PiotrFL 17.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam, Szukam glazurnika do polozenia gresu i plytek klinkierowych. Czy ktos moglby mi polecic dobrego i niedrogiego fachowca? Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 17.09.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czesc 4 room Pytanie krótkie - czy jest sens zakładania kominka z płaszczem wodnym jak jest przewidziana rekuperacja - ??? Teoretycznie z ciepłego salonu podgrzanego kominkiem rekuperator powinien wyciagac cieple powietrze i wydmuchac na całe mieszkanie???? k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 17.09.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czesc Gdzie znajde nocleg w znosnych warunkach w Babicach / Lipków lub okolicy???? K3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 17.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czesc 4 room Pytanie krótkie - czy jest sens zakładania kominka z płaszczem wodnym jak jest przewidziana rekuperacja - ??? Teoretycznie z ciepłego salonu podgrzanego kominkiem rekuperator powinien wyciagac cieple powietrze i wydmuchac na całe mieszkanie???? k Ja bym nie robił, analizowałem to u siebie i wg mnie skórka nie warta wyprawki. Dobry płaszcz wodny dobrze bezpiecznie podłączony nie jest tani, nie wspomnę o trudnej kontroli temperatury kominka i płaszcza, zawory bezpieczeństwa w razie przekroczenie temperatury itp itd tak mi doradzili dwaj niezależni fachowcy. Ja jestem w trakcie wykonywania zaawansowanej rekuperacji tzn pompy ciepła ogrzewającej wodą podłogi i pracującej z ciepła wentylacyjnego + GWC. Na kominek mam założonego tzw "jeża" taki wymiennik krzyżowy nadstawka nad kominkiem który odbiera ile się da ciepła idącego w komin i oddaje do pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.09.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ku przestrodze wszystkim nie polecam również usług pana kakaowy Więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Czesc 4 room Pytanie krótkie - czy jest sens zakładania kominka z płaszczem wodnym jak jest przewidziana rekuperacja - ??? Teoretycznie z ciepłego salonu podgrzanego kominkiem rekuperator powinien wyciagac cieple powietrze i wydmuchac na całe mieszkanie???? k Ja bym nie robił, analizowałem to u siebie i wg mnie skórka nie warta wyprawki. Dobry płaszcz wodny dobrze bezpiecznie podłączony nie jest tani, nie wspomnę o trudnej kontroli temperatury kominka i płaszcza, zawory bezpieczeństwa w razie przekroczenie temperatury itp itd tak mi doradzili dwaj niezależni fachowcy. Ja jestem w trakcie wykonywania zaawansowanej rekuperacji tzn pompy ciepła ogrzewającej wodą podłogi i pracującej z ciepła wentylacyjnego + GWC. Na kominek mam założonego tzw "jeża" taki wymiennik krzyżowy nadstawka nad kominkiem który odbiera ile się da ciepła idącego w komin i oddaje do pomieszczenia. tez się nad tym zastanawiałam. Mam tylko rekuperacje i tradycyjny wydmuch ciepłego powietrza z kominka w salonie. Zgodnie z zasadą działania wentylacji mechanicznej to ciepło zostanie i tak rozprowadzone po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 18.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ku przestrodze wszystkim nie polecam również usług pana kakaowy Więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 wiesz, przestudiowałem cały wątek i nie wiem czemu tu to podałeś. miałeś z nim doczynienia? bo z wątku wynika raczej co innego. ba, inwestor, w przeciwienstwie do wykonawcy, nie napisał nic szczegółowego na temat współpracy. nie odniósł się do ani jednego zarzutu wykonawcy. po przeczytaniu, jestem raczej po stronie kakowego a nie inwestora. po przeczytaniu całości, a nie tylko pierwszego posta. napisz, jeśli miałeś z nim równiez do czynienia, bo linki do "Wykonawca doskonały... i mniej" można sobie samemu przejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 18.09.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 o matko, tam jest jeszcze druga strona wątku no to teraz sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 18.09.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 o matko, tam jest jeszcze druga strona wątku no to teraz sam nie wiem... tak jest druga strona - ja jestem czwartym inwestorem który miał nieprzyjemność z tymi Panami - więcej w wątku - każdy z nas ma podbne niemiłe doświadczenia a ja chciałem aby inni forumowicze unikneli takich doświadczeń - wiem że panowie szukają już zleceń poza białołęką a nawet poza warszawą stąd moja przestroga, widziałem też porady pana kakaowego - szkoda że nie mają zastosowania w moim przypadku a skutek jego fachowości jest opłakany. pozdrawiam ps.s wątek wciaz żyje czekamy na kolejnych niezadowolonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Czesc 4 room Pytanie krótkie - czy jest sens zakładania kominka z płaszczem wodnym jak jest przewidziana rekuperacja - ??? Teoretycznie z ciepłego salonu podgrzanego kominkiem rekuperator powinien wyciagac cieple powietrze i wydmuchac na całe mieszkanie???? k Ja chyba nie zdecydowalabym sie drugi raz na kominek z plaszczem. Jak podliczylam koszty to wyszlo jakies 30 tys - mocniejsze ławy fundamentowe, wkład, miedziane rurki, caly osprzet do kotlowni. Ciekawe czy jest w ogole szansa na zwrot inwestycji? Kiedykolwiek... Jedyny plus to ze grzeje tez cwu. Szczerze to jestem przeciwnikiem jakichkoiwiek kominkow, zadna atrakcja, wiekszosc znajomych rozpala kilka razy w roku. Ale czego sie nie robi dla meza Lubi chlopak ogien i tyle. Moze zmienie zdanie jak za kilka lat np cena gazu bedzie poza naszym zasiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 18.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 potrzebuje porady hydraulicznej w kontekście CO. czyli potrzebuje fachowca, moze byc teoretyka projektanta kto obejrzy co mam i doradzi jak to usprawnić odrobinę. mam cieplo na dole (podlogówka) i zimno na górze (kalifery). różnica temp jest dość spora w pokojach, wiec potrzebuje dobrej porady, a mam już swoje koncepcje. znacie kogoś na prawde godnego polecenia, nie zwyklego wykonawcę? może zwyczajnie dokonfigurowac piec... nie wiem, ale zima idzie i wole nie cierpiec zarowno z powodu zimna jak i niepotrzebnych kosztów gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrFL 18.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam, Ponawiam moja prosbe o glazurnika do polozenia gresu i plytek klinkierowych. Czy ktos moglby mi polecic dobrego i niedrogiego fachowca? Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 18.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 potrzebuje porady hydraulicznej w kontekście CO. czyli potrzebuje fachowca, moze byc teoretyka projektanta kto obejrzy co mam i doradzi jak to usprawnić odrobinę. mam cieplo na dole (podlogówka) i zimno na górze (kalifery). różnica temp jest dość spora w pokojach, wiec potrzebuje dobrej porady, a mam już swoje koncepcje. znacie kogoś na prawde godnego polecenia, nie zwyklego wykonawcę? może zwyczajnie dokonfigurowac piec... nie wiem, ale zima idzie i wole nie cierpiec zarowno z powodu zimna jak i niepotrzebnych kosztów gazu my do swojego domku robiliśmy projekt ogrzewania z uwzględnieniem podłogówki - pan poprzeliczał wszystko i zlikwidował kilka "zbędnych" kaloryferów, niestety jeszcze nie grzeję to nie moge stwierdzić, że jest ok, ale projekt jest zrobiony rzeczowo i solidnie pan jest z milanówka jak chcesz mogę przesłac namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 18.09.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 my do swojego domku robiliśmy projekt ogrzewania z uwzględnieniem podłogówki - pan poprzeliczał wszystko i zlikwidował kilka "zbędnych" kaloryferów, niestety jeszcze nie grzeję to nie moge stwierdzić, że jest ok, ale projekt jest zrobiony rzeczowo i solidnie pan jest z milanówka jak chcesz mogę przesłac namiary na priv ślij, bede mial wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 gildorposzlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 19.09.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 jaka wełna do ocieplenia poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 19.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 jaka wełna do ocieplenia poddasza ? 15 cm + 5 cm - Toprock + Unimata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 19.09.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 jaka wełna do ocieplenia poddasza ? A jaki nsamochód najlepszy ? Troche dziwne pytanie. Wszystko zalezy jak zwykle od zasobności portfela między innymi. Ja na razie dociepliłem łazienkę. Między jetki dawałem wełnę Knaufa, a w krokwie URSE DF 40. Knauf także ma współczynnik przewodzenia ciepłe 0,04. To co mogę stwierdzić, to że Knauf bardziej pyli. Wełny o mniejszych współczynnikach np URSA DF 35 (0,035) są znacząco droższe więc trzeba wszystko dokładnie przeliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 20.09.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Pozastało mi na budowie ok 1 t stali zbrojeniowej. Głównie pręty żebrowane 14mm. Odstąpię za "pół ceny" a jak nabywca będzie sympatyczny to mniej... Lokalizacja Latchorzew Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 20.09.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 chętnie odkupię "kozę" piecyk do ogrzania a raczej wysuszenia gładi gipsowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts