Slawek_ 23.09.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ja również weryfikowałem Jack-bud. Z tynkiem silikatowym i styro 15cm wychodziło z materiałem 125 netto. Dla mnie też za drogo.Tak swoją drogą jak oceniacie koszt materiałów za 1m2 (stryro 15cm, siatki, zaprawy, kleje i tynk silikatowy)? Pozdr,.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 23.09.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 AD ocieplen oraz tynkow zewnetrznych proponuje skontaktowac sie z Kryspinem "663703575". Robia b.tanio i solidnie. U mnie skonczyli w tamtym miesiacu - wyszlo b. ladnie - cena za robote chyba 3 razy mniejsza niz Jack-Bud (tych to chyba p...olilo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 23.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Nadal posiadam w promocyjnej cenie - pustaki kominowe Schiedla Rondo 20 cm + wentylacja i pustaki wentylacyjne dwukanałowe (jednych i drugich starczy na wymurowanie 4 m komina) .....a jakby komuś zabrakło to dorzucę od siebie jeszcze na na 2-3 m (dokładnie nie liczyłem) polecam p. Bogdana - 512245722 - niedrogo, slownie i b. terminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 23.09.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Poszukuję namiarów na kogoś kto zrobi mi ogrodzenie: proste, metalowe, kute elementy i metalowe słupki. Spróbuj p.Grzegorz : tel. 500 194 293 przepraszam mialo pojsc tutaj polecam p. Bogdana - 512245722 - solidnie i terminowo i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 23.09.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A ja mam Hyunday Telecom zestaw za 400 zł - videodomofon, kamera i unifon. To chińszczyzna jest? Sama sobie wybrałam bo na te commaxy to z przeproszeniem koleżeństwa jakoś patrzeć nie mogę...........brzyyyydal. Ale wizualnie to z tymi domofonami generalnie bryndza. Kupiłam na ul.Traktorzystki 2A w specjalistycznym sklepie z domofonami i tamże dostałam namiar na montera. Ściągnęli mi to co sobie wymyśliłam z Krakowa. Pracuje miesiąc. Obraz czarno-biały bardzo dobry, w nocy też świetnie widać. Dźwięk bez zarzutu. Deszcze już przeżył, jeszcze kilka burz by się przydało Jak padnie to dam znać. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 24.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A ja mam Hyunday Telecom zestaw za 400 zł - videodomofon, kamera i unifon. To chińszczyzna jest? trudno powiedzieć, bo on się nazywa HyundaI i zwykle 400pln to kosztuje sama baza + 200-300 kamera, a sam unifon ~100pln więc HyundaY może byc mniej koreański, a bardziej chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 24.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A ja mam Hyunday Telecom zestaw za 400 zł - videodomofon, kamera i unifon. To chińszczyzna jest? trudno powiedzieć, bo on się nazywa HyundaI i zwykle 400pln to kosztuje sama baza + 200-300 kamera, a sam unifon ~100pln więc HyundaY może byc mniej koreański, a bardziej chiński O faktycznie - hyundai, mój błąd. 400 zł kosztował w zeszłym roku- kupowałam przy stawianiu ogrodzenia. Teraz może być lekko droższy. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 24.09.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 AD ocieplen oraz tynkow zewnetrznych proponuje skontaktowac sie z Kryspinem "663703575". Robia b.tanio i solidnie. U mnie skonczyli w tamtym miesiacu - wyszlo b. ladnie - cena za robote chyba 3 razy mniejsza niz Jack-Bud (tych to chyba p...olilo) Pana Kryspina i kolegów chyba tez lekko na zimę p....ogieło. Dziś mi powiedzieli 140zł/m kw, a więc śmiało mogą konkurować z Jack-Budem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czy ktoś może mnie poratowac (bardzo pilne) jakimiś 12 sztukami materiału na ściankę działową W Castoramie itp. kupisz na sztuki jakiegoś ytonga lub podobne, jak jest z ceramiką to nie wiem, bo nie kupowałem nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.09.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A ja mam Hyunday Telecom zestaw za 400 zł - videodomofon, kamera i unifon. To chińszczyzna jest? trudno powiedzieć, bo on się nazywa HyundaI i zwykle 400pln to kosztuje sama baza + 200-300 kamera, a sam unifon ~100pln więc HyundaY może byc mniej koreański, a bardziej chiński Z chińszczyzną jest ten kłopot, że można trafić na coś super albo chłam - zależy od konkretnej sztuki. Rozważam Urmet i też przejadę się na Traktorzystki - zobaczę co mi doradzą. Dzięki za namiary na wykonawców płotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 24.09.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Szukam super hydraulika, który w calym domu zrobi poprawki po "hydraulikach". Może macie kogoś do polecenia. Z gory dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MT121276 25.09.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam, Właśnie dobrnelismy do etapu wyboru okien....oczywiscie mamy wielki dylemat czy drewniane czt z PCV - no ale kto ich nie ma... Chciałm spytac czy w okolicach Starych Babic polecacie jakąs dobra firmę która ma w swojej ofercie kilku producentów okien gdzie mozna sobie zrobic kilka ofert cenowy i wszystko porównac? A może polecice dobrego producenta okien na których sie nie zawiedliscie? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 25.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A może polecice dobrego producenta okien na których sie nie zawiedliscie? M. Nie pamiętam firmy bo po zakończeniu każdego etapu resetuje sobie mózgownicę. Ja mam plastiki. Jak na razie jestem zadowolony. Coś mi tam z przesuwanymi nie pasowało (przesuwane nie lubią zasadniczo tego syfu budowlanego i zapierdzieliły sie po tynku chyba) i serwisant przyjechał z fabryki bez większych komplikacji. Reszta okien ok, montaż ok, terminowość bardzo ok. Firma jest gdzieś z dalekiej Polski. Oddział mają na przeciwko fabryki kabli w Ożarowie. Telefon 509 77 08 82 - szef. Ja mam białe ze szprosami, kilka łuków (w tym wielkie suwane z łukiem). Sąsaid też od nich brał w okleinie brązowej. Także jest zadowolony. Robiłem porównanie cen i wszędzie chcieli +- podobną kasę za te same profile i okucia. Zadzwoń niech Ci wycenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 czy macie namiary na jakąś sprawną ekipę, która w okolicach Babic robi proste ogrodzenia - zabetonowane słupki metalowe + siatka ? będę wdzięczny za wszelkie kontakty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 27.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Ja również weryfikowałem Jack-bud. Z tynkiem silikatowym i styro 15cm wychodziło z materiałem 125 netto. Dla mnie też za drogo. Tak swoją drogą jak oceniacie koszt materiałów za 1m2 (stryro 15cm, siatki, zaprawy, kleje i tynk silikatowy)? Materialy to osobny temat, cena zależy nie tylko od producenta ale też zużycia czyli jakości wykonania stanu surowego, kształtu budynku itp. Wg mojego rozeznania tzw "chemia" to koszt od 25-30 zl/m kw, styropian zwykly fasadowy ok 20 zł. Robocizna: jeżeli jest to ekipa samodzielnie i własnoręcznie wykonujaca pracę: to 40-50 zl/m kw,natomiast tzw firmy budowlane zatrudniajace takie eikpy żądają 60-70 zł/m kw i nie ma gwarancji jaka będzie jakośc bo często zatrudniają ekipy "z łapanki" . Tak więc można znaleźć ekipę która zrobi kompleksowo za 85 zł za m kw, ale z takimi trzeba sie umawiać na pół roku naprzód, albo tacy co wchodzą jutro za 120 zł, a teraz w sezonie windują nawet do 140 czy 170. Takie propozycje też miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 27.09.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 czy macie namiary na jakąś sprawną ekipę, która w okolicach Babic robi proste ogrodzenia - zabetonowane słupki metalowe + siatka ? będę wdzięczny za wszelkie kontakty.... U mnie za tydzień zaczyna ogrodzenie ekipa z zachodnio-pomorskiego. Ich robotę widziałem tylko na zdjęciach. Wygląda solidnie, cena też nie jest zła: 65 zł za m kw (siatka 180 cm). Jak się sprawdzą to będę polecał. Jest też pan Grzegorz z Góry Kalwarii tel. 500194293. Cenił z typową siatką ocynkowaną 150 cm na 50 zł za mb ale wykończenie a także jakość oraz estetyka użytych materiałów adekwatna do ceny. Mam zdjęcia jeśli jesteś zaintereswany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 27.09.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Mam podobnne parametry okien 0,7, oferty, Jezierski 25% drozszy od Thermoplasu. Czy są na tym forum uxytkownicy ktoregos z tych okien i jakie sa wrazenia po kilku latach uzytkowania. Czy jest jakikolwiek sens przeplacania za zblizoną (?) uzytecznosc??? Pozdrowienia K3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 27.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Mam około 10 paczek styropianu (jeszcze nie wiem czy zostanie 10 czy 9 paczek) EPS 100 10cm firmy Styrmann. Sprzedam paczkę po 30 plz - odbiór osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaB 01.10.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam ostrzegam wszystkich którzy chcą rozpocząć współpracę z nieuczciwym człowiekiem - Antoni Jawor - zamieszkałym w miejscowości Zabrze gdzieś koło Łącka. W/w wykonuje roboty obecnie na terenie Starych Babic i okolic Warszawy. 5 m-cy temu wykonawca ten zgodził ze mną wykonanie tynków kwarcowych, pojawił się na trzy dni i następnie bez słowa zniknął. Powierzyliśmy z mężem temu człowiekowi klucze od budynku, Pan zwinął się z ekipą po niecałym tygodniu pracy pozostawiając po sobie tylko syf. Przestrzegam przed tym panem, zaoszczędzicie sobie na pewno dużo zdrowia. Pozdrawiam wszystkich budujących Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 01.10.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam ostrzegam wszystkich którzy chcą rozpocząć współpracę z nieuczciwym człowiekiem - Antoni Jawor - zamieszkałym w miejscowości Zabrze gdzieś koło Łącka. W/w wykonuje roboty obecnie na terenie Starych Babic i okolic Warszawy. 5 m-cy temu wykonawca ten zgodził ze mną wykonanie tynków kwarcowych, pojawił się na trzy dni i następnie bez słowa zniknął. Powierzyliśmy z mężem temu człowiekowi klucze od budynku, Pan zwinął się z ekipą po niecałym tygodniu pracy pozostawiając po sobie tylko syf. Przestrzegam przed tym panem, zaoszczędzicie sobie na pewno dużo zdrowia. Pozdrawiam wszystkich budujących Sylwia To jestem mocno zaskoczony - u mnie zrobili tynki bezproblemowo. Robili pięć dni i jestem bardzo zadowolony z ich pracy i porządku pozostawionego na budowie. To jedna z tych ekip, do której nie miałem żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts