Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agrowłóknina to taki material co przepuszcza wode a nie przepuszcza piasku i innych zanieczyszczen. Mam to na tarasach pod zwirem. Kupisz w centrach ogrodniczych bo mozna tym tez ściółkowac między roslinami zeby chwasty nie rosly a na to dopiero kora. Do wyboru biała lub czarna :lol: :lol: :lol:

Ciebie chyba idzie bardziej o geowłókninę.

Geowłókniny filtracyjne.

Geowłókniny, których główną funkcją jest filtracja, czyli zatrzymanie cząstek stałych przy jednoczesnym swobodnym przepływie wody między dwiema różnymi warstwami gruntów. Stosuje się je głównie do konstrukcji drenów francuskich (drenów kamiennych), owijania rur drenarskich, jako warstwa filtracyjna ograniczająca erozję wewnętrzną w budownictwie wodnym oraz pod gabionami i geokratami

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gildor,

jestes MISZCZU!

O to mi chodzilo.

myśle, że jak to tak zrealizuję, to nię będę kończył tego żadna studzienką, tylko zostawie. jak drenaz nie da rady łyknąć wiecej wody, to ją przeleję przez klapke przy rynnie. nie powinno byc tego dużo, bo jak pisałem, nawet przy ostatnich zlewach niewiele mi się przelało wyłacznie przy rynnie z najwiekszym odpływem z dachu.

nie chce mi się kopać :)

Witam budujących sąsiadów z zaprzyjaźnionej Gminy :)

Szukam

1 szt słupa drewnianego ok 6m do tymczasowego przyłącza elektrycznego.

Może być drzewo które zawadza lub jest do wycięcia, mogę sam przyjechać i wyciąć

Poratujecie ?

Jesli sprawa jest jeszcze aktualna to u mnie zalega belka drewniana rzeczonej dlugosci. Wymiary 5,9m x 20 cm x 8 cm. Ewentualnie zapraszam na priva.

Gildor,

W sprawie daszku od smietnika - u mnie robili sprzedawcy z Dachluxa. Robia po godzinach takie rzeczy. Polecam jak najbardziej.

W kwestii drewnianych barierek do balkonow - podlaczam sie do prosby o namiary na stolarza, ktory wykonuje takie rzeczy.

Pozdrawiam uprzejmie

jj

PS bojkotuje od dzis polskie znaki :wink:. Nie wiem tylko kto bardziej - ja, czy moja klawiaura.

ogolnie na allegro z toi toiami jest anomalia. mozna kupic za 600-800 pln ale tylko w oklicach slubic, gubina etc- jeden region w Polsce, a nie oplaca sie transpotowac, w Warszawie nie mozna znalezc uzywanych, nowe jak piszesz cos ok 2200.

Macie jakiś pomysł na pozbycie się palet po budowie. Sporo tego mi jeszcze zostało.

moich czesc zabrał skład, a czesc oddałem sąsiadom. w ogóle sasiedzi zabrali mi wszystko co drewniane i nie nadawalo sie do dalszego użytku. pewnie w piecu sobie palą.

Nawet na pewno. dałeś im kupę kasiory :-)

macie namiary na niedrogich projektantów przyłącza wodociągowego ?

Mój projekt robiła pani Krystyna Szarlik. Nie wiem jest niedrogo. Mi zrobiła taniej w ramach sąsiedzkiej pomocy - nieco taniej. Z tego co się orientuję, normalnie jest to koszt 500-600 PLN. Kontakt wysyłam na prv'a.