Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jesli sprawa jest jeszcze aktualna to u mnie zalega belka drewniana rzeczonej dlugosci. Wymiary 5,9m x 20 cm x 8 cm. Ewentualnie zapraszam na priva.

Dzieki jj

Sprawa nieaktualna lub zawieszona, slup wkopany zrobiony z suchej sosny wybranej i wyciętej z własnej działki, łaskawi elektrycy we wtorek ocenią czy jest wystarczająco dobry :) jak będą zakładać mi warkocz.

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie kominek robił pan Arek 604 237348.

Za wszystko (tj. robociznę, materiały do obudowy (cegła, a nie g-k), marmur na obudowę) zapłaciłam 4500. Do tego doszedł tylko koszt wkładu. Nie mam rozprowadzenia DGP.

Kominek działa bez zarzutu.

Ponieważ zabudowa kominka jest sprawą "artystyczną" :wink: radzę uzgodnić szczegóły przed zamówieniem.

macie namiary na niedrogich projektantów przyłącza wodociągowego ?

Mi robiła Pani, która w gminie się tym zajmuje. Ceny miała dużo niższe niż konkurencja. Jesli jesteś jeszcze zainteresowany to namiary na Panią mam w domu.

Nam za projekt wodociągu 42mb + przyłącze 7mb + drugie przyłącze 10mb wyszło 1000 pln. Wszystko dzielone na dwie osoby.

proszę Was o namiary na dobrego kominiarza ze sprzętem profesjonalnym, strasznie zależy mi na czasie, z góry dziękuję!

jeżeli chodzi Ci o kominkarza :wink: to z czystym sumieniem bardzo polecam pana Krzysztofa 602310580, który był jednym z najbardziej udanych wykonawców na naszej budowie! (nazwy firmy juz nie pamiętam) nie dosyć, ze wszystko chodzi jak w zegarku, ze wymyslilismy sobie w trakcie rozprowadzenie powietrza po stropie, że mowil szczerze co ma sens a co jest nabijaniem w butelkę, to jeszcze negocjacje cenowe zaczęliśmy od minimalnych cen innych super firm i się dało; nawet bez 'płaczu' (nie wiem jak inne, dało się na spartherm, ale zakłada sporo innych firm). A, bylo to ponad rok temu, wszystkie super-firmy-kominkowe startowaly od ok 5000 za obsadzenie kominka(!), u niego duzo mniej z obudowa, plytami k-g itp cuda w środku.

Pan nazywa się Krzysztof Kołakowski POLECAM, mnie zrobił 10lat temu kominek Jotul 18KW w pierwszym domu który ogrzewa cały dom z rozprowadzeniem, naprawdę artysta, do dziś nie ma nawet ryski na żadnym elemencie a paliliśmy przez dobre 8 lat naprawdę ostro łącznie z używaniem węgla i koksu dla sprawdzenia bajek o Jotulu i się sprawdziło jest OK!!!

Mam do odstąpienia w Izabelinie używany przewód/kabel na tzw warkocz, dwa zwoje po ok 35mb każdy, jeden jest cały a drugi ma łączkę gdzieś w 1/3 długości, kabel średnica ok 5-6mm, w środku 7 szt przewodów aluminiowych. Do dziś działał ale musiał być zdjęty z powodu przeróbki linii która szła na budowanym domem.

jeśli ktoś jest chętny proszę o info na Priva.

http://images28.fotosik.pl/270/8fdc449411730fb6.jpg

http://images37.fotosik.pl/5/cb7de612e1f592e1.jpg

http://images32.fotosik.pl/350/d372b51449405b6dmed.jpg

Witam,

czy ktos z Was kupowal moze drewno na więźbę impregnowane bezbarwnie, bez tej okropnej zielonej farby? W naszym domu bedzie widac wiele drewnianych elementow konstrukcji wiec potrzebujemy ladne drewno.

Prosze o namiary na tartak/sklad gdzie mozna takie zamowic.

Pozdrawiam,

Ola

Witam,

czy ktos z Was kupowal moze drewno na więźbę impregnowane bezbarwnie, bez tej okropnej zielonej farby? W naszym domu bedzie widac wiele drewnianych elementow konstrukcji wiec potrzebujemy ladne drewno.

Prosze o namiary na tartak/sklad gdzie mozna takie zamowic.

Pozdrawiam,

Ola

Po tej zielonej lub brązowej farbie po jakimś czasie śladu nie ma. Kolor ulega dezaktywacji :wink: