Fa 29.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Poszukuje namiarow na dobrego elektryka. Prosze o info na PWDzieki,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 01.09.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 gdzie zamawialiście drzwi zewnętrzne ? macie namiary na niedrogich projektantów przyłącza wodociągowego ? Mi robiła Pani, która w gminie się tym zajmuje. Ceny miała dużo niższe niż konkurencja. Jesli jesteś jeszcze zainteresowany to namiary na Panią mam w domu. Nam za projekt wodociągu 42mb + przyłącze 7mb + drugie przyłącze 10mb wyszło 1000 pln. Wszystko dzielone na dwie osoby. można prosić o namiary na Panią projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetqa 01.09.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 gdzie zamawialiście drzwi zewnętrzne ? drzwi i okna mam Urzędowskiego, drzwi niestety nie były tanie /14tyś/ ale są cudne, z doświetleniami bocznymi i górnym i są grubości prawie 10 cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 01.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 gdzie zamawialiście drzwi zewnętrzne ? Eurodoor na bartckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 02.09.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 gdzie zamawialiście drzwi zewnętrzne ? Moje drzwi są od "Dziadka" http://www.dziadek.com.pl zamawiał mi je mój wykonawca http://www.domiidomki.com Okna do domów pasywnych mam tez od nich. Drzwi tej wytwórni są badane w komorach klimatycznych ITB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 02.09.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Drzwi zew firma Zbig-met z Jabłonnej, mają też salon na Żoliborzu. Robią drzwi typowe i na wymiar, także wg indywidualnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 02.09.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Drzwi zew firma Zbig-met z Jabłonnej, mają też salon na Żoliborzu. Robią drzwi typowe i na wymiar, także wg indywidualnego projektu. Oj tak tez polecam Zbigmet, mam ich drzwi antywłamaniowe w obecnym domu ponad 11 lat i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 03.09.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Czy ktos z Was instalowal u siebie pompe ciepla powietrze-powietrze?Jesli tak, poprosze o info jak sie sprawdza i o namiary na ekipe, ktora zrobila instalacje.Dzieki,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 03.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Poprosze o namiary na dobra, sprawdzona ekipe od rekuperacji.Dzieki,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 03.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Poprosze o namiary na dobra, sprawdzona ekipe od rekuperacji. Dzieki, Ola Spróbuj arma-san z Łomianek - to firma mojego szwagra Robią w okolicy różne fajne rzeczy - rekuperację też. http://www.arma-san.pl tel. do szagra: Sławomir Bartczuk 505 171 404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 03.09.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Czy ktos z Was instalowal u siebie pompe ciepla powietrze-powietrze? Jesli tak, poprosze o info jak sie sprawdza i o namiary na ekipe, ktora zrobila instalacje. Dzieki, Ola U mnie robi teraz dom pasywny firma http://domyidomki.com/ z taka pompą. Najnowszej generacji pompa szwedzka mecmaster http://www.mecmaster.se/ w współpracy z Panem Markiewiczem firma Famar http://www.famar.xlnet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 04.09.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witajcie, Czy po starej dobrej znajomości mogę Was poprosić o pomoc? Dawno mnie nie było ale powracam, bo odbiór segmentu tuż, tuż... A ja wciąż nie wiem jak co ma wyglądać, nie wiem od czego zacząć i jak się dobrze zorganizować... jestem laikiem ... wpisuję w wyszukiwarkę jakieś zapytanie a tam tyle odpowiedzi, że przez tydzień nie znajdę tego co chcę... Może pomożecie? Pierwsze proste pytanie: - gdzie w Warszawie i okolicach polecacie obejrzeć sobie materiały do wykończeń - płytki, parkiety, gdzie jest tego największy wybór - no a po obejrzeniu i podjęciu decyzji gdzie najlepiej kupić, gdzie kupić? Czy miejsca jak pawilony na Bartyckiej, czy sklepy budowlane (Castorama, Leroy) są ok.? Czy np ceny na Bartyckiej nie są wyższe niż w jakiś małych sklepach? A czy w marketach budowlanych, w których być może jest taniej np. płytki nie są gorszej jakości? Czy możecie wrzucić polecane przez Was sklepy? będę strasznie wdzieczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.09.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Na Bartyckiej mozna sobie poogladac, polecam Euro-ceramika, maja w miare dobre wystawki. Dobry jest DavImport na Bartyckiej 175, ich zaleta sa bardzo ktorkie terminy oczekiwania na towar. wole jednak TTW bo jest tam zdecydowanie mniej ludzi Odnosnie cen, to kupilam w tego typu sklepach tylko rzeczy Villeroy&Boch w Łazienki XXIx. Reszta byla "nieco" drozsza. Np ceramike Simas sciagalam spod Krakowa bo na wc byla roznica w cenie 1500zl !!! Baterie i przyciski do geberitow bralam z lazienkaplus.pl z Poznania, ceny bardzo konkurencyjne. Polecam cos takiego - idziesz, wybierasz lub ogladasz w necie katalogi (ja tak robilam, na Bartyckiej bylam moze ze 2 razy). Potem wchodzisz na allegro lub ceneo.pl i kupujesz tam gdzie najtaniej. Transport np umywalki to koszt ok 40-50 zl, zazwyczaj oplaca sie sprowadzac. Przy wiekszych zamowieniach udaje sie wytargowac darmowy transport i upust. Na Bartyckiej i w TTW tez daja upusty, ale nawet z tym bylo drozej niz sprowadzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witajcie, Czy po starej dobrej znajomości mogę Was poprosić o pomoc? Dawno mnie nie było ale powracam, bo odbiór segmentu tuż, tuż... A ja wciąż nie wiem jak co ma wyglądać, nie wiem od czego zacząć i jak się dobrze zorganizować... jestem laikiem ... wpisuję w wyszukiwarkę jakieś zapytanie a tam tyle odpowiedzi, że przez tydzień nie znajdę tego co chcę... Może pomożecie? Pierwsze proste pytanie: - gdzie w Warszawie i okolicach polecacie obejrzeć sobie materiały do wykończeń - płytki, parkiety, gdzie jest tego największy wybór - no a po obejrzeniu i podjęciu decyzji gdzie najlepiej kupić, gdzie kupić? Czy miejsca jak pawilony na Bartyckiej, czy sklepy budowlane (Castorama, Leroy) są ok.? Czy np ceny na Bartyckiej nie są wyższe niż w jakiś małych sklepach? A czy w marketach budowlanych, w których być może jest taniej np. płytki nie są gorszej jakości? Czy możecie wrzucić polecane przez Was sklepy? będę strasznie wdzieczna za pomoc Z żoną kupujemy w następujący sposób. Płytki do holuu, kuchni łazienek w TTW Opex. Idziemy, oglądamy, spisujemy cenę. Sprawdzamy w internecie. Jest najczesciej o niebo taniej. Wracamy do Opexu i pytamy o zniżkę informując przy okazji o cenie z netu. Nie mieliśmy jeszcze sytuacji aby zaproponowana cena była wyższa od tej z netu. Ostatnie przykłady. Płytka w Opexie 106 plm/m2. W necie 89/m2. Po powrocie do Opexu kupiliśmy za 86. Dekor w Opexie 42 pln/szt. W necie ten sam 38. Po powrocie do Opexu kupiliśmy za 36. Jesli chodzi o wanny, umywalki to Opex a później internet. Tutaj różnice w kasie były tak kolosalne, że nie nadrabiają tego zniżkami. Żona wymarzyła sobie pewną częśc armatury, która w Opexie kosztowała 3999. W necie znalazłem ją za 1800. A jesli chcesz armaturę, wanny i inne cuda z renomowanych zagranicznych firm to polecam http://www.megabad.de - ceny w porównaniu z naszymi niższe o kilkadziesiąt procent. Dowóz sprzetu (znajomi zamówili wannę, trzy kibelki, dwie umywalki) do PL 1000 zł. Przy czym tą kasę z nawiązką zaoszczedzili na samej wannie. Płytki do kotłowni i garażu kupuje jak najtańsze w promocji w marketach budowlanych. Jesli chodzi o podłogi to ja polecam http://www.pokryciapodlogowe.pl są w naszej okolicy. Negocjacje cenowe to żona właściciela. Jesli chodzi o doradztwo w zakresie co i gdzie i jak połozyć to p.Piotrek. Podłegę od nich ma trójka moich znajomych (parkiet dąb i 2*egzotyki). Widziałem jak to wyglądało na żywo. Super. Swoje drewno także biorę od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBOFRUIT 05.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Wiedziałam, że mogę na Was liczyć Wieeeelkie dzięki. No to zapowiada się ciekawy i pracowity weekend Choć wykańczanie mieszkania, szukanie materiałów wykończeniowych z dwójką małych dzieci raczej do prostych nie należy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Choć wykańczanie mieszkania, szukanie materiałów wykończeniowych z dwójką małych dzieci raczej do prostych nie należy.... Czy ja wiem. Chyba nie ma z tym problemu pod warunkiem, że dzieci zostawia się teściowej na przykład Mnie osobiście temat wykańczania dobija. Za "moich czasów"za 800 pln przyjeżdzały na budowę dwie wywroty z piachem a dokładając jeszcze kilka setek miałem paletę z cementem. I było widac na co wydałem kasę. Te same pieniądze moja żona obecnie wydaje na jakies pierdoły, które zajmują 1/3 bagażnika naszego auta. Jakies to chore jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 06.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Za "moich czasów"za 800 pln przyjeżdzały na budowę dwie wywroty z piachem a dokładając jeszcze kilka setek miałem paletę z cementem. I było widac na co wydałem kasę. Te same pieniądze moja żona obecnie wydaje na jakies pierdoły, które zajmują 1/3 bagażnika naszego auta. Jakies to chore jest . Jak sobie przypomnę ile mnie wyniosła robocizna stanu surowego to mnie pusty śmiech ogarnia. I ja się jeszcze targowałem... )) A przy okazji się pochwalę - mieszkam już (!), ale jeszcze czasem nam się z żonką wypsnie, że na budowę jedziemy ))) Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.09.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 lukasz-s, gratulacje!!! Mi też się czasem wypsnie o tej budowie Ale wczoraj z kolei moja córa chyba pierwszy raz powiedziała, że jedzie "do domu", a nie "na działkę" ("na budowę"). Nareszcie!!! A kasa na wykończenie rzeczywiście znika jak kamfora Mario, oj, tak, zakupy z dziećmi to przechodzi tylko wtedy, kiedy te maluchy są u babci... Bobofruit, przekonaliśmy się o tym wielokrotnie. Trochę da się załatwić, a potem ta śpiąca więc marudzi, tej chce się cośtam i właśnie znika za półką w supermarkecie... jęczą i zachowują tak, że jasnej cholery człowiek dostaje... i wraca do domu wściekły powtarzając sobie, że to był ostatni raz... Płytki - Bartycka Genbud. Chcieliśmy polskie, a oni tam maja niemal wszystko. I często od ręki, bo magazyn na miejscu. Z racji tego, że braliśmy na cały parter plus 2 łazienki na piętrze z miejsca wytargowaliśmy rabat Klepka - sprowadzana z gór Castorama - farby, klej do glazury, fugi, wszelakie bibeloty typu gąbki do fug, listwy, wałki do malowania, lampki na podbitkę (to chyba akurat był Leroy-Merlin), sporo lamp do domu, krany, kibelki... Uważam, że ze wszystkich marketów budowlanych są najlepiej wyposażeni. Może nie zawsze są to rzeczy najwyższej jakości, ale ceny materiałów wykończeniowych tak wykańczają, że czasem już brałam coś stamtąd, bo jest, bo na miejscu, i najwyżej się wymieni później. Nie oszczędzałam na płytkach, fugach, kleju do fug, natomiast lampki czy kran to zawsze można wymienić... Bartycka rzeczywiście najtańsza nie jest... Ale kafelki wolałam kupić właśnie tam... I kabinę prysznicową z brodzikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 08.09.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam, mam do sprzedania: 1. Blaszak 3 x 5 m - mieszkanie dla ekip 2. RB-tka czyli mini rozdzielnia do zasilania budowy 3. Uziom - kilkanaście metrów oddam: drewniane WC wszystko do odebrania w Koczargach, więcej info i zdjęcia na prv pzdr,Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 08.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam, prośba do wszystkich z mazowieckiego, (buduje w Wierzbinie gm. St. Babice)pilnie poszukuje Cieśli do wykonanai więżby w zręcznym, moja ekipa która właśnie miala rozpocząć dzisiaj pracę nagle rozmyśliła się !!!! ( termin roboty mieliśmy juz umowiony w czerwcu !!! Przy okazji ostrzegam przed nimi - Pan Marek Sikorski z Siedlec pozdrawiam wszystkich budujących wielce wzburzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts