Marcin Iszkuło 11.09.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam serdecznie, Czy ktoś z forumowiczów buduje obecnie z wykorzystaniem firmy, która całościowo buduje dom do stanu deweloperskiego?Szukam firmy, która bierze też na siebie wszystkie sprawy urzędowe. będę wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 11.09.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 A po co ta stal w takim razie? Myśle sobie, że chodzi o to żeby wyeliminować pewną grupę włamywaczy, jak będziesz mieć dom bez drzwi to pijaczek wejdzie bo mu na piwo braknie. Zwykłe drzwi eliminują większość pijaczków, ale już na większych chuliganów trzeba jakieś antywłamy. Ja mam ciężkie drewniane na stelażu z profili stalowych i naprawdę trzeba by mocno siekierą walić lub użyć piły żeby je sforsować. Zobaczcie ile ogłoszeń wszędzie - "awaryjne otwieranie zamków". Kiedyś widziałem taką akcję jak się zacięły super zamki w super drzwiach w pewnej firmie - gość przyjechał, kazał pokazać sobie klucze i po 5 minutach drzwi były otwarte - bez zniszczeń. Pewnie są lepsi od niego specjaliści. A w kwestii zniżki ubezp., trzeba sprawdzić, bo niektóre firmy dają zniżki za dużo rzeczy, ale jest maksymalny pułap i za alarm z monitoringiem od razu osiąga się max zniżkę, więc reszta nie jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.09.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witajcie! Moja sasiadka od ktorej tez dzialke kupowalismy ma do sprzedania dzialke rolna z przeznaczeniem na odrolnienie. Dzialka ma 1280m2. Polozona w miejscowosci Borzeęcin Mały. Jesli ktos jest zainteresowany to podaje telefonPani Nowak693 317 791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szwecja 15.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam, Poszukuje pilnie kierownika budowy na troche wiecej pracy niz podpisywanie kwitow. Pomozcie poprosze pozdrawiam, tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam sąsiadów Odstapie po promocyjnej cenie stemple budowlane ok. 200 szt długość 2,80 - 3,00 m Gdyby ktoś reflektował to mam jeszcze ok. 4 palety pustaków stropowych Porotherm 23/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 15.09.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 jaką stosowaliście grubośc płyty OSB na podłogę na strychu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Mam pytanie dot. okien: chcemy wstawic okna jeszcze przed zima (PCV), ale nie planujemy dalszych prac tj. elewacji oraz nie bedziemy ogrzewac domu. Czy prawda jest, ze to moze zle wplynac na obsadzenie okien: pianke itd.? Ostatnio ktos powiedzial mi, iz jesli zostawi sie na zime nie otynkowana pianke i nie ogrzewa sie domu to przy zalozeniu, ze dom caly czas pracuje moze dojsc do uszkodzenia okien - prawda czy falsz? Dajcie prosze znac, bo nie wiem czy mam zamawiac te okna czy nie. A Wy jak robiliscie? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 15.09.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam sąsiadów, potrzebuję dość pilnie namiary na dzwig 10 tonowy z naszych okolic, jakis solidny i w rozsądnej cenie. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 15.09.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 HejIle teraz w naszej okolicy za połozenie tynkow zewnetrznych (komplecik: styro, siatak, tynk silikatowy, obróbki okien)??Mam ofertę na 125zl netto za 1m2 z materialem (styro 15cm)- wydaje mi sie duzo. PozdroSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 jaką stosowaliście grubośc płyty OSB na podłogę na strychu ? 18 mm, pióro wpust. Warto zwrócić uwagę jak wniesiesz te płyty na strych, żeby nie kupić dużego formatu, który trzeba potem gdzieś na dole i tak pociąć. Strasznie ciężkie są te płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 15.09.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Mam pytanie dot. okien: chcemy wstawic okna jeszcze przed zima (PCV), ale nie planujemy dalszych prac tj. elewacji oraz nie bedziemy ogrzewac domu. Czy prawda jest, ze to moze zle wplynac na obsadzenie okien: pianke itd.? Moim zdaniem bzdura. Wkoło ludzie obsadzają, ja obsadzałem przed grzaniem nic się nie dzieje. Teraz wszystko idzie na piankę, parapety zewnętrzne też i chyba nic im się od mrozu nie dzieje. Karta techniczna pianki Soudal mówi od -40 do +100, a dom będzie pracować przez kilka lat niezależnie od ogrzewania. Więc nie widzę związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 16.09.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mam pytanie dot. okien: chcemy wstawic okna jeszcze przed zima (PCV), ale nie planujemy dalszych prac tj. elewacji oraz nie bedziemy ogrzewac domu. Czy prawda jest, ze to moze zle wplynac na obsadzenie okien: pianke itd.? Moim zdaniem bzdura. Wkoło ludzie obsadzają, ja obsadzałem przed grzaniem nic się nie dzieje. Teraz wszystko idzie na piankę, parapety zewnętrzne też i chyba nic im się od mrozu nie dzieje. Karta techniczna pianki Soudal mówi od -40 do +100, a dom będzie pracować przez kilka lat niezależnie od ogrzewania. Więc nie widzę związku. ja miałem też wstawione przed zimą, nie ogrzewany budynek i nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 16.09.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Witajcie, Napiszcie proszę kiedy robi się podbitkę. Ja obecnie jestem po instalacjach, tynkach i wylewkach. Przed zimą chciałabym jeszcze zrobić ocieplenie, ale bez kolorku.Czy coś jeszcze dobrze byłoby zrobić żeby zabezpieczyc dom przez zimą? Zimą ogrzewać nie będziemy, zrobimy sobie przerwę żeby złapać oddech. Nie wiem właśnie czy podbitkę lepiej zrobić teraz czy wiosną przed tynkiem? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 16.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jaskolka, podbytka sie robi po ociepleniu, przed nalorzenie koloru. U nas jest budynek ociplony, zagruntowany i teraz bedziemy robyc podbytka. Kolorem moze byc nawet na wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.09.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mam pytanie dot. okien: chcemy wstawic okna jeszcze przed zima (PCV), ale nie planujemy dalszych prac tj. elewacji oraz nie bedziemy ogrzewac domu. Czy prawda jest, ze to moze zle wplynac na obsadzenie okien: pianke itd.? Ostatnio ktos powiedzial mi, iz jesli zostawi sie na zime nie otynkowana pianke i nie ogrzewa sie domu to przy zalozeniu, ze dom caly czas pracuje moze dojsc do uszkodzenia okien - prawda czy falsz? Dajcie prosze znac, bo nie wiem czy mam zamawiac te okna czy nie. A Wy jak robiliscie? Ola Fałsz. Nic mi się nie uszkodziło. Okna stały przez zeszłą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.09.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Fa,Problem to mógłbybyc ale z okami drewnianymi przy nieogrzewanym w zimie domu.Piance nic sie nie stanie. G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_ 17.09.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Hej Ile teraz w naszej okolicy za połozenie tynkow zewnetrznych (komplecik: styro, siatak, tynk silikatowy, obróbki okien)?? Mam ofertę na 125zl netto za 1m2 z materialem (styro 15cm)- wydaje mi sie duzo. Pozdro Sławek Wszystko wskazuje na to że tynki wyszły z użycia - nikt ostatnio nie robił tynku żeby podzielić się info o cenie i wykonawcy?? S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 17.09.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Wszystko wskazuje na to że tynki wyszły z użycia - nikt ostatnio nie robił tynku żeby podzielić się info o cenie i wykonawcy?? S. Ja robiłem - za styro 14 cm, tynk akrylowy w cenie 95 plz za m2. Nie polecam jednak ekipy bo: 1. Ściany są krzywe (i to mocno). 2. Niedoróbki przy oknach i drzwiach. 3. Krzywo zamontowane rynny. 4. "Smarki" na rogach budynku. Sprawdź Jack-bud - podobno robią dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 17.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 jaką stosowaliście grubość płyty OSB na podłogę na strychu ? U mnie OSB-3 22mm, płyty bez wpustów zmontowane z malutkim dystansem pomiędzy płytami, dom jest parterowy w szkielecie kanadyjskim wiec zrobione małe dystanse (typu dylatacja) aby nie było stękania i jęczenia pomiędzy płytami jak dom pracuje , strych u mnie jest nieużytkowy, nie ogrzewany, grube ocieplenie 22cm +folia aluterm pomiędzy krokwiami od strony domu, płyta jest tylko aby dojść do centrali wentylacyjnej i ewentualnie do inspekcji od czasu do czasu czy nic się nie dzieje plus kontrola czujki dymowej i radiolinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 17.09.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Hej Ile teraz w naszej okolicy za połozenie tynkow zewnetrznych (komplecik: styro, siatak, tynk silikatowy, obróbki okien)?? Mam ofertę na 125zl netto za 1m2 z materialem (styro 15cm)- wydaje mi sie duzo. Pozdro Sławek Wszystko wskazuje na to że tynki wyszły z użycia - nikt ostatnio nie robił tynku żeby podzielić się info o cenie i wykonawcy?? S. Ja moge podac moja cene za robocinę - total 40 zł/m2. ekipa robiła na wiosne tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts