gdyby ktoś był chętny, to sprawdzę dokładnie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 20.08.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Mam do zbycia na preferencyjnych warunkach 6 rolek wełny do ocieplenia poddasza: 3 rolki Isover-a i trzy Ursy. Grubości chyba 15 i 10 cm. Dokładnie nie pamiętam, ale gdyby ktoś był chętny, to sprawdzę dokładnie. A ile za taką rolkę? I gdzie trzeba podjechać żeby odebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 20.08.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 czy ktoś może mi podać namiar na dekarza, który mógłby wpaść do mnie na chwilkę i zrobić daszek nad śmietnikiem/składzikiem z dachówki ceramicznej? zajmie mu tu "chwilkę" jak mniemam, to może któryś zerwał by się z budowy na momencik mi zrobiliśmy więźbę i położyli dachówkę panowie z dachluxu oczywiście po godzinach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 20.08.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Margaret, niestety płyta osb jest droga, dostałam wycenę na osb z vip parkiet na 5tyś za około 80m, szkoda mi pod parkiet wkładać tyle kasy:) za ile Ty kupowałać osb? pzdr! pogoglać można http://www.osb.pl/plyty/plyta-osb-3/page1.html wychodzi za m2 12 zł, czyli 12*80=960zł, czy ja coś źle liczę ???, jak dobrze to poproszę 10 % znaleźnego )) Ta cena może nie być bardzo aktualna, ale mimo wszystko nie wzrosła pewnie 2-3 razy. Dojdzie klej, robota, ale ile to może kosztować, dodatkowo 1 tyś? Pozdrawiam Łukasz niestety kosztuje w vip parkiecie:) robocizna 1500zł, klej 1500zł i osb 20zł m2 słyszałam, że nie jest to za dobry pomysł, może wilgoć dostać się do osb i spuchnie pod parkietem dlatego wylewamy "czymśtam" i czekamy do wyschnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 20.08.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Czołem, Witam Mam do zbycia na preferencyjnych warunkach 6 rolek wełny do ocieplenia poddasza: 3 rolki Isover-a i trzy Ursy. Grubości chyba 15 i 10 cm. Dokładnie nie pamiętam, ale gdyby ktoś był chętny, to sprawdzę dokładnie. A ile za taką rolkę? I gdzie trzeba podjechać żeby odebrać? Wieczorem napiszę konkretniej ile jakiej wełny mam. Odbiór w Kwirynowie (pl. Kwirynowski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 20.08.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 anetqa, Jak Ci sie woda dostanie pod podłoge albo zawilgotnieje w inny sposób to i parkiet spuchnie. Fakt, wylewka bedzie wygodniejsza. Parkiecierze raczej nie maja napietych terminów więc moga poczekac. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 20.08.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 anetqa, Jak Ci sie woda dostanie pod podłoge albo zawilgotnieje w inny sposób to i parkiet spuchnie. Fakt, wylewka bedzie wygodniejsza. Parkiecierze raczej nie maja napietych terminów więc moga poczekac. Pozdr. tak wiem ale trochę się obawiałam na 80m2 kłaść osb tym bardziej, że jest to parter i salon 40metrowy gdzie na pewno odbędzie się nie jedna imprezka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goska i sławek 20.08.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, poszukujemy stolarza, osoby znającej się na rzeczy do wykonania drewnianej balustrady na balkonie. Czy ktoś takową sobie robił ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 20.08.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Podzielcie się proszę doświadczeniem na temat odprowadzenia wody z rynien. Warto kopać jakieś kręgi? Jak to zrobić? Może po prostu zostawić po staremu - rynna kończy się nad poziomem gruntu.PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yahabe 21.08.2008 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jak się woda pod parkiet dostanie to wyparuje i już- no chyba, że faktycznie zalanie pomieszczenia. płyte osb można zawsze wcześniej przemalować jakąś folią w płynie albo czymś- tak mi się wydaje, ale to już co kto woli, nie w tym rzecz. tanio nie znaleźliście..w bricomanie na połczyńskiej (a tydzień temu także w castoramie przy jerozolimskich) płyta osb-3 kronopolu grubości 12mm kosztuje niecałe 40zł! to wychodzi 12,80 za m2 brutto!dodam, że w innych supermarketach i sklepach ta sama płyta chodzi po 50 za sztuke pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.08.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Podzielcie się proszę doświadczeniem na temat odprowadzenia wody z rynien. Warto kopać jakieś kręgi? Jak to zrobić? Może po prostu zostawić po staremu - rynna kończy się nad poziomem gruntu. mam zakopane rury drenażowe jakieś 6-7m od każdej rynny i tylko z jednej przy ostatnim urwaniu chmury mi wybiło, ale przynajmniej nie chlapie na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 21.08.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ale masz studzienke pod rynna wypelniona jakims żwirem i od tego rury drenażowe, tak? Bo my tak tymczasowo wykopalismy 2-m rowy od rynny ale oczywiscie myslimy o ulepszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.08.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ale masz studzienke pod rynna wypelniona jakims żwirem i od tego rury drenażowe, tak? Bo my tak tymczasowo wykopalismy 2-m rowy od rynny ale oczywiscie myslimy o ulepszeniu. właśnie nie mam nic na końcu. tak jak zostawił Pan Wiesio też zastanawiam się co z tym zrobić. pomyślałem, że do dwóch newralgicznych zwyczajnie wykopie dołek i wstawie krąg betonowy i z wprowadze tam te rury, ale po ostatnich ulewach nic sie nie popsuło, mimo gliny dobrze wsiakało, więc nie wiem czy jest sens... może li tylko jak w końcu otwory w rurach drenażowych się zamulą... nie wiem, nei znam się, myślałem, że Pan Wiesio zrobi to w sposób przemyślany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 21.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Rurę drenażową która mam puszczona od odplywu podjazdu owinelam agrowłókniną, mam nadzieje dzieki temu ograniczyc/spowolnic zatykanie dziurek. Z tymi od rynien planuje zrobic tak samo. Tylko mysle jak polaczyc studzienke z rura - moze sa studzienki z redukcja? Czy trzeba wybijac dziure pod drenaz w dnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr lichota 21.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Czy ma ktoś może do odsprzedania plastikowe WC - typu TOI TOI ?Chętnie przejąłbym...0-506-38-453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 21.08.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Czy ma ktoś może do odsprzedania plastikowe WC - typu TOI TOI ? Chętnie przejąłbym... 0-506-38-453 To ToiToia sie nie wypozycza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.08.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Tylko mysle jak polaczyc studzienke z rura - moze sa studzienki z redukcja? Czy trzeba wybijac dziure pod drenaz w dnie? a o jakich studzienkach Ty mówisz? krąg betonowy bez dna, wysypany na dnie żwirem, a do tego wprowadzone ruru drenażowe (przez wybite otwory). co to jest agrowłóknina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 21.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Agrowłokniny stosuje sie do osłony roślin przed: • przymrozkami, niskimi temperaturami, • silnymi wiatrami, • zbyt szybką utratą wody gruntowej, • zanieczyszczeniem pyłami, • szkodliwymi owadami, • uszkodzeniami przez gryzonie i ptaki akurat ppkt. 3 jest raczej niepożądany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 21.08.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Studzienka czy krag, chodzi nam o to samo zapewne. Agrowłóknina to taki material co przepuszcza wode a nie przepuszcza piasku i innych zanieczyszczen. Mam to na tarasach pod zwirem. Kupisz w centrach ogrodniczych bo mozna tym tez ściółkowac między roslinami zeby chwasty nie rosly a na to dopiero kora. Do wyboru biała lub czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts